24 Ιανουαρίου 2013

Μητρόπολη Κορυτσάς: Η Ορθοδοξία βάλλεται στην Αλβανία

Παναγιώτης Μπάρκας, Αργυρόκαστρο
 «Η ορθόδοξη εκκλησία βάλλεται από παντού», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η μητρόπολη Κορυτσάς. Η δήλωσε έγινε μετά τις διαμαρτυρίες που προκάλεσε μεταξύ των ορθοδόξων πιστών της Κορυτσάς από το δημοτικό θέατρο της πόλης του θεατρικού δράματος «Η Παναγιά του Βερατίου», έργο του αλβανού πολιτικού και συγγραφέα Ναμίκ Ντόκλε. Μετά από 5 μέρες παράστασης, χθες η παράσταση ανεβλήθη. Οι ορθόδοξοι πιστοί της πόλης θεωρούν το δράμα «βλασφημία» κατά της ορθοδοξίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Μυστική διπλωματία για διπλή ονομασία των Σκοπίων, ποιός ο ρόλος των Αλβανών

ΛΥΣΗ "ΜΑΪΜΟΥ": Προωθούν διπλή ονομασία για τα Σκόπια -Μυστική διπλωματία Ελλάδας - ΕΕ - ΟΗΕ - ΠΓΔΜ -Ο ρόλος των Αλβανών και οι τακτικιομοί που βάζουν τη χώρα μας στη γωνία

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΔΕΡΗ
Μια άκρως αμφιλεγόμενη διαδικασία τετραμερούς διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας - ΕΕ - ΟΗΕ - ΠΓΔΜ βρίσκεται σε εξέλιξη και αποσκοπεί στην τελική ρύθμιση της εκκρεμότητας της ονομασίας μέσα από ένα θολό πλαίσιο μυστικών διαπραγματεύσεων, καθώς προς το παρόν κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς περιλαμβάνει προς συζήτηση ο σχετικός φάκελος.

Oι Eλληνες που φτιάχνουν το ευρωπαϊκό stealth


Oι Eλληνες που φτιάχνουν το ευρωπαϊκό stealth
Μια ομάδα επιστημόνων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας αποδεικνύει ότι οι Ελληνες μπορούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης
 
Ενα μεταλλικό φύλλο κατεβαίνει από τον ουρανό και τροχοδρομεί στον αεροδιάδρομο, μειώνοντας σταδιακά ταχύτητα. Δεν πρόκειται για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, αν και το εντυπωσιακό αεροδυναμικό σχήμα του δεν απέχει πολύ από ό,τι το παρελθόν φανταζόταν ως μακρινό μέλλον της αεροπλοΐας. Στο βίντεο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η γαλλική εταιρεία αεροναυπηγικής Dassault Aviation προβάλλεται η παρθενική δοκιμαστική πτήση του nEUROn, του πρώτου ευρωπαϊκού, μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους stealth ικανοτήτων, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2012 στην αεροπορική βάση της, στο Ιστρ της Γαλλίας.

Τουρκία: Καταδικάστηκε η κοινωνιολόγος Σελέκ για τρομοκρατία

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολη καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη την κοινωνιολόγο Πινάρ Σελέκ για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση πριν από 14 χρόνια, μια κατηγορία για την οποία έχει αθωωθεί τρεις φορές στο παρελθόν.Μετά από συνεδρίαση που διήρκησε περίπου μία ώρα, το δικαστήριο έκρινε ότι η καθηγήτρια τον Ιούλιο του 1998 βοήθησε τους Κούρδους αντάρτες να διαπράξουν βομβιστική επίθεση στην αγορά των μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100.

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Έγινε τελικά ο αναμενόμενος εδώ και καιρό ανασχηματισμός της τουρκικής κυβέρνησης, με τέσσερις αλλαγές, στα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και Υγείας.Υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν αναλαμβάνει ο πρώην νομάρχης Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ, ο οποίος μέχρι χθες ήταν γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας.Υπουργός Παιδείας στη θέση του Ομέρ Ντιντσέρ αναλαμβάνει ο Ναμπί Αβζτί, βουλευτής και καθηγητής επικοινωνίας.Υπουργός Πολιτισμού στη θέση του Ερτουγρούλ Γκιουνάι αναλαμβάνει ο Ομέρ Τσελίκ, βουλευτής και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος.Υπουργός Υγείας, στη θέση του Ρετζέπ Ακντάγ, αναλαμβάνει ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και γιατρός, ο οποίος κατάγεται από την Κομοτηνή. Γεννηθείς το 1955, πήγε για σπουδές το 1970 στην Τουρκία. Πήρε την τουρκική ιθαγένεια το 1986. Στον προσωπικό Διαδικτυακό του τόπο αναφέρει ότι το 1983 ζήτησε άσυλο από την Τουρκία, περνώντας παράνομα τον Έβρο.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Οι όρκοι των προέδρων, του Μάριου Ευρυβιάδη

Του Μάριου Ευρυβιάδη*
http://e-afipnisi.gr/
«Ειλικρινά ορκίζομαι (swear  ή affirm-διαβεβαιώνω) πιστά να εκτελώ τα καθήκοντα Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και  να πράττω ότι μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου για να διατηρήσω (preserve) , να προστατεύσω (protect) και ν’ αμυνθώ (defend) του Συντάγματος  των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η ώρα των υπεργολάβων...

Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ Παράδοξο χωρίς προηγούμενο στην αμερικανική εξωτερική πολιτική αλλά και στις διεθνείς σχέσεις: Στην πανηγυρική ομιλία του, μετά την ορκωμοσία του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τερματίζεται μία δεκαετία πολέμων καθώς μετά την αποχώρηση από το Ιράκ προετοιμάζει την απεμπλοκή από το Αφγανιστάν.Το παράδοξο εντοπίζεται ότι τη στιγμή που δηλώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι κλείνει μια δεκαετία παρεμβάσεων στη σκιά της αβεβαιότητας που γέννησε η Αραβική Ανοιξη σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, μια χαοτική κατάσταση από το Σουδάν, το Τσαντ, τον Νίγηρα, το Μαλί μέχρι και τη Μαυριτανία και τη Νιγηρία κινδυνεύει να καταστήσει την Υποσαχάρια Αφρική πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης του ακραίου ισλαμικού φονταμενταλισμού, με αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις και στη νότια ακτή της Μεσογείου και στο Κέρας της Αφρικής, την Ερυθραία και τη Σομαλία.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον δολοφόνο των Κούρδων γυναικών Δημοσιεύματα για τον Ομέρ Γκιουνέι στον τουρκικό Τύπο


http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201301/120314/images/det_omer-guney.jpgΛεπτομέρειες για τον Ομέρ Γκιουνέϊ που συνέλαβαν οι γαλλικές αρχές ως ύποπτο για τις δολοφονίες των τριών Κούρδων γυναικών στο Παρίσι, δημοσιεύει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.Η Βατάν επισημαίνει ότι είναι διφορούμενες οι πληροφορίες γι’ αυτόν. Ενώ οι γαλλικές αρχές τον θεωρούν μαχητή του ΡΚΚ και δολοφόνο των τριών γυναικών στο Παρίσι, οι εκπρόσωποι του ΡΚΚ τον θεωρούν κατάσκοπο που κατάφερε να διεισδύσει στην οργάνωση. Η δε οικογένεια του Γκιουνέϊ δηλώνουν Τούρκοι που δεν έχουν καμία σχέση με το ΡΚΚ.

Τρυπούν κατευθείαν για πετρέλαιο οι Γάλλοι


Κατευθείαν για πετρέλαιο τρυπά η εταιρεία Total, η οποία μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις έχει λάβει άδεια σε οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ. Aύριο πέφτουν οι υπογραφές με Τotal και Eny για τρία οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.
Μιλώντας στην Εκπομπή 60 λεπτά, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλωνας Κασίνης, έκανε λόγο για τεράστια νίκη για την Κύπρο, η οποία φανερώνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Η όλη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία βρίσκεται η Κύπρος, σημαίνει και παράλληλα οριοθετεί την τεράστια σημασία που έχει η περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου
Η έναρξη των δεκαήμερων στρατιωτικών ασκήσεων της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο την 20ή Ιανουαρίου 2013 αποτελεί απτή απόδειξη της σημασίας που οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις αποδίδουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία αποδεικνύεται, ως ήταν πάντοτε φυσικά, τεραστίας γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας στο παγκόσμιο σύστημα. Οι αεροναυτικές ασκήσεις της Ρωσίας αποτελούν τις μεγαλύτερες ασκήσεις που πραγματοποιεί η χώρα μετά την κατάρρευση της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό το ξεχάσατε κ. Υποψήφιοι…

BA178DFE9997D87DE3CC39214218349D
Σε μια εποχή που σε ολόκληρο το υποσύστημα της ΝΑ Μεσογείου η ισορροπία δυνάμεων αλλάζει, η Κυπριακή Δημοκρατία, και ο επόμενος Πρόεδρος οφείλουν να επενδύσουν στην δημιουργία μιας κυπριακής διπλωματικής ακαδημίας.
Ο τρόπος που δημιουργείται και ασκείται στη Κύπρο η εξωτερική πολιτική έχει παλιώσει, σε βαθμό που η εξωτερική αρμοδιότητα του κράτους «μπάζει» και οι διπλωμάτες μας συνεχώς κατρακυλούν αναπόφευκτα σε μια διαδικασία ‘lazy thinking’.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Παραστάσεις και στα τουρκικά, ζητά η Σιμπέλ Μουστάφαογλου

«Δεν παίζουμε σε άλλες γλώσσες γιατί μιλάμε ελληνικά, σκεφτόμαστε ελληνικά και γι΄ αυτό το λόγο στο θέατρο παίζουμε ελληνικά», απαντά η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Μαρία Μαλαμίδου 
«Γιατί δε γίνεται μία παράσταση στα βουλγαρικά, στα τσέχικα,  στα αγγλικά;» Αυτό το ερώτημα έθεσε η πρόεδρος του δημοτικού περιφερειακού θεάτρου Κομοτηνής, Μαρία Μαλαμίδου, στην επιστολή που απεύθυνε στο δήμαρχο Κομοτηνής η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η δημοτική σύμβουλος με έγγραφο της προς τον Γ. Πετρίδη ζητά από το φορέα πολιτισμού της περιοχής μας, την παραγωγή παραστάσεων στην τουρκική γλώσσα. Στην επιστολή της η δημοτική σύμβουλος επικαλείται στοιχεία της απογραφής του πληθυσμού, σύμφωνα με τα οποία, το 50% μιλά ως μητρική την τουρκική γλώσσα και άρα θεωρεί παράβλεψη των υπευθύνων του ΔΗΠΕΘΕ, τη μη ένταξη στο πρόγραμμα των δράσεων του και παραστάσεις στην τουρκική γλώσσα.

Ο Ηγέτης σε Κρίση...

epaminondas1219hhhΈχουν εντοπιστεί πρόσφατα από λειτουργό αποκομιδής ανακυκλώσιμου χαρτιού, σε τρία διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας τρία ενδιαφέροντα έγγραφα.  
Πιθανολογείται ότι πρόκειται για τα προσχέδια των ομιλιών απολογισμού που προγραμματίζουν να κάνουν με την λήξη της θητείας τους, αν εκλεγούν, οι τρεις κύριοι προεδρικοί υποψήφιοι! Τα έγγραφα φέρουν την ένδειξη «εμπιστευτικό-προσχέδιο», εντούτοις δεν υπογράφονται, οπότε εναπόκειται στον αναγνώστη να συνδέσει το καθένα απ’ αυτά με τον συγγραφέα τους.

«Σεισμός» στον τουρκικό στρατό Παραδίδει στην τουρκική κυβέρνηση την παραίτηση του ο αρχηγός του τουρκικού στόλου.

http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201301/120437/images/det_gkiounernourset.jpg
Νίκος Στέλγιας Η νέα υπόθεση κατασκοπείας στους κόλπους των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων προκαλεί σεισμό στην τουρκική πρωτεύουσα. Υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την όλη υπόθεση. Την ίδια στιγμή, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του επιτελείου του τουρκικού στρατού καταθέτει την παραίτηση του.

Η Αλβανία ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της CEZ

Η Ρυθμιστική Αρχή για την ενέργεια της Αλβανίας ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της τσεχικής εταιρείας ενέργειας σύμφωνα με δημοσίευμα της Σκοπιανής Dnevnik. Ως αιτιολογία της ανάκλησης αναφέρεται η ασυνέπεια της Τσέχικης εταιρείας ως προς τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει απέναντι στην Κυβέρνηση των Τιράνων στην σύμβαση ιδιωτικοποίησης της εταιρείας διανομής ενέργειας της Αλβανίας.Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Αλβανίας υποστηρίζει ότι η CEZ απέτυχε να εκπληρώσει την κυριότερη υποχρέωσή της που ήταν η εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα.Από την πλευρά της η CEZ ανακοίνωσε ότι οι περικοπές στην εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται στους απλήρωτους λογαριασμούς  που έχουν συσσωρευτεί, και ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια για την ζημία που έχει υποστεί.

Ο Αλέξης παίζει ζάρια!

newego_LARGE_t_1101_54133532
Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να σκίσει την δανειακή σύμβαση. Το δήλωσε στους φίλους μας τους Αμερικάνους. Διότι οι Αμερικάνοι δεν είναι πλέον «φονιάδες των λαών», όπως υποστήριζε πριν από χρόνια η ελληνική αριστερά. Οι Αμερικάνοι είναι καλύτεροι από τους Ευρωπαίους και τα έργα της FED θαυμαστά. Χαίρε Ομπάμα, χαίρε! Οι νοικοκυραίοι σε χαιρετούν... Ας μην βιαστούν οι φίλτατοι αριστεροί να κατηγορήσουν τον αρθρογράφο ως πλαστογράφο ή προβοκάτορα. Θα πρέπει επίσης να αντιληφθούν ότι βρίσκεται σε πραγματικά κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς κινδυνεύει να χάσει έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες των κειμένων του. Μα, ο Τσίπρας  μνημονιακός; Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μπλοκ των δυνάμεων εκείνων που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας;

Ο ιστορικός λόγος του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

http://www.topontiki.gr/photos/570x/132697485786.jpg
Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι εξελέγη πρόεδρος της χώρας τον Νοέμβριο του 1960 έναντι του αντιπάλου του, εκπροσώπου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ρίτσαρντ Νίξον με διαφορά λιγότερη από 100.000 ψήφους και ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 1961. Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 1961, πριν από 51 χρόνια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αμέσως μετά την ορκωμοσία του εκφώνησε τον εναρκτήριο λόγο του. Πρόκειται για έναν πολιτικό λόγο που έμεινε στην ιστορία και ως τέτοιος περιέχει διαχρονικά πολιτικά ζητήματα που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την άσκηση της πολιτικής. Για λόγους καθαρά χώρου θα αφαιρέσουμε κάποια τυπικά της ομιλίας στην προσπάθειά μας να μεταφέρουμε αυτούσιο όλο το σημαντικό αυτό πολιτικό κείμενο, το οποίο τόσο έντονα μας θύμισε σε μερικά της σημεία η αντίστοιχη ομιλία του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Από τον λόγο έχουν αφαιρεθεί η αρχή με τους χαιρετισμούς προς τους επισήμους και το τέλος. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι αναφέρεται τόσο στους Αμερικανούς πολίτες όσο και στους πολίτες του κόσμου.

Απάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ.Τσιάρα σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής

Απάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα σε επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής σχετικά με την Αλβανία

Πρωτολογία
Όπως έχω συχνά αναφέρει, το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην γειτονική Αλβανία.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Η LUFTHANSA Θέλουν να μας πάρουν τον... αέρα

Μέχρι και την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού εναέριου χώρου έφτασαν να ζητούν οι Γερμανοί μέσω της Lufthansa Consulting, θυγατρικής της γνωστής αεροπορικής εταιρείας, η οποία ως σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπέβαλε σχετική πρόταση στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Η έγγραφη εισήγηση της Lufthansa Consulting αφορούσε την ιδιωτικοποίηση του παρόχου αεροναυτιλίας, όπου πάροχος θεωρείται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) της χώρας.

Νέα κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιράκ

Νέα κοιτάσματα, τα πρώτα εδώ και 30 χρόνια, εντόπισε η Κρατική Εταιρεία Πετρελαίων στο Ιράκ, ανοίγοντας καινούργιο κεφάλαιο στην έρευνα και εκμετάλλευση του μαύρου χρυσού, που είχε υποβαθμιστεί λόγω του μακροχρόνιου πολέμου, ενώ σε παράλληλες εξελίξεις στη χώρα τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σε τρεις εκρήξεις στη Βαγδάτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Πετρελαίων, τα κοιτάσματα, που ανέρχονται σε τουλάχισον ένα δισεκατομμύριο βαρέλια αργού, εντοπίστηκαν στο υπέδαφος της επαρχίας Μεϊσάν, 350 χιλόμετρα νοτίως της Βαγδάτης, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΒΕΛΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" Έκκληση Davutoğlu στις ευρωπαϊκές χώρες

Στο πλαίσιο της «Τριμερούς Συνάντησης Υπουργών» μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των δύο χωρών, υπογράφηκαν συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς δικαιοσύνης και αστυνομίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu που έκανε μια ομιλία στη συνεδρίαση αφού σημείωσε πως η "τρομοκρατία" αποτελεί απειλή και για την Ευρώπη και έκανε έκκληση για συνεργασία στις ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνεδρίαση που ήταν παρόντες έξι υπουργοί, έγιναν και τα πρώτα βήματα της κοινής συνεργασίας έναντι της "τρομοκρατίας".

Η de jure ελληνική ΑΟΖ

Τώρα που το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ έχει πια γίνει εθνικό έχουμε ακόμα άτομα που ζητούν ακόμα περισσότερο χρόνο για να τη θεσπίσουμε, λες και περισσότερο από τριάντα δεν επαρκούν. Σε αυτό το πλαίσιο ακούμε δικαιολογίες και γελοιότητες που σχετίζονται με τον ραγιαδισμό. Αφού επιτέλους οι αρχηγοί των κομμάτων της κυβέρνησης, αλλά και της Βουλής των Ελλήνων έχουν απόλυτα καταλάβει την αξία της ελληνικής ΑΟΖ, έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη γραφειοκρατία και την φοβία. Το απίστευτο είναι ότι οι σεισμικές έρευνες που διεξάγει η νορβηγική εταιρεία PGS όχι μόνο λειτουργούν μια χαρά αλλά μας δίνουν ήδη σημαντικά αποτελέσματα.

Ελληνοτουρκική συνάντηση στις ΗΠΑ


Πριν από την ομιλία στο Brookings, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε σύντομη χαλαρή συζήτηση με τον αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς, ο οποίος στη συνομιλία του με τον Αλ. Τσίπρα εμφανίστηκε ενήμερος για την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο κ. Ντερβίς είπε ακόμη ότι παρακολουθεί τη δουλειά του επίσης παρόντος Γ. Μηλιού, ενώ είχε συνομιλία στα τουρκικά με την τουρκομαθή Ρ. Δούρου.http://www.avgi.gr/

Το «Πολίτμπιρο» του Πούτιν

ΡΩΣΙΑ Παρότι η χώρα υποτίθεται ότι έχει κόψει δεσμούς με το κομμουνιστικό παρελθόν της, κυβερνάται από έναν στενό κύκλο ανθρώπων που παραπέμπουν σε… Πολιτικό Γραφείο. Ιδού από ποιους απαρτίζεται
 ΜΟΣΧΑ Του Θανάση Αυγερινού
 Ποιος τελικά κυβερνά τη Ρωσία; Ενα Πολιτικό Γραφείο 10 ατόμων και άλλων 40 αναπληρωματικών μελών, υποστηρίζει η εταιρεία πολιτικών αναλύσεων «Μίντσενκο Κονσάλτινγκ» και η εφημερίδα «Μασκόφκσι Κομσομόλετς» στο χθεσινό της φύλλο, παραπέμποντας στις μορφές διαχείρισης του πολιτικού συστήματος που κυριάρχησε στη Ρωσία τον 20ό αιώνα, δηλαδή το Π.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενωσης.

Σύμφωνα με κουρδική οργάνωση στη Γαλλία “Δεν είναι Κούρδος ο συλληφθείς για τη δολοφονία των τριών ακτιβιστριών”

Απορρίπτει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών εντός του ΡΚΚ με αφορμή το φόνο τριών ακτιβιστριών στο Παρίσι, κουρδική οργάνωση στη Γαλλία που ισχυρίζεται ότι ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος δεν είναι Κούρδος. "Σε αντίθεση με αυτά που αναφέρει ο Τύπος για να ενισχύσει την υπόθεση του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών εντός του ΡΚΚ, ο Ομέρ Γκιουνέι, ο ύποπτος για τις δολοφονίες της Σακινέ Τσανσίζ, της Φιντάν Ντογάν και της Λεϊλά Σαϊλεμέζ, δεν είναι Κούρδος, ούτε ακτιβιστής" τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κουρδικό Κέντρο Πληροφόρησης (CIK).