19 Αυγούστου 2016

Εκατοντάδες όπλα εντοπίστηκαν σε εμπορικό πλοίο στην Αμμόχωστο Διαπιστώθηκε ότι τα όπλα εισήχθησαν παράνομα από το λιμάνι της ΜερσίναςΦορτίο 645 όπλων, 318 αυτόματα και 327 τουφέκια συνήθους τύπου, ανακάλυψε η «αστυνομία» σε κοντέινερ που επρόκειτο να φορτωθεί στο εμπορικό πλοίο «Ριζοκάρπασο» στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, τα όπλα είχαν μεταφερθεί με το πλοίο «Μόρφου» στις 21 Ιουλίου 2016 στο ίδιο λιμάνι και παρέμειναν μέχρι προχθές σε χώρο εντός του λιμανιού.

Τα όπλα φαίνεται να ανήκουν στο Αλί Κουτσιούκ με αντιπρόσωπο την εταιρεία «Harun Erhu» Karfo Ltd. Διαπιστώθηκε ότι τα όπλα εισήχθησαν παράνομα από το λιμάνι της Μερσίνας στα κατεχόμενα και γίνονταν προσπάθειες αποστολής τους πίσω στο λιμάνι της Μερσίνας.

Σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης των όπλων, Αλί Κουτσιούκ, δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που θα εξήγαγε όπλα μέσω του κλειστού λιμανιού Αμμοχώστου, κάτι που του επέφερε μεγάλη ζημιά και πρόσθεσε ότι την αναχώρηση του φορτίου όπλων από το λιμάνι της Μερσίνης, ακολουθήθηκε νόμιμη διαδικασία, όμως κανείς δεν τους ανέφερε ότι για τη μεταφορά φορτίου με διαμετακομιστικό σταθμό ήταν αναγκαία σχετική απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» στα κατεχόμενα.
Οι τ/κ εφημερίδες προβάλλουν το ερώτημα γιατί το φορτίο έμεινε τόσες μέρες στην περιοχή του λιμανιού της Αμμοχώστου αφού επρόκειτο να ήταν μόνο διαμετακομιστικός σταθμός και γιατί ο αριθμός του φορτίου που εισήλθε στο ψευδοκράτος ήταν διαφορετικός από αυτόν κατά την εξαγωγή που τελικά δεν έγινε, λόγω της επιχείρησης από την «αστυνομία».
Την πληροφορία για το πάρανο,μο φορτίο στην “αστυνομία” φέρεται να έδωσε το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο διαχείρισης του λιμανιού Αμμοχώστου.http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=247141