24 Μαΐου 2014

Η ERT της ευρω-διαπλοκής

Για τους βιομηχάνους ο δρόμος για τη «βιωσιμότητα» ήταν και είναι μονόδρομος: ιδιωτικοποιήσεις, απορρύθμιση της αγοράς, μακροπρόθεσμη και βαθιά λιτότητα. Η πρότασή τους στην ουσία ενσωματώθηκε στην πολιτική που είδαμε να εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια

Της Ελλης Πάνου
 Η ERT αντιπροσωπεύει αυτά που οι περισσότεροι δεν «γνωρίζουν», αλλά υποψιάζονται για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν πρόκειται ακριβώς για «λόμπι». Δεν πρόκειται ακριβώς για think tank. Είναι περισσότερο μια εξωθεσμική, κλειστή, πανίσχυρη ομάδα «ανάληψης δράσης», η οποία και κρυφά και φανερά βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου λήψης αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον όλων των πολιτών της Ε.Ε.Είναι, τώρα πια, περίπου 50 εκλεκτοί «ιππότες», που γύρω από μια «στρογγυλή τράπεζα» αποφασίζουν, προωθούν και επιβάλλουν στις πολιτικές ελίτ της Ευρώπης και των Βρυξελλών συγκεκριμένες ιδεολογίες, «οράματα», προγράμματα. Και κυρίως, συμφέροντα. Τα δικά τους συμφέροντα.

Ανεπιθύμητος για την «Bild» ο Ερντογάν στην Γερμανία

erdoganprotest
Δεν υποδέχονται και με τον καλύτερο τρόπο τα ΜΜΕ της Γερμανίας των Τούρκο πρωθυπουργό. Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ», είναι ο τίτλος ανοιχτής επιστολής που απευθύνει η εφημερίδα «Bild» στον Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της αποψινής του ομιλίας στην Κολονία.Την ίδια ώρα η Κοινότητα των Αλεβιτών διοργανώνει στην πόλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν περίπου 30.000 άτομα.Στην επιστολή της, η οποία δημοσιεύεται στα γερμανικά και στα τουρκικά, η Bild αναφέρεται στη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν μετά το δυστύχημα στο ορυχείο της Σομά, στην απαγόρευση που επέβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις αποκαλύψεις που αφορούν διαφθορά μελών της οικογένειάς του, στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, αλλά και στην κριτική που άσκησε στον Γερμανό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη - Ανάμεσα στις χώρες και η Ελλάδα

Νέα «εκποίηση» στρατιωτικών τους εγκαταστάσεων στην Ευρώπη σχεδιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της περικοπής των αμυντικών δαπανών για την εξοικονόμηση χρημάτων.
Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη - Ανάμεσα στις χώρες και η Ελλάδα
Το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι θα επιστρέψει 21 αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά την Ευρώπη, κυρίως χώρους αναψυχής, στα κράτη που φιλοξενούν τις στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.