04 Μαΐου 2016

Δηλώνει έτοιμος για παραίτηση ο Αχμετ Νταβούτογλου Εντείνεται η ρήξη μεταξύ Προεδρικού και Πρωθυπουργίας στην Τουρκία Του Νίκου Στέλγια

Πολύ κοντά στην παραίτηση από το αξίωμα του Πρωθυπουργού και τα καθήκοντα στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος βρίσκεται πλέον ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Αφορμή αποτελεί το ρήγμα στις σχέσεις Προεδρικού-Πρωθυπουργίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας μοιράστηκε με τον αρθρογράφο της Χιουρριγιέτ, Αμντουλκαντίρ Σελβί ότι υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων, ο ίδιος σκέφτεται να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του.

Ο κ. Νταβούτογλου δηλώνει ότι την προκειμένη στιγμή δεν έχει λάβει ακόμη την απόφαση της παραίτησης ενώ μελετά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προετοιμάζεται να λάβει την τελική απόφαση του.
Η δήλωση του κ. Νταβούτογλου έρχεται λίγο μετά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην οποία ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει για να μην δεχθεί πλήγμα το συντηρητικό κίνημα της Τουρκίας.Οι σχέσεις Προεδρικού-Πρωθυπουργίας χαρακτηρίζονται από μεγάλη ένταση σε διάφορα πεδία και οι δυο πλευρές έχουν έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση. Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με εντολή του Προεδρικού, το ΑΚΡ αφαίρεσε από τον ηγέτη του κόμματος σημαντικές εξουσίες. Στην νέα περίοδο, ο κ. Νταβούτογλου δεν έχει την δυνατότητα να αποφασίζει για τους διορισμούς στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος του.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ