19 Αυγούστου 2016

Τουρκία: Προφυλακίστηκε η βραβευμένη συγγραφέας Ασλί Ερντογάν


http://i.cnnturk.com/ps/cnnturk/100/800x666/57b4416b6136222940f419de.jpgΤη σύλληψη της βραβευμένης συγγραφέως Ασλί Ερντογάν, με την κατηγορία ότι διατηρούσε σχέσεις με Κούρδους αυτονομιστές, διέταξε την Παρασκευή τουρκικό δικαστήριο, τρεις ημέρες μετά από την προσαγωγή της, μαζί με άλλους 24 εργαζόμενους στην φιλοκουρδική εφημερίδα Ozgur Gundem.
Η εφημερίδα έκλεισε την Τρίτη με δικαστική εντολή, καθώς κρίθηκε ότι διέδιδε την προπαγάνδα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.
Περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει μετά από την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

“Εσείς βάζετε το PKK να μας χτυπά”! Ερντογάν κατηγορεί ΗΠΑ μέσω της εφημερίδας του

obama_erdogan_pkkΜέχρι τις 24 Αυγούστου που ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τ.Μπάϊντεν θα πατήσει το πόδι του στην Άγκυρα,η Τουρκία θα ανεβάζει διαρκώς τους τόνους στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.Τα όσα γράφουν οι φιλικές προς το καθεστώς Ερντογάν εφημερίδες είναι ασύλληπτα.Αιχμή του δόρατος η εφημερίδα  YENI SAFAK στην οποία διευθυντής είναι ο Ιbrahim Karagul.Όλοι τον θεωρούν και μυστικοσύμβουλο του Ερντογάν.
Το πρωτοσέλιδό της αποτυπώνει το κλίμα που θέλει να δημιουργήσει ο Ερντογάν. Ένταση και όταν έρθει ο Μπάϊντεν …παζάρι.

Ανακρίνεται βοηθός του Νταβούτογλου Οι αρχές εκτιμούν ότι εμπλέκεται με την οργάνωση Γκιουλέν Του Νίκου Στέλγια

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουρκικής αστυνομίας προχώρησε πριν από λίγες ώρες σε μια σημαντική σύλληψη. Στα πλαίσια της εκδίκασης της Υπόθεσης Γκιουλέν, οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση έναν πρώην στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο πρέσβης Γκιουρτζάν Μπαλίκ υπήρξε γραμματέας του κ. Νταβούτογλου, την περίοδο της θητείας του στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, το 2013 ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του Προέδρου, Αμντουλλάχ Γκιουλ.

Η Τουρκία αναθεωρεί την πολιτική γραμμή της για την Συρία Για πρώτη φορά ένα μέλος της κυβέρνησης παραδέχεται λάθη στους χειρισμούς Του Νίκου Στέλγια

Η Τουρκία ετοιμάζεται να αναθεωρήσει την πολιτική γραμμή της για την Συρία. Μετά την Ρωσία και το Ισραήλ, η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσεγγίσει εκ νέου την Δαμασκό. Στα πλαίσια αυτής της ιστορικής σημασίας διπλωματικής μανούβρας, η Άγκυρα στέλνει τα πρώτα φιλικά μηνύματα στην Συρία ύστερα από πολύ καιρό.«Πράξαμε πολλά λάθη στην Συρία. Αυτό το τονίζω εδώ και χρόνια». Αυτή η ιστορική απολογία έρχεται από τον εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς και σήμερα βρίσκει αντίκτυπο στην Hürriyet Daily News και στον τουρκικό Τύπο.
Ο κ. Κουρτουλμούς αποδέχεται τα λάθη της κυβέρνησης του στο ζήτημα της Συρίας. Επίσης, αποδέχεται ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τουρκία σε διάφορα πεδία έχουν ως σημείο εκκίνησης την Συρία και φυσικά την λανθασμένη πολιτική γραμμή των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Συρία - Χασάκα: Χιλιάδες άμαχοι Κούρδοι απομακρύνθηκαν λόγω βομβαρδισμών

https://pbs.twimg.com/media/CqNemgDWAAA9gSD.jpgΟι αρχές των Κούρδων της Συρίας απομάκρυναν χιλιάδες αμάχους από τις κουρδικές περιοχές της πόλης Χασάκα στη βορειοανατολική Συρια καθώς συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι επιδρομές των αεροπλάνων του συριακού καθεστώτος και οι βομβαρδισμοί με πυροβολικό των τομέων της πόλης που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και εκπρόσωπο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της YPG Ρεντούρ Τζελίλ. Πρόσθεσε πως στο διάστημα αυτό δόθηκαν οι σκληρότερες μάχες ανάμεσα στην οργάνωσή του και τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στα πάνω από πέντε χρόνια που διαρκεί ο συριακός εμφύλιος."Στη Χασάκα διεξάγεται τώρα πραγματικός πόλεμος", δήλωσε ο Τζελιλ.

Κόψε και φύλαξε αυτό το άρθρο για να το έχεις ως αποδεικτικό στοιχείο

http://www.pen-international.org/wp-content/uploads/2016/08/CqDMAVMXEAALQs9-2.jpg
Ετσι, κύριε Μουσταφά; Λες ότι υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν «να έρθει το τέλος του 2016» για να πουν «κοιτάξτε δεν βρέθηκε λύση»; Ποιοι είναι αυτοί οι ποταποί; Τι είδους ενέδρα είναι αυτή; Μήπως τοποθέτησαν δυναμίτη στους δρόμους; Μήπως τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το τραπέζι των συνομιλιών; Θα βρεις λύση και σε εμποδίζουν να το κάνεις; Σε απειλούν με θάνατο;
Να το πω εκ των προτέρων. Εγώ δεν συγκαταλέγομαι σε αυτούς που περιμένουν. Δεν χρειάζεται να περιμένω! Γιατί να περιμένω το τέλος του χρόνου; Το λέω από τώρα. Δεν θα βρεθεί λύση όχι μόνο μέχρι το τέλος του 2016, αλλά και μέχρι να τελειώσει η θητεία σου. Με αυτά τα μυαλά δεν γίνεται. Θα φύγεις από το προεδρικό μέγαρο έτσι όπως μπήκες σε αυτό. Με άδεια χέρια. Ύστερα θα σε μνημονεύουν ως τον «τέταρτο πρόεδρο». Μέχρι εδώ.

Τουρκία: Μαζικά εντάλματα σύλληψης πανεπιστημιακών

Σε δεύτερο κύμα εκκαθαρίσεων στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά τις μαζικές απομακρύνσεις και συλλήψεις την επαύριο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου προχωρά το καθεστώς Ερντογάν.Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 146 πανεπιστημιακούς, εκ των οι 62 εργάζονται στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων στο πανεπιστήμιο Σελτζούκ του Ικονίου.Είκοσι εννέα άτομα έχουν τεθεί μέχρι στιγμής υπό κράτηση στο πλαίσιο επιχειρήσεων της αστυνομίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan.Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για τον πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Σελτζούκ, καθηγητή Χακί Γκιοκμπέλ.Τουλάχιστον 95 ακαδημαϊκοί είχαν παυθεί από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης στις 20 Ιουλίου.

“Ξεκαθάρισμα λογαριασμών” από Ερντογάν! Συνέλαβε όσους ήλεγχαν τα “οικογενειακά σκάνδαλα”!

emine_skandalaΟ Ερντογάν βρήκε την καλύτερη αφορμή με το αποτυχημένο εναντίον του πραξικόπημα και ξεκαθαρίζει τους προσωπικούς του λογαριασμούς. Οι συλλήψεις που κάνει το καθεστώς του σε πολλές περιπτώσεις προστατεύουν τον ίδιο και και την οικογένειά του από τις έρευνες για τα σκάνδαλα που φέρεται να έχουν εμπλακεί!Σήμερα το πρωί οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 29 ελεγκτών της ν της Αρχής Εποπτείας των Τραπεζών (BDDK)

Γ. Μιχελάκης: Να πάρει θέση η ΝΔ στην αήθη επίθεση των Τούρκων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μιχελάκης: Να τοποθετηθεί η ΝΔ για τις τουρκικές επιθέσεις στον Παυλόπουλο
Κριτική στην Νέα Δημοκρατία ασκεί ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στηλίτευσε το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφύγει να βγάλει έως τώρα ανακοίνωση για την προκλητική επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Άγκυρα, για τις δηλώσεις του για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της επίθεσης που δέχτηκε από την Τουρκία για τις δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά, σημείωσε ότι η ηγετική ομάδα της ΝΔ δεν σέβεται την ιστορία της παράταξης, τους ηγέτες και τα στελήχη της, επισημαίνοντας:

Εκατοντάδες όπλα εντοπίστηκαν σε εμπορικό πλοίο στην Αμμόχωστο Διαπιστώθηκε ότι τα όπλα εισήχθησαν παράνομα από το λιμάνι της Μερσίνας



Φορτίο 645 όπλων, 318 αυτόματα και 327 τουφέκια συνήθους τύπου, ανακάλυψε η «αστυνομία» σε κοντέινερ που επρόκειτο να φορτωθεί στο εμπορικό πλοίο «Ριζοκάρπασο» στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, τα όπλα είχαν μεταφερθεί με το πλοίο «Μόρφου» στις 21 Ιουλίου 2016 στο ίδιο λιμάνι και παρέμειναν μέχρι προχθές σε χώρο εντός του λιμανιού.

Τα όπλα φαίνεται να ανήκουν στο Αλί Κουτσιούκ με αντιπρόσωπο την εταιρεία «Harun Erhu» Karfo Ltd. Διαπιστώθηκε ότι τα όπλα εισήχθησαν παράνομα από το λιμάνι της Μερσίνας στα κατεχόμενα και γίνονταν προσπάθειες αποστολής τους πίσω στο λιμάνι της Μερσίνας.

Ο εθνικισμός, η τεχνολογία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Τζορτζ Φρίντμαν-Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μετατραπεί σε ανταγωνισμό μεταξύ των εθνών, και όχι των αθλητών, γράφει ο Τζορτζ Φρίντμαν, συγγραφέας και αρθρογράφος των New York Times.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαία Ελλάδα είχαν στο επίκεντρό τους τον μεμονωμένο Αθλητή. Οι θεατές ήξεραν βέβαια από ποια πόλη προέρχονταν οι συμμετέχοντες, αλλά η δόξα πήγαινε στον αθλητή, όπως φαίνεται από τις ιστορίες και τα ποιήματα της εποχής. Αυτή ήταν άλλωστε και η μόνη πηγή της γνώσης μας. Τα γήπεδα και τα πλήθη ήταν μικρά, αλλά οι μνήμες παραμένουν μετά από 2.500 χρόνια. Στη σύγχρονη εποχή, προσπαθούμε να μαθαίνουμε και να θυμόμαστε μέσω της τεχνολογίας. Ωστόσο, η μάζα των δεδομένων μπορεί να κρύψει αυτό που είναι σημαντικό. Μπορεί να υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία από την Αρχαία Ελλάδα, αλλά θυμόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της. Αντίθετα, σήμερα ξεχνάμε πράγματα που συνέβησαν πριν από ένα μήνα.

Στην Μάμπιντζ κρίνονται και οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις

Του Κώστα Ράπτη
Τα νέα της απελευθέρωσης την Παρασκευή της συριακής πόλης Μάνμπιτζ (της αρχαίας Ιεραπόλεως), προκάλεσαν διεθνή, αλλά όχι καθολική, συγκίνηση.