14 Ιουλίου 2013

Ομολογία ήττας

http://3.bp.blogspot.com/-mt4mbUqz0QE/Ud_mrGcJFgI/AAAAAAAAK3w/whqhfZ1rTlQ/s640/kurdistan+haritasi+4+parca.jpg
Ιnfognomonpolitics.
*Κάποιοι ομολογούν την ήττα τους κάποιοι όχι, σημείο των Καιρών και αυτό.Σε τούτα τα ακρογιάλια γεννήθηκε η κριτική και η Λογική.
Το να είσαι Έλληνας δεν είναι μόνο υπόθεση κρατικής δομής και διαβατηρίου, είναι προπάντων η επιλογή της υπεράσπισης των αξιών ενός μακραίωνος πολιτισμού, ο οποίος διαποτίζει την ύπαρξη του καθενός και όλων μαζί ως Κλασσική Ελλάδα, ως Ελληνικός Διαφωτισμός και ως αγώνες για την ανεξαρτησία και ελευθερία. Αυτά αναφέρει ο Καθηγητής Κος Γιαλλουρίδης για να συμπληρώσει  πως αυτή η στάση σφραγίζει την ύπαρξη μας και την πνευματική μας οντότητα.Το να μιμείται ο καθείς πρακτικές Ερντογανικού τύπου αποτελεί αναφαίρετο  προσωπικό δικαίωμα Ομως αποτελεί μακράν καίριο πλήγμα σε αυτο που λέγεται δημοκρατική δομή του χαρακτήρα και το Ηθικό πλεονέκτημα μια φορά να απολεσθεί αρκεί για να μην επανακτηθεί ποτέ ξανά.Ποτέ την άλλη μέρα δεν θα είναι τίποτα ίδιο όπως και δεν ήταν.Δεν μπαίνω στον κόπο να κρίνω αντιδράσεις ως Ακρίτας (και ουχί Διγενής  εκ των εδαφών του Πόντου) δεν φοβήθηκα τα μαρμαρένια αλώνια ούτε την οχιά.Οσο δε για την δημόσια εικόνα μου την υπηρετώ μόνο εγώ και δεν με υπηρετεί ούτε αυτή ούτε καμιά αγέλη.Η Σύγκριση και η σύγκρουση μπορεί να είναι ανελέητη αλλά είναι και βαθιά δημοκρατική. Ψυχή Βαθιά όπως λέν και στην ντοπιολαλιά των Αγράφων και καλήν αντάμωσιν στα Γουναράδικα εκεί που κάθε ψεύτικο πετιέται πρώτιστα  Ακολουθεί σχόλιο του άρθρου με τίτλο
Ομολογία ήττας από την Τουρκία: Το ΡΚΚ κυριαρχεί στο νομό Βαν και στην ΝΑ Τουρκία! (2) του Ιστότοπου Ινφογνώμων το οποίο και δεν δύναται να δημοσιευθεί εκεί καθως η ανάρτηση δεν επιδέχεται σχολιαμσού.
Η Κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αποτέλεσε την αναγκαία συνθήκη για την δημιουργία πολλών κρατών στην Βαλκανική χερσόνησο την Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο.Στν εξέλιξη αυτή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί το Κουρδικό Εθνος το οποίο και αριθμεί πάνω απο τριάντα εκατομμύρια  ανθρώπους και ζεί στην Τουρκία, Ιράν,Συρία και Ιράκ  και αυτό έχει και καταγραφεί και αναλυθεί ιστορικά,Η Αραβική Άνοιξη δημιούργησε προϋποθέσεις πολλοί να πιστέψουν πως θα αποτελέσει και την απαρχή της  Κουρδικής Άνοιξης.Οι ελπίδες διαψεύστηκαν οικτρά.

Στο Νότιο Κουρδιστάν , το οποίο και περιφερειακά είναι αυτόνομο, ξέσπασε σφοδρό κύμα αντιδράσεων κατά του Απολυταρχικού καθεστώτος του Προέδρου Μασούντ Μπαρζανί  με πρωταγωνιστή το κίνημα Gorran πολιτικά ελεγχόμενο απο το ΠΚΚ.Το κύμα αυτό αμφισβήτησης εξαυλώθηκε απο την απο κοινού δράση των Ισχυρότερων Κουρδικών Κομμάτων PUK και KDP.Το κύμα αυτό αμφισβήτησης αυτό αποτελεί ιστορική συνέχεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ ΠΚΚ και καθεστώτος Μπαρζανί αλλα και αλλων κουρδικών φατριών  στα μέσα της δεκαετίες  του 1990 το οποίο άφησε χιλιάδες νεκρούς  στην τριετή διάρκεια του και στην οποία συμμετείχαν και αμερικανικές δυνάμεις, ιρακινές ,τουρκικές  και ιρανικές δυνάμεις .Ο Εμφύλιος έληξε μετά από σοβαρή πολιτική αμερικανική παρέμβαση η οποία και αποσκοπούσε στο να επιτύχει την πολιτική επιβίωση του καθεστώτος Μπαρζανί  και κατα συνέπεια και στην σταθεροποίηση της οντότητας του Νοτίου Κουρδιστάν μέσα απο αμοιβαίες υπαναχωρήσεις των εμπλεκόμενων κουρδικών παρατάξεων.Η Κατάσταση σήμερα σχεδόν παραμένει η ίδια συνεχείς παρεμβάσεις των Αμερικανών σε κάθε επίπεδο διασφαλίζουν μια τεχνητή ισορροπία μεταξύ των Κούρδων στο Νότιο Κουρδιστάν.

Η Σύγκρουση Τουρκικού κράτους-ΠΚΚ έφτασε στο σημείο 0.Το ΠΚΚ δεν μπορούσε να ηττηθεί στρατιωτικά ήταν όμως και αδύνατον να επικρατήσει σε στρατιωτικό επίπεδο.Απέτυχε καθώς δεν μπόρεσε να προκαλέσει λαϊκή εξέγερση και καθώς η δράση του παρήγαγε πλέον πλείστα τα δεινά για τον τοπικό πληθυσμό.Μιλούμε για σκληρές συνθήκες ανταρτοπολέμου όπου δεν υπάρχει περιθώριο για Ηθική και όπου  ο σκοπός αγιάζει τα όποια μέσα.Πολιτικά το Κουρδικό κίνημα είναι στα όρια της εξαφάνισης η KCK έχει πολιτικά αποψιλωθεί,το BDP εκλογικά καθηλωμένο.Στην ίδια δυσχερή θέση και η Τουρκία, οικονομική αφαίμαξη, σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό κόστος, αποσταθεροποίηση αποτελούν τις βασικές συνέπειες της χρόνιας αντιπαράθεσης.Η Συριακή κρίση γέννησε την αναγκαιότητα της επιπλέον στήριξης του καθεστώτος Μπαρζανί και του Νοτίου Κουρδιστάν το οποίο πλέον βαλλόταν πανταχόθεν.Η Τουρκοκουρδική σύμπραξη η οποία και παραβίασε κάθε ιστορικό προηγούμενο διαπραγμάτευσης αποτέλεσε προϊόν αμερικανικής επέμβασης για τον σκοπό αυτό. 

Ο Αμερικανικός έλεγχος στα εμπλεκόμενα μέρη είναι καθολικός.Κατά συνέπεια η αυτονομία τους μικρή εως απειροελάχιστη.προβλέψεις μπορούν α γίνουν πολλές και αναλύσεις επίσης,Ομως αν παραγνωρίζεται η λογική αυτή βάση είανι έωλες έως σχέδια επι χάρτου.Το ΠΚΚ άλλωστε δεν απείλησε ποτέ τα αμερικανικά συμφέροντα αντίθετα τα εξυπηρέτησε σε πολύ μεγάλο βαθμό καθώς  έχει αποδεχθεί την παρουσία ΝΑΤΟ,Ισραηλινών και Αμερικανών στα Κουρδικά εδάφη της Τουρκίας και καθώς έχει συναινέσει στην γεωστρατηγική περικύκλωση του Ιράν.Παράλληλα δεν διεκδικεί εδάφη που δεν  ανήκουν ιστορικά στους Κούρδους ενδώ δεν διάκεινται εχθρικά προς καμιά άλλη Εθνότητα Φυσικά και λάβει για την παροχή υπηρεσιών ανάλογα ανταλλάγματα αλλά θα είναι μικρής κλίμακας  ως δείχνουν οι εξελίξεις κα ισε μεγάλος βάθος χρόνου.Το ΠΚΚ αποχωρεί με λιγότερα απο όσα είχε όταν ξεκίνησε και όλη η προσπάθεια τον καλυφθεί επικοινωνιακά η αποχώρηση αυτή με ένα "ηρωικό" χαρακτήρα έγκειται στο γεγονός να μην  υπάρξουν αφενός τριγμοί στο εσωτερικό του καθώς είναι αναγκαίο για τους σχεδιασμούς των Aμερικανο-Ισραηλινών αλλά και για προφυλαχθεί απο περιπτώσεις όπως του 2000 όπου έφτασε στα πρόθυρα διάλυσης μετά την εσφαλμένη εντολή Οτζαλάν.Ισως η τύχη του να ήταν διαφορετική αν το καθεστώς Ασαντ δεν κινητοποιούσε τους Αλεβίτες εντός Τουρκίας .

Αυτό να το έχουν υπόψην όσοι το στηρίζουν και το υποστηρίζουν το και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ δεν αποτελεί πάντα σοφή επιλογή. Παρεμπιπτόντως μιας και το Φιράτ έχει κάνει  ιδιαίτερη μνεία για την παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα για τα όσα έλαβαν χώρα στην παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν στο Πολεμικό Μουσείο , ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά το επιβράβευσε νομίζω καλώντας το στο συνέδριο του να το χαιρετήσει όπως η ΟΑΠ ή μήπως όχι;. Η Μαρξιστική Λενινιστική σκέψη πάσχει αφόρητα σε Βουνά και σε Νησιά


ERBIL, Kurdistan Region - Άγκυρα και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) είναι και πάλι σε αντίθεση: Οι αντάρτες λένε ότι έχουν ολοκληρώσει την πρώτη φάση του ένα ορόσημο ειρηνευτικής διαδικασίας τραβώντας μαχητές από την Τουρκία, και η κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση με το λογαριασμό αυτό με τον ισχυρισμό ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των ανταρτών έχουν τραβηχτεί έξω.

Σε μια συνάντηση με Τούρκους βουλευτές, το Συμβούλιο των Σοφών και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), δήλωσε ότι το PKK είχε ολοκληρώσει την πρώτη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας, η οποία ήταν η απόσυρση των αγωνιστών . Αλλά ο Ερντογάν αντέτεινε λέγοντας ότι μόνο το 15 τοις εκατό του συνολικού αριθμού που πρέπει να τραβηχτεί έξω είχε μέχρι τώρα αποσυρθεί.

Το PKK υποστηρίζει ότι η απόσυρση των αγωνιστών, από την Τουρκία προς Qandil εντολή της βουνά στο ιρακινό Κουρδιστάν, είναι η πρώτη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας, μετά την οποία η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει το δεύτερο βήμα μέσα από πολιτικές μεταρρυθμίσεις.


Cuma Icten, βουλευτής της Δικαιοσύνης Ερντογάν και Ανάπτυξης (AKP) στο Ντιγιαρμπακίρ, υποστήριξε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με τον αριθμό των μαχητών που αποσύρονται υποστηρίζεται από πολλές πολιτικές και στρατιωτικές εκθέσεις πληροφοριών. "Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το PKK δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα τουρκικά εδάφη», είπε ο Icten.

Όσον αφορά τη δεύτερη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας, Icten πρόσθεσε: "Στην επιστολή του Οτσαλάν που είχε διαβάσει στο κοινό την ημέρα του Νεβρόζ, δεν υπήρχε τίποτα που να ονομάζεται« πρώτη φάση »ή« δύο ». Οι όροι αυτοί έχουν δημιουργηθεί από τους πολιτικούς BDP. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος για 10 χρόνια και τη βούλησή μας να λάβει αυτά τα βήματα δεν έχει τίποτα να κάνει με την ύπαρξη των ανταρτών του PKK στα βουνά. "

28 του Ιούνη περιστατικό στην κουρδική πόλη ψείρες, όταν ο τουρκικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας πολιτών διαμαρτύρονται για τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής βάσης, δημιούργησε περισσότερες αμφιβολίες γύρω από την ειρηνευτική διαδικασία. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν σε αυτό το περιστατικό.

İcten είπε ότι οι αποφάσεις σχετικά με τις νέες στρατιωτικές βάσεις που έγιναν πριν από τρία χρόνια, και δεν είχε τίποτα να κάνει με το PKK.

"Η λειτουργία τους δεν είναι μόνο να πολεμήσει τους αντάρτες του ΡΚΚ, αλλά και για την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και την καταπολέμηση της καλλιέργειας χασίς. Το BDP σίγουρα δεν θα αναφέρω τις 77 στρατιωτικές βάσεις που η κυβέρνηση έχει κλείσει, "δήλωσε ο Icten.

Πιστεύει ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα προς την επίλυση των ζητημάτων των Κούρδων.

«Ανεξάρτητα από την απόφαση ΡΚΚ να καταθέσει τα όπλα και να πολεμήσουν ή όχι, εμείς θα συνεχίσουμε τα βήματα μας προς την επίλυση του κουρδικού ζητήματος, διότι θεωρούμε το κουρδικό ζήτημα της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε Icten.

Husamettin Zenderlioglu, βουλευτής του BDP στο Μπιτλίς, δήλωσε: «Η πρώτη φάση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Οι αντάρτες του PKK στην Άπω περιοχές όπως Dersim και τη Μαύρη Θάλασσα δεν έχουν ακόμα αποσυρθεί, επειδή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και χρειάζεται μεγάλη ευθύνη. Όμως, οι αριθμοί των ανταρτών που έχουν αποσυρθεί μέχρι στιγμής είναι πολύ μεγαλύτερες από ό, τι έχει δηλώσει, ", είπε.

Zenderlioglu ομολόγησε ότι η κυβέρνηση του AKP έχει επιδείξει ειλικρίνεια στη διαθήκη της για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος.

"Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να λύσει το κουρδικό ζήτημα, αλλά αυτό παίρνει αργά βήματα. Καθυστέρηση στην ειρηνευτική διαδικασία είναι επικίνδυνη, διότι οι εχθροί της ειρήνης περιμένουν για μια ευκαιρία », δήλωσε ο Zenderlioglu.

Όσον αφορά την εστίαση του BDP σχετικά με τις νέες στρατιωτικές βάσεις και γιατί δεν αναφέρει αυτά που έχουν κλείσει από την κυβέρνηση, εξήγησε ότι: "Οι νέες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται σε στρατηγικές τοποθεσίες, που βρίσκονται στις περιοχές από τις οποίες το PKK έχει αποσυρθεί ".

Μετά το περιστατικό ψείρες, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε δύο ερευνητές στην περιοχή για να βρει την αλήθεια. Σε μια συνεδρίαση του ΑΚΡ στις 2 Ιουλίου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το περιστατικό είχε σχέση με τις συνεχιζόμενες λειτουργίες κατά αγροκτήματα χασίς στην περιοχή.

Αλλά Zenderlioglu απέρριψε το αίτημα αυτό, λέγοντας: «Όσοι χασίς φυτών έχουν άδεια από την κυβέρνηση και τη χρήση των οχημάτων της κυβέρνησης για μεταφορά χασίς. Αλλά τα θύματα της πόλης ψείρες ήταν αθώοι άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι μέρος της ειρηνευτικής διαδικασίας. "
- See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&prev=/search%3Fq%3Drudaw%26biw%3D1024%26bih%3D625&rurl=translate.google.gr&sl=en&u=http://rudaw.net/english/middleeast/turkey/08072013&usg=ALkJrhjl252TndkuvYf8bLxGsxwsOBPWbA#sthash.kTFuRMwm.dpuf