28 Ιουνίου 2013

Πανηγυρίζουν οι Αμερικανοί για τον TAP!

Kerry-Aman01-28june2013
Πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών για την επιλογή του Διαδριατικού Αγωγού TAP, που θα μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Πέραν των συγχαρητηρίων που απευθύνει στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και στην κοινοπραξία Shah Deniz για την επίτευξη αυτού του σημαντικού οροσήμου, όπως τονίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται σε ένα σημαντικό επίτευγμα και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες Τουρκίας – Ισραήλ Δεν προχωρούν οι διαπραγματεύσεις - Το Τελ Αβίβ βάλλει κατά της Άγκυρας με απειλητικό τόνο


http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201306/138485/images/det_mavimarmara3.jpgΤου Νίκου Στέλγια Μια νέα εξέλιξη έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στην ένταση, η οποία επικρατεί τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας και του Ισραήλ, οι διαπραγματεύσεις για την άμεση αποκατάσταση των διμερών σχέσεων των δυο χωρών έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.Τα ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές δεν έχουν κατορθώσει να βρουν μια συμβιβαστική λύση για το ποσό των αποζημιώσεων, το οποίο θα καταβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στις οικογένειες των θυμάτων της υπόθεσης «Μαβί Μάρμαρα».

Δύο νεκροί διαδηλωτές στην Τουρκία Τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον επτά τραυματίες.

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/628143/638/399/0x000000000058e986/2/xiliades-kourdoi-zitisan-apofulakisi-otsalan.jpg
Σύμφωνα με τα τουρκικά και κουρδικά μέσα ενημέρωσης, το απόγευμα της Παρασκευής, στο δήμο Λίτζε της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ έχασαν την ζωή τους δυο διαδηλωτές. Τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον επτά τραυματίες. Η κατάσταση των τριών διαδηλωτών είναι κρίσιμη.Το μεσημέρι της Παρασκευής, εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του δήμου Λίτζε και ύψωσαν την φωνή τους κατά της τουρκικής κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανέγερση ενός νέου φυλακίου του τουρκικού στρατού.

«Παλιρροϊκά κύματα»

Η κυβέρνηση επιχειρεί να επενδύσει πολιτικά, «αλλάζοντας το κλίμα» στα μεγάλα επενδυτικά deals. Δεν είναι καθόλου κακό, αρκεί βέβαια οι μεγάλες επενδύσεις να γίνουν πραγματικότητα... Αυτό, όμως, εξακολουθεί να είναι ένα «στοίχημα», που ακόμα δεν έχει κερδηθεί, παρά το συνεχώς αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον λ.χ. των Κινέζων, την επιλογή του αγωγού TAP και την αγορά του ΔΕΣΦΑ από τους Αζέρους. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν αντίστοιχες αποτυχίες, εμπλοκές και καθυστερήσεις, χωρίς ακόμα να έχει δημιουργηθεί ο αναγκαίος «όγκος» επενδύσεων που να δικαιολογεί την αισιοδοξία.

Ενα δίδαγμα, από... Μεσογείων 432


 ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Οι παθογένειες του ελληνικού κράτους, οι δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα, η διαφθορά, η κομματικοκρατία και η συνεπαγόμενη αναξιοκρατία, η αναποτελεσματικότητα και η χαμηλή παραγωγικότητα είναι ο προφανής πυρήνας των προβλημάτων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.Δυστυχώς τα τρία χρόνια που η Ελλάδα βρίσκεται υπό τον ουσιαστικό έλεγχο των δανειστών το μόνο που φαίνεται να μην έχει αγγίξει κανείς είναι ακριβώς αυτές οι δομές και αυτό το Δημόσιο, το οποίο συνεχίζει, έστω και ασθμαίνοντας, να προχωρά στο ίδιο δρομολόγιο. Για λόγους που συνδέονται με το πελατειακό σύστημα εξουσίας, κανείς δεν ακούμπησε το ιερό Τοτέμ που λέγεται Δημόσιο. Οι τομές και μεταρρυθμίσεις εξαντλήθηκαν στο κόψιμο μισθών, στην περικοπή επιδομάτων ή έστω στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας κάποιων εκπαιδευτικών.

O υπερκατάσκοπος Σνόουντεν έκανε τον Ομπάμα να χάσει τα αυγά & τα πασχάλια

http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://rack.0.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA2LzIyLzI1L2Vkd2FyZHNub3dkLmY2ZmQwLmpwZwpwCXRodW1iCTk1MHg1MzQjCmUJanBn/87783ae1/ad6/edward-snowden-petition.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100
Ότι είναι περίπλοκη η υπόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συνεργάτη της πλέον μυστικής οργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών, της διαβόητης για πολλούς NSA, οι πάντες το έχουν αντιληφθεί από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του σε ρωσικό έδαφος. Ηταν ήδη ένας μεγάλος παίκτης στον πόλεμο των Αμερικανών, των Ρώσων και των Κινέζων κατασκόπων.Οι πρώτοι προσπαθούν μετά μανίας να τον τιμωρήσουν, διότι αυτό τους απομένει πιά αφού το υλικό που έχει στην κατοχή του έχει προκαλέσει καταστροφή σε βασικούς πυρήνες της NSA, κυρίιως στο εξωτερικό. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν τα ντοκουμέντα, που θα τους προσφέρει στο πιάτο τις αποδείξεις που αναζητούν για να στήσουν τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα στον τοίχο.

Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα φταίει που δεν μπαίνουμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα φταίει που δεν μπαίνουμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ   Τις κατηγορίες του κατά της Ελλάδας για το γεγονός ότι η χώρα του δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ και δεν έχει ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ενώ επέρριψε ευθύνες γι' αυτό και στη Διεθνή Κοινότητα.
«Όλος ο κόσμος γνωρίζει για ποιο λόγο η 'Μακεδονία' δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ και δεν έχει λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Ο μοναδικός λόγος είναι επειδή δεν αποδεχθήκαμε αλλαγή του ονόματος του κράτους μας και της εθνικής ταυτότητας των 'Μακεδόνων', με τον τρόπο μάλιστα που επιζητεί η Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik).

Δένδιας: Καμία ανοχή σε ρατσισμό και αντισημιτισμό

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=646797&v=0&q=80&w=300&h=225
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ κ. Yitzhak Aharonovitch, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Μετά το πέρας της συνάντησης οι κ.κ. Δένδιας και Aharonovitch επισκέφθηκαν την Εβραϊκή Συναγωγή των Αθηνών και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα ότι υποδέχομαι σήμερα τον Υπουργό κ. Aharonovitch σε ανταπόδοση της δικής μου επίσκεψης στο Ισραήλ πριν από έναν περίπου χρόνο. Μου έκανε επίσης την τιμή να είμαστε σήμερα μαζί, στην επίσκεψη στη Συναγωγή των Αθηνών και στο Μνημείο αυτό που συμβολίζει τα πάθη των Εβραίων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κίνα: 35 νεκροί από τα επεισόδια βίας

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέβασαν στους 35 τον αριθμό των νεκρών από τις ταραχές αυτή την εβδομάδα στην περιοχή Σιντζιάνγκ της βορειο-δυτικής Κίνας, που κατοικείται από μουσουλμανικό πληθυσμό, και κατήγγειλαν ως "τρομοκρατικές επιθέσεις" τις συγκρούσεις, τις φονικότερες των τελευταίων τεσσάρων ετών.Στην Σιντζιάνγκ οι τουρκμενικής καταγωγής και σουνίτες Ουιγούροι έρχονται συχνά σε ρήξη με τον πληθυσμό των Χαν, που αποτελεί την πλειοψηφία των κατοίκων της Κίνας.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη για 1.677 ευρώ!

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αποκαλύπτει σήμερα και νέα περίπτωση κατάσχεσης σε βάρος ενός εργάτη που εδώ και 3 χρόνια είναι άνεργος

Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη, προχώρησε το Δημόσιο πριν από 3 μέρες! Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια. Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια που απέκτησε με κόπο και φτύνοντας αίμα μέσα στα «τάνκια» των καραβιών των εφοπλιστών. Τώρα, κινδυνεύει να χάσει αυτό το σπίτι γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ! Μάλιστα, η εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου.

Ενότητα και όχι πόλωση για ανάταση της κοινωνίας

http://image2all.net/ImageUpload/images/kazantzaki.jpg
Σπύρος Λίτσας.Μπορεί σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά να μην πιάνει, αλλά τα μάρμαρα φθείρονται από το εθνικό σαράκι της πόλωσης, της διαίρεσης, της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού. Τι είναι η Ελλάδα; Μια αναστοχαστική αντίφαση. Μια σκηνή από καλοκαίρι. Ελιά, βάρκα, αμπέλι, η πλατεία με την εκκλησία και τον πλάτανο, ένα παιδί που ξυπόλυτο τρέχει στο χώμα. Μια σκηνή από έναν αδυσώπητο χειμώνα. Στέρφα γη, ένα καφενείο στη μέση του πουθενά με μια ξεχαρβαλωμένη ξυλόσομπα, σκαμμένα πρόσωπα που δεν βρήκαν ποτέ αφορμή για να χαμογελάσουν και χέρια που δεν έπαψαν ποτέ να γίνονται γροθιά εναντίον του διπλανού, του γείτονα.

Ας γίνει κάτι σημαντικό με όραμα και ιδεολογία

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJpLvgHIuDv45-PJ0fTXXcUfiAdKpPFjwfZxI7cVj0wG7kNblbKQ
Η νέα κυβέρνηση δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η μεταπολίτευση τέλειωσε. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σε συσκευασία ενός θα παίξουν τα τελευταία χαρτιά τους πριν από την πλήρη εκλογική αποδυνάμωσή τους. Για το ΠΑΣΟΚ αυτό είναι ήδη μια πραγματικότητα. Για τη Νέα Δημοκρατία η σχεδόν βέβαιη προοπτική, αν και πρέπει με ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το Συνέδριό της το Σαββατοκύριακο, το οποίο εκ των συνθηκών φαντάζει το πλέον ενδιαφέρον έπειτα από εκείνο το ιδρυτικό, της Χαλκιδικής, πριν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος επιχειρήσει το «πέρασμα» στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Νέα υπόθεση αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών συνταράσσει την αμερικανική κυβέρνηση


Cartwright01-28june2013

Μετα την ανακοίνωση για τον ΤAP, απομένει να αποκατασταθουν οι σχεδόν παγωμένες σχέσεις της Ελλάδας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

TAP01-27July2013Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ
Σχεδόν είκοσι χρόνια μετα την πρώτη  ιδέα συμμετοχής της Ελλάδας στα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας από την Κασπία στις αγορές της Ευρώπης και ενώ αρκετά σχέδια με πρώτο εκείνο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης να έχουν μπει στο αρχείο , η «νίκη» του αγωγού ΤΑΡ έναντι του Nabucco αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της χώρας στην κατεύθυνση αυτή.

Κάτι ετοιμάζει ο Ισημερινός

Επιμέλεια: Μικαέλλα Λοίζου
Παραιτήθηκε των προνομιακών δικαιωμάτων που είχε από τις ΗΠΑ, λόγω Σνόουντεν
Προσέφερε στις ΗΠΑ οικονομική βοήθεια 23 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ανάλογη με τα εμπορικά οφέλη που θα είχε, με την πρόθεση να παράσχει εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Ισημερινός ανακοίνωσε χθες ότι παραιτείται των προνομιακών δικαιωμάτων που έχει βάσει μιας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, για να δείξει ότι προσεγγίζει βάσει αρχών το αίτημα του Σνόουντεν για άσυλο.

Γυρίζει την πλάτη ο Μπαγίς

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

  • Δεν θα συμμετάσχει στη Μεικτή Τουρκίας - Ε.Ε. 
  • Οι Τούρκοι υποβαθμίζουν τις εργασίες της Συνόδου και στέλνουν τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο, καθότι ενοχλημένοι από την Ευρωβουλή
Μπορεί μεν από τη μια οι Τούρκοι να θέλουν να ρίχνουν στα μαλακά το πάγωμα των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών για άλλους τέσσερις μήνες, όμως, από την άλλη, αποκαλύπτουν και την ενόχλησή τους αφού, ο επικεφαλής των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών, Εγκεμέν Μπαγίς, αρνήθηκε στην ουσία να παραστεί στις εργασίες της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - Ε.Ε. (JPC).

Cosco: Γιατί θέλει να «δέσει» το λιμάνι του Πειραιά

της Μάρως Τσαντήλα
Cosco: Γιατί θέλει να «δέσει» το λιμάνι του Πειραιά – Οι επόμενες κινήσεις Ο ισχυρός άνδρας της Cosco υποσχέθηκε αύξηση των εμπορευματικών ροών προς τη χώρα μας και ανάδειξη του λιμανιού του Πειραιά στην πρώτη θέση των λιμανιών της Μεσογείου. Εκανε γνωστό το ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ./
Η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) αναμένεται ότι θα είναι το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Cosco Wei Jiafou με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη, την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στελέχη του ΟΛΠ.Η πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά θεωρείται από την κυβέρνηση ως κίνηση που μπορεί να «ισοφαρίσει» τις απώλειες που κατέγραψε σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και ουσίας, από την αποτυχία του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ.

TAP: Το παρασκήνιο και τα πραγματικά οφέλη

TAP: Το παρασκήνιο και τα πραγματικά οφέλη - Το χρονικότου Μιχάλη Καϊταντζίδη
Τα νέα δεδομένα από την κατασκευή του αγωγού. Η γεωστρατηγική παράμετρος και οι ευκαιρίες για χαμηλότερες τιμές αερίου. Το αρχικό «σνομπάρισμα» του TAP και πώς χάθηκε η ευκαιρία για ισχυρή μετοχική συμμετοχή της Ελλάδας.Εν τέλει ο αγωγός Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ) θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, τον περιώνυμο «Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου» στον οποίο έχει επενδύσει πολλά η ΕΕ για τον περιορισμό της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο.
Ανταγωνιστές για την επιλογή, ήταν ο Nabucco με διαδρομή μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και κατάληξη στο Μπάουμγκάρτεν της Αυστρίας, ο SEEP, ένα σχέδιο βρετανικής έμπνευσης με περίπου αντίστοιχη διαδρομή, ο Ελληνοιταλικός αγωγός με διέλευση από Ελλάδα και μέσω του Ιονίου κατάληξη στην Ιταλία και ο ΤΑΡ με διέλευση από Ελλάδα, Αλβανία και κατάληξη στην Ιταλία μέσω της Αδριατικής.

Ποια ΝΔ θέλουμε;


http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/06/8-synedrio-221.jpg
Antinews.gr/Το μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής Κοινωνίας ως εφαρμόστηκε  απο το 1947 και ένθεν βασίστηκε σε ένα Σύνταγμα που ήταν παρασύνταγμα και σε ένα κράτος το οποίο και ήταν και παρακράτος. Παράλληλα ο έλεγχος του κράτους αποτελούσε το έπαθλο που λάμβανε  το κόμμα  το οποίο και πλειοψηφούσε στις εκάστοτε εκλογικές διαδικασίες.Μόνο που το εκλογικό σύστημα διαχρονικά στην Ελλάδα αποτελούσε μηχανισμό αλλοίωσης της λαϊκής εντολής.Αυτή ήταν η καχεκτική δημοκρατία μας.Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπάθησε δύο φορές να φέρει την πολιτική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στον πολιτικό του χώρο μάταια, το βαθύ κράτος της δεξιάς την πρώτη φορά και την δεύτερη παλαιοκομματικές νοοτροπίες με ισχυρά εμφυλιακά και μετεμφυλιακά αντανακλαστικά εμπόδισαν τον όποιο εκσυγχρονισμό.Κατάφερε όμως να δώσει το στίγμα μιας Δεξιάς η όποια πρέπει να βγει από τα στενά όρια της Ελλάδας και να αγκαλιάσει την Ευρώπη και να εξελιχθεί σε ένα κόμμα σ’ ένα κόμμα αρχών, θέσεων και ιδεών.