05 Δεκεμβρίου 2015

Αγωγή Ιταλών Vs Ερντογάν για ξέπλυμα χρήματος

Έρευνα σε βάρος του γιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε η Εισαγγελία στην Μπολόνια της Ιταλίας. Σε βάρος του Μπιλάλ Ερντογάν υπάρχουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Γνώριζαν οι Αμερικανοί για την τουρκική εισβολή στο Ιράκ: “Παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο”


Φωτογραφία ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ χαρακτήρισε την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών κοντά στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης “παραβίαση των διεθνών κανόνων και του διεθνούς δικαίου” και υπογράμμισε ότι θα αυξήσει τις περιφερειακές εντάσεις.

Ολοι πλην Τουρκίας;

Ποιο είναι το πραγματικό αντίκρισμα των σκληρών δηλώσεων Πούτιν για το κόστος που θα πληρώσει η Τουρκία για την κατάρριψη του Σουχόι; Ενα είναι βέβαιο -με άγνωστο μέχρι πού θα κλιμακώσει το Κρεμλίνο τα αντίποινα- ότι η Αγκυρα κινδυνεύει να δει τον όποιο ρόλο της στην επόμενη μέρα στη Συρία να εκμηδενίζεται. Ούτως ή άλλως και πριν από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους ήταν οριακά για την Αγκυρα: Ενας συμβιβασμός τύπου Βοσνίας ή Ιράκ στη Συρία, που να ικανοποιεί ταυτόχρονα τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, δεν άφηνε ουσιαστικά περιθώρια ελιγμών για τους Ερντογάν - Νταβούτογλου.

ΠΟΤΑΜΙ με... κουκούλα

Συνήγορος του ανιστόρητου Γερμανού καθηγητή Ρίχτερ ο... Σταύρος Θεοδωράκης ■ Υπερασπίζεται την άποψη ότι στη Μάχη της Κρήτης «βάναυσες και βάρβαρες πρακτικές δεν χρησιμοποίησαν μόνο οι μονάδες εισβολής αλλά και οι άτακτοι ντόπιοι που έλαβαν τα όπλα εναντίον τους»Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο Γερμανός ιστορικός Χάινς Ρίχτερ με την κατηγορία της «άρνησης εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με υβριστικό περιεχόμενο», με αφορμή τις εμπρηστικές αναφορές του στην αντίσταση των Κρητών κατά τη ναζιστική εισβολή στο νησί, την άνοιξη του 1941. Την ίδια στιγμή, ο κ. Ρίχτερ φαίνεται ότι έχει βρει στη χώρα μας σειρά υποστηρικτών, με πρώτους τους βουλευτές του Ποταμιού.Το κόμμα του Κρητικού (!!!) Σταύρου Θεοδωράκη, με ανακοίνωση που εξέδωσε, τάσσεται αναφανδόν στο πλευρό του Γερμανού καθηγητή, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση πρωτίστως στους συμπατριώτες του στο «νησί των γενναίων».

Έκκληση για την απελευθέρωση των Τούρκων δημοσιογράφων

Διαδήλωση για τις συλλήψεις δημοσιογράφων
Οι οργανώσεις προχώρησαν επίσης στη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών και κάλεσαν όλους τους θεσμούς και τις κυβερνήσεις των δημοκρατικών χωρών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να αντιμετωπίσουν τις ολοένα αυξανόμενες αυταρχικές υπερβολές του Ερντογάν.Διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, απευθύνοντας διεθνή έκκληση για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων CanDündar και ErdemGül της Cumhuriyet με το εξής περιεχόμενο:

Μέτωπο κατά του Εθνικού Μετώπου

Η Μαρίν Λεπέν σε κομματική συγκέντρωση στην ΛιλΜε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού και τους ψηφοφόρους σε κλοιό ασφαλείας, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν προβλέπεται να κερδίσει τις περισσότερους ψήφους σε εθνικό επίπεδο στον πρώτο γύρο: σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Le Monde» το Εθνικό Μέτωπο (FN) θα πάρει 30%, μπροστά από τους κεντροδεξιούς Ρεπουμπλικανούς του Νικολά Σαρκοζί (28,5%). Οι Σοσιαλιστές έρχονται τρίτοι με 22%.«Τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις, με τη χώρα να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι εκλογές της Κυριακής λαμβάνουν μια απροσδόκητη ιστορική διάσταση», γράφει η εφημερίδα «Le Parisien», ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας «Le Monde», Ζερόμ Φενογκλιό, χαρακτήρισε σε άρθρο του το κόμμα της Μαρίν Λεπέν μια «απάτη» που «συνιστά σοβαρή απειλή για τη χώρα».

Μετά τα δισ. οι συλλήψεις

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν μέσα σε τέσσερις ημέρες υπό κράτηση σχεδόν 3.000 μετανάστες που ήταν έτοιμοι να διαπλεύσουν το Αιγαίο για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, καθώς και περίπου 30 διακινητές, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.Την Κυριακή οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατέληξαν σε συμφωνία για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.Από την Τρίτη περίπου 300 χωροφύλακες έθεσαν υπό κράτηση μόνο στην περιοχή του Τσανάκαλε, απέναντι από τη Λέσβο, συνολικά 2.933 ανθρώπους, κυρίως σύρους και ιρακινούς πρόσφυγες, και προφυλάκισαν 35 διακινητές, σύμφωνα με το Dogan.

ΜΕΧΜΕΤ ΣΙΜΣΕΚ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας της Τουρκίας

Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας της Τουρκίας Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου-Στις 24 Νοεμβρίου, εκτός από το να καταρρίψει ένα ρωσικό πολεμικό τζετ οδηγώντας «στο κόκκινο» το θερμόμετρο της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή, η Τουρκία απέκτησε και νέα κυβέρνηση, γεγονός που πέρασε αναπόφευκτα «στα ψιλά». Οι αναλυτές πέρασαν «από ψιλό κόσκινο» τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για διορισμούς όπως αυτόν του γαμπρού του «Σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, στη θέση του υπουργού Ενέργειας, που θα «τρέξει» επενδύσεις ύψους 125 δισ. δολαρίων έως το 2023 στον κλάδο. Από την άλλη, θετικά αξιολογήθηκε η αναβάθμιση του υπουργού Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ, στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με εποπτικό-συντονιστικό ρόλο σε όλα τα οικονομικά υπουργεία.

Η τουρκική «αμέλεια» στα προηγούμενα κοινά σχέδια με την Ε.Ε.

Η τουρκική «αμέλεια» στα προηγούμενα κοινά σχέδια με την Ευρώπη
Το ιστορικό προηγούμενο στα κοινά σχέδια Ε.Ε.-Τουρκίας για τους πρόσφυγες οδηγούν τους Ευρωπαίους να προκρίνουν τη σταδιακή καταβολή της οικονομικής βοήθειας, ύψους 3 δισ. ευρώ, προς την Τουρκία, δηλαδή κάθε δόση να εκταμιεύεται μόνο όταν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις της προηγούμενης.Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμμετάσχει σε ένα κοινό σχέδιο με τους ευρωπαίους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση. Τις προηγούμενες φορές αφού εισέπραξε τα συμφωνηθέντα ατόνησε τις προσπάθειες. Το ερώτημα είναι αν και τώρα θα επαναληφθεί η ίδια ...αμέλεια.Τον Μάιο του 2012, η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε ένα μνημόνιο κατανόησης με την Frontex, να ενισχυθεί η συνεργασία για τη σφράγιση των συνόρων της Ευρώπης και έλαβε πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2007 ως το 2013, για να βελτιώσει τα δικά της κέντρα κράτησης.

Αμερικανός αξιωματούχος: Εμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας- ISIS γίνεται αλλά... χωρίς κέρδος

Αξιωματούχος των ΗΠΑ παραδέχεται κατ' ουσίαν με δηλώσεις του ότι υπάρχει διακίνηση πετρελαίου από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τζιχαντιστές στην Τουρκία:«Η εκτίμηση μας είναι ότι δεν πραγματοποιείται διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων πετρελαίου μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στον έλεγχο του ΙΚ και της Τουρκίας»

Στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου Ιράκ και Τουρκία

Στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου Ιράκ και ΤουρκίαΤουρκικά στρατεύματα έχουν μπει στη Νινευή με το πρόσχημα της εκπαίδευσης... Κούρδων

Ο Πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ χαρακτήρισε σήμερα την ανάπτυξη αρκετών εκατοντάδων τούρκων στρατιωτών κοντά στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης «παραβίαση των διεθνών κανόνων και του διεθνούς δικαίου» και υπογράμμισε ότι θα αυξήσει τις περιφερειακές εντάσεις.
Σε δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε στο Ίντερνετ, ο Μασούμ καλεί την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της και ζητεί από το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας.

ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Reuters: Οι ΗΠΑ βάζουν «στον πάγο» την Τουρκία -Στον πόλεμο κατά του ISIS

Reuters: Οι ΗΠΑ βάζουν «στον πάγο» την Τουρκία -Στον πόλεμο κατά του ISISΑπό τη στιγμή που η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό, σιωπηλά οι ΗΠΑ έχουν βάλει σε αναμονή το προ καιρού αίτημα της Τουρκίας για πιο ενεργό ρόλο στην υπό την ηγεσία των Αμερικανών πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.Η κίνηση αυτή, την οποία αποκάλυψε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος, έγινε προκειμένου να επιτραπεί να υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Μάλιστα, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, η Τουρκία δεν έχει μετάσχει ούτε σε μία αεροπορική αποστολή της συμμαχίας στη Συρία, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά από το συμβάν της 24ης Νοεμβρίου.

Τα χρήματα του Ντράγκι δεν έφεραν ανάπτυξη

Τα χρήματα του Ντράγκι δεν έφεραν ανάπτυξηΚαψύλης Αλέξανδρος Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ευρωοικονομία δεν ανακάμπτει αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της τόνωσης της κατανάλωσης και της ενίσχυσης της αγοράς εργασίας
Παρότι ο Μάριο Ντράγκι έχει αυξήσει κατά 1,5 τρισ. ευρώ τη ρευστότητα στις 19 χώρες της ευρωζώνης, το αναπτυξιακό αντίκρισμα δεν ήταν το αναμενόμενο.Η νέα αναπτυξιακή παρέμβαση που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι στην ευρωζώνη δεν ικανοποίησε τις αγορές, που την περίμεναν ακόμη πιο «γενναία και δυναμική». Και όμως! Από την αρχή του έτους ο πρόεδρος της Ευρωτράπεζας διά της μεθόδου της περίφημης ποσοτικής χαλάρωσης έχει αυξήσει κατά 1,5 τρισ. ευρώ τη ρευστότητα στις 19 χώρες της Ευρώπης που μοιράζονται το κοινό νόμισμα. Ομως όλοι συμφωνούν ότι το αναπτυξιακό αντίκρισμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Τι αλήθεια να φταίει;

Πρόκληση της Άγκυρας στο Αιγαίο

http://www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/ONALERTPHOTOS/TOYRKIA/ARMY/NAVY/USS-Vella-Gulf-Turkish-Navy-Engage-in-Exercises(1).jpg
Το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων. Η πρόκληση είναι σημαντική κι έρχεται να προστεθεί στις αγριότητες που έκαναν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες στον εναέριο χώρο του Αρχιπελάγους. Λίγες ημέρες μετά από την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία κι ένα 24ωρο μετά από την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της οποίας μας...συμβούλευσε να τα βρούμε με τους Τούρκους.