27 Δεκεμβρίου 2013

…«Καλά Χριστούγεννα» κύριε Ερντογάν

Η αποστασιοποίηση του Τούρκου πρωθυπουργού από την πραγματικότητα
http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2013/12/tahmasebi20130830223303940-e1388000599587.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100
Η εμβληματική προσωπικότητα Ερντογάν έχει, αναμφίβολα, καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στην Τουρκία την τελεταία και πλέον δεκαετία. Η οικονομική ανάπτυξη, οι ξένες επενδύσεις (και ως ένδειξη εμπιστοσύνης στη χώρα), η δεσπόζουσα θέση στην ευρύτερη περιφέρεια σε συνάρτηση με μία άκρως φιλόδοξη ατζέντα καθώς και η ανάδειξη χαρακτηριστικών ενός πρότυπου μετριοπαθούς Ισλάμ στον απόηχο των αραβικών εξεγέρσεων, δημιούργησαν μία αίσθηση υπεροχής. Με Ελλάδα και Κύπρο σε υποχώρηση, το Ισραήλ, υπό την πίεση των ΗΠΑ, να απολογείται, τους Κούρδους πρόθυμους να συμβιβαστούν κατόπιν σχετικής προτροπής του Οτσαλάν, και την Άγκυρα να εξελίσσεται σε βασικό συνομιλητή της Ουάσιγκτον στο καυτό μέτωπο της Συρίας, τα μυαλά πολλών φούσκωσαν.

Το Ισραήλ αναγνώρισε τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων της Π/Α του

Το Ισραήλ αναγνώρισε τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων της Π/Α του
Η Π/Α του Ισραήλ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα επιχειρήσεις, οι οποίες δεν δημοσιοποιούνταν, ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποκαλώντας παρόμοιες ενέργειες ως προειδοποίηση για όλους, όσοι προσπαθήσουν να απειλήσουν το εβραϊκό κράτος.«Όχι μόνο απαντάμε με όλη την ισχύ μας σε κάθε επίθεση εναντίον μας, αλλά δρούμε και προληπτικά», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στην τελετή αποφοίτησης των δοκίμων της σχολής αεροπορίας.

Σκληρή αντεπίθεση

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20131227/engine/newego_LARGE_t_1101_54290619_type12681.jpg
Πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Ερντογάν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον νέο υπουργό Εσωτερικών που ήταν κυβερνήτης του Ντιγιαρμπακίρ της πρωτεύουσας, δηλαδή του Τουρκικού Κουρδιστάν, στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση. Ο Ερντογάν αντεπιτίθεται με αιχμή του δόρατος τις θεωρίες τις συνωμοσίας και τη ρητορική του αντιαμερικανισμού και σύντομα και του αντισιωνισμού, με μόνο ζητούμενο την τακτική που θα επιλέξει:

Τουρκία: Παρέμβαση του στρατού στις εξελίξεις, με δηλώσεις για το αντίθετο

Επιτείνει τη σύγχυση και το κλίμα αοριστίας που επικρατεί
Τουρκία: Παρέμβαση του στρατού στις εξελίξεις, με δηλώσεις για το αντίθετοΣτο κλίμα έντασης, σύγχυσης και αοριστίας που επικρατεί στην Τουρκία έρχεται να προστεθεί μία ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, στην οποία υπογραμμίζεται μεν ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να μετάσχουν στις πολιτικές συζητήσεις», αλλά στην πραγματικότητα παρεμβαίνουν -θίγοντας στην ανακοίνωση ένα άκρως σημαντικό ζήτημα που έχει ήδη ανακύψει σε σχέση με υποθέσεις όπως οι «Εργκενεκόν» και «Βαριοπούλα», για τις οποίες έχουν καταδικαστεί πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί.Στην ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου γίνεται λόγος για σχόλια και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που σχετίζονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στέητ Ντηπάρτμεντ: «Ζητάμε απ’ τη Τουρκία να τηρήσει κάθε πρότυπο διαφάνειας και δικαιοσύνης»

Το σκάνδαλο διαφθοράς στη Τουρκία κλυδωνίζει την κυβέρνηση της χώρας, αλλά, όπως σημειώνουν αναλυτές, ενδεχομένως οι συνέπειες της κρίσης να επεκταθούν και πέραν των τουρκικών συνόρων.Οι εξελίξεις στη Τουρκία με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την απομάκρυνση κυβερνητικών στελεχών ανησυχούν ιδιαίτερα τους πολίτες, ορισμένοι απ’ τους οποίους βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, και να ζητήσουν απ’ τον Πρωθυπουργό, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παραιτηθεί. Ο καθηγητής Σολί Ουρζέλ, του ιδιωτικού πανεπιστημίου Καντίρ της Κωνσταντινούπολης δηλώνει ότι: «Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι η εικόνα μιας Τουρκίας που έχει παραλύσει και συνεχίζει να γκρεμίζει τις γέφυρες της».

Η διεύρυνση του σκανδάλου μπορεί να πλήξει το AKP


Το σκάνδαλο διαφθοράς των θεσμών δεν συνιστά έκπληξη, σχολιάζει ο αναλυτής του think tank ESI, Γκιουζέλντερε. Αν «η κρίση διαρκέσει κι άλλο, μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στη σταθερότητα του AKP», εκτιμά.  Ο πολιτικός αναλυτής του think tank European Stability Initiative (ESI) στην Κωνσταντινούπολη Εκρέμ Έντι Γκιουζέλντερε σχολιάζει το ευρύ σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία εκτιμώντας ότι η εμπλοκή κρατικών θεσμών σε αυτό δεν συνιστά έκπληξη. Όπως παρατηρεί στο μικρόφωνο της DW, «έκπληξη ήταν όμως ότι δημοσιοποιούνται τώρα αυτές οι κατηγορίες, τις οποίες επί πολλά χρόνια διακυβέρνησης του AKP τόσο οι εισαγγελείς όσο και τα μέσα ενημέρωσης δεν τολμούσαν να δημοσιοποιήσουν, παρότι τις γνώριζαν φυσικά κάποιοι δημοσιογράφοι και ορισμένοι κύκλοι». 

Τα τέσσερα τουρκικά «λάθη» που οι ΗΠΑ δεν συγχωρούν

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/12/erdogan-skandalo-antidraseis-300x199.jpg
Στην αμοιβαία καχυποψία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, που γίνεται πλέον δημόσια, με αφορμή την τουρκική κρίση και τις κατηγορίες του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, κατά ξένου «δακτύλου», αναφέρονται τα αμερικανικά ΜΜΕ υπογραμμίζοντας τη ματαίωση της συνάντησης μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών διπλωματών.
Σύμφωνα με Αμερικανούς και Τούρκους αξιωματούχους, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αμπντουλάχ Γκιούλ, αμέσως μετά το ξέσπασμα της κρίσης με την έρευνα κατά της διαφθοράς στην Τουρκία, ζήτησε μέσω ενός μεσολαβητή συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, Φράνσις Ρικιαρντόνε.

Διακοπή της λειτουργίας του μοναδικού ηλεκτρικού σταθμού της Λωρίδας της Γάζας

Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας διέκοψε τη λειτουργία του σήμερα ελλείψει καυσίμων που προέρχονται από το Ισραήλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής ηλεκτρικής εταιρείας.
http://www.haaretz.com/polopoly_fs/1.477995.1352965034!/image/635161346.jpg_gen/derivatives/landscape_640/635161346.jpg "Ο σταθμός διέκοψε τη λειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων που προκλήθηκε από το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος του Κερέμ Σαλόμ", ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιευθυντής του σταθμού αναφερόμενος στην ισραηλινή απόφαση για το κλείσιμο του περάσματος έπειτα από σειρά αιματηρών επεισοδίων.Η διακοπή λειτουργία του σταθμού της Λωρίδας της Γάζας υποχρεώνει την εταιρεία να περιορίσει στις έξι ώρες την ηλεκτροδότηση, έναντι των 12 ωρών, κατά την κανονική λειτουργία του σταθμού.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η κρίση στην Τουρκία Η κρίση δεν είναι πλέον πολιτική, μετεξελίσσεται σε οικονομική και κοινωνική


Του Νίκου Στέλγια
Η πολιτική κρίση, η οποία ξέσπασε στην Τουρκία στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, τις τελευταίες ώρες τείνει να λάβει νέες διαστάσεις. Την στιγμή που συνεχίζονται οι παραιτήσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος, η στρατοχωροφυλακής αναλαμβάνει δράση και η πολιτική κρίση μετεξελίσσεται σε οικονομική και κοινωνική κρίση.Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το μεσημέρι της Παρασκευής το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο «DHA», οι Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν από το αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής να αναλάβει δράση στην υπόθεση διαφθοράς.

Γνώμη: Πολιτική προμνησία


Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική».
Ο όρος προμνησία περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση, πιο γνωστή ίσως είναι η γαλλική προσέγγιση του ίδιου φαινομένου, που το περιγράφει ως deja vu (ήδη ιδωμένο). Οπως και να έχει, όμως, σε κλίμα προμνησίας ή deja vu σε τοποθετεί αναγκαστικά η διαχρονική και διακομματική ομοιότητα των πολιτικών επιλογών των τελευταίων ετών.

Βουτιά στο χρηματιστήριο της Τουρκίας


Λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία, οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν τις θέσεις τους σε τουρκικές μετοχές ενώ η φυγή τους από τα κρατικά ομόλογα της χώρας γίνεται με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας διετίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, οι διεθνείς επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους σε τουρκικά ομόλογα κατά 532 εκατομμύρια ευρώ, την τελευταία εβδομάδα, και διαμορφώνονται σε χαμηλά τριών μηνών και στα 53,8 δις δολάρια, από το ρεκόρ των 72 δισ. δολαρίων που είχαν αγγίξει τον περασμένο Μάιο, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχαν “ξεφορτώσει” 1,38 δισ. δολάρια τουρκικών ομολόγων.

Παραιτήθηκε και πέμπτος βουλευτής στην Τουρκία


Παραιτήθηκε σήμερα από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης Ανάπτυξης ο βουλευτής Ερντάλ Καλκάν, ενώ αναμένονται άλλες δύο παραιτήσεις εντός της ημέρας αφού το κόμμα χτες τη νύχτα αποφάσισε να παραπέμψει τους τρεις αυτούς βουλευτές στο πειθαρχικό, με αίτημα την αποπομπή τους.
Ο Καλκάν είναι ο πέμπτος βουλευτής που παραιτείται από το κυβερνών κόμμα από τη στιγμή που άρχισε να εξελίσσεται δημοσίως η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, ηγέτη ισχυρού θρησκευτικού τάγματος.Στις 16 Νοεμβρίου είχε παραιτηθεί ο Ιντρίς Μπαλ, στις 16 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από τις προσαγωγές στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς, ο Χακάν Σουκούρ, πρώην αστέρας του τουρκικού ποδοσφαίρου, στις 25 Δεκεμβρίου ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ που παραιτήθηκε από το βουλευτικό και ο υπουργικό αξίωμα και επίσης στις 25 Δεκεμβρίου ο Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Κλίμα «εμφύλιας σύρραξης» στην Άγκυρα - κλήτευση του γιού του Ερντογάν


To έγγραφο κλήτευσης του υιού του Τούρκου πρωθυπουργού
Ραγδαία επιδείνωση του πολιτικού κλίματος στην Τουρκία λόγω του σκανδάλου διαφθοράς, που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Δικαστική κλήτευση στον υιό του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιλάλ Ερντογάν. Για κλίμα «εμφύλιας σύρραξης», το οποίο θυμίζει άλλες εποχές κάνουν λόγο οι τουρκικές πηγές της kathimerini.com.cy, οι οποίες παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην τουρκική πρωτεύουσα. Οι πηγές της «Κ» επισημάνουν ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες, το πολιτικό κλίμα στην γειτονική χώρα έχει γνωρίσει ραγδαία αλλαγή και επιδείνωση.Για πρώτη φορά ύστερα από έντεκα χρόνια μετά την άνοδο του στην εξουσία, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) βρίσκεται αντιμέτωπο με μια μεγάλη συστημική κρίση, η οποία έρχεται να επισκιάσει την συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Τελικά πόσοι είναι οι Βορειοηπειρώτες;

http://www.antibaro.gr/wp-content/uploads/2013/08/boreios-hpeiros-autonomia-1914.jpg
Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων boreios-hpeiros-autonomia-1914Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, της Οργανώσεως της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, Βασίλης Μπολάνος παρουσίασε προ ολίγων ημερών μία ενδιαφέρουσα καταγραφή αριθμητικών και ποιοτικών στοιχείων. Συγκεκριμένα η ΟΜΟΝΟΙΑ αμφισβήτησε την απογραφή πληθυσμού και εθνοθρησκευτικών κοινοτήτων που διενήργησε προ δύο ετών η αλβανική κυβέρνηση και πραγματοποίησε μία δική της απογραφή. Οι ελληνικής εθνικής συνειδήσεως Αλβανοί υπήκοοι, όπου κι αν κατοικούν, εκλήθησαν να απογραφούν είτε γραπτώς είτε ηλεκτρονικώς (μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας). Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν τον αριθμό των 286.500 που δηλώνουν Έλληνες στην Αλβανία. Εξ αυτών οι μισοί περίπου κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την πατρώα γη.

Οι ΗΠΑ δίνουν στη Βαγδάτη πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για να τη βοηθήσουν στις επιχειρήσεις της εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2013/12/govt2243.jpg
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παρέδωσαν 75 πυραύλους Hellfire στο Ιράκ κι ετοιμάζονται να παραδώσουν επίσης στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας αυτής 10 μικρά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αναγνωριστικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν τη Βαγδάτη να αντιμετωπίσει το κύμα φονικής βίας που έχουν εξαπολύσει οργανώσεις οι οποίες συνδέονται με την αλ Κάιντα, έγραψε σήμερα η εφημερίδα New York Times. Οι πύραυλοι παραδόθηκαν στις ιρακινές δυνάμεις «την περασμένη εβδομάδα», σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εξήγησε η εφημερίδα.

AΡΘΡΟ Ο βάλτος του Ερντογάν

Γράφει η Κριστιάν Σλότσερ, Suddeutsche Zeitung
Οσο περισσότερο εξακολουθεί ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διαχειρίζεται το σκάνδαλο διαφθοράς ισχυριζόμενος ότι κάποιοι άλλοι βαρύνονται με την ευθύνη, τόσο πιο πολύ η κυβέρνησή του θα φαίνεται ύποπτη. Αλλοτε είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ευρωπαϊκή Ενωση ή ένας ισλαμιστής ιεροκήρυκας που ηγείται μιας παγκόσμιας κοινότητας - ο Ερντογάν αναζητά κάπου να βρει τον «κακό» και αυτή του η αναζήτηση διαθέτει τα χαρακτηριστικά είτε παράνοιας είτε μιας καλά υπολογισμένης πρόκλησης, που έχει ως αποδέκτη τον λαό, ο οποίος έχει συνηθίσει στις θεωρίες συνωμοσίας.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί η Τουρκία

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί η ΤουρκίαΜε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν συνιστά παρά την ύστατη απόπειρα του Ερντογάν να επιβληθεί με τα όργανα ενός βαθέος κράτους αλλά και με τις αποκαλύψεις εισαγγελέα ότι η κυβέρνηση παρεμπόδισε την έρευνά του, η Τουρκία εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από το σκάνδαλο της διαφθοράς.Τούρκος εισαγγελέας κατήγγειλε ότι του αφαιρέθηκε ο φάκελος της έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς που έχει συνταράξει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ότι η αστυνομία παρακώλυσε την διαδικασία, αρνούμενη να πραγματοποιήσει σημαντικές συλλήψεις.

Το Κυπριακό ως μείζον ευρωπαϊκό πρόβλημα

Με τη συνέχιση της πολιτικής της υποταγής, του εξευμενισμού, της μη πρόκλησης κόστους και της φοβίας πρόκλησης κρίσης μέσα στην Ε.Ε., οδηγούμαστε σε ένα νέο Σχέδιο Ανάν, χειρότερο από το προηγούμενο
Το Κυπριακό είναι ένα μείζον ευρωπαϊκό πρόβλημα, στο οποίο εμπλέκονται άμεσα τρεις χώρες μέλη και ένα υπό ένταξη κράτος. Μια από τις χείριστες διαστάσεις του είναι πως ελάχιστοι Ευρωπαίοι, είτε αξιωματούχοι, είτε απλοί πολίτες, γνωρίζουν στοιχειωδώς περί τίνος πρόκειται. Έχουν κάποιες ασαφείς και ακαθόριστες πληροφορίες, πιστεύουν ότι το νησί ήταν ανέκαθεν τουρκικό στον Βορρά και ελληνικό στον Νότο, με κατά καιρούς μεθοριακές συγκρούσεις, ταυτίζουν τους «poor Turks» με τους Παλαιστινίους και οι προσεγγίσεις τους είναι συνήθως νόθες, ασύντακτες και ομιχλώδεις.

Αντί παίκτης, παιξούμενος

Με τον Λάζαρο Μαύρο  Ε Α Ν ΔΕΝ έχεις, ως έθνος με δύο κράτη, Ελλάδα και Κύπρο,
http://3.bp.blogspot.com/-zdKCv0Y0Ycc/UaxbqplIG3I/AAAAAAADQCY/jNwnHGPNxYo/s1600/%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5-%CE%95%CE%A1%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%93%CE%91%CE%9D.jpg(α) συγκροτημένη και σταθερή Εθνική Στρατηγική,
(β) με διαρκή φροντίδα αύξησης των συντελεστών εθνικής ισχύος,
(γ) θεσμικά όργανα και προπάντων ΗΓΕΤΕΣ ικανούς να υλοποιούν αμφότερα και, συνεπώς,
(δ) επιδέξιους ώστε να καραδοκούν άγρυπνα για την ΕΓΚΑΙΡΗ κι αποτελεσματικότερη αξιοποίηση τών εκάστοτε εμφανιζομένων, στην περιοχή και διεθνώς, ανακατατάξεων, που προσφέρονται για εκμετάλλευση και για συμμαχίες συμφερόντων,
είναι μοιραίο να καταλήγεις πάντοτε σαν τις… πέντε μωρές παρθένες: Αντί παίκτης, παιξούμενος! Κι αντί συνδιαμορφωτής, κλοτσοσκούφι…

Στους εθνικιστές ψαρεύει ψηφαλάκια ο πρωθυπουργός της Βρετανίας

http://www.topontiki.gr/photos/570x/cameron1387879550.jpg
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και… του τα χώσανε. Μας τα έχει κάνει τσουρέκια ο Ντέιβιντ Κάμερον με την «ειδική σχέση» Βρετανίας - Ευρώπης. Μετά τα περί μελλοντικού δημοψηφίσματος που θα βάλει τα πράγματα «σε νέα βάση» και τις ατελείωτες «εξαιρέσεις» που επιδιώκει (και πετυχαίνει) το Λονδίνο, η κυβέρνηση Κάμερον ζήτησε να μπει συγκεκριμένο όριο στην εισροή μεταναστών από την Ε.Ε., και συγκεκριμένα αυτή να περιορίζεται στους 75.000 πολίτες ετησίως…

Οι εμμονές του Γ. Στουρνάρα δίνουν πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ

http://2.bp.blogspot.com/-6Gvw_s03M2E/UnKAp2Ni9vI/AAAAAAAACN8/LNE-U5uBi5o/s1600/stournaras.jpg
Εισαγωγή Α: O υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Στουρνάρας δείχνει μία εκδικητική διάθεση έναντι των εχόντων πισίνα και ιδίως εκείνων που κατοικούν στην περιοχή της Εκάλης. Γιατί κύριε Στουρνάρα μας; Ποιός σας πείραξε να τον μαλώσουμε. Μην αφήνετε όμως την οργή σας να ξεχειλίζει, μέρες που είναι, και να κρυώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες για χάριν ενός πείσματος. Εισαγωγή Β: Αντώνη Σαμαρά, αυτός θα σε πάρει για πάντα μαζί του στην άβυσσο της αναλγησίας. Κι η αριστερά θα του χρωστάει αιώνια την αναρρίχησή της στην εξουσία...

BBG: Αν δεν αλλάξει η Γερμανία θα «σπάσει» η Ευρώπη

Για να μπορέσει να ανθήσει η Ε.Ε. η Γερμανία θα πρέπει να γίνει πιο διαλλακτική σε ό,τι αφορά την αμοιβαιοποίηση της δημοσιονομικής στήριξης, λένε οι συντάκτες του Bloomberg. Αυτό που χρειάζεται είναι κοινή πρόοδος και όχι περισσότερη πίεση στις αδύναμες χώρες.
Bloomberg: Αν δεν «αλλάξει» η Γερμανία μπορεί να «σπάσει» η Ευρώπη Η Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο στην έναρξη της τρίτης θητείας της ως καγκελαρίου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η Γερμανία θα είναι ισχυρή μακροπρόθεσμα μόνο εάν και η Ευρώπη είναι ισχυρή». Τι κρίμα που δεν είναι έτοιμη να δράσει αναλόγως, γράφει το Bloomberg.Η προοπτική για την ευρωζώνη είναι ισχνή - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ανάπτυξη μόλις 1,1% του χρόνου, ενώ προβλέπει πως η ανεργία θα παραμείνει πάνω από το 12%. H εμπιστοσύνη, όμως, φαίνεται να ενισχύεται στη Γερμανία και σε μερικές άλλες χώρες εν μέσω διστακτικών ενδείξεων ανάκαμψης. Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στην Ελλάδα (όπου η ανεργία ανέρχεται

Κραυγή αγωνίας στην... ομίχλη του Ν.Γ. Δρόσου

Η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, προς τα επάνω, είναι αναμφίβολα ένα από τα πλέον αποτυχημένα μέτρα στη σύγχρονη οικονομική ιστορία. Ίσως να περιορίστηκε το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά απέτυχε σε όλα τ' άλλα. Πάρτε το πίσω...
Κραυγή αγωνίας στην... ομίχλη Φίλτατοι, καλή σας ημέρα
Η ελληνική κοινωνία πνίγεται σήμερα, όχι μόνον στη θάλασσα χρεών που της δημιούργησε η κρίση, αλλά και κυριολεκτικά σε εκείνην του νέφους αιθαλομίχλης, που είναι αποτέλεσμα της μυωπικής αντιμετώπισης των ιθυνόντων σε ό,τι αφορά τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.Σε μια εποχή όπου σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής του, είναι αδιανόητο να δυσχεραίνεται επιπρόσθετα η ζωή του από κοντόφθαλμα μέτρα όπως η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, που έχει καταστήσει απαγορευτική την προμήθειά του καυσίμου σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
Αυτό που βιώνουν σήμερα οι πολίτες της χώρας ισοδυναμεί με ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου.