05 Δεκεμβρίου 2015

Αγωγή Ιταλών Vs Ερντογάν για ξέπλυμα χρήματος

Έρευνα σε βάρος του γιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε η Εισαγγελία στην Μπολόνια της Ιταλίας. Σε βάρος του Μπιλάλ Ερντογάν υπάρχουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.
Ο Μπιλάλ Ερντογάν μετακόμισε οικογενειακώς από τον περασμένο Οκτώβριο στην Ιταλία, με την τουρκική κυβέρνηση να διαψεύδει την τότε φημολογία ότι επρόκειτο περί φυγής, αποδίδοντας την μετακόμιση στην ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής σε πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιταλικού τύπου ωστόσο, η εισαγγελία ζητά όπως διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση του Μπιλάλ Ερντογάν, πόσα και με τι συχνότητα κατέθετε χρήματα από την Τουρκία στην Ιταλία και κατά πόσο το ύψος των καταθέσεών του δημιουργεί θέμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα Corriere della Sera ο Μπιλάλ Ερντογάν έφθασε στην Ιταλία με ένοπλους σωματοφύλακες, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος. Ωστοσο, λίγες ώρες αργότερα ήρθαν γι' αυτούς, τουρκικά διπλωματικά διαβατήρια.