19 Σεπτεμβρίου 2015

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015, 07:00 Χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, η Ευρώπη θα αντιδρά σε γεγονότα, προκαλώντας περισσότερα domino effects, καθώς οι χώρες λαμβάνουν χωρίς συντονισμό μονομερή μέτρα

Stratfor: Το ντόμινο με τους μετανάστες της ΕυρώπηςΕν μέσω προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Eνωσης να καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, την περασμένη Κυριακή, η Γερμανία επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, οι έλεγχοι έχουν στόχο «να φέρουν την τάξη στην είσοδο των προσφύγων», επηρεάζοντας, αρχικά, μόνο την Αυστρία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επεκτείνει τους ελέγχους της στα σύνορά και με άλλες χώρες. Η απόφαση προκάλεσε ένα domino effect, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στην ελεύθερη διακίνηση ατόμων στην Ευρώπη, μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Βομβαρδισμοί στη Γάζα, συνέπεια των ταραχών στην Ιερουσαλήμ

Βομβαρδισμοί στη Γάζα, συνέπεια των ταραχών στην Ιερουσαλήμ

Ασαντ και Πούτιν μαζί κατά των τζιχαντιστών

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Ασυνήθιστης σφοδρότητας χαρακτηρίζονται οι συνολικά 12 αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν χθες οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατά θέσεων του «Ισλαμικού κράτους» στη Ράκα, «πρωτεύουσα» του αυτοανακηρυχθέντος «Χαλιφάτου»: περιοχή που επίσης βρίσκεται στο «στόχαστρο» της αμερικανοκεντρικής «συμμαχίας των προθύμων».Από τις λίγες που η συριακή αεροπορία έχει εξαπολύσει στην περιοχή, η επίθεση -που έγινε ταυτόχρονα με το νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών με «βόμβες-βαρέλια» σε συνοικίες ανταρτών στο πολύπαθο Χαλέπι, σκοτώνοντας μέσα στο τελευταίο 48ωρο τουλάχιστον 60 αμάχους- «μεταφράζεται» σε νέα επίδειξη στρατιωτικής ισχύος του καθεστώτος Ασαντ, έπειτα από ένα σερί από στρατιωτικές ήττες στα μέτωπα του συριακού εμφυλίου κι εν μέσω σεναρίων για σημαντική «χείρα βοηθείας» από τη σύμμαχο Ρωσία.

Σπάνιες εικόνες στην πρώην χώρα-πρότυπο


Οι «ανεπιθύμητοι» Έλληνες για το καθεστώς του Κιέβου ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

Δύο βουλευτές, ένας ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κι ένας ομογενής επιχειρηματίας από την Αγία Πετρούπολη συγκαταλέγονται στη νέα «μαύρη λίστα», που απαγορεύει την είσοδο στην Ουκρανία σε 388 πολίτες από πολλές χώρες του κόσμου. Αυτό προκύπτει από το επίσημο διάταγμα του προέδρου της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο (http://www.president.gov.ua/storage/j-files-storage/00/10 80/2d4767fb72f7b288e15059d6867f9a3c_1442423766.pdf),  που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη και συμπεριλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα για τους «ανεπιθύμητους», οι οποίοι κρίθηκαν από την ουκρανική ηγεσία ως υπονομευτές της σε διεθνές επίπεδο.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη «έφτασαν» στη Συρία Eντείνονται οι φόβοι για επέμβαση


http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201509/219129/images/det_72A1A880171583F52C3178D4056C3EFB.jpgΤουλάχιστον τέσσερα τακτικά μαχητικά αεροσκάφη έχει τοποθετήσει στη Συρία η Ρωσία, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», εγείροντας νέες ανησυχίες πως η Μόσχα ετοιμάζεται για απευθείας εμπλοκή στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.Η εν λόγω εξέλιξη ήλθε λίγες ώρες αφότου ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως το Κρεμλίνο θα εξέταζε τυχόν αίτημα της Δαμασκού για αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, αλλά και λίγο πριν την πρώτη στρατιωτική συνομιλία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ μετά από μήνες «πάγου».Κατά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, η Ρωσία φέρεται να έχει αυξήσει δραματικά το στρατιωτικό της αποτύπωμα στη Συρία.

Ο Ερντογάν μεταβαίνει στην Μόσχα Αφορμή για το ταξίδι τα εγκαίνια ενός νέου τεμένους Του Νίκου Στέλγια

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201509/219096/images/det_putin_erdogan%5B1%5D.jpgΟ Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στην Μόσχα στις 23 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της τουρκικής υπηρεσίας του ρωσικού πρακτορείου Σπούτνικ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ένα σημαντικό ταξίδι την επόμενη εβδομάδα. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στην Μόσχα στις 23 Σεπτεμβρίου. Αφορμή για το ταξίδι του κ. Ερντογάν αποτελούν τα εγκαίνια ενός νέου τεμένους στην Μόσχα. Στα πλαίσια του ταξιδιού του, ο κ. Ερντογάν θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο και την ρωσική κυβέρνηση διάφορα σημαντικά ζητήματα, τα οποία αφορούν το μέλλον της περιοχής μας. Η κρίση στην Συρία, η απειλή της παγκόσμιας τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν την ρωσοτουρκική συνεργασία στα πεδία της πυρηνικής ενέργειας καθώς και σε άλλα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος από τις δυο προεδρίες.http://www.kathimerini.com.cy