04 Ιουλίου 2013

Σημαντικό για τους Τ/κ να μην γίνουν μειονότητα, δηλώνει ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/09/fregataelikopteropetrelaioforo-300x225.jpg
Η Τουρκική Δημοκρατία για την ευημερία, την ευμάρεια και την ασφάλεια του «τ/κ λαού» και στις διαπραγματεύσεις, αλλά και σε εσωτερικά ζητήματα θα είναι δίπλα του και τον στηρίζει, διαβεβαίωσε ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά.Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακτσιά μιλούσε κατά τη συνάντηση που είχε με το «σύνδεσμο μαχητών», όπου αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είπε ότι η Τουρκία έδωσε τη στήριξή της στους Τ/κ για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα τους κάνει ευτυχείς, να προσδιορίζουν μόνοι τους τη δική τους μοίρα και να διατηρούν την ανεξαρτησία τους. Παράλληλα, πρόσθεσε, είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε είδους στήριξη για μια ζωή με ευημερία και ευτυχία.
Αυτό, συνέχισε, θα το πράξει από μόνος του ο «τ/κ λαός» και η Τουρκία θα παρέχει στη διαδικασία στήριξη και συμβολή. Η Τουρκία, ανέφερε ο κ. Ακτσιά, έχει κάνει τα πάντα για το καλό των Τ/κ, γι’ αυτό πιστεύει ότι δεν θα επιβραβευθούν οι διάφορες προπαγάνδες που έρχονται από διάφορες πλευρές, εννοώντας στις επικείμενες «εκλογές» και τις κριτικές στα κατεχόμενα για τη μη καταβολή του μισθού των «δημοσίων υπαλλήλων» με αντάλλαγμα αιτήματα της τουρκικής κυβέρνησης.
Αξιολόγησε τη διαδικασία στο Κυπριακό ότι έχει υποστεί «ολίγον κόπωση». Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε, η Τουρκία τη στηρίζει πλήρως. Οι Τ/κ, είπε ο Ακτσιά, θέλουν να έχουν τα δικαιώματα που έχασαν το 1963 με έναν τρόπο που θα τα εξασφαλίσει ακόμη περισσότερο, τονίζοντας ότι οι Τ/κ «είναι βασικό να συνεχίσουν χωρίς να γίνουν μειονότητα ως ίση οντότητα».

Και η διεθνής κοινότητα το κατάλαβε αυτό, είδε με τι έχει να κάνει ο «τ/κ λαός», αλλά ότι συνεχίζει τη ζωή του και όσο πιο ικανοποιημένοι και ευημερείς είναι οι Τ/κ, με τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα μπορούν να συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα, πρόσθεσε.Η Τουρκία, ανέφερε ο Τούρκος «πρέσβης», στάθηκε στο ύψος της όσον αφορά τη στήριξη και τη βοήθεια προς τους Τ/κ και αυτή η υπόθεση (το Κυπριακό) είναι πρωτίστως αγώνας των Τ/κ με την Τουρκία να είναι πάντα δίπλα.Η συνάντηση, σημειώνεται, έγινε ενόψει των εορτασμών στα κατεχόμενα για την τουρκική εισβολή.
http://www.ant1iwo.com