20 Μαρτίου 2015

Τουρκική πυραυλάκατος "έδεσε" στο Αγαθονήσι! Σε χωρικά ύδατα για ώρες!

Image
Νέα πρόκληση των Τούρκων με πυραυλάκατό τους να εισέρχεται σε χωρικά ύδατα στο Αγαθονήσι και παρέμεινε "κρατημένο εκεί" για περίπου αρκετή ώρα. Το τουρκικό ΤΠΚ «TCG POYRAZ», στο πλαίσιο συμμετοχής του στην επιχειρησιακή εκπαίδευση Α΄ τριμήνου του ΤΠΝ, εισήλθε την 08:55 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά ν. Αγαθονήσι, όπου και παρέμεινε κρατημένο. Στη συνέχεια, κινούμενο με πορεία, αρχικά, δυτική και στη συνέχεια νότια και ανατολική, εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 11:50 νοτιοανατολικά ν. Αγαθονήσι. Πλοίο και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.http://www.onalert.gr/

Βαρουφάκης: Ας ξαναφανταστούν το κοινό τους μέλλον Γερμανοί και Έλληνες

Το έπος της κατουρημένης ποδιάς
Το αποτέλεσμα της χθεσινής πολυμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες χαιρετίζει με παρέμβασή του, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου πρέπει να εφαρμοσθεί άμεσα καθώς προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία για την πρόοδο Ελλάδας και ευρωζώνης, ενώ καλεί Γερμανούς και Έλληνες να φανταστούν ξανά το κοινό τους μέλλον.
Ολόκληρο το κείμενο που ανάρτησε ο υπουργός Οικονομικών:
"Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να δει πως ένα συγκεκριμένο βίντεο (που εκτροχίασε μια κατά τα άλλα εποικοδομητική συζήτηση στη γερμανική τηλεόραση) έγινε κάτι πολύ περισσότερο από μία χειρονομία. Πυροδότησε αναταραχή αντικατοπτρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η τραπεζική κρίση του 2008 άρχισε να υπονομεύει την άσχημα σχεδιασμένη νομισματική ένωση της Ευρώπης, στρέφοντας υπερήφανα έθνη ενάντια το ένα στο άλλο.

DW: 337% περισσότεροι φόροι στους φτωχότερους Έλληνες

DW: 337% περισσότεροι φόροι στους φτωχότερους Έλληνες
Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλωσε δραματικά. Oι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%, αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Δεν είναι οι Έλληνες, είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε


«Δεν είναι οι Έλληνες, είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε» έγραφε η αφίσα που καλούσε τους κατοίκους της Φρανκφούρτης να διαδηλώσουν χθες έξω από τα νέα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη γερμανική πόλη.

Τα εργασιακά δικαιώματα στα χρόνια των μνημονίων


Η παρούσα έρευνα έχει ως στόχο να μελετήσει και να αναλύσει το φαινόμενο της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων που συντελέστηκε την περίοδο 2010-2014.


Ήταν Οκτώβριος του 2009 όταν ο τότε Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωνε ότι το έλλειμμα του ΑΕΠ θα ήταν 12,7%, περίπου το διπλάσιο δηλαδή από αυτό που υπολόγιζε η προηγούμενη κυβέρνηση. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν στο ακέραιο τις μνημονιακές δεσμεύσεις, οι οποίες έπληξαν σε μεγάλο βαθμό την ελληνική κοινωνία.Η παρούσα έρευνα έχει ως στόχο να μελετήσει και να αναλύσει το φαινόμενο της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων που συντελέστηκε την περίοδο 2010-2014.

"Χάθηκε όλη η εμπιστοσύνη" στη Γερμανία

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, που εσχάτως συναγωνίζεται τον Έλληνα ομόλογό του σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, δήλωσε ότι με την κυβέρνηση Τσίπρα "χάθηκε όλη η εμπιστοσύνη".
http://www.skai.gr/files/1/ASTELIOS/OIKONOMIA2/AMPE/xardouvsoible14139222.jpg
Το ότι ο Β. Σόμπλε δεν έχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο ίδιος προτιμά να κυβερνά δεσποτικά την Ευρώπη μέσω των κατά τόπους παραρτημάτων του ΕΛΚ. Το βασικό, όμως, είναι ότι ο κ. Σόιμπλε είχε εμπιστοσύνη στις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις:

* Τους είχε εμπιστοσύνη όταν έφτιαχναν τα greek statistics και εξωράιζαν την εικόνα των οικονομικών της χώρας. Τους είχε εμπιστοσύνη όταν με το ξέσπασμα της κρίσης, πάλι με greek statistics, δημιούργησαν μείζονα ευρωπαϊκη κρίση και οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την περιπέτεια.*
Είχε εμπιστοσύνη στον Γ. Παπακωνσταντίνου που είχε θάψει τη λίστα Λαγκάρντ, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε ασκούσε κριτική για την ασύλληπτη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Κι όμως... η Αποκάλυψη δεν ήρθε

http://www.enikos.gr/images/resized/485_d7e6f240b8462d0b5adeb250e4fe92fd.jpg
Κι όμως: τελικά, δεν ήρθαν ούτε η Αποκάλυψη, ούτε ο κατακλυσμός, ούτε η… πυρηνική καταστροφή για την Ελλάδα.Οι απειλές των συστημικών κινδυνολόγων, πολιτικών και μη, που τρέμουν μπας και υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά της χώρας, μπας και η Αθήνα μπορέσει να σηκώσει κάποιο ανάστημα απέναντι στο Βερολίνο και την Ευρώπη όπως εκείνο την κατευθύνει, έπεσαν, για πολλοστή φορά στο κενό και μετά από χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες.Η Ελλάδα είναι ακόμα όρθια και το παλεύει, όπως κι όσο το παλεύει: σωστά, λάθος, με κενά, με αντιφάσεις, ότι θέλει ας πει κανείς. Τουλάχιστον, πάντως, το παλεύει.Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι κινδυνολόγοι και οι εκφοβιστές δεν θα επανέλθουν στην ως άνω εργολαβία και μάλιστα ταχέως – κάθε άλλο.

Γιούργια στη Γιορτή

https://eranistis2.files.wordpress.com/2010/04/ceb1cebdcf84ceb1cf81cf84ceb7cf82cf84cebfcf85ceb5cebbceb1cf83.gif?w=472
..Ομως ο πολύς λαός έμενε σκυφτός, τσοπάνης και ψαράς, γεωργός και υπηρέτης.
«Τι έχεις, Κωνσταντίνε μου, και λιβανιές μυρίζεις;» - απ’ το «Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού», τραγουδήθηκε σε όλες τις βαλκανικές γλώσσες κι ακόμα στα αρμένικα, τα τουρκικά και σ’ άλλες λαλιές. Απ’ το ίδιο του το πένθος γεννήθηκε ο νέος ελληνισμός. Από το σοκ της πρώτης Αλωσης, το 1204, οι Ρωμιοί βγήκαν αλαφιασμένοι με την (αυτονόητη ρωμαϊκή) θεϊκή τάξη των πραγμάτων γύρω τους να καταρρέει. Ελληνες τους έλεγαν όλοι οι άλλοι, Ελληνες άρχισαν πάλι να ονομάζουν τον εαυτόν τους κι ορισμένοι εξ αυτών, «Ελληνες εσμέν, καθώς η γλώσσα και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί» έλεγε ο Πλήθωνας, αλλά

“Το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι” γέμισε… σβάστικες

latvia1603 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ -Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το… «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», δεν είναι μόνο το γνωστό άντρο των οικονομικών εκβιαστών, των Μνημονίων, των τραπεζιτών και των επιτρόπων που μας εύχονται «καλό κουράγιο Έλληνες».

Οι φτωχοί πλήρωσαν 38 φορές περισσότερους φόρους από τους πλούσιους!!!

poor
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ  Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλωσε δραματικά. Oι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%.

Παραδοσιακή ή κινηματική;

http://rudaw.net/ContentFiles/110893Image1.jpg
Οι προχθεσινές διαδηλώσεις στη Φρανκφούρτη ανέδειξαν για ακόμη μία φορά τη δυσπιστία και καχυποψία με την οποία η πέραν της Σοσιαλδημοκρατίας παραδοσιακή Αριστερά βλέπει τον ετερόκλητο γαλαξία των αντικαπιταλιστικών κινημάτων εντός και εκτός Ευρώπης.Η Linke το τελευταίο που θα ήθελε αυτήν τη στιγμή είναι να διαμορφωθεί στα αριστερά της μια εξωκοινοβουλευτική στην αρχή αντικαπιταλιστική ριζοσπαστική κινηματική συνιστώσα.

Αλβανία: Αμερικανική έκθεση αποκαλύπτει την παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών

Αλβανία: Αμερικανική έκθεση αποκαλύπτει την παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών
Η χώρα θεωρείται βασική πηγή μαριχουάνας αλλά και ουσιών που χρησιμεύουν στη σύνθεση ναρκωτικών ουσιών Η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρει ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και ο αριθμός των συλλήψεων,αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2014. "Αυτό επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα της αύξηση της συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και των περιφερειακών εταίρων, ιδίως με την ιταλική αστυνομία, καθώς και της δέσμευσης των αλβανικών αρχών για την καταπολέμηση της παραγωγής και της διακίνησης ναρκωτικών η οποία οδήγησε σε μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα", αναφέρει η έκθεση.

Πολωνία: Αθωώθηκαν στρατιώτες για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν

http://media.sunherald.com/smedia/2015/03/19/13/52/253-7yPxM.AuSt.55.jpeg
Έπεισε η δικαιολογία τους, ότι ανταπέδωσαν τα πυρά των Ταλιμπάν Στρατοδικείο της Πολωνίας απάλλαξε από τις κατηγορίες περί διάπραξης εγκλημάτων πολέμου τέσσερις στρατιώτες οι οποίοι κατηγορούνταν για τις δολοφονίες έξι πολιτών κατά τη διάρκεια περιπολίας στο Αφγανιστάν το 2007.Οι τρεις από αυτούς πάντως καταδικάστηκαν με αναστολή για λιγότερο βαριές κατηγορίες.Τον Αύγουστο του 2007, περίπολος Πολωνών στρατιωτών επιτέθηκε σε χωριό της επαρχίας Γκάζνι, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, με όλμους και αυτόματα όπλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι πολίτες, ανάμεσα τους τρία παιδιά και να τραυματιστούν άλλοι τρεις πολίτες.

Γιατί ο λογιστικός έλεγχος του χρέους της Ελλάδας

Επιτροπή για το χρέος Συντάκτης: Ερίκ Τουσέν
Η πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους, μου ζήτησε να συνεργαστώ ενεργά με αυτή. Η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Le Monde στην Αθήνα έγραψε πρόσφατα: «Η πρόεδρος υποσχέθηκε πριν από όλα τη δημιουργία τις επόμενες εβδομάδες μίας επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους». Και αναφερόμενη σε πολλές υποθέσεις διαφθοράς και στην αδιαφάνεια που περιβάλλει την αγορά όπλων από τη χώρα της, διευκρίνισε ότι «στόχος της θα είναι να εντοπίσει τον ενδεχόμενο απεχθή, παράνομο ή άνομο χαρακτήρα των δημόσιων χρεών που συνάφθηκαν  από την ελληνική κυβέρνηση». Και κατέληξε: «Ο λαός έχει δικαίωμα να ζητήσει να διαγραφεί το μέρος του χρέους που θα κριθεί ότι είναι παράνομο από το πόρισμα της επιτροπής».
Με δεδομένο ότι δεν είμαστε εξονυχιστικοί και ότι δεν κλείνουμε οριστικά το σχετικό ζήτημα, μπορούμε πάντως να δώσουμε τους εξής ορισμούς: