04 Ιουλίου 2013

Η ΓΔ Ασφάλειας στην Τουρκία παρακολουθεί επί 24ωρου το twitter Ανελλιπώς παρακολουθεί ειδική ομάδα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201307/139162/images/det_kwnstantinoupoliepsdia42.jpg
Ειδική ομάδα έχει συστήσει η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας στην Τουρκία παρακολούθησης λογαριασμών στο twitter αλλά και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί.Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, οι έρευνες που έγιναν εντόπισαν 170.000 βρισιές και επιθέσεις κυρίως εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού. Twitter και facebook ενώ αναφέρουν ότι παρακολουθούνται επί 24ωρου με ειδικές βάρδιες από την ομάδα που συστήθηκε από τη Διεύθυνση κυβερνητικών αδικημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας της Άγκυρας. Δεν αναφέρεται ωστόσο πώς θα προχωρήσει η Γενική Ασφάλεια στο θέμα και αν πρόκειται να γίνουν νέες προσαγωγές για χρήση του διαδικτύου, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΕ και άλλων χωρών.

Στο μεταξύ, διαφοροποιεί ο Μπεσίρ Αταλάι τις δηλώσεις του για την εβραϊκή διασπορά που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το γραφείο Τύπου του Τούρκου Αντιπροέδρου σε ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι ο κ. Αταλάι κατηγόρησε χθες την εβραϊκή διασπορά ως τον εγκέφαλο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις του, αναφέρεται, παραποιήθηκαν. «Δυστυχώς, ένα πρακτορείο ειδήσεων διαστρέβλωσε τα σχόλια του Αντιπροέδρου, γεγονός που δύναται εύκολα να καταδειχθεί χάρη στην κάλυψη των συγκεκριμένων δηλώσεών του από άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, καθώς και από την ηχογράφηση της ομιλίας του. Η δήλωση του Αντιπροέδρου αφορούσε στην πραγματικότητα την υπερβολή που επέδειξαν τα διεθνή ΜΜΕ στην παρουσίαση των γεγονότων στο πάρκο Γκεζί, μέσω πολύωρων εκπομπών και ανεπιβεβαίωτων αναφορών».Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για οποιαδήποτε παρατήρηση ή πρόθεση στοχοποίησης των Εβραίων πολιτών στην Τουρκία ή άλλων χωρών, καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=139162