21 Οκτωβρίου 2013

Τουρκική NAVTEX δεσμεύει ελληνικές περιοχές, για έρευνες

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/themes/linepressv13/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fwww.defence-point.gr%2Fnews%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F10%2FDodecanese.png&q=90&w=220&h=124&zc=1
Περιοχές που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας δέσμευσε με NAVTEX η Τουρκία, προκειμένου  να διεξαχθούν έρευνες από Τουρκικό ερευνητικό - ωκεανογραφικό σκάφος.
Η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, αφορά μια θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τα ελληνικά νησιά της Καλύμνου,  του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει  την ελληνική κυριαρχία σε αυτή την περιοχή. Η NAVTEX είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών,  με τη σημείωση, ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου "δεν είναι προσδιορισμένο".
Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να προβεί στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες. Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δόθηκε εντολή στο πολεμικό Ναυτικό, για αυξημένη επιτήρηση στην περιοχή του Κεντρικού  και νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Πηγή: www.athina984.gr

Πηγή:www.capital.gr