04 Ιουλίου 2013

Σημαντικό για τους Τ/κ να μην γίνουν μειονότητα, δηλώνει ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/09/fregataelikopteropetrelaioforo-300x225.jpg
Η Τουρκική Δημοκρατία για την ευημερία, την ευμάρεια και την ασφάλεια του «τ/κ λαού» και στις διαπραγματεύσεις, αλλά και σε εσωτερικά ζητήματα θα είναι δίπλα του και τον στηρίζει, διαβεβαίωσε ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά.Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακτσιά μιλούσε κατά τη συνάντηση που είχε με το «σύνδεσμο μαχητών», όπου αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είπε ότι η Τουρκία έδωσε τη στήριξή της στους Τ/κ για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα τους κάνει ευτυχείς, να προσδιορίζουν μόνοι τους τη δική τους μοίρα και να διατηρούν την ανεξαρτησία τους. Παράλληλα, πρόσθεσε, είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε είδους στήριξη για μια ζωή με ευημερία και ευτυχία.

Stratfor: Η επόμενη φάση της Αραβικής Άνοιξης

Stratfor: Η επόμενη φάση της Αραβικής Άνοιξης - O πραγματικός ρόλος του στρατού Παρά την ανατροπή του Μόρσι, ο αιγυπτιακός στρατός δεν λειτούργησε πραξικοπηματικά. Οι αλλαγές που δεν έφερε η Αραβική Άνοιξη, η ανετοιμότητα της αντιπολίτευσης να κυβερνήσει και πώς ο στρατός συνεχίζει να ελέγχει την Αίγυπτο.Η Αραβική Άνοιξη αποτέλεσε μια άσκηση... ειρωνείας, κάτι που περισσότερο απ' οπουδήποτε αλλού έγινε εμφανές στην Αίγυπτο. Επιφανειακά, φάνηκε να είναι το αραβικό ισοδύναμο του 1989 στην Ανατολική Ευρώπη. Εκεί, η σοβιετική κατοχή καταπίεζε μια ευρεία, αν όχι παγκόσμια, επιθυμία για συνταγματική δημοκρατία στα πρότυπα της Δυτικής Ευρώπης. Το έτος 1989 διαμόρφωσε τον τρόπο σκέψης μιας ολόκληρης γενιάς στη Δύση, και όταν είδαν τα πλήθη να βγαίνουν στους δρόμους του αραβικού κόσμου υπέθεσαν ότι έβλεπαν μια νέα Ανατολική Ευρώπη.

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ Τουρκία: «Απαράδεκτο» πραξικόπημα η ανατροπή Μόρσι στην Αίγυπτο

Τουρκία: «Απαράδεκτο» πραξικόπημα η ανατροπή Μόρσι στην Αίγυπτο
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε σήμερα "απαράδεκτη" την ανατροπή του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό, μια επέμβαση την οποία χαρακτήρισε "στρατιωτικό πραξικόπημα"."Μπορείς να παυτείς από τα καθήκοντά σου μόνο μέσω εκλογών, δηλαδή με τη θέληση του λαού. Είναι απαράδεκτο για μια κυβέρνηση, η οποία έχει έρθει στην εξουσία μέσω δημοκρατικών εκλογών, να ανατραπεί με παράνομα μέσα και ακόμη περισσότερο με στρατιωτικό πραξικόπημα", δήλωσε ο Νταβούτογλου προς τους δημοσιογράφους.http://www.imerisia.gr

Τουρκία: Επίθεση Κούρδων ανταρτών σε στρατιωτικά φυλάκια στο Ντιγιάρμπακιρ Παρά την εκεχειρία


Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε δύο στρατιωτικά φυλάκια στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν τούρκοι αξιωματούχοι την Πέμπτη, παραβιάζοντας την εκεχειρία η οποία διαρκεί επί τρεις μήνες.Οι μαχητές του Κόμματος των Κούρδων Εργατών (PKK) επιτέθηκαν σε σταθμούς της χωροφυλακής σε δύο διαφορετικά σημεία της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ την Τετάρτη, ενώ δέχθηκαν και απαντητικά πυρά από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Αχαρτογράφητη περιοχή

Το πραξικόπημα με δόσεις στην Αίγυπτο θα ολοκληρωθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην καλύτερη περίπτωση ως σκληρή καταστολή επί των οπαδών του Μόρσι, στη χειρότερη ως αιματοκύλισμα. Η στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου χαράζει πορεία σε αχαρτογράφητη περιοχή, καθώς το πρόγραμμα μεταβατικής διακυβέρνησης για δώδεκα μήνες που εξήγγειλε παραπέμπει περισσότερο σε σενάριο πολιτικής φαντασίας παρά σε πραγματική προοπτική.Το πιο πιθανό σενάριο, με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι άλλο από την επανέκδοση στην Αίγυπτο της τραγωδίας που έζησε η Αλγερία μετά το 1992:Μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, που θριάμβευσε το Ισλαμικό Μέτωπο Σωτηρίας, η στρατιωτική ηγεσία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι κίνδυνοι της... «ομογενοποίησης»

http://4.bp.blogspot.com/-kRdK9YXSn2I/T4S4qiv78OI/AAAAAAAACX0/3cjR_HfzE4I/s640/SamBeniXL3.jpg
Η συγκρότηση της νέας δικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) έχει δημιουργήσει με «το καλημέρα» προβλήματα «κομματικής εσωστρέφειας» και στους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Αφορμή μπορεί να είναι ο Βορίδης, ο Πολύδωρας κ.λπ. Αιτία, όμως, είναι η «αταίριαστη συγκατοίκηση» για τα κομματικά ακροατήρια των δύο «αιώνιων αντιπάλων» της μεταπολίτευσης, που επιρρίπτουν τις ευθύνες για τη σημερινή κρίση, που περνάει η χώρα, «ο ένας στον άλλο». Στην πολιτική κουλτούρα της χώρας η «αντιπαλότητά τους» ήταν η κρίσιμη προϋπόθεση για τη δημιουργία του «ζωτικού πολιτικού χώρου» τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να κατανοούν την ανάγκη μιας «συγκατοίκησης» των δύο κομμάτων «εθνικού χαρακτήρα».

Ράσμουσεν: «Το ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια στο Κόσοβο»

http://www.nato.int/nato_static/assets/pictures/2013_07_130703a-nac-kfor/20130703_130703a-006_rdax_276x184.JPG
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι έτοιμη να συνεχίσει να εγγυάται την ασφάλεια στο Κόσοβο και να εμποδίσει οποιαδήποτε κατάσταση ή προσπάθεια ανατροπής της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.
“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς θεσμούς, με την ΕΕ, με τον ΟΗΕ και τους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση σταθερού, πολυεθνικού και ειρηνικού Κοσόβου” τόνισε ο κ. Ράσμουσεν.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ! Στον εμφύλιο... με διπλοκάμπινα Κυπριακές «εξαγωγές» μέσω κατεχομένων

Εκατοντάδες κυπριακά αγροτικά αυτοκίνητα και τζιπ έχουν μεταφερθεί τους τελευταίους μήνες στη Συρία για να χρησιμοποιηθούν ως αυτοσχέδια άρματα από τους αντάρτες στις μάχες εναντίον του Άσαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης». Εκατοντάδες κυπριακά αγροτικά αυτοκίνητα και τζιπ έχουν μεταφερθεί τους τελευταίους μήνες στη Συρία για να χρησιμοποιηθούν ως αυτοσχέδια άρματα από τους αντάρτες στις μάχες εναντίον του Άσαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης». Τα αυτοκίνητα αγοράζονται από αλλοδαπούς αραβικής καταγωγής, που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Τουρκία: εκστρατεία υπέρ της μαντίλας


Πενήντα επτά γυναίκες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί, οι οποίες δεν φορούν μαντίλα, συγκέντρωσαν υπογραφές για την πλήρη αναγνώριση της ελευθερίας να φορούν μαντίλα όσες γυναίκες το επιθυμούν.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη Ζαμάν, το αίτημα φέρει τον τίτλο «Τέλος στην αδικία: Θέλουμε λύση, όχι αναβολή» και αναφέρει ότι οι γυναίκες υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής που στιγμάτισε την τελευταία 20ετία το δίπολο Ισλάμ – εκκοσμίκευση.

Η Φώφη πήρε τις... «καυτές πατάτες»!

Η Φώφη πήρε τις... «καυτές πατάτες»!Την «καυτή πατάτα» των αρμοδιοτήτων για τις αμυντικές βιομηχανίες, τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έδωσε στη Φ. Γεννηματά ο Δ. Αβραμόπουλος.Πονηρός ο Αρκάς! Βάζει τη Φώφη να σβήσει τις «φωτιές» που άναψαν στον Σκαραμαγκά με την προμήθεια των υποβρυχίων και φούντωσαν μετά το αδιέξοδο που προκλήθηκε από την αποχώρηση των Γερμανών, με αποτέλεσμα να γεννηθεί η αναθεωρημένη σύμβαση των υποβρυχίων που υπέγραψε ο Ευ. Βενιζέλος ως υπουργός Αμυνας και η οποία επικρίθηκε από την αντιπολίτευση.Με άλλα λόγια, η Φώφη καλείται τώρα να πληρώσει τα σπασμένα του κόμματός της...http://www.ethnos.gr

Υποχρεωτική εξάμηνη θητεία στα σύνορα

http://www.motionteam.gr/photos/21294/379351/photo_594_400.jpg
Κλείνουν τα «παράθυρα» μέσω των οποίων όσοι είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» απέφευγαν την παραμεθόριο και έκαναν όλη τη «θητεία» τους στα... σπίτια τους. Η στρατιωτική ηγεσία εξέπεμψε SOS, υπογραμμίζοντας στον Δ. Αβραμόπουλο, νέο υπουργό Αμυνας, ότι έχει παραγίνει το κακό με τους «λουφαδόρους» που βάζουν πολιτικό μέσο και διανύουν ολόκληρη τη θητεία τους στην Αθήνα.

Η ΔΗΜΑΡ με κενό στρατηγικής Μιχάλης Σαμπατακάκης

Στην Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ήμασταν υποχρεωμένοι να συζητάμε εκ των υστέρων. Αυτό μπορεί να έκανε τη συζήτηση ευκολότερη (δεν χρειαζόταν να κάνουμε προβλέψεις, αφού γνωρίζαμε το αποτέλεσμα), όμως ταυτόχρονα έκανε τη συζήτηση πολύ λιγότερο σημαντική: Μας απέκλειε τη δυνατότητα να επέμβουμε στα γεγονότα. Τούτου δοθέντος,θα δοκιμάσω να κατανοήσω τις βαθύτερες αιτίες.
Προτρέχοντας, νομίζω ότι και τα τρία κόμματα της κυβέρνησης λειτούργησαν κυρίως με βάση το κομματικό τους συμφέρον και όχι με βάση το συμφέρον της χώρας. Έμοιασαν έτσι με τα κόμματα τις αντιπολίτευσης.

Οι αλεπούδες με τις κομμένες ουρές

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/e90cfaf56c2e69fbb31ed17bd63fe803_XL.jpg
Αntinews.grΜε κίνδυνο και να κουραστώ και να κουράσω καταθέτω εκ νέου την άποψη η οποία και νομοτελειακά έχει αποδειχθεί ορθή  πως κάθε κοινωνικό φαινόμενο δεν μπορεί να απογυμνώνεται απο την ιστορικότητα του.Το Νεοφασιστικό και Νεοναζιστικό κίνημα στην Ελλάδα γεννήθηκε και  ανδρώθηκε στον χώρο της Δεξιάς , αποτέλεσε δε και αποτελεί βραχίονα άσκησης πολιτικής ξένων κέντρων και εξωθεσμικών παραγόντων. Ιστορικά ο ρόλος του ήταν η  αλλοίωση της Λαϊκής Εντολής και την υπηρέτησε τυφλά με την δράση του  σε αγαστή συνεργασία με το Κράτος της Δεξιάς και  με τα Ανάκτορα.Μην θεωρηθεί δε ότι τούτο εξέλειπε με την παλινόρθωση της Δημοκρατίας  γιατί απλά δεν ευσταθεί.Ούτε να θεωρηθεί ότι δεν υπήρξαν και πολιτικοί Αρχηγοί της Ν.Δ. οι οποίοι και κινούνταν στις παρυφές της Ακροδεξιάς. Όλως τυχαίως ο λαλίστατος Κος Βορίδης ξέχασε το όνομα Ευάγγελος Αβέρωφ, ναι τον μεγάλο Έλληνα Γεφυροποιό τον εκ των δραστών της παράδοσης του 37% του Ελληνικού Κυπριακού εδάφους  Τουρκία

Η ΓΔ Ασφάλειας στην Τουρκία παρακολουθεί επί 24ωρου το twitter Ανελλιπώς παρακολουθεί ειδική ομάδα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201307/139162/images/det_kwnstantinoupoliepsdia42.jpg
Ειδική ομάδα έχει συστήσει η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας στην Τουρκία παρακολούθησης λογαριασμών στο twitter αλλά και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί.Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, οι έρευνες που έγιναν εντόπισαν 170.000 βρισιές και επιθέσεις κυρίως εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού. Twitter και facebook ενώ αναφέρουν ότι παρακολουθούνται επί 24ωρου με ειδικές βάρδιες από την ομάδα που συστήθηκε από τη Διεύθυνση κυβερνητικών αδικημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας της Άγκυρας. Δεν αναφέρεται ωστόσο πώς θα προχωρήσει η Γενική Ασφάλεια στο θέμα και αν πρόκειται να γίνουν νέες προσαγωγές για χρήση του διαδικτύου, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΕ και άλλων χωρών.

O Βενιζέλος στις απότομες στροφές του Κυπριακού!

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/812d408beae365f87f63a2a35fde52ee_XL.jpg
Ο κ. Ευ. Βενιζέλος επισκέπτεται μεθαύριο την Κύπρο, τηρώντας -πολύ σωστά- την παράδοση που επιβάλλει σε κάθε νέο υπουργό Εξωτερικών να αρχίζει τα ταξίδια εργασίας του από τη Μεγαλόνησο, αλλά και έχοντας στις αποσκευές του τη βαριά κληρονομιά του Σχεδίου Ανάν.Από το Δεκέμβριο του 2002 έως τον Φεβρουάριο του 2004 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση των πέντε διαδοχικών παραλλαγών του Σχεδίου, ενώ τον Απρίλιο του 2004 παρότρυνε τους Κυπρίους προς την υπερψήφισή του. Ο κ. Βενιζέλος δεν συνδιαμόρφωσε άμεσα αυτή την πολιτική, αλλά την υποστήριξε απόλυτα, χωρίς επιφυλάξεις. Ευτυχώς, το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τα 9 χρόνια που μεσολάβησαν έχουν αναγκάσει ακόμη και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν να παραδεχτούν ότι είναι νεκρό και ότι η λύση πρέπει να βρεθεί σε νέα βάση.

Επεσαν «τουφεκιές» για τα ΕΑΣ


http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=552774&v=0&q=80&w=300&h=225
Στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με «διαρροές», ρίχνει τις ευθύνες για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της εταιρείας το υπουργείο Αμυνας. Για «εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων» μιλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
 Των Μάνου Τσαλδάρη, Χάρη Ιωάννου
 «Παραγωγική» η χθεσινή ημέρα ως προς το θέμα της τύχης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και των εργαζομένων τους. Από την πλευρά του υπουργείου Αμυνας υπήρξαν «διαρροές» σύμφωνα με τις οποίες οι ευθύνες για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της εταιρείας ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών που αρνείται τη χρηματοδότησή της, ενώ στη Βουλή τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ ανέβασαν τους τόνους για την επιχειρούμενη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των ΕΑΣ, καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές επιλογές που «δείχνουν» μεθοδευμένη εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.

Ο ρατσισμός «έφαγε» την ασυλία της Λε Πεν

Πήρε εξιτήριο; Αποφασίζοντας, χθες, να άρει τη βουλευτική ασυλία της ευρωβουλευτού και προέδρου του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου άνοιξε το δρόμο για την άσκηση δικαστικής δίωξης εναντίον της, για υποκίνηση σε μίσος, διακρίσεις και βία κατά ομάδας προσώπων λόγω της θρησκευτικής τους πίστης, αδικήματα που θεωρούνται κολάσιμα από τον γαλλικό Ποινικό Κώδικα.
 

Διαθέσιμα τα πρώτα αποτελέσματα για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Ν. Κρήτη

Την Πέμπτη θα είναι διαθέσιμα για τις ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες τα πρώτα αποτελέσματα από τις σεισμικές έρευνες που διενεργεί η Νορβηγική εταιρεία PGS.
Την Πέμπτη θα είναι διαθέσιμα για τις ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες τα πρώτα αποτελέσματα από τις σεισμικές έρευνες που διενεργεί η Νορβηγική εταιρεία PGS για την εκτίμηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ.
Η τελική επεξεργασία και η ερμηνεία όλων των δεδομένων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013

Τουρκία: Τίμησαν τους αλεβίτες καλλιτέχνες που δολοφονήθηκαν το 1993

Κάηκαν ζωντανοί 33 διανοούμενοι στη Σεβάστεια από εμπρησμό των Γκρίζων Λύκων και σαλαφιστών
Τουρκία: Τίμησαν τους αλεβίτες καλλιτέχνες που δολοφονήθηκαν το 1993Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες των θυμάτων του φοβερού εμπρησμού που είχε θύματα 33 Τούρκους Αλεβίτες διανοούμενους.


Χιλιάδες Τούρκοι συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο Μαντιμάκ, στην Σεβάστεια της Τουρκίας, για να τιμήσουν την μνήμη των 33 αλεβιτών διανοουμένων, συγγραφέων και καλλιτεχνών που κάηκαν ζωντανοί πριν από ακριβώς 20 χρόνια σε έναν εμπρησμό που οργανώθηκε από ακροδεξιούς «Γκρίζους Λύκους», φανατικούς σαλαφιστές και παρακρατικούς.