04 Μαΐου 2016

Βαρύτατες ποινές ζητούν για τους δημοσιογράφους της Cumhuriyet Δικάζονται για δημοσιεύματα ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έστελναν όπλα στη Συρία

Βαριές ποινές κάθειρξης για τους δύο δημοσιογράφους της «Cumhuriyet» ζήτησαν οι εισαγγελείς στην Τουρκία, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας που φέρεται να αποκαλύπτουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έστελναν όπλα στη γειτονική Συρία.
Οι πληροφορίες σχετικά με τις ποινές που εισηγήθηκαν οι εισαγγελείς είναι συγκεχυμένες, με την «Cumhuriyet» να μεταδίδει πως ο αρχισυντάκτης της Καν Ντουντάρ αντιμετωπίζει έως και 25 χρόνια κάθειρξης, ενώ το κρατικό πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για μεγαλύτερη ποινή, 31 χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Ερντέμ Γκιούλ, επικεφαλής του γραφείου της «Cumhuriyet» στην Άγκυρα, κινδυνεύει με έως και 10 χρόνια κάθειρξης.Πάντως, σε μία σημαντική νίκη για τους δύο δημοσιογράφους, οι τούρκοι εισαγγελείς παραδέχτηκαν ότι οι κατηγορίες περί κατασκοπείας που είχαν αρχικά απαγγελθεί δεν μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο.

Οργή Άγκυρας για ΗΠΑ: Σενάρια νομιμοποίησης Κούρδων της Συρίας και…τουρκικής εισβολής

Members of Kurdish People Defence Units (YPG) flash victory sign. EPA/SEDAT SUNAΗ Τουρκία υποστηρίζει ότι παρέχει πληροφορίες στους Αμερικανούς για να πλήξουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους αλλά οι τελευταίοι δεν πράττουν το παραμικρό. Αιτία; Μα η απόφαση των Αμερικανών να αναγνωρίσουν και να νομιμοποιήσουν τους Κούρδους της Συρίας και συγκεκριμένα το σχετιζόμενο με το ΡΚΚ PYD. Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι κατέθεσε στο κέντρο συντονισμού επιχειρήσεων στο Ιντσιρλίκ στοιχεία σχετικά με τις θέσεις ανάπτυξης ρουκετών του ΙΚ στο συριακό έδαφος από όπου οι τζιχαντιστές πλήττουν το τουρκικό έδαφος. Ωστόσο, υποστηρίζει, οι Αμερικανοί αδρανούν. Η επίσημη δικαιολογία που προβάλουν είναι οι κακές καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν την πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) προς τους στόχους. Ωστόσο οι Τούρκοι, όχι και τόσο άδικα, μάλλον, δεν πείθονται και υποστηρίζουν ότι στόχος των Αμερικανών είναι να αναλάβουν την επιχείρηση οι Κούρδοι με ότι αυτό συνεπάγεται για το κύρος και της διεθνή τους αναγνώριση.

Ο Ερντογάν αποποιείται τον Κεμαλισμό και στοχεύει στο Αιγαίο “κόντρα” στις ΗΠΑ


Turkish-Syrian border.Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
O ISIS εκτοξεύει ρουκέτες από το έδαφος της Συρίας  σε απόσταση 10 χλμ από τα τουρκικά σύνορα. Στην πόλη Κιλίς έχασαν τη ζωή της περίπου 20 άτομα και τραυματίστηκαν πολλοί περισσότεροι.  Οι πολίτες πανικόβλητοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Η Άγκυρα , προς μεγάλη έκπληξη όλων δεν αντιδρά. Γιατί δεν βομβαρδίζει τις βάσεις του ISIS; Δεν το κάνει γιατί οι ΗΠΑ της έχει απαγορεύσει  να πετάει πέρα από τα σύνορα της στα νοτιοανατολικά.

“Τούρκοι κλέψατε γη Ελλήνων Αρμενίων και Κούρδων”! Κούρδος βουλευτής στο τουρκικό κοινοβούλιο!!!


Τους τα είπε κατάμουτρα μέσα στο κοινοβούλιο τους. Από κάτω οι “δημοκράτες” βουλευτές του Νταβούτογλου και του Ερντογάν φώναζαν να τον πάρουν από το βήμα και να τον εκτελέσουν!!!
Ο Κούρδος βουλευτής του HDP τ Ενκου  Φερχάτ δεν σταμάτησε όμως. Μ΄ όλη τη δύναμη της φωνής του είπε αλήθειες που η Άγκυρα θέλει να κρατήσει  θαμμένες βαθειά,ειδικά τώρα που βλέπει ότι ο διαμελισμός της δεν είναι απλό σενάριο.

Τουρκία: Προχωρούν σε άρση ασυλίας δεκάδων βουλευτών Με πρόφαση τον «πόλεμο» της χώρας κατά της «τρομοκρατίας» Του Νίκου Στέλγια

http://static.diepresse.com/images/uploads_580/2/2/c/4981292/Unbenannt-1_1462286655553304.jpgΟι φάκελοι δεκάδων μελών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης έχουν ανοίξει προ πολλού και αυτή την στιγμή απασχολούν τις διωκτικές αρχές και τους εισαγγελείς. Η τουρκική κυβέρνηση πιέζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς για «γρήγορα αποτελέσματα» με το σκεπτικό ότι την προκειμένη στιγμή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στον «πόλεμο» της Τουρκίας με την «τρομοκρατία».Πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες εβδομάδες η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας θα προχωρήσει στην άρση της ασυλίας εκατοντάδων βουλευτών. Πολλοί από αυτούς είναι Κούρδοι και μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Δηλώνει έτοιμος για παραίτηση ο Αχμετ Νταβούτογλου Εντείνεται η ρήξη μεταξύ Προεδρικού και Πρωθυπουργίας στην Τουρκία Του Νίκου Στέλγια

Πολύ κοντά στην παραίτηση από το αξίωμα του Πρωθυπουργού και τα καθήκοντα στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος βρίσκεται πλέον ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Αφορμή αποτελεί το ρήγμα στις σχέσεις Προεδρικού-Πρωθυπουργίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας μοιράστηκε με τον αρθρογράφο της Χιουρριγιέτ, Αμντουλκαντίρ Σελβί ότι υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων, ο ίδιος σκέφτεται να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του.

Νέα πρόταση για την μεταφορά αερίου θα φέρει ο Πούτιν στην Αθήνα

Νέα πρόταση για την μεταφορά αερίου θα φέρει ο Πούτιν στην Αθήνα
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να επισκεφτεί την Ελλάδα στο τέλος Μαΐου, λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ για την μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου, στις 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, η επίσκεψή του έχει άμεση σχέση με τα εν λόγω εγκαίνια. Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, με αφορμή το μνημόνιο που υπέγραψαν πριν από περίπου δύο μήνες η ΔΕΠΑ, η Edison και η Gazprom για την αναβίωση του ελληνοϊταλικού αγωγού, αλλά και την αρνητική τροπή των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία, επιδιώκεται να παρουσιαστεί εναλλακτικός δρόμος μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ, με αγωγό που θα ξεκινά από τη Βουλγαρία και θα διασχίζει την Ελλάδα και την Ιταλία, κόντρα στον TAP.