21 Απριλίου 2015

Οταν φτάνουν στην υποχρεωτική δέσμευση ταμειακών διαθεσίμων δημόσιων φορέων… Τι ακολουθεί;

Οταν φτάνουν στην υποχρεωτική δέσμευση ταμειακών διαθεσίμων δημόσιων φορέων… Τι ακολουθεί;

Του Χρήστου Μιχαηλίδη, ΚΥΠΕ-CNA
Πολλές και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης στην Ελλάδα να καταφύγει  στην έκτακτη λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) προκειμένου να αντλήσει χρήματα από τα ταμειακά διαθέσιμα από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), για να ικανοποιήσει επείγουσες  υποχρεώσεις της – μισθούς, συντάξεις, δόσεις δανείων.

Πολυβολείο Π8


Πολυβολείο Π8
«Μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα φιλοδοξεί να φέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, το οποίο δίνεται σήμερα για δημόσια διαβούλευση. Με το νομοσχέδιο καταργείται όλο το πλέγμα των νόμων, ρυθμίσεων και αποφάσεων που απορρέουν από τα δύο Μνημόνια.» («Τα Νέα», 20.4.2015) Το νομοσχέδιο αυτό, εφόσον ψηφισθεί, καταργεί μια σειρά εφαρμοστικών νόμων που όχι μόνον το Μνημόνιο επέβαλε προκειμένου να διασφαλισθεί η εξυπηρέτηση της Δανειακής Σύμβασης, αλλά και πλείστοι όσοι εκ των εγχώριων Δυνατών αφ’ εαυτών ήθελαν, ώστε να δημιουργηθεί μια εργασιακή ζούγκλα, μέσα στην οποίαν θα μπορούσαν να κινούνται οι ίδιοι ωσάν θηρία ευρισκόμενα στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Στο ύψος των περιστάσεων;

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150421/engine/assets_LARGE_t_420_54494883_type12169.jpg
Αν ο Νότος της Ευρωζώνης δοκιμάζεται δεινά από το κύμα των προσφύγων από Μέση Ανατολή, Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική αλλά και Νοτιοδυτική Ασία σε μια στιγμή οριακών κοινωνικών αντοχών και πολιτικών ισορροπιών λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στον Βορρά. Μπορεί η Βόρεια Ευρώπη, η Σκανδιναβία και η Φινλανδία να παραμείνουν προπύργιο σταθερότητας και ευημερίας ενώ την ίδια στιγμή θα σταθεροποιείται ένας άγνωστης διάρκειας νέος Ψυχρός Πόλεμος Δύσης-Ρωσίας; Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Φινλανδία και η τριετής ύφεση που προηγήθηκε είναι μια προειδοποίηση που δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

«Η Τουρκία έχασε τη μάχη με την αλήθεια»

«Η Τουρκία έχασε τη μάχη με την αλήθεια» Ο πολιτειολόγος Τσενγκίζ Ακτάρ ανέτρεψε τα δεδομένα στην Τουρκία υπογράφοντας το 2008 με τρεις ακόμη διανοούμενους μια περίφημη έκκληση, "ζητώ συγνώμη".
Πολιτειολόγος στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης, ο Τσενγκίζ Ακτάρ ανέτρεψε τα δεδομένα στην Τουρκία υπογράφοντας το 2008 με τρεις ακόμη διανοούμενους μια περίφημη έκκληση, "ζητώ συγνώμη", με την οποία προσκαλούσε τους συμπατριώτες του να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων. Παραμονή των εκδηλώσεων μνήμης για τις σφαγές του 1915, ο Ακτάρ κρίνει ότι η χώρα του έχασε οριστικά τη "μάχη με την αλήθεια" όσον αφορά τα γεγονότα αυτά και εκφράζει ικανοποίηση για την έστω και αργή εξέλιξη της τουρκικής κοινωνίας σε σχέση με αυτό που ήταν ακόμη, πριν από μερικές εβδομάδες, απόλυτο ταμπού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημαντικά οφέλη από τον αγωγό εκτιμούν Π. Λαφαζάνης - Αλ. Μίλερ


Την εκτίμηση ότι το σχέδιο κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αέριου από τα σύνορα με την Τουρκία μέσω Ελλάδας μπορεί να υλοποιήσει μια ρωσοευρωπαϊκή κοινοπραξία εξέφρασε ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη.Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μίλερ είπε ότι έγιναν διαπραγματεύσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε, υποστηρίζει το σχέδιο κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αέριου από τα σύνορα με την Τουρκία.

Στο όριο εισόδου στην Εθνοσυνέλευση το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας «Θα γίνουμε ο εφιάλτης του Ερντογάν»

Η Φιγέν Γιουσεκντάγκ στην παρουσίαση του εκλογικού μανιφέστο του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη
«Θα γίνουμε ο εφιάλτης του Ερντογάν»
Κωνσταντινούπολη: Το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα της Τουρκίας (HDP) προειδοποιεί ότι θα γίνει ο «εφιάλτης» του Ταγίπ Ερντογάν εφόσον εισέλθει στην Εθνοσυνέλευση στις εκλογές του Ιουνίου, μπλοκάροντας τα σχέδιά του για συνταγματική μεταρρύθμιση με στόχο την εγκαθίδρυση προεδρικού συστήματος προς ενίσχυση των εξουσιών του.«Το μανιφέστο μας είναι ο εφιάλτης του σουλτάνου και το όνειρο όλων των πολιτών της Τουρκίας» δήλωσε η συμπρόεδρος του HDP Φιγέτ Γιουσεκντάγκ σε εκδήλωση του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη υπό το χειροκρότημα υποστηρικτών του.

«Στο Σύνταγμά μας δεν θα υπάρξει ποτέ προεδρικό σύστημα» δήλωσε ο Φιγέτ Γιουσεκντάγκ δίπλα στον Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Τουρκία: Συλλυπητήρια στους απογόνους των θυμάτων της σφαγής των Αρμενίων

http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/article3420080.ece/BINARY/w660/Turk_official_teasing_Armenian_starved_children_by_showing_bread%2C_1915_%28Collection_of_St._Lazar_Mkhitarian_Congregation%29.jpg
Γενοκτονία των Αρμενίων: Τι λένε οι Τούρκοι στην ιστορία τους;-Συλλυπητήρια στους απογόνους των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τους διωγμούς των Αρμενίων, έδωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Παρότι επανέλαβε την αντίθεσή του στη χρήση του όρου «γενοκτονία», ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, προανήγγειλε τη διοργάνωση τελετής προς τιμήν των θυμάτων στο Αρμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.«Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έχασαν τη ζωή τους και δίνουμε συλλυπητήρια στα εγγόνια τους. Αποτελεί ιστορικό και ανθρωπιστικό καθήκον της Τουρκίας να αγκαλιάσει τη μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και η Γερμανία αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία

Σημείο - καμπή στην ιστορική προσπάθεια να καθιερωθεί η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας του 1915 συνιστά η χθεσινή απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να υπερψηφίσει το σχετικό ψήφισμα που θα κατατεθεί προς έγκριση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.