01 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ:Το "τυράκι" και η "φάκα" που πρέπει να αποφύγει η Ελλάδα

Image
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ  Είναι πέρα για πέρα λογικό όλοι μας να αισθανόμαστε θυμωμένοι με όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο. Είναι ανθρώπινο να νοιώθουμε …νευρικοί που θα ΄λεγε και ο πρωθυπουργός διαπιστώνοντας ότι το θράσος της τουρκικής ηγεσίας είναι ασύλληπτο και ατελείωτο! Είναι δεδομένο ότι κάθε Έλληνας έχει κάθε λόγο να επιθυμεί επιτέλους μια “δυναμική αντίδραση” απέναντι στο κράτος τρομοκράτη που λέγεται Τουρκία.

Γι΄ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος τη λέξη…ψυχραιμία. Πόσο μάλλον να την γράψει! Θα το επιχειρήσουμε…

Πάμε για διεύρυνση των τουρκικών εδαφών; Του Νίκου Στέλγια

http://d.ibtimes.co.uk/en/full/1450737/kurdish-fighters-syria.jpg?w=736
Αν η προσάρτηση της Αντιόχειας ήταν το πρώτο βήμα για την διεύρυνση των τουρκικών εδαφών, ο πόλεμος του 1974 στην Κύπρο παρείχε στην τουρκική πλευρά την δεύτερη ευκαιρία για την ανάπτυξη της τουρκικής ακτίνας δράσης στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα έχει προκύψει μια νέα ευκαιρία για την διεύρυνση των τουρκικών εδαφών μέσα από την προσάρτηση ενός κομματιού της βόρειας Συρίας. Η συγκεκριμένη επισήμανση έρχεται από την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Σταρ» στον απόηχο της κορύφωσης της έντασης στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Μια σταγόνα λογική και δυο σταγόνες ιστορία για το Ισλάμ...

Του Πάνου Μητρονίκα-"Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων.. θα κόψω τα κεφάλια τους, θα κόψω τα ακροδάχτυλα τους" (Κοράνι 8:12)Ξεκίνησα την έρευνα μου πάνω στο Ισλάμ πριν 2 χρόνια σε μια προσπάθεια τότε να κατανοήσω το φαινόμενο της «Αραβικής Άνοιξης». Ήταν μια εποχή που οι περισσότερες αναλύσεις γεωπολιτικής δεν έβγαζαν κανένα νόημα και οι απόψεις των ειδικών έδειχναν να αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη. Ήταν κάτι τόσο νέο για τον τρόπο σκέψης μας που είχε ξαφνιάσει τους πάντες, για αυτό και αποφάσισα ότι έπρεπε να ξεκινήσω από την βάση του φαινομένου. Και η βάση ήταν το ίδιο το Ισλάμ.Από τότε και μέχρι σήμερα αναζητώ το «μετριοπαθές Ισλάμ» και κατάφερα να το βρω μόνο σε ένα σημείο.

Η προμελετημένη και προαποφασισμένη κατάρριψη του SU-24


Η προμελετημένη και προαποφασισμένη κατάρριψη του SU-24
Της Κύρας Αδάμ Πέντε μόλις ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24, η τουρκική κυβέρνηση απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν σχετική επιστολή – έγγραφο και χάρτη απεικόνισης των αεροπορικών ιχνών των τουρκικών F-16 και του ρωσικού SU-24.
Το liberal. gr εξασφάλισε και παρουσιάζει την σχετική τουρκική επιστολή και τον χάρτη. Παραλλήλως έθεσε τα στοιχεία αυτά υπόψη ελλήνων επιτελικών αξιωματικών και εμπειρογνωμόνων.

Συντριβή για τα «παιδιά του Ερντογάν». Ο Συριακός στρατός τσακίζει την αλ Νούσρα


A handout picture showing Syrian army soldiers on their tanks. Army units eliminated the latest terrorist sites in the two hills and members of engineering units dismantled the explosive devices which were planted in the area. EPA/SANA / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Τα στρατηγικά υψώματα στην επαρχία Ντάραα, στη νοτιοδυτική Συρία, απελευθερώθηκαν από τον Συριακό στρατό, μετά από σφοδρές μάχες με τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νούσρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο στρατός, μαζί με σιιτικές πολιτοφυλακές, κατέλαβε τα υψώματα του Κουμ Ακρέ. Δεκάδες τζιχαντιστές της αλ Νούσρα, έχουν σκοτωθεί. Η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση είναι το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία και συνδέεται με τα άλλα «χαϊδεμένα» παιδιά του Ερντογάν, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.Ήδη οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται ενώπιον των στρατηγικής σημασίας πόλεις Κουφέρ Σαμίς και αλ Σαϊκ Μασκίν. Η νίκη του στρατού στην περιοχή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, διότι αυξάνει την πίεση κατά των τζιχαντιστών, σε μια αναμενόμενο σημείο, υποχρεώνοντάς τους να διαθέσουν τις εφεδρείες τους εκεί, αφαιρώντας δυνάμεις από τον ζωτικό τομέα της Λατάκιας.

Τεράστια πρόκληση μετά τα tweets του Αλέξη: “Αλώνισαν” οι Τούρκοι στο Αιγαίο…


Τουρκικό μαχητικό F-16. Φωτογραφία via Wikipedia
Με ένα μπαράζ παραβιάσεων του Ελληνικού Εναέριου Χώρου και σε πρωτοφανείς για την ένταση και έκταση τους υπερτάσεις ελληνικών νησιών , απάντησε η Τουρκία στα …tweets του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τα σχόλια του περί «νευρικών» Τούρκων πιλότωνΔίνοντας απάντηση μάλιστα στις διαρροές «Έλληνα αξιωματούχου» σε ξένα ΜΜΕ, ότι οι παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο έχει διακοπεί μετα το επεισόδιο με την Ρωσία, η Τουρκία προχώρησε χθες σε αυτό το επικίνδυνο παιγνίδι, δοκιμάζοντας τις αντοχές των Ελλήνων πιλότων και τις ανοχές της ελληνικής κυβέρνησης

Αχμέτ και Μουσταφά ονειρεύονται ισχυρή “ΤΔΒΚ” ως ιδρυτικό κράτος νέας Κύπρου


Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα όπου είχε συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στην κατεχόμενη Λευκωσία 2 Δεκεμβρίου 2015. Φωτογραφία ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε σήμερα συνομιλίες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι μεταξύ της ‘Αγκυρας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου(ΤΔΒΚ)» υπάρχει «κοινό πλάνο συνεννόησης» για μια «νέα», όπως είπε, Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία.
Αυτή η «νέα ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία», όπως είπε, θα έχει σημασία για την περιοχή και την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ε.Ε.
Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, το τελευταίο διάστημα η Ανατολική Μεσόγειος έρχεται στο προσκήνιο με τις κρίσεις. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Συρίας, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. «Σε μια τέτοια γεωγραφία, μια ελληνοτουρκική συμφωνία στην Κύπρο θα αλλάξει τα περιφερειακά δεδομένα», επισήμανε. Επίσης υποστήριξε ότι για τη λύση του Κυπριακού, αυτό που έχει σημασία είναι η πολιτική βούληση, ενώ αναφορικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για μια συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου και ευχήθηκε ότι στο μέλλον σε τέτοιου είδους συναντήσεις θα λάβει μέρος και η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Αποκάλυψη Φιλελεύθερου για επιστολή Juncker


Αποκάλυψη Φιλελεύθερου για επιστολή Juncker
Σε μια ακόμη προσφορά προς την Τουρκία με «κύριο πιάτο» την Κύπρο προχώρησε αντιθεσμικά και παρασκηνιακά η Κομισιόν στην προσπάθεια του κ. Juncker να δελεάσει την τουρκική ηγεσία και να συναινέσει στην αποδοχή του Σχεδίου Δράσης για το προσφυγικό.Αφού λοιπόν αποδέχτηκε με προσβλητικό τρόπο η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας από συνάντηση για το προσφυγικό να εξελιχτεί σε πανηγυρική υποδοχή του κ. Davutoglou για την «επανέναρξη» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο κ. Juncker επέδωσε στον Τούρκο πρωθυπουργό επιστολή με την οποία δεσμεύεται ότι θα ξεπαγώσουν μέχρι την άνοιξη τα πέντε Κεφάλαια τα οποία κρατά παγωμένα η Λευκωσία από το 2009.

Γεωστρατηγική ΣΥΡΙΖΑ: Λευκή σελίδα

Γεωστρατηγική ΣΥΡΙΖΑ: Λευκή σελίδα
Του Γιάννη Σιδέρη-Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ριζοσπαστικότερη εξέλιξη του ΚΚΕ Εσ., που προήλθε από την διάσπαση του ενιαίου ΚΚΕ το ’68.Παλιές ιστορίες αυτές, θολές στη ροή του χρόνου, αλλά η αναφορά αναγκαία για να ιχνηλατήσει κάποιος τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ μένει αμήχανος και αντιπαραγωγικός στα εθνικά θέματα, γίνεται ουραγός των εξελίξεων, ηττάται σε διμερείς συνομιλίες (π.χ προσφάτως στην Άγκυρα), ενώ ο πρωθυπουργός αναρτά tweet προς τον τούρκο ομόλογό του, όντας και οι δυο στις Βρυξέλλες, και στην συνέχεια κατανοεί το άτοπον και τα διαγράφει.«Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους», έγραφε σε ένα tweet. Υπέροχα ανθρωπιστική σκέψη, κατάλληλη για να εκφραστεί από ένα μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, αλλά αποδεικτικό της αβαθούς κατανόησης για την πολιτική της Άγκυρας - η οποία δεν είναι ότι δεν μπορεί, αλλά ότι δεν θέλει.

Οι ΗΠΑ "ποντάρουν" στους Κούρδους του Ιράκ

Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός στη μάχη του κατά του Ισλαμικού Κράτους έχει αναγορεύσει σε κύριους συμμάχους του τους ιρακινούς και τους σύρους Κούρδους, αλλά μία υπερβολική εξάρτηση από αυτές τις ένοπλες ομάδες κρύβει κινδύνους, προειδοποιούν οι ειδικοί.Την ώρα που τα αεροσκάφη του συνασπισμού ενισχύουν τις επιδρομές, οι πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν και οι κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) της Συρίας είναι οι δυνάμεις που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος.Αν και οι χώρες του συνασπισμού έχουν αποκλείσει την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στη Συρία, η Ουάσινγκτον έστειλε την περασμένη εβδομάδα μονάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε συμβουλευτικό και εκπαιδευτικό ρόλο προς τις δυνάμεις των YPG στη βόρεια Συρία , μία στρατιωτική δύναμη που έχει καταφέρει ισχυρά πλήγματα κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού κράτους, αρχής γενομένης από το Κομπάνι, τον περασμένο Ιανουάριο.Στο Ιράκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν τις κουρδικές δυνάμεις της αυτόνομης περιοχής του βορείου Ιράκ.

Η θέση της Ελλάδας στον ενεργειακό σχεδιασμό των ΗΠΑ.

Με μια στρατηγικού χαρακτήρα πρόταση για μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο τροφοδοσίας των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης από εναλλακτικές πηγές ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από την Ρωσία, έρχεται στην Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών John Kerry.Η απεξάρτηση της Ευρώπης από το μονοπώλιο του ρώσικου ενεργειακού κολοσσού Gazprom, παραμένει σταθερή επιλογή της Ουάσιγκτον, η οποία διαπιστώνει ότι ο ισχυρότερος ευρωπαίος σύμμαχος, η Γερμανία εφαρμόζοντας μια νέα Realpolitik, συμβάλλει τελικά στη διαιώνιση και ενίσχυση της εξάρτησης της Ε.Ε. από την ρωσική ενεργειακή βιομηχανία.

Φέρχοφσταφ: Η Ευρώπη δωροδοκεί την Τουρκία για το προσφυγικό

GUY VERHOFSTADTΗ Ευρώπη δωροδοκεί την Τουρκία, αναφέρει ο Γκι Φέρχοφσταφ σε νέο του άρθρο στην ιστοσελίδα Politico.Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχολίασε την απόφαση που επήλθε από την Σύνοδο Κορυφής για τις προσφυγικές ροές, προειδοποιώντας ότι η οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας δεν θα λύσει το πρόβλημα. Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε την Κυριακή να παράσχει οικονομική βοήθεια ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία με στόχο την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης.

Η Τουρκία αποκτά πολιτικές συμμαχίες, αλλά δεν βρίσκει επενδυτές

Η Τουρκία έχει το εξής προνόμιο: να μπορεί να αποκτά πολιτικές συμμαχίες, αλλά να δυσκολεύεται στην ανεύρεση επενδυτών. Το ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει κατορθώσει να προσεγγίσει εκ νέου τους Ευρωπαίους πολιτικούς έχει να κάνει μάλλον με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται την Αγκυρα και τη βοήθειά της να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου. Με αυτά τα δεδομένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει ότι θα συγκροτήσει ταμείο έως 3 δισ. ευρώ για να συνδράμει την Τουρκία στη διαχείριση των ροών των προσφύγων από τη Συρία, ενώ ενεργοποιείται εκ νέου το αίτημα της χώρας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΕΔΑΔ: Η Τουρκία παραβίασε την ελευθερία της έκφρασης με διαταγή της για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο YouTube

H Τουρκία παραβίασε την ελευθερία της έκφρασης διατάσσοντας τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο YouTube μεταξύ του 2008 και του 2010 απεφάνθη σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το ΕΔΑΔ στο οποίο είχαν προσφύγει τρεις χρήστες του ιστοτόπου αυτού έκρινε ότι ο αποκλεισμός του έπληξε "το δικαίωμά τους στην ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών".
Στηριζόμενο σε έναν νόμο περί Εκδόσεων και Παραβάσεων στο Ίντερνετ πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Άγκυρας έδωσε εντολή για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο YouTube με το επιχείρημα ότι ο ιστότοπος αυτός περιέχει περίπου 10 προσβλητικά βίντεο, βάσει της νομοθεσίας, για τη μνήμη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους.
Συνολικά, ο ιστότοπος YouTube είχε αποκλειστεί από τις 5 Μαΐου του 2008 ως τις 30 Οκτωβρίου του 2010, όταν ήρθη η απαγόρευση στην πρόσβαση σε αυτόν από την εισαγγελία κατόπιν αιτήματος της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα των δημιουργών βίντεο.

Πρόστιμο και φιλοδώρημα

Ενα από τα πιο γνωστά αντικαθεστωτικά ανέκδοτα της εποχής Μπρέζνιεφ στη Σοβιετική Ενωση για τη στασιμότητα της Οικονομίας ήταν το «κάνουμε ότι δουλεύουμε και κάνουν ότι μας πληρώνουν». Κάπως έτσι μπορεί να αποτιμηθεί η Σύνοδος ΕΕ - Τουρκίας, όπου ο Ερντογάν δεσμεύθηκε να θέσει υπό έλεγχο τις προσφυγικές ροές και οι «28» να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Δύο ανέξοδες δεσμεύσεις, καθώς η Αγκυρα δεν θέλει και δεν μπορεί να ελέγξει τις προσφυγικές ροές και ταυτόχρονα ούτε η Τουρκία ούτε η ΕΕ πιστεύουν και θέλουν ως πραγματικό στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την πλήρη ένταξη. Ομως ακόμη και αυτή η επικοινωνιακή φαντασμαγορία είναι δύσκολα αξιοποιήσιμη για τους Ερντογάν - Νταβούτογλου, καθώς συμπίπτει με το βαρύ κόστος των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Αγκυρας που εξήγγειλε η Μόσχα:

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Γερμανικό «ja» σε στρατιωτική συμμετοχή στον αγώνα κατά του ΙΚ

Γερμανικό «ja» σε στρατιωτική συμμετοχή στον αγώνα κατά του ΙΚ
Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή του στρατού της χώρας στη στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μια αποστολή στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν έως και 1.200 στρατιώτες, όπως έγινε γνωστό από μια κυβερνητική πηγή.

Τουρκία: Και φορολογικός έλεγχος στην Cumhuriyet

Φορολογικό έλεγχο αντιμετωπίζει τώρα η Cumhuriyet, η τουρκική εφημερίδα της οποίας δύο πλέον υψηλά ιστάμενα δημοσιογραφικά στελέχη συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της κατασκοπείας και της τρομοκρατικής προπαγάνδας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.Τουρκικό δικαστήριο έδωσε την περασμένη Πέμπτη εντολή για την σύλληψη του Τζαν Ντιουντάρ, του αρχισυντάκτη της εφημερίδας, και του επικεφαλής του γραφείου της στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιούλ για την δημοσίευση υλικού που φέρεται ότι δείχνει την τουρκική υπηρεσία κρατικής ασφάλειας να βοηθάει στην αποστολή όπλων στη Συρία.Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δύο δημοσιογράφους αναζωπύρωσαν τις επικρίσεις για το επίπεδο του σεβασμού της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία υπό την ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι "ανησυχούν πολύ" για τις συλλήψεις αυτές. http://www.alphatv.gr/news/international/toyrkia-kai-forologikos-eleghos-stin-cumhuriyet
"Μας ενημέρωσαν ότι θα επιθεωρήσουν για άλλη μια φορά τα λογιστικά βιβλία της εφημερίδας του 2010, περίπου 2,5 χρόνια έπειτα από τον προηγούμενο πλήρη έλεγχό τους", γράφει σήμερα στο Twitter ο Ακίν Αταλάι.
Το tweet του Αταλάι συνοδεύεται από φωτοτυπία μιας έκθεσης εταιρικού φορολογικού ελέγχου από περίπου τα μέσα του 2013 όσον αφορά τις λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας του 2010.
Η είδηση για τον φορολογικό έλεγχο δεν έχει σχολιαστεί προς το παρόν από Τούρκους αξιωματούχους. Το επίμαχο βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάιο και οδήγησε στη σύλληψη των δύο δημοσιογράφων, δείχνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, την τουρκική αστυνομία να ανοίγει κιβώτια με όπλα και πυρομαχικά που προορίζονταν για τη Συρία και βρίσκονταν στο πίσω μέρος φορτηγών που ανήκαν στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών MIT.
Η δημοσίευση της ιστορίας αυτής εκείνη την περίοδο είχε ωθήσει τον Ερντογάν να δεσμευτεί για αντίποινα, λέγοντας ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από την προσπάθεια αυτή θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και θα "πληρώσουν βαρύ τίμημα".

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ «Μπλοκάρει ρωσικά πλοία στο Βόσπορο η Τουρκία»

«Μπλοκάρει ρωσικά πλοία στο Βόσπορο η Τουρκία»

Δεκάδες ρωσικά πλοία φέρεται να περιμένουν για ώρες κοντά στα Στενά του Βοσπόρου, προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από την Τουρκία, ώστε να διέλθουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επισημαίνουν ότι σε μια σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι τουρκικές αρχές έχουν δημιουργήσει εμπόδια, με αποτέλεσμα δεκάδες ρωσικά πλοία να είναι σε αναμονή.

Μάικ Φλιν: «Οι τζιχαντιστές έχουν πυρήνες σε όλη την Ευρώπη» Δηλώσεις από τον πρώην επικεφαλής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων

Μάικ Φλιν: «Οι τζιχαντιστές έχουν πυρήνες σε όλη την Ευρώπη»Αν δεν είχε γίνει ο πόλεμος στο Ιράκ, δεν θα υπήρχε το Ισλαμικό Κράτος σήμερα, παραδέχεται σε συνέντευξή του στο «Spiegel» ο πρώην επικεφαλής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων Μάικ Φλιν. Ο 56χρονος Φλιν, που υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό επί περισσότερα από 30 χρόνια, με τελευταίο πόστο του διευθυντή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θεωρεί ότι τα έντονα συναισθήματα μετά την 11η Σεπτεμβρίου οδήγησαν τις ΗΠΑ στη λάθος κατεύθυνση.