24 Ιουνίου 2015

... Εάν βυθισθώμεν, ας βυθισθώμεν εις τον ωκεανόν! Ουχί εις την σκάφην! ..

http://www.e-typos.com/files/temp//1BF4F3A6C15FDCB21CF12490DE3DE6A5.jpg
Πάμπολλοι έχουν θέσει το πνευματικό τους έργο και την πνευματική τους προσπάθεια στην υπηρεσία ενός συγκεκριμένου πολιτικού στόχου, στην προπαγάνδα μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας  θέτοντας τον εαυτό τους στην διάθεση των αφεντικών τους και των εντολοδόχων τους.  Είναι φυσικό να αγνοούν πως όταν η πένα και η γραφή δεν έχουν ως υπόβαθρο την ελευθερία της σκέψης , το αποτέλεσμα και κακόγουστο θα είναι, και κάτι λιγότερο απο αυτό που του πρέπει και ο καθε "διανοούμενος, αναλυτής, αρθρογράφος "  θα αγγίζει τα όρια της γραφικότητας με την στάση του, γιατί απλά δεν διακρίνεται απο συνέπεια και συνέχεια στον χώρο. Πρίν ξεκινήσουν πολλοί να γράφουν γνωρίζεις και τον στόχο τους , ακόμα δε πιο δυσάρεστο καθίσταται το γεγονός της αποκάλυψης τους, καθώς όταν λέγεις πολλά ψέμματα πρέπει να έχεις και καλή μνημη απο την μία και απο την αλλη να γνωρίζεις πως όταν συνεχώς κρύβεσαι πίσω απο ευφυολογήματα τοσο πιο ορατός και γίνεσαι .Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά και για να αντέξεις την ελευθερία πρέπει να έχεις δημοκρατικά αντανακλαστικά και να αποδέχεσαι την αντίθετη άποψη κι οταν δεν μπορείς να την αντιπαλέψεις να αποδέχεσαι καθαρα την αδυναμία σου και να αρκείσαι σε αυτό και οχι να κινητοποιείς τους "ιδεολογικούς τραμπούκους" οι οποίοι υποκύπτοντας στον αρχοντοχωριατισμό ακολουθούν αγελαία στάση.

Έκλεισε η συζήτηση πριν καν ανοίξει για αναβίωση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/10/Putin-Kremlino01.jpgΤου Θ. Αυγερινού Η Βουλγαρία δεν προτίθεται να αλλάξει την απόφασή της και να «αναβιώσει» το σχέδιο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με την Βουλγάρα ομόλογό του Τεμενούζκα Πέτκοβα στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.«Υποβάλαμε το ερώτημα, υπολογίζοντας ότι η ελληνική πλευρά είχε εγείρει κατά τις συνομιλίες μαζί μας το θέμα σχετικά με τη δυνατότητα υλοποίησης, συνέχισης της υλοποίησης αυτού του σχεδίου», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι και συνέχισε:«Γι’ αυτό και στο πλαίσιο της συζήτησης με τη συνάδελφό μου από τη Βουλγαρία συζητήσαμε επίσης αυτό το ζήτημα. Οι Βούλγαροι συνάδελφοί μας είπαν ότι έχουν λάβει από καιρό την απόφασή τους για έξοδο από το σχέδιο και δεν αλλάζουν αυτήν την απόφαση. Τώρα ασχολείται με το ζήτημα αυτό το υπουργείο τους των Οικονομικών».

Μια αιωνιότητα και πέντε μήνες

Κάτι που μάθαμε στη διάρκεια των πέντε μηνών σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών είναι ότι ο λαϊκισμός, ο πολιτικαντισμός, η μικροκομματική σκοπιμότητα και τα επαγγελματικά ψέματα δεν είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν ειδικά το εγχώριο πολιτικό σύστημα, αλλά τα βρίσκει κανείς, σε πλήρη ανάπτυξη, στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Guardian: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνει τις στρατιωτικές δαπάνες;

Guardian: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνει τις στρατιωτικές δαπάνες;
Ανάμεσα στα μέτρα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές για να τους πείσει για τις προθέσεις της ήταν και ένα που πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων, καίτοι είναι άκρως σημαντικό.Σε αυτή τη δέσμη μέτρων προβλέπεται και μια μείωση των στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας για το 2016, της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που αναλογεί σε μείωση 5% των δαπανών για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας.Το Guardian θέτει ένα, όντως, ενδιαφέρον ερώτημα: γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια αριστερή κυβέρνηση, δεν προχωράει σε ακόμη πιο δραστικές μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες έτσι ώστε να κάνει λιγότερη βασανιστική την επιβολή άλλων φόρων που θα πλήξουν τους Έλληνες;

ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ Οι Κούρδοι παίρνουν τα «κάστρα» του χαλιφάτου

http://www.basnews.com/wp-content/uploads/2015/06/Kurds-base-650x320.jpg..Ο συντονισμός μεταξύ Κούρδων και Αμερικανών έχει ενταθεί από τις αρχές του 2015 και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.
 
Συνεχίζοντας τη νικηφόρα πορεία τους, που ξεκίνησε με την επιτυχημένη υπεράσπιση της συριακής πόλης Κομπάνι, κοντά στα τουρκικά σύνορα, τον περασμένο Ιανουάριο, οι Κούρδοι μαχητές κατέλαβαν την πόλη Αϊν Ισα στη Βόρεια Συρία, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την παρακείμενη στρατιωτική βάση και πλέον βρίσκονται μόλις 50 χιλιόμετρα έξω από τη Ράκα, την de facto πρωτεύουσα του χαλιφάτου, όπου έχει την έδρα του και το κεντρικό αρχηγείο του ISIS.

Oι Κούρδοι κατέλαβαν στρατιωτική βάση κοντά στην «πρωτεύουσα» της ISIS Στον έλεγχό τους το συριακό Αΐν Ίσα

Oι Κούρδοι κατέλαβαν στρατιωτική βάση κοντά στην «πρωτεύουσα» της ISIS
Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία προχώρησαν πιο βαθιά στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της ISIS, καταλαμβάνοντας την στρατιωτική βάση του Αΐν Ίσα -περίπου 50 χλμ. από τη Ράκκα, την υποτιθέμενη «πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους».Η κατάληψη, μετά την απώθηση των τζιχαντιστών από το Τελ Αμπιάντ, ενισχύει το ρόλο των Κούρδων που στη Συρία είναι και ο βασικότερος πυλώνας της στρατηγικής εναντίον της ISIS.Με την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και μικρότερων χερρσαίων ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, η κουρδική YPG ανακοίνωσε ότι κατέλαβε το απόγευμα της Δευτέρας το Αΐν Ίσα: «Ηττήθηκαν» ανέφερε ο εκπρόσωπός της Ρεντούρ Χελίλ.

Ισραήλ: "Κύμα συλλήψεων" Αράβων δρούζων

Θεόρούνται ύποπτοι για δύο επιθέσεις -μία εκ των οποίων με νεκρούς- εναντίον ασθενοφόρων που μετέφεραν θύματα από τον εμφύλιο στη Συρία σε ισραηλινά νοσοκομεία.
Ισραήλ: Το Ισραήλ πραγματοποίησε ένα "κύμα συλλήψεων" Αράβων δρούζων, υπόπτων για δύο επιθέσεις -μία εκ των οποίων με νεκρούς- εναντίον ασθενοφόρων που μετέφεραν θύματα από τον εμφύλιο στη Συρία σε ισραηλινά νοσοκομεία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι περίπου δέκα ύποπτοι δρούζοι συνελήφθησαν σήμερα σε σχέση με τις επιθέσεις στα ασθενοφόρα.Οι δυνάμεις ασφαλείας φέρεται να ερευνούν αν στρατιωτικές πηγές άφησαν να διαρρεύσουν λεπτομέρειες σχετικά με τα ασθενοφόρα στους δρούζους διαδηλωτές.

Τα ελληνικά προβλήματα κρύβουν τους κινδύνους σε Ιταλία-Γαλλία

Ιταλία και Γαλλία αντιμετωπίζουν δομικά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να αποδοθούν στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. Τα υψηλά χρέη και ελλείμματα, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και πώς το ευρώ επιδεινώνει την κατάσταση. O κίνδυνος κρίσης.
Τα ελληνικά προβλήματα κρύβουν τους κινδύνους σε Ιταλία-ΓαλλίαΣύμφωνα με τον John Maynard Kaynes «το αναμενόμενο ποτέ δεν συμβαίνει• πάντα είναι το απρόβλεπτο». Έχοντας εμμονή με τα προβλήματα της Ελλάδας και της ευρωπεριφέρειας, οι αγορές αγνοούν τους αυξανόμενους κινδύνους του πυρήνα, και ιδιαίτερα της Ιταλίας και της Γαλλίας.Η Ιταλία και η Γαλλία αντιμετωπίζουν αυξανόμενα προβλήματα υψηλού χρέους, χαμηλής ανάπτυξης, ανεργίας, ισχνών δημοσιονομικών, έλλειψης ανταγωνιστικότητας και ανικανότητας να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσαρμογές. Οι μειώσεις στις τιμές της ενέργειας σε συνδυασμό με τα χαμηλά κόστη δανεισμού και το πιο αδύναμο ευρώ δεν μπορούν να κρύψουν για πάντα τα βαθιά και άλυτα προβλήματα.Το συνολικό χρέος της πραγματικής οικονομίας της Ιταλίας (κρατικό, νοικοκυριών και επιχειρήσεων) είναι περίπου στο 259% του ΑΕΠ, αυξημένο κατά 55% έναντι του 2007. Το αντίστοιχο χρέος της Γαλλίας είναι περίπου 280% του ΑΕΠ, αυξημένο κατά 66% από το 2007. Τα στοιχεία αυτά αγνοούν τις μη χρηματοδοτούμενες συντάξεις και τις υποχρεώσεις στον τομέα της υγείας, καθώς και τις δεσμεύσεις για τα πακέτα διάσωσης της ευρωζώνης.

Τουρκία: Ενισχύεται το σενάριο της συγκυβέρνησης ισλαμιστών-εθνικιστών

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_153953.jpgΤου Κώστα Ράπτη 
Οι 550 βουλευτές της νέας σύνθεσης της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου πρόκειται να συνεδριάσουν για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδος και τοπική), προκειμένου να δώσουν τον νενομισμένο όρκο, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναφορές στην "αδιάσπαστη ενότητα του Τουρκικού Έθνους” και την "μεταρρυθμιστική κληρονομιά του Kemal Atatürk”. Στο παρελθόν, η απροθυμία Κούρδων βουλευτών να δώσουν αυτόν τον όρκο τους στερούσε το δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες του Κοινοβουλίου. Όμως αυτή τη φορά, η αυτοτελής κουρδική συμμετοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ, χάρη στην εκλογική επιτυχία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο προβάλλει ως πανεθνική δύναμη της Αριστεράς.
Αρκεί να αναλογισθεί ότι στην εναρκτήρια συνεδρίαση (η οποία αναμένεται να κρατήσει περίπου δέκα ώρες, εφόσον ο όρκος δίνεται από κάθε μέλος της Εθνοσυνέλευσης ατομικά) θα προεδρεύσει, κατά τα προβλεπόμενα, ο αρχαιότερος των βουλευτών, ήτοι ο πρώην αρχηγός του κεντροαριστερού κεμαλιστικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Deniz Baykal, ενώ χρέη γραμματέα θα εκτελούν οι έξι νεώτεροι, συμπεριλαμβανομένης της Dilek Öcalan, ανηψιάς του έγκλειστου στη νήσο Ιμραλί αρχηγού του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν. 

Μυστική συνάντηση για την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ



  • 0
    Share

ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ
Μυστική συνάντηση είχε ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου με το διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Ντόρε Γκολτ, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ιραήλ, όπως έγραψε η ισραηλινή εφημερίδα “Χάρετς” και αναπαράγεται από τον τουρκικό Τύπο.Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα η συνάντηση έγινε στη Ρώμη, ωστόσο, δεν αναφέρεται η ημερομηνία κατά την οποία έγινε. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι επιβεβαίωσε τη συνάντηση και από τουρκική πηγή, την οποία δεν αποκαλύπτει.Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες εδώ και πέντε χρόνια όταν Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σκοτώνοντας εννέα Τούρκους πολίτες.

"Κόκκινο πανί" ο Μεχμέτ Ακσόι για τον Τούρκο πρόεδρο Τουρκία: Διάσημος γλύπτης κινδυνεύει με φυλάκιση γιατί εξύβρισε τον Ερντογάν

Τουρκία: Διάσημος γλύπτης κινδυνεύει με φυλάκιση γιατί εξύβρισε τον Ερντογάν
Ένας εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε μία ποινική διαδικασία και ζητά να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως 4 έτη σε βάρος ενός διάσημου γλύπτη, του Μεχμέτ Ακσόι, τον οποίο κατηγορεί ότι εξύβρισε τον ισλαμοσυντηρητικό πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε σήμερα ο τουρκικός Τύπος. Σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πρόσφατα στον Τύπο, ο Ακσόι, 75 ετών, είχε αναφερθεί με ειρωνικό τόνο στις κατηγορίες για διαφθορά που είχαν διατυπωθεί το Δεκέμβριο του 2013 εναντίον του Ερντογάν και στενών συνεργατών του, δηλώνοντας ότι «εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες για τα γλυπτά μου». Ο εισαγγελέας έκρινε ότι αυτή η φράση μπορεί να συνιστά «προσβολή» για το πρόσωπο του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ένα έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση πολλών ετών σύμφωνα με το άρθρο 299 του ποινικού κώδικα της Τουρκίας.

ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ Ανακατατάξεις συμμαχιών...

Από την αντεπίθεση των Κούρδων στη Συρία
Από την αντεπίθεση των Κούρδων στη Συρία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ-ΒΑΓΔΑΤΗ.--Η εναέρια (και όχι μόνο) υποστήριξη των ΗΠΑ στους Σύρους Κούρδους των Λαϊκών Μονάδων Αμυνας (YPG) φαίνεται πως αυξάνει την πίεση στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ), οι οποίοι χτες έχασαν, μετά από πολύνεκρες μάχες, ακόμη δύο στρατηγικές περιοχές: α) τη στρατιωτική βάση της Ταξιαρχίας 93, που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι μισθοφόροι του ΙΚ εδώ και ένα χρόνο, και β) την πόλη Αϊν Ισα και δεκάδες χωριά που βρίσκονται στα περίχωρά της, σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων βόρεια της «πρωτεύουσας» των τζιχαντιστών στη Ράκα της Συρίας...