14 Ιουλίου 2013

Κανείς δεν είναι ανίκητος αν υπάρχει Σχέδιο και Σκοπός

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/nikitaras-sxedio.jpgΜισή Ιστορική μνήμη.Υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό αναφορικά με τον Νικηταρά
http://www.antinews.gr/    Περήφανος ως το τέλος-     Η φτώχεια του σχεδόν τυφλού πλέον στρατηγού  ήταν τόση, ώστε δεν είχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του- εκείνος μπορούσε να αντέξει την πείνα περισσότερο.  Το χειρότερο  ήταν πως τον είχαν ξεχάσει  όλοι. Ακόμα κι στρατηγός Μακρυγιάννης  που πριν τον είχε βοηθήσει.      Κι ας διαδιδόταν η κατάστασή του  από στόμα σε στόμα.  Η περιπέτεια του ήρωα έφθασε στα αυτιά πρέσβη Μεγάλης Δύναμης, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του.  Έτσι κάποια στιγμή απεσταλμένος της πρεσβείας βρέθηκε στη θέση που ζητιάνευε ο στρατηγός.    Μόλις ο Νικηταράς τον  αντιλήφθηκε ποιος ήταν, μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι!     == Τι κάνετε στρατηγέ μου; Ρώτησε ο απεσταλμένος.    == Απολαμβάνω την ελεύθερη πατρίδα! Απάντησε περήφανα ο ήρωας.     ==  Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στο δρόμο;     == Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά αλλά εγώ έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος. αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς.   Είδε και απόειδε ο ξένος και γύρισε να φύγει χαιρετώντας ευγενικά. Φεύγοντας όμως, άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες ώστε να μην προσβάλει τον πάμφτωχο στρατηγό.   Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί το ψηλάφισε και φώναξε στον ξένο.      == Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρτο για να μην το βρει κανείς και το χάσεις!

Τα περί  διδάγματος ¨"πως κανείς δεν είναι ανίκητος αν υπάρχει Σχέδιο και Σκοπός. Ούτε ο Μέττερνιχ" αφήστε στην άκρη για την ώρα σε οτι αφορά την περίοδο εκείνη γιατί η αλήθεια είναι πάρα πολύ πικρή και εντοπίζεται στις κομβικές λέξεις, απουσία εθνικής αστικής τάξης,  γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί λόγοι κίβδηλης ανεξαρτησίας χωρίς να παραγνωρίζονται οι Θυσίες των Ελλήνων.Η Αδυναμία μας έγκειται αλλού στο  ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ χωρίς (ΔΙΚΟ ΣΟΥ)  σχέδιο, οδηγείς τα πράγματα σε ατραπούς που έχουν σχεδιάσει οι άλλοι για σένα και εμείς περπατήσαμε χωρίς ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ φυσικά δεν μπορούν να το αντιληφθούν και πολλοί αυτό .Και κάτι ακόμα πως και ηρωες είχαμε και πληθώρα  ηρωικών στιγμών  η ιστορία μας  έχει καταγράψει.Ποτέ δεν κεφαλοποιήσαμε τις επιτυχίες μας όμως  και ποτέ δεν προλάβαμε , ούτε προβλέψαμε, ούτε αποτρέψαμε  καταστάσεις και εξελίξεις βλαπτικές ή καταστροφικές για τον τόπο μας..