14 Ιουλίου 2013

Και ο ΓΑΠ ανάλογα ποσοστά με τον Τσίπρα είχε πάρει

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/gap_tsipras.jpg
Αntinews.gr/Πίσω και πέρα απο τα αριθμητικά δεδομένα, πίσω και πέρα από την όποια εσωκομματική αντιπολίτευση αν κάτι πρέπει να μας μείνει  από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ  είναι η επισήμανση με εμφατικό τρόπο πώς ταχύτατα τα ποσοτικά χαρακτηριστικά τα οποία και τον συνέθεσαν  θα μετασχηματιστούν σε ποσοτικά χαρακτηριστικά ώστε να του επιτραπεί η αμφίπλευρη διεύρυνση και προς τους αναποφάσιστους και προς τους περιθωριοποιημένους αλλά και πρός το Κέντρο.Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχήμα συνεργασίας των δύο κυρίαρχων τάσεων.Σε ένα "αριστερό" σχήμα μορφής ΣΥΡΙΖΑ η παγίδευση της σκέψης στην ύπαρξη αντιπαλότητας  στο εσωτερικό του είναι γκάφα ολκής και μέγα ολίσθημα.Η συγκολλητική αυτή διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και φάνηκε ξεκάθαρα καιστο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ενεργειακός θησαυρός στη Θράκη!

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQC11x-pwsHnunXg-r8jgWurr8gOGTr8_UiyRhbHlnnHb79QUm
Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Έβρο, στην Ανατολική Θράκη, η έγκυρη αμερικανική στατιστική υπηρεσία ενέργειας, ΕΙΑ, υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα shale gas στον κόσμο. Αλλά και στο ελληνικό τμήμα της Θράκης, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), που έκανε μια προκαταρκτική γεωλογική μελέτη, θεωρεί ότι υπάρχει συγγένεια με τα τουρκικά πετρώματα και ότι η πιθανότητα ύπαρξης σχιστολιθικού αερίου είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Μια μέρα στην Ουάσιγκτον

http://www.enimerosi24.gr/wp-content/uploads/2013/07/kira_13_14_7_2013.jpg
Αν δεν ήταν ο ειδικός τόπος και το ειδικό πρόσωπο, η 8η Αυγούστου θα ήταν «η εκδρομή μιας μέρας». Αλλά είναι στην Ουάσιγκτον, στο Λευκό Οίκο, με τον πρόεδρο Ομπάμα.Το ραντεβού με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο έλληνας πρωθυπουργός  το επιδίωκε από καιρό, μέσα στην άνοιξη.Όμως η αμερικανική κυβέρνηση διεμήνυε άλλοτε κομψά και άλλοτε άγαρμπα, ότι η επίσκεψη αυτή για να πραγματοποιηθεί, έπρεπε να είχε και συγκεκριμένο περιεχόμενο- δηλαδή για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.Και το «πλήρωμα του χρόνου» ήρθε.

Η Συρία αλλάζει τον χάρτη της Μ. Ανατολής

Εκτός του Ασαντ και της αντιπολίτευσης συγκρούονται και οι σουνίτες με τους σιίτες, ανατρέποντας ριζικά τις ισορροπίες στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή
 Του Μιχάλη Ψύλου
 Στο μικρό χωριό Αμπού Μουσάλα νότια του Καΐρου, τέσσερις σιίτες Αιγύπτιοι λιντσαρίστηκαν τον περασμένο μήνα από εκατοντάδες σουνίτες χωρικούς που κραύγαζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος, οι σιίτες είναι άπιστοι». Στο μικρό αυτό χωριό ζουν όλες κι όλες 20 οικογένειες σιιτών. Η κοινότητα των σιιτων άλλωστε αριθμεί λιγότερο από το 1% του αιγυπτιακού πληθυσμού, η συντριπτική πλειονότητα του οποίου είναι σουνίτες.

Κανείς δεν είναι ανίκητος αν υπάρχει Σχέδιο και Σκοπός

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/nikitaras-sxedio.jpgΜισή Ιστορική μνήμη.Υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό αναφορικά με τον Νικηταρά
http://www.antinews.gr/    Περήφανος ως το τέλος-     Η φτώχεια του σχεδόν τυφλού πλέον στρατηγού  ήταν τόση, ώστε δεν είχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του- εκείνος μπορούσε να αντέξει την πείνα περισσότερο.  Το χειρότερο  ήταν πως τον είχαν ξεχάσει  όλοι. Ακόμα κι στρατηγός Μακρυγιάννης  που πριν τον είχε βοηθήσει.      Κι ας διαδιδόταν η κατάστασή του  από στόμα σε στόμα.  Η περιπέτεια του ήρωα έφθασε στα αυτιά πρέσβη Μεγάλης Δύναμης, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του.  Έτσι κάποια στιγμή απεσταλμένος της πρεσβείας βρέθηκε στη θέση που ζητιάνευε ο στρατηγός.    Μόλις ο Νικηταράς τον  αντιλήφθηκε ποιος ήταν, μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι!     == Τι κάνετε στρατηγέ μου; Ρώτησε ο απεσταλμένος.    == Απολαμβάνω την ελεύθερη πατρίδα! Απάντησε περήφανα ο ήρωας.     ==  Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στο δρόμο;     == Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά αλλά εγώ έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος. αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς.   Είδε και απόειδε ο ξένος και γύρισε να φύγει χαιρετώντας ευγενικά. Φεύγοντας όμως, άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες ώστε να μην προσβάλει τον πάμφτωχο στρατηγό.   Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί το ψηλάφισε και φώναξε στον ξένο.      == Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρτο για να μην το βρει κανείς και το χάσεις!

Ανοικτές οι πόρτες του Λευκού Οίκου για το Σαμαρά και πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία



Των ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ και ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Σήμα επανεκκίνησης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων μετα από μια περίοδο εντυπωσιακής ψυχρότητας που επικράτησε τα τελευταία δυο χρόνια, θα δώσουν στις 8 Αυγούστου ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπαμα και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας στην συνάντηση που θα έχουν στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, ο Αμερικανός ηγέτης αναμένεται να προσφέρει «ισχυρή ηθική στήριξη» στον Πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία του.

ΗΠΑ…Ξείπα

Η επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον, μετά από πολύμηνες ανεπιτυχείς προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, σηματοδοτεί την επιθυμία των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα σε μία κρίσιμη καμπή, τόσο εσωτερικά, όσο και περιφερειακά αλλά και ευρωπαϊκά.Παραμένει, βέβαια, ερώτημα γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος απέφευγε μέχρι σήμερα να απευθύνει πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό. Και, μάλιστα, σε μία περίοδο που η Ουάσιγκτον απέδιδε ολοένα και αυξανόμενο ρόλο και λόγο στη γείτονα. Oι ΗΠΑ ισορροπούν –έστω στους τύπους- τη στάση τους στην περιοχή, μετά από ένα διάστημα έντονης φιλοτουρκικής στάσης και, ενδεχομένως, αναμένουν από εμάς να πράξουμε ανάλογα σε σχέση με την εμφανή πρόσδεσή μας στο γερμανικό άρμα.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ '74 Το μεγάλο σοκ του Ελληνισμού στην Κύπρο

Στις 20 Ιουλίου 1974, πέντε μέρες μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, τουρκικές χερσαίες δυνάμεις υποστηριζόμενες από το ναυτικό και την αεροπορία άρχισαν να αποβιβάζονται στις βόρειες ακτές της Κύπρου. Στις 15 Ιουλίου 1974 εκδηλώθηκε το πραξικόπημα εναντίον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που είχε οργανώσει η ελληνική στρατιωτική δικτατορία σε συνεργασία με Ελληνοκύπριους ομοϊδεάτες της.Την επομένη του πραξικοπήματος η αθηναϊκή εφημερίδα «Εστία», που διέκειτο φιλικά στο δικτατορικό καθεστώς, σχολίασε ότι «ως μεταδίδεται εκ Λευκωσίας», οι κυπριακές ένοπλες δυνάμεις «ανέτρεψαν χθες την πρωίαν τον επίορκον κυβερνήτην της Κύπρου». Το πραξικόπημα είχε εκδηλωθεί «περί την 8ην πρωινήν» με «άγριον βομβαρδισμόν του προεδρικού μεγάρου» κατά τα πρότυπα της ανατροπής του Χιλιανού προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Παιδιά «τρομοκράτες»

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXpoopuragYuNfhDiSpEKOozBkSKDGgUgk3_nNWCaKOeqTgXCT
Ηλικίας 13 έως 24 ετών ήταν τα πέντε παιδιά των Γκουλμπαχάρ και Γιουσούφ Οζέρ, Χαλίλ και Γιουσεγίν Εσεν και των Μαρντίν και Αμπντουραχμάν Γκινάρ, το 2005, όταν στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ξέσπασε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ μελών του ΡΚΚ και των στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, «κακός οιωνός» για Ερντογάν

Με πολιτικά δεδομένα η Τουρκία παραμένει η ίδια και η πολιτική εξουσία διατηρεί τον έλεγχο. Με κοινωνικά δεδομένα, όμως, η χώρα δεν είναι αυτή που ήταν πριν από το κύμα διαμαρτυριών στην πλατεία Ταξίμ. Το κατά πόσο άμεση ή αργή, ομαλή ή επίπονη θα είναι η μεταφορά της αλλαγής αυτής στα πολιτικά πράγματα, εκτός από την εσωτερική δυναμική, θα εξαρτηθεί και από καθοριστικούς εξωτερικούς παράγοντες.Μία ανάγνωση της κατάστασης λέει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στον πολιτικό έλεγχο που ασκεί το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Μια άλλη ανάγνωση, όμως, λέει ότι η κατάσταση καθιστά την υφιστάμενη εικόνα απατηλή και ότι από το φθινόπωρο θα φανεί πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Αίγυπτος: Προσεκτική στάση των ΗΠΑ μετά την εισήγηση του Ισραήλ

http://www.avgi.gr/documents/10179/549101/19.jpg/01a4e665-e79e-4a61-b108-e30b61102428?t=1372707513489&imageThumbnail=3Χαρίτος Πάνος Το μακρύ χρονικό διάστημα μέχρι και τις αρχές του 2014, οπότε και οριοθετείται η διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και κοινοβουλευτικού σώματος στην Αίγυπτο, αν και θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των αντιπαραθέσεων και της βίας, δείχνει να μην έχει ιδιαίτερες προοπτικές, τουλάχιστον σε μια πρώτη ανάγνωση των δεδομένων που διαμορφώνονται την επομένη της αποκαθήλωσης του Μοχάμεντ Μόρσι.

Το Στρατηγικό Βάθος και η Τουρκία (του Ερντογάν)

http://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/pictures/picture-1493.jpgΠριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ποιότητα ένας νέος συλλογικός τόμος με τίτλο «Το στρατηγικό βάθος και η Τουρκία» υπό την επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Κουσκουβέλη και του υποφαινόμενου. Εκτός των δύο επιμελητών, με κείμενα τους εμβαθύνουν ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Bar Illan του Τελ Αβίβ Amikam Nachmani, ο επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νικόλαος Ραπτόπουλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Παναγιώτης Ηφαιστος και ο στρατηγικός αναλυτής και εκδότης Σάββας Καλεντερίδης.

Ομολογία ήττας

http://3.bp.blogspot.com/-mt4mbUqz0QE/Ud_mrGcJFgI/AAAAAAAAK3w/whqhfZ1rTlQ/s640/kurdistan+haritasi+4+parca.jpg
Ιnfognomonpolitics.
*Κάποιοι ομολογούν την ήττα τους κάποιοι όχι, σημείο των Καιρών και αυτό.Σε τούτα τα ακρογιάλια γεννήθηκε η κριτική και η Λογική.
Το να είσαι Έλληνας δεν είναι μόνο υπόθεση κρατικής δομής και διαβατηρίου, είναι προπάντων η επιλογή της υπεράσπισης των αξιών ενός μακραίωνος πολιτισμού, ο οποίος διαποτίζει την ύπαρξη του καθενός και όλων μαζί ως Κλασσική Ελλάδα, ως Ελληνικός Διαφωτισμός και ως αγώνες για την ανεξαρτησία και ελευθερία. Αυτά αναφέρει ο Καθηγητής Κος Γιαλλουρίδης για να συμπληρώσει  πως αυτή η στάση σφραγίζει την ύπαρξη μας και την πνευματική μας οντότητα.Το να μιμείται ο καθείς πρακτικές Ερντογανικού τύπου αποτελεί αναφαίρετο  προσωπικό δικαίωμα Ομως αποτελεί μακράν καίριο πλήγμα σε αυτο που λέγεται δημοκρατική δομή του χαρακτήρα και το Ηθικό πλεονέκτημα μια φορά να απολεσθεί αρκεί για να μην επανακτηθεί ποτέ ξανά.Ποτέ την άλλη μέρα δεν θα είναι τίποτα ίδιο όπως και δεν ήταν.Δεν μπαίνω στον κόπο να κρίνω αντιδράσεις ως Ακρίτας (και ουχί Διγενής  εκ των εδαφών του Πόντου) δεν φοβήθηκα τα μαρμαρένια αλώνια ούτε την οχιά.Οσο δε για την δημόσια εικόνα μου την υπηρετώ μόνο εγώ και δεν με υπηρετεί ούτε αυτή ούτε καμιά αγέλη.Η Σύγκριση και η σύγκρουση μπορεί να είναι ανελέητη αλλά είναι και βαθιά δημοκρατική. Ψυχή Βαθιά όπως λέν και στην ντοπιολαλιά των Αγράφων και καλήν αντάμωσιν στα Γουναράδικα εκεί που κάθε ψεύτικο πετιέται πρώτιστα  Ακολουθεί σχόλιο του άρθρου με τίτλο
Ομολογία ήττας από την Τουρκία: Το ΡΚΚ κυριαρχεί στο νομό Βαν και στην ΝΑ Τουρκία! (2) του Ιστότοπου Ινφογνώμων το οποίο και δεν δύναται να δημοσιευθεί εκεί καθως η ανάρτηση δεν επιδέχεται σχολιαμσού.

Ελληνας Πολίτης Στάση Ζωής

http://www.avgi.gr/documents/10179/0/glezostsipr/6850be2c-603c-4664-9ab3-3397b013d14f?t=1373722020521&imageThumbnail=3
Αntinews.grΟ Ελληνισμός σήμερα  βιώνει συνθήκες πρωτοφανούς παρακμής, αποτελμάτωσης και αλλοτρίωσης εθνικών χαρακτηριστικών που σφράγισαν διαχρονικά τον Έλληνα ως πολιτισμό, ως παράδοση, ως ταυτότητα.Το να είσαι Έλληνας δεν είναι μόνο υπόθεση κρατικής δομής και διαβατηρίου, είναι προπάντων η επιλογή της υπεράσπισης των αξιών ενός μακραίωνος πολιτισμού, ο οποίος διαποτίζει την ύπαρξη του καθενός και όλων μαζί ως Κλασσική Ελλάδα, ως Ελληνικός Διαφωτισμός και ως αγώνες για την ανεξαρτησία και ελευθερία. Αυτά αναφέρει ο Καθηγητής Κος Γιαλλουρίδης για να συμπληρώσει  πως αυτή η στάση σφραγίζει την ύπαρξη μας και την πνευματική μας οντότητα.

Μεγεθύνονται τα προβλήματα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣΤα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Πρωθυπουργός της γειτονικής Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν έχει θέσει σε εφαρμογή μια νέα στρατηγική. Αντιμέτωπος με τους χιλιάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές, οι οποίοι παραμένουν στους δρόμους και υψώνουν την φωνή τους κατά της τουρκικής κυβέρνησης και εν όψει των κρίσιμων τριών εκλογικών αναμετρήσεων του επόμενου έτους, το κόμμα του κ. Ερντογάν πραγματοποιεί μια αξιοσημείωτη μανούβρα στο πολιτικό πεδίο της γειτονικής χώρας.

Η υψηλή τέχνη της κατασκευής ενόχων

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6m6ZBF3Lrg_BeEVy2Kbmd1bwl861PFeaIxG0lkjPqAAmviMI0
Του Σεραφείμ Κωνσταντινίδη Καθώς η πολύπλοκη κατάσταση στην Τουρκία, εξελίσσεται αρνητικά, η κυβέρνηση της χώρας διολισθαίνει σε θεωρίες συνομωσίας. Η ηγεσία της είναι βέβαιη για τους ενόχους και τους υποδεικνύει. Είναι τα ξένα κέντρα, το «λόμπι επιτοκίου» που κερδοσκοπεί σε βάρος της χώρας και πολλοί άλλοι.Δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο. Στην Ελλάδα οι ευθύνες επιρρίπτονταν πάντα στους ξένους κερδοσκόπους ή σε αντάρτες του UCK ή σε αεροψεκασμούς. Στην Κύπρο ορισμένοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι για την κατάσταση της χώρας φταίνε δύο - τρεις τραπεζίτες, ενώ στις αραβικές χώρες ο πρόχειρος εχθρός είναι το Ισραήλ. Η κυβέρνηση Ερντογάν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο θεωρίας συνωμοσίας και γι αυτό προσέλαβε τον ειδικό. Επικεφαλής της ομάδας συμβούλων του, τοποθετήθηκε δημοσιογράφος, στέλεχος σε τηλεοπτικό σταθμό, γνωστός για τις περίεργες θεωρίες που υιοθετούσε. Η πλέον εντυπωσιακή είναι ότι εχθροί της χώρας, επιχειρούν να σκοτώσουν τον Ερντογάν με την σκέψη τους, με τηλεπάθεια!

Θέση Οι… αδήριτοι ηγέτες

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKJhCCxnWtg1ZBiy8W9XricE6FeXs_dAJzwPT-0aI4aPHCLyfZqw
Ευθύνη και υποχρέωση, καθήκον και αταλάντευτος στόχος υπεύθυνης πολιτικής κάθε σοβαρού και αξιόπιστου ηγέτη είναι να προβλέπει, να προλαβαίνει και με διορατικότητα να αποτρέπει καταστάσεις και εξελίξεις βλαπτικές ή καταστροφικές για τον τόπο του. Ο υπεύθυνος ηγέτης είναι σταθερός Προμηθέας, όχι θλιβερός Επιμηθέας. Οι ηγέτες της Κύπρου, από τον Μακάριο μέχρι τον Ν. Αναστασιάδη, όλοι, κατόπιν εορτής και ως θλιβεροί Επιμηθείς, επικαλούνταν τη λεγόμενη «αδήριτη ανάγκη» για να αιτιολογήσουν υποχωρήσεις, εκχωρήσεις και υποταγή σε εκβιασμούς και προειδοποιήσεις ξένων.

Τη υστάτη ώρα…

Του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη
Απολογισμός ανικανότητας, πολιτικής ανυπαρξίας και εγκληματικών λαθών της ελλαδικής και κυπριακής ηγεσίας από το 1974
Η αναφορά στον Ιούλιο είναι προδήλως στο πραξικόπημα της Χούντας εις βάρος της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην επακολουθήσασα, ως θα έπρεπε να αναμένεται, τουρκική εισβολή…

ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ χωρίς σχέδιο, οδηγείς τα πράγματα σε ατραπούς που έχουν σχεδιάσει οι άλλοι για σένα…