06 Μαΐου 2013

“O άλλος μεγάλος Πολιτισμός” -Σταθερές Αξίες Ελληνισμού

Antinews.grΚάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν πως η οικονομική δυσπραγία ωχριά μπροστά στην Πνευματική Εξαθλίωση και την Ηθική Εξαχρείωση.Κάποιοι δεν εννοούν να αποδεχτούν πως Έλληνες γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν σε τέτοιες συνθήκες και πως τούτες δεν είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα.Πως για την Ελλάδα δεν είναι πρωτόφαντα τούτα τα φαινόμενα αλλά αποτελούσαν πραγματικότητα ζωής την οποία και πολλοί δεν ήθελαν να δουν χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρχε

Αζερικές ισορροπίες από ΔΕΠΑ

Τις τελευταίες κινήσεις τους πριν από τη λήψη της απόφασης τον Ιούνιο, προετοιμάζουν οι εκπρόσωποι των δύο ανταγωνιστικών αγωγών φυσικού αερίου ΤΑΡ και Nabucco West.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί ταυτόχρονα και την υποψηφιότητα της κρατικής εταιρείας υδρογοναθράκων του Αζερμπαϊτζάν, Socar, για την εξαγορά της ΔΕΠΑ και την προώθηση της υποψηφιότητας του ελληνικού ενδιαφέροντος αγωγού ΤΑΡ.

Αγρύπνια…

«Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου»
Διονύσιος Σολωμός
Μιλούν οι παλιοί για τις μέρες τους και νοσταλγούμε. Κάτι που ξεχάσαμε, κάτι που δεν προλάβαμε ποτέ να ζήσουμε. Μια άλλη ζωή με πολλές πολλές λεπτομέρειες, με ξεχωριστές στιγμές και ευωδιαστές λεβάντες στα ασπρόρουχα.Τότε που οι άνθρωποι είχαν φωνή και μιλούσαν. Και ο λόγος είναι για τον άνθρωπο ό,τι είναι τα φτερά για τα πουλιά. Ζήσανε πόλεμο, φτώχεια, κακουχίες.
Ο εχθρός, όμως, ήταν ορατός και το σωτήριο μίσος δυνάμωνε την ελπίδα για την αυριανή μέρα. Αντέχει ο άνθρωπος όταν έχει κάτι σημαντικό να υπερασπιστεί.Μετά από χρόνια η Ελλάδα του Μνημονίου, ίσως να περιγράφεται σαν την Ελλάδα της θλίψης, του θυμού, της αφωνίας, της απελπισίας. Μια θυμωμένη, άφωνη χώρα. Μπορεί και να φοβάται τον ίδιο τον θυμό της. Τόσο εύκολο να το καταλάβουμε όταν σκεφθούμε πόσο απέχει η σημερινή μας ζωή απ΄αυτό που κάποτε ονειρευτήκαμε για μας και τα παιδιά μας.

Το Ισραήλ χτυπά τη Συρία, ο Ερντογάν απεδείχθη κότα...

Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Συρία, πραγματοποιήθηκαν στην πιο δύσκολη στιγμή για τους αντιπάλους του Άσαντ, καθώς ήταν ευρύτατα γνωστό στην Ουάσιγκτον, πως οι αντάρτες -που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία- είχαν υποστεί καθοριστικές ήττες από τις πιστές στον Σύρο πρόεδρο δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες Λέξεις-"Δημοκρατικές Ευαισθησίες"

http://1.bp.blogspot.com/-Vz2HyxsedSY/T8fPkv1VVDI/AAAAAAAAJjc/wdmePepNWU4/s400/g.jpg

πουλιά που έχουν μάνα γερακίνα
τση μοίρας δεν ξεφεύγουνε κι εκείνα.
Ιinfognomonpolitics -.Η Στολή των ΕΣ-ΕΣ  Στο σώμα του  Χορστ Ράιχενμπαχ
Βαραίνει το να  υπάρχει νεκρός σε μια οικογένεια από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και βαραίνει ακόμα πιότερο  να έχει καεί και ο τόπος που γεννήθηκε και ανδρώθηκε , να πατεί δηλαδή το ματοβαμμένο χώμα και να αγγίζουν τα χέρια τα ίδια καμμένα ντουβάρια .Ομως γεννήθηκε στην Ελλάδα και είναι Ελληνας όχι μόνο γιατί στο κορμί του κυλά αίμα Ελληνικό αλλά γιατί ζει σύμφωνα με τα όσα του παρέδωσαν ως αξίες και αρχές του Ελληνικού Πολιτισμού.Ήθος Ευπρέπεια, Ευγένεια Κατά συνέπεια το καλή Ανάσταση γίνεται δεκτό μόνο από Έλληνες οι οποίοι και καλύπτουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις.Μόνο αυτοί είναι σε θέση να την καταλάβουν και να την νοιώσουν και μόνο σε αυτούς να ανταποδώσω την ευχή

Η ΝΔ είναι καταδικασμένη να αλλάξει

Αntinews.gr/
Ποιά τα βασικά στοιχεία της Αλλαγής και μετεξέλιξης της Ν.Δ. ως προκύπτουν απο το ανωτέρω άρθρο:
 1) Νέα σύνθεση-«νέα συλλογικότητα» με την αξιοποίηση των πλέων ικανών στελεχών αλλά με την ανάδειξη σε πρωταγωνιστικό ρόλο ανθρώπων της διπλανής πόρτας, (νέα στελέχη με κατάρτιση και πολιτική παιδεία και όχι πρόσωπα του κομματικού σωλήνα). 
2) Συνισταμένη πολλών δυνάμεων εσωτερικού μετώπου το πρόσωπο του Πρωθυπουργού ο οποίος και λειτουργεί παράλληλα ως και σταθερά του συστήματος . 
 3) Η Αναγκαιότητα της επέκτασης της ηγεμονίας της Ν.Δ. σε όλο τον δεξιό χώρο 4) Η Άμεση συνάρτηση των ανωτέρω με την επιτυχία του κυβερνητικού έργου κάτι που θα ενδυναμώσει την πολιτική του θέση Πρωθυπουργού στον Δεξιό χώρο

Η Σιωπή του Λαού



Ο πολίτης, μέχρι και τη δεκαετία του '70, πήγαινε στον τοπικό δεξιό βουλευτή για να λύσει το πρόβλημά του. Tο ΠΑΣΟΚ, αποκέντρωσε το «μέσον» με τον γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης, τον κλαδικό αρχισυνδικαλιστή κ.λπ. Για να «γίνει η δουλειά», έπρεπε να βρει κανείς την «άκρη», δηλαδή την αμοιβαία ωφέλεια με κάποιο στέλεχος επιρροής. Αυτή υπήρξε, για πολλές δεκαετίες ελληνικής ανάπτυξης και άνθησης, η μέγιστη εκδήλωση λαϊκής αυτοβουλίας, ευφυΐας και οικογενειακού προγραμματισμού. Η επινοητικότητα στην εύρεση «άκρης».

ΙΣΟΨΗΦΟΥΜΕ ΑΡΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΟΥΜΕ


Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Όπως και να το κάνουμε αν ισοψηφεί, στις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, τότε μειονεκτεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αν υπερέχει, πότε-πότε, μια δυο μονάδες, εύθραυστες. Δεν θα ασχοληθούμε με το αν οι δημοσκοπήσεις αλλοιώνουν την εικόνα ούτε αν τα ΜΜΕ τη διαστρεβλώνουν. Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Στο τέλος-τέλος καμιά διαστρέβλωση δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει στο απρόσμενο 17% τον περασμένο Μάη και να πάρει δέκα μονάδες παραπάνω ένα μήνα μετά. Άμα υπάρχει ορμητικό ρεύμα, οι δημοσκοπήσεις παραδίδονται και οι κυβερνήσεις πέφτουν. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ορμή ούτε ρεύμα, όχι ορατό πάντως. Ορμή δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς, θα τη βλέπαμε. Η ορμή είναι το επόμενο στάδιο της οργής. Η οργή κρύβεται, η ορμή όχι.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ Κ. ΜΕΡΚΕΛ...


Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*
Αυτή τη φορά, η κατακραυγή εναντίον της Αγκελα Μέρκελ δεν προέρχεται μόνο από τους λαούς της χειμαζόμενης μεσογειακής περιφέρειας, αλλά και από τμήμα των ευρωπαϊκών ελίτ. Μιλώντας στη γερμανική Suddeutsche Zeitung, ο επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Αντορ κατηγόρησε το Βερολίνο για «κοινωνικό ντάμπινγκ» και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο δραματικού μεταναστευτικού κύματος από τον ευρωπαϊκό Νότο προς τις χώρες του Βορρά, ανάλογου με εκείνο που σημειώθηκε στις ΗΠΑ την επαύριο του εμφυλίου πολέμου!Ότι η Γερμανία ασκεί κοινωνικό ντάμπινγκ είναι παγκοίνως γνωστό. Η κατ’ εξοχήν πλεονασματική χώρα της Ένωσης δεν έχει εγγυημένο κατώτατο μισθό. Στις 19 Μαρτίου, δύο υπουργοί της βελγικής κυβέρνησης κατήγγειλαν το Βερολίνο για «αναξιοπρεπείς» εργασιακές πρακτικές, φέρνοντας το παράδειγμα των βιομηχανιών κρέατος, που προσλαμβάνουν Βούλγαρους, Ρουμάνους και Ουκρανούς μέσω εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων, οι οποίοι δουλεύουν για τρία ευρώ την ώρα, 60 ώρες την εβδομάδα, χωρίς ασφάλιση.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Άμεσα στροφή στην κοινωνία

http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1.jpgΜητρόπουλος Αλέξης
Η υποβαθμισμένη και εν πολλοίς ακυρωμένη συνταγματική - κοινοβουλευτική διαδικασία παραδόθηκε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος στην τέταρτη και πιο σκληρή εκδοχή του Μνημονίου. Το τέταρτο δημοσιονομικό Μνημόνιο θεσπίζει τους όρους και τους μηχανισμούς αρπαγής του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας ταυτίστηκε πλέον με τη «μνημονιακή ισορροπία». Επομένως, σ' αυτό το επίπεδο, η μάχη για την αναστροφή της πορείας έχει χαθεί! Η στρατηγική υποβάθμισης της κοινοβουλευτικής οδού έχει αποδώσει τους... «καρπούς» της.Οι πολίτες, μέσα στα αδιέξοδά τους, λίγο ενδιαφέρονται για το αν αναβάλλονται διαρκώς οι επερωτήσεις λόγω απουσίας των υπουργών, για το αν απουσιάζουν βασικοί παράγοντες του πολιτεύματος από τις συζητήσεις, για το αν παραβιάζονται συνταγματικοί κανόνες, για το αν η συζήτηση εκτρέπεται σε προσωπικές αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal Τουρκία το επόμενο θύμα της οικονομικής κρίσης

Δανάη Δασοπούλου
Αργά το καλοκαίρι καραδοκεί η κρίση, σύμφωνα με τους ειδικούς και αυτή η χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτή τη φορά, όμως, πέντε χώρες αναμένεται να χτυπηθούν από αυτή τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο Μάθιου Λιν του Bloomberg και του Ινστιτούτου Strategy Economics.
Σε κείμενό του στο Market Watch της Wall Street Journal, ανέφερε πως οι επόμενες χώρες που θα πληγούν θα είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Τουρκία και η Συρία.