21 Οκτωβρίου 2013

Τουρκική έκθεση κατηγορεί χώρες της Ευρώπης για αρπαγή παιδιών Τα δίνουν σε οικογένειες «για να τα απομακρύνουν από την κουλτούρα μας»

Τουρκική έκθεση κατηγορεί χώρες της Ευρώπης για αρπαγή παιδιών
Τούρκοι βουλευτές κατηγορούν ευρωπαϊκές χώρες ότι άρπαζαν παιδιά τουρκικής καταγωγής από τις οικογένειές τους και τα έδιναν σε ανάδοχες οικογένειες για να τα απομακρύνουν από την τουρκική κουλτούρα. Σύμφωνα με έκθεση επιτροπής της τουρκικής Βουλής, γύρω στα 5.000 παιδιά σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι θύματα αυτής της πρακτικής.

H Μέση Ανατολή οδεύει προς νέα κράτη Ο εμφύλιος στη Συρία μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή συνόρων

Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Νταρκούς της Συρίας. Καθώς ο αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στη χώρα μπήκε στον τρίτο χρόνο, η Συρία είναι ουσιαστικά χωρισμένη σε περιοχές όπου κυριαρχούν είτε οι δυνάμεις του Ασαντ είτε των ανταρτώνΑθανασόπουλος Αλ. Άγγελος
H Μέση Ανατολή οδεύει προς νέα κράτηΩς η θρυαλλίδα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία επαναχάραξη συνόρων στη Μέση Ανατολή περιγράφεται από στελέχη κορυφαίων δεξαμενών σκέψης (think tanks), τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία. Η ίδια άποψη εκφράζεται και από αξιωματούχους μεγάλων χωρών με χρόνια παρέμβαση στην περιοχή, οι οποίοι διαβλέπουν ότι η τάξη πραγμάτων που διαμορφώθηκε στη Μέση Ανατολή μετά τη δεκαετία του 1920 και την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πνέει τα λοίσθια και νέες πραγματικότητες διαμορφώνονται. Αυτές δεν διαπνέονται πλέον από την αρχή του «έθνους-κράτους» αλλά μοιάζουν περισσότερο με την κατάσταση που επικρατούσε στον Μεσαίωνα, όπως έγραψε ο κορυφαίος αναλυτής Ρόμπερτ Κάπλαν στο «Stratfor». Εθνοτικές, θρησκευτικές και φυλετικές παράμετροι, με κορυφαία τη σύγκρουση σουνιτών - σιιτών,  επανέρχονται στο προσκήνιο, «θολώνοντας» τα σύνορα και καθιστώντας τα εύπλαστα.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΚΑΤ, ΛΕΤΑ -Μεσογειακό μέτωπο ζήτησε ο Σαμαράς

ν ανάγκη σύμπηξης μεσογειακού μετώπου απέναντι στα προβλήματα της ανεργίας αλλά και της λαθρομετανάστευσης επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μαλτέζο ομόλογό του Τζόζεφ Μούσκατ.
Μεσογειακό μέτωπο ζήτησε ο Σαμαράς
«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις σημαντικές μερταρρυθμίσεις που οδηγούν την Ελάδα πίσω στην οικονομική κανονικότητα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα απασχόλησης και ανεργίας. Εχουμε τόσους ανέργους όσους έχουμε και παράνομους μετανάστες. Αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο» σημείωσε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι απαιτείται μια κοινή προσέγγιση για τα ζητήματα αυτά από τις χώρες του μεσογειακού Νότου.

Οι γόνοι Απριλιανών που αρνήθηκαν τη Χρυσή Αυγή

Η αμήχανη αντίδραση Χρήστου Παπαδόπουλου, Γιάννη Μακαρέζου και Mάνου Χατζηδάκη όταν άκουσαν το... μενού.
Το δείπνο έγινε πριν από ένα χρόνο. Προσκεκλημένοι ήταν οι Χρήστος Παπαδόπουλος, Γιάννης Μακαρέζος και Μάνος Χατζηδάκης, δηλαδή οι γιοι των πρωταιτίων της δικτατορίας και ο συγγραφέας ερευνητής της δράσης του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Την πρόσκληση είχε απευθύνει επιχειρηματίας, που λειτουργούσε για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής. Τους ζήτησε να είναι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτιά της. Η απάντηση ήταν αρνητική. Η πρόσκληση για δείπνο ήταν για τις 9 το βράδυ στο εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου όπου διέμενε εκείνες τις ημέρες ο Αθηναίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην επαρχία.

Κρίσιμη άσκηση στη Σαμοθράκη, «πλευρικό φύλακα» της Θράκης…

Τη στιγμή που γίνεται η παρούσα ανάρτηση, θα πρέπει ήδη να έχει αρχίσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) που διεξάγεται στην περιοχή ευθύνης της Τακτικής Διοίκησης 41ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41ου ΣΠ) «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» που έχει αναλάβει την αποστολή άμυνας της Σαμοθράκης.
Η ΤΔ/41ου ΣΠ «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ», αποτελεί συγκρότημα που η σύνθεση του περιλαμβάνει τμήματα ελιγμού (Τεθωρακισμένα, Πεζικό), υποστήριξης μάχης (Πυροβολικό Μάχης και Αντιαεροπορικό, Διαβιβάσεις) και διοικητικής μέριμνας. Η ΤΔ/41ου ΣΠ «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» οργανωτικά υπάγεται στην εδρεύουσα στην Αλεξανδρούπολη XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «Έβρος» που η περιοχή ευθύνης της εκτείνεται στον νότιο Έβρο.

Αντιστάσεις Αναστασιάδης-Φωτίου ξηλώνουν την Ε.Φ.!

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Η Επιτροπή Άμυνας πώς αντιδρά, κ. Βαρνάβα; Απλώς καταπίνει τις φλυαρίες Φωτίου-Αναστασιάδη;
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μιας χώρας είναι η ένσαρκη και ένοπλη θωράκισή της έναντι εξωτερικών ή και εσωτερικών απειλών. Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέστη εισβολή και από το 1974 σημαντικό τμήμα του εδάφους της κατέχεται από την Τουρκία. Η τουρκική απειλή κατά της Κύπρου μορφοποιείται, πρώτον, διά της συνεχιζόμενης κατοχής. Δεύτερον, διά της ύπαρξης 300 αρμάτων, 200 πυροβόλων, 670 τεθωρακισμένων και 43.000 στρατού. Τρίτον, αυτή η τεράστια δύναμη πυρός βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως σε επιθετική διάταξη κατά των ελεύθερων περιοχών. Τέταρτον, εδώ και 39 και πλέον χρόνια, η Τουρκία δεν έχει μειώσει τη στρατιωτική απειλή κατά της Κύπρου, αντίθετα, την αναβαθμίζει πολλαπλώς και συνεχώς.

Γερμανία: φανερή και νόμιμη η διαπλοκή

Στην «ατμομηχανή της Ευρώπης» οι δωρεές χρημάτων από εταιρείες σε κόμματα είναι μεν φανερές, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους πολιτικούς να ανταποδίδουν έμπρακτα τη «στήριξη» των επιχειρηματικών κολοσσών, ακόμη και αν γίνεται εις βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, με αντάλλαγμα την «ανάπτυξη»... Οι δωρεές μεγάλων ποσών στα γερμανικά πολιτικά κόμματα από μεγάλες εταιρείες ή τους ιδιοκτήτες τους είναι μια συνήθης πρακτική. Η «στήριξη» είναι αμοιβαία: οι πολιτικοί προστατεύουν ή προωθούν τα συμφέροντά τους κι εκείνοι τροφοδοτούν τα ταμεία του κόμματος με τα απαραίτητα «καύσιμα». Παλαιότερα γίνονταν στα κρυφά, μέχρι που έσκασαν ως πυροτέχνημα οι παράνομες χρηματοδοτήσεις προς τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Βράζει η “γειτονιά” της Μεσογείου, ενώ συνεχίζεται η υπόγεια σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας

fidan-davutoglu03-20October2013
Από ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που ανέκυψαν για τον καθένα μας λόγω αυτής, μας αναγκάζουν να είμαστε αφοσιωμένοι αποκλειστικά στο μεγάλο αυτό ζήτημα.Ομως, η ευρύτερη γειτονιά μας βράζει κυριολεκτικά και θα μας επηρεάσει εάν συνεχιστεί αυτή η άνευ προηγουμένου υπόγεια σύγκρουση μεταξύ των μεσογειακών υπερδυνάμεων, της Τουρκίας και του Ισραήλ.

Kοινές εξαγωγές φυσικού αερίου και παροχή αερίου από Ισραήλ

SigmaLive/Ράδιο Πρώτο
Στις κοινές εξαγωγές φυσικού αερίου, αλλά και στην παροχή αερίου από το Ισραήλ για ηλεκτροπαραγωγή στην Κύπρο, εστιάζεται ο διάλογος των δύο χωρών για θέματα ενέργειας.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι το Ισραήλ αντικρίζει θετικά τα δύο αυτά θέματα και ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Τουρκία: Οι μεγάλες ήττες στην εξωτερική πολιτική

Ποιοι παράγοντες αναγκάζουν την Τουρκία σε πιο μετριοπαθή εξωτερική πολιτική. Οι «ήττες» σε Αίγυπτο, Ιράκ, Συρία και Λωρίδα της Γάζας. Οι στόχοι της γείτονος και οι θεμελιώδεις διαφωνίες με τις ΗΠΑ. Το τρίγωνο Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ.
Τουρκία: Οι μεγάλες ήττες στην εξωτερική πολιτική Η πολιτική της Τουρκίας για τη Μέση Ανατολή υπό το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης έχει επικεντρωθεί γενικά σε δυο φιλόδοξους στόχους: να εμβαθύνει την επιρροή στον Αραβικό κόσμο, μέσω της ενίσχυσης των δυνάμεων των μετριοπαθών Σουνιτών Ισλαμιστών και μέσω μιας φανερά ανταγωνιστικής σχέσης με το Ισραήλ, και να χρησιμοποιήσει τον πολιτικό και οικονομικό κατευνασμό για να περιοριστεί η αυτονομιστική διάθεση των Κούρδων.Αυτές οι πολιτικές, που συνδέονται στενά με την ηγεσία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέν Νταβούτογλου, μπορεί να φθάνουν κοντά στην ημερομηνία λήξης τους. Η Τουρκία, πολύ απλά, δεν διαθέτει την εσωτερική πολιτική συνοχή και την περιφερειακή επιρροή για να εμμείνει σε θέσεις εξωτερικής πολιτικής που έρχονται σε αντίθεση με τα Αμερικανικά και Ιρανικά συμφέροντα.

Τουρκία: Το πειρατικό λογισμικό έφθασε στο 62 τοις εκατό

Στο 62% έφθασε η χρήση πειρατικού λογισμικού αλλά και συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Τουρκία, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 42% και τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά 32%, σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας ΧΟΥΡΙΕΤ.Εκπρόσωπος του κλάδου προειδοποίησε για ενδεχόμενο σοβαρής αντίδρασης από μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εναντίων Τουρκικών εταιρειών, που διανέμουν  πειρατικό λογισμικό, κατά τα πρότυπα της αντίδρασης σε χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ταϊλάνδη και η Ινδία.

Αρμενία: Φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι σε προϊόντα τουρκικής προέλευσης

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ασφαλείας Τροφίμων της Αρμενίας κ. Bakchagulyan ανακοίνωσε ότι, όλα τα εισαγόμενα προϊόντα από την Τουρκία θα υποβάλλονται σε εργαστηριακούς φυτοϋγειονομικούς ελέγχους, ειδικά για το περιεχόμενο σε νιτρώδεις ουσίες. Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε συνέχεια πολλών ανακοινώσεων από δημόσιους φορείς ότι, πολλά τουρκικά τρόφιμα και λαχανικά που εισάγονται στην Αρμενία είναι αμφιβόλου προελεύσεως και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Τουρκική NAVTEX δεσμεύει ελληνικές περιοχές, για έρευνες

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/themes/linepressv13/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fwww.defence-point.gr%2Fnews%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F10%2FDodecanese.png&q=90&w=220&h=124&zc=1
Περιοχές που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας δέσμευσε με NAVTEX η Τουρκία, προκειμένου  να διεξαχθούν έρευνες από Τουρκικό ερευνητικό - ωκεανογραφικό σκάφος.
Η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, αφορά μια θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τα ελληνικά νησιά της Καλύμνου,  του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει  την ελληνική κυριαρχία σε αυτή την περιοχή. Η NAVTEX είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών,  με τη σημείωση, ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου "δεν είναι προσδιορισμένο".

Κρατώντας την Ελλάδα στην κόλαση… Του Ν. Γ. Δρόσου

Λάθος το ερώτημα για το εάν η χώρα μας πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Το ζητούμενο είναι αν είναι (επιτέλους) έτοιμη να κάνει ότι πρέπει για να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία. Μπορεί να τα βάλει με τις παθογένειες χωρίς τα Μνημόνια;
Κρατώντας την Ελλάδα στην κόλαση…Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Η κόλαση που βλέπει έως τον επόμενο Ιούνιο ο φίλτατος κ. Ι. Στουρνάρας, ελάχιστα διαφέρει από εκείνην στην οποία βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία 3,5 χρόνια που τελεί υπό καθεστώς μνημονίου.Πρόκειται για μια κόλαση η οποία αφορά την πολύ γνωστή σε εμάς, πλέον, απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και της δυνατότητάς μας να ορίζουμε τα του οίκου μας.Αντικατοπτρίζει την εξάρτησή μας από τα κεφάλαια και τις βουλές ξένων «εταίρων» και δανειστών, αλλά ταυτόχρονα και την απροθυμία την οποία διαχρονικά επέδειξαν οι κυβερνήσεις του τόπου να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και τα αίτια της σημερινής μας κατάντιας.

Πώς «έχτισε» το πλεόνασμα η Γερμανία του Κώστα Μελά*

Πώς κατάφερε η Γερμανία, μετά αλλά και πριν την υιοθέτηση του ευρώ, να ενισχύσει τις εξαγωγές και να τονώσει την ανταγωνιστικότητα. Οι συμφωνίες για τους μισθούς, οι μεταρρυθμίσεις και ο ρόλος της αποταμίευσης. Γράφει ο Κώστας Μελάς.
Πώς «έχτισε» το πλεόνασμα η ΓερμανίαOι εγχώριες μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία επέδρασαν σημαντικά στον περιορισμό των μισθών, οδηγώντας σε σταθερό μοναδιαίο κόστος εργασίας ή και σε μειούμενο, αυξάνοντας το μερίδιο των κερδών και το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
Η Γερμανία επίσης ωφελήθηκε τα μέγιστα από τη δημιουργία της ευρωζώνης. Η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ είχε καθοριστικό ρόλο στην ύπαρξη του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Οι καθαρές εξαγωγές της επίσης είχαν σημαντική επίδραση στη μεγέθυνση του ΑΕΠ. Θα εξετάσουμε αναλυτικά τους παράγοντες αυτούς. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το ρόλο των μισθών.

Η Ευρώπη πρέπει να δει την πραγματικότητα με τη Ρωσία

Από την επανεκλογή του Vladimir Putin το περασμένο έτος, υπήρξε αυξανόμενη κριτική σε όλη την ΕΕ για το ολοένα και πιο αυταρχικό στυλ ηγεσίας του. Ταυτόχρονα, η ΕΕ, που πλήττεται από τις εσωτερικές της κρίσεις, έχει πάψει να θεωρείται από τη Ρωσία ως ένα αξιόπιστο μοντέλο προς μίμηση. Οι αρνητικές αντιλήψεις και τα στερεότυπα παίζουν κεντρικό ρόλο στις διμερείς σχέσεις. Το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές αναμένουν πολύ διαφορετικά πράγματα από τη μεταξύ τους σχέση και πως αυτές οι προσδοκίες δε πραγματοποιούνται για καμία εκ των δύο πλευρών, δημιουργεί απογοήτευση. Για να διορθωθεί η κατάσταση, η ΕΕ πρέπει να αναπτύξει μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης στη Ρωσία. Οι συχνά σπασμωδικές αντιδράσεις στις πολιτικές εξελίξεις στη Ρωσία και η υπεραπλουστευμένη ανάλυση της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής αποτρέπουν την ΕΕ από το να χρησιμοποιήσει μια πιο ρεαλιστική ευρωπαϊκή προσέγγιση με τη Ρωσία.

Το Βερολίνο "χαλαρώνει" έναντι της Άγκυρας

Να κλείσει την παρένθεση ψυχρότητας στις τουρκο-γερμανικές σχέσεις που προέκυψε με την αμείλικτη καταστολή του “κινήματος του Πάρκου Gezi” (και τις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα φραστικές επιθέσεις του Tayyip Erdoğan για τον ρόλο το “ξένου παράγοντα”) επιθυμεί το Βερολίνο. Αυτό προκύπτει από το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση ήρε τις αντιρρήσεις της για το άνοιγμα ενός ακόμη κεφαλαίου, του 22ου στη σειρά, των ευρωτουρκικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων.