27 Ιουνίου 2016

Αρνηση της πραγματικότητας


http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/139/590x/brexit-658502.jpgΓια όλους όσοι δεν είχαν προσέξει τη συνέντευξη του Σόιμπλε στο «Spiegel» πριν από δέκα μέρες, ο επικεφαλής του Eurogroup Ντάισελμπλουμ μας προσγείωσε χθες στην πραγματικότητα. Στο ερώτημα πώς πρέπει να αντιδράσουν η ΕΕ-Ευρωζώνη στην αποχώρηση της Βρετανίας, η απάντηση είναι σαφής, μη κάνοντας απολύτως τίποτε, εμμένοντας στο σημερινό status quo, ένα βήμα σημειωτόν χωρίς βήματα περαιτέρω εμβάθυνσης και διεύρυνσης.

Επιστροφή στις σταθερές


http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTQvMDgvMjUvbWVya2FsLXJheG9pLWlzcGFuaWEuanBn&t=0&w=820&h=457&a=CenterΗ ενίσχυση, σε σχέση με τις εκλογές του Δεκεμβρίου, των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες στην Ισπανία, είναι το κύριο μήνυμα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης. Το Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα διαψεύδουν τις δημοσκοπήσεις και έτσι νομιμοποιείται το ερώτημα αν το σοκ του Brexit δημιούργησε γενικευμένη κρίση ανασφάλειας στο εκλογικό σώμα.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ στην Τουρκία κατά των Κούρδων! Φωτογραφίες με χωριά φαντάσματα


kourdoi1“Γενοκτονία γίνεται και σήμερα στη Τουρκία”! Οι Κούρδοι παρεμβαίνουν στην διαμάχη που πυροδοτεί ο Ερντογάν εναντίον του Πάπα,ο οποίος υπενθύμισε στην Άγκυρα την Γενοκτονία των Αρμενίων.Οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συγκλονιστικές! Χωριά ολόκληρα στην νοτιοανατολική Τουρκία έχουν ξεθεμελιωθεί.Είναι άγνωστο που πήγαν οι κάτοικοι.Όσοι επέζησαν από την βαρβαρότητα των τουρκικών δυνάμεων.Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία προσθέτει με την την ανοχή των δυτικών άλλη μια μαύρη και αιματοβαμμένη σελίδα στην ιστορία της.Και η Άγκυρα έχει το θράσος να κατηγορεί τον Πάπα για…σταυροφορίες!

Η Ευρώπη διαλύεται η Ευρασία έρχεται; Τι μπορεί να φέρει το Brexit αν επικρατήσει η Γερμανία

eurasiaΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ-Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών του Brexit ήταν η ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε , έλεγαν, θα μας έρθουν 76 εκατομ. Τούρκοι, θα τους δεχθείτε; Οι Τούρκοι θα γίνουν μπελάς στο κεφάλι μας.Αυτή η άποψη εκφράστηκε από όλους σαν βασικό επιχείρημα εξόδου από την Ε.Ε.Από την άλλη η Άγκυρα βλέποντας να εξασθενούν παντελώς οι πιθανότητες ένταξης τους στην Ευρώπη ισχυρίζονται ότι ¨δεν μας θέλουν γιατί είμαστε Μουσουλμάνοι. Η Ε.Ε είναι ένα κλάμπ Χριστιανών¨. Φυσικά  οι λόγοι που αρνούνται την ένταξη της Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία.  Ο κίνδυνος της εισβολής εκατομμυρίων ανέργων, πεινασμένων ανθρώπων στην Ε.Ε για να βρουν δουλειά προκαλεί τρόμο και αναταραχή. Πράγματι οι άνθρωποι αυτοί θα δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

H Κύπρος στο επίκεντρο της τουρκοϊσραηλινής προσέγγισης Έναρξη διαπραγματεύσεων για μεταφορά Φ.Α μέσω της Τουρκίας Του Νίκου Στέλγια

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί από τους πρωθυπουργούς της Τουρκίας και του Ισραήλ η τελική αποκατάσταση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Χθες, το Reuters μετέδωσε την είδηση ότι η τουρκοϊσραηλινή προσέγγιση είναι πλέον γεγονός. Σήμερα, στη 13.00, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιν Αλί Γιλντιρίμ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της τελικής αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών. Η τουρκοϊσραηλινή επαναπροσέγγιση αφορά στην Κύπρο. Με άλλα λόγια, η Κύπρος και η ΑΟΖ της βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της νέας, ενδιαφέρουσας εξέλιξης. Οι πρώτες πληροφορίες από την Άγκυρα δείχνουν ότι οι δύο κυβερνήσεις αποφασίζουν να ανοίξουν τον δρόμο για τη συνεργασία στο πεδίο του φυσικού αερίου.

Γιατί τα ξαναβρίσκουν Ισραήλ – Τουρκία

https://pbs.twimg.com/media/Cl836SCVYAEm9yj.jpg«Γεωπολιτικές ανάγκες και εσωτερικές πιέσεις», οδηγούν στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον διεθνολόγο, Ζήνωνα Τζιάρρα.Η εξομάλυνση των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων μετά από έξι χρόνια κρίσης, εκτιμάται ότι θα έχει πολλά οφέλη για τις δύο χώρες, για την περιοχή, αλλά και για τη Δύση γενικότερα. Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, για αποκατάσταση των μεταξύ τους σχέσεων, έκλεισε χθες στη Ρώμη. Το Ισραήλ θα καταβάλει 20 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο αποζημιώσεων για τις οικογένειες των δέκα Τούρκων που σκοτώθηκαν τον Μάιο του 2010 στην έφοδο στο Μαβί Μαρμαρά (πλοίο ναυλωμένο από τουρκική ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση, που ήθελε να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας). Από την πλευρά της η Άγκυρα δεν θα προβεί σε δικαστικές διώξεις εναντίον των ισραηλινών στρατιωτικών.

Αν δεν αλλάξει η αυταρχική Ευρώπη της Μέρκελ, τα ΝΑΙ στην έξοδο θα είναι πολλά και βροντερά

German Chancellor Angela Merkel (R) and British Prime Minister David Cameron (L). EPA, WOLFGANG KUMM, ΑΠΕ-ΜΠΕΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος -οι πολίτες ψήφισαν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση-, η συζήτηση γι’ αυτήν καθ’ αυτήν την ΕΕ που θέλουμε και αγαπάμε, έπρεπε να είχε ξεκινήσει από καιρό. Και την αφορμή την έδωσε η ελληνική κρίση χρέους και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε και σε άλλες χώρες, όπως η Κύπρος. Η κλασική φράση-ψωμοτύρι που όλοι λέμε, ότι δηλαδή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων ή των προσδοκιών μας, αποτελεί την εικόνα και ομοίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία εξελίχθηκε σε ένα γραφειοκρατικό οικοδόμημα που όμοιό του δεν υπάρχει στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική Ιστορία. Τι βασικά χαρακτηρίζει αυτό το οικοδόμημα;

Απομακρύνονται από τα καθήκοντα τους δεκάδες Κούρδοι Δήμαρχοι Στα ύψη η πολιτική ένταση μεταξύ τουρκικής Κυβέρνησης -ΡΚΚ Του Νίκου Στέλγια

https://pbs.twimg.com/media/Cl7m4ZgUkAQvluj.jpgΔεκάδες Κούρδους δήμαρχους ετοιμάζεται να απομακρύνει από τα καθήκοντα τους η τουρκική Κυβέρνηση, εξέλιξη η οποία ανεβάζει σε επικίνδυνα επίπεδα το πολιτικό θερμόμετρο στην Άγκυρα.
Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στέλνει ένα πολύ σκληρό μήνυμα στους Δήμους της Νοτιοανατολικής Τουρκίας που ελέγχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) και φέρεται να έχουν ενισχύσει οικονομικά το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). «Σύντομα θα πληρώσουν για τα κατορθώματά τους», τονίζει ο Πρόεδρος Ερντογάν προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο για την απομάκρυνση των Δημάρχων του HDP που διασυνδέονται με το ΡΚΚ θα ψηφιστεί πριν τις θερινές διακοπές της Εθνοσυνέλευσης.