23 Ιουνίου 2016

Ακροδεξιά επίθεση σε βάρος ακτιβίστριας για τους πρόσφυγες- "Αρνούμαι να γίνω θύμα" λέει η Τaffan

Ακροδεξιά επίθεση σε βάρος ακτιβίστριας για τους πρόσφυγες- "Αρνούμαι να γίνω θύμα" λέει η Τaffan - MediaH Taffan Ako Sharif έφθασε στη Σουηδία από το Βόρειο Ιράκ- κατάγεται από το Κουρδιστάν- όταν ήταν ακόμα 3 χρονών.Από τότε που θυμάται τον εαυτό της πολεμάει για τα δικαιώματα των προσφύγων και όσων αιτούνται ασύλου.
Την περασμένη Κυριακή ωστόσο η νεαρή γυναίκα επιστρέφοντας από μια εκδήλωση για πρόσφυγες δέχτηκε επίθεση από δύο ακροδεξιούς. Αρχικά φώναξαν εναντίον της ρατσιστικά επίθετα και ύβρεις. Στη συνέχεια όμως ο ένας την έπιασε από τον λαιμό από πίσω προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει. Η γυναίκα που έχει κάνει μαθήματα αυτοάμυνας αμύνθηκε και έδωσε αγκωνιά στο στομάχι του άνδρα με αποτέλεσμα να απεγκλωβιστεί από το κράτημα του.

Η εξαγωγή ενός υπουργείου στην Κύπρο

13434894_1405281399773407_4690213708174639505_n
«Η ώρα είναι 02:20. Τώρα έφτασα στο σπίτι. Θα δώσω από ένα φιλί στα δυο μου παιδιά. Έχω απάντηση να τους δώσω αν με ρωτήσουν ΄τι έκανες για εμάς μπαμπά;’. Όσοι υποτιμήσουν τον αγώνα των νέων θα πνιγούν στο μικρόκοσμό τους. Το αύριο μας ανήκει». Αυτά τα λόγια μοιράστηκε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Αλί Κισμίρ από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ξημερώματα της 14ης Ιουνίου 2016. Περίπου τέτοιο είναι το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα σε μια μεγάλη μερίδα των Τουρκοκυπρίων νέων, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στις πολυήμερες κινητοποιήσεις ενάντια στην έγκριση της συμφωνίας για την ίδρυση του γραφείου συντονισμού του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αισθήματα θυμού για το περιεχόμενο της εν λόγω συμφωνίας. Αλλά και αισθήματα αισιοδοξίας για τις επίμονες και πρωτότυπες προσπάθειες της νεολαιίστικης πλατφόρμας «Απορρίπτουμε», της οποίας οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν σε μια συγκυρία βαθιάς αμφισβήτησης όλων των παραδοσιακών οργανωμένων πολιτικών συνόλων της κοινότητας.

Η Τουρκία κατά Ρωσίας για φερόμενη χρήση βομβών διασποράς στη Συρία Αφορμή πλάνα του RT όπου δείχνουν μαχητικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με βαρύ οπλισμό


Σκληρή επίθεση στη Ρωσία για τη φερόμενη χρήση βομβών διασποράς και λευκού φωσφόρου εναντίον αμάχων στη Συρία εξαπέλυσε η Τουρκία, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας τη Μόσχα να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του συριακού λαού.Η τουρκική κριτική έρχεται λίγες ημέρες μετά τα πολύκροτα πλάνα που μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό ρωσικό δίκτυο Russia Today, στα οποία εικονίζεται ένα ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος που επιχειρεί στη Συρία εξοπλισμένο με βόμβες διασποράς, όπλο που συνήθως προκαλεί μεγάλες απώλειες μέσα σε αστικά κέντρα.
Η Άγκυρα επισημαίνει ότι η χρήση κάθε είδους όπλου εναντίον του συριακού λαού από ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως η Ρωσία, «δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή».

Άνοιξε ο δρόμος για τον αντικαταστάτη της Frontex

Frontex
Έπειτα από την έγκριση του Συμβουλίου, που δόθηκε σήμερα, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της λειτουργίας της εντός του καλοκαιριού, αφού πρώτα λάβει την έγκριση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Κοινοβουλίου και κατόπιν της Ολομέλειας της 27ης Ιουνίου.Το σώμα θα βασιστεί στις υπάρχουσες δομές του οργανισμού Frontex, ωστόσο θα ενισχυθεί με προσωπικό και εξοπλισμό από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Την επίτευξη του συμβιβασμού, που οδήγησε στη συμφωνία χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «η συμφωνία για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής δείχνει πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να δράση άμεσα και καθοριστικά στην διαχείριση των κοινών προκλήσεων».

Νέες βολές της Άγκυρας για την πυρκαγιά Το ζήτημα της τουρκικής βοήθειας σχολίασε έντονα ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Νερού Του Νίκου Στέλγια


Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες γύρω από το ζήτημα της παροχής τουρκικής βοήθειας προς την Κύπρο δημιουργούν αρνητικό κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου.Ο Υπουργός Δασών και Νερού της Τουρκίας, Βεϊσέλ Έρογλου τοποθετήθηκε σχετικά λέγοντας ότι «Κάποτε η Νότια Κύπρος παρέμεινε χωρίς νερό. Προτείναμε την παροχή νερού και πετρελαίου. Τότε, οι παπάδες (της Κύπρου) ανακοίνωσαν ότι δεν είναι επιτρεπτή η χρήση του νερού και του πετρελαίου του Τούρκου. Εκεί δεν μπορούν να κάνουν καμία δουλειά τους δίχως να ρωτήσουν τους παπάδες. Σε περίπτωση που πάρουν άδεια από τους παπάδες θα πάμε να σβήσουμε την πυρκαγιά».