25 Φεβρουαρίου 2015

Η θεωρία του πυραύλου

Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν παράδειγμα από μια σειρά ανομοιογενών, πολιτικά, δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη
Η θεωρία του πυραύλου
Στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στο μάθημα της μεθοδολογίας των οικονομικών διαπραγματεύσεων, διδάσκεται μεταξύ άλλων, η θεωρία του πυραύλου. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο ταιριάζει απόλυτα στην πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης και στις σχέσεις με τους δανειστές, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις εκλογές.Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θεωρία, η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν ο πύραυλος που χτυπάει το στόχο καθοδηγούμενος από άλλους. Στη σημερινή πραγματικότητα ο «πύραυλος Ελλάδα», μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, καταδεικνύει την αντίδραση μεγάλων μαζών, ανεξαρτήτως πολιτικής καταγωγής, απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει στην Ευρώπη ο βορειοευρωπαϊκός παράγοντας.

Αλβανία: Ανακοίνωση της "Ομόνοιας" για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας

Έκκληση προς την αλβανική κυβέρνηση να καταρτήσει "νόμο για τις μειονότητες", στον οποίο θα προβλέπεται με σαφήνεια η χρήση της μητρικής γλώσσας, επαναλαμβάνει η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας - "Ομόνοια".

Ρωγμές στο Τείχος της λιτότητας

Ρωγμές στο Τείχος της λιτότητας
Συντάκτης: Γιώργος Τσιάρας
Ενας μήνας συμπληρώνεται αύριο από τις ελληνικές εκλογές και την «αλλαγή σελίδας», που επικαλέστηκε το Σάββατο ο Αλ. Τσίπρας. Ενας μήνας με πυκνές εξελίξεις, αμέτρητες επισκέψεις, τηλεφωνήματα και επαφές, δημόσιες και παρασκηνιακές, αλλά και πλήθος από συμβολικές δηλώσεις και κινήσεις προς το διεθνές ακροατήριο, καθώς από την πρώτη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να «διεθνοποιήσει» το ζήτημα του χρέους και να σφυρηλατήσει νέες συμμαχίες κατά της γερμανόπνευστης πολιτικής αέναης λιτότητας.

Τα κανάλια θα πληρώσουν (επιτέλους)

Ξεχωριστή μνεία υπάρχει στο περιβόητο mail του Γιάνη Βαρουφάκη για τα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση δείχνει να μην κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της για τις τηλεοπτικές συχνότητες σκοπεύοντας να προχωρήσει σε άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας, αν και αδρανούς τα τελευταία χρόνια, νομοθεσίας.Υποσχέθηκε λοιπόν στους... θεσμούς πως, 1ον), θα ρυθμίσει τα έσοδα από τα μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), εξασφαλίζοντας (μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων διαγωνισμών) ότι θα καταβάλουν στο κράτος τα αντίτιμα για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν (δωρεάν έως τώρα, παρακαλώ) και, 2ον), θα απαγορεύσει την συνέχιση λειτουργίας μακροχρόνια ζημιογόνων μέσων ενημέρωσης (χωρίς διαφανή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης).
Δεν τους βλέπω να νιώθουν και πολύ καλά οι τηλεοπτικοί σταθμοί.