13 Απριλίου 2015

Η Τουρκία έστειλε ενισχύσεις στην Αγκρί μετά τον τραυματισμό τεσσάρων στρατιωτών σε επίθεση Κούρδων ανταρτών

Η Τουρκία έστειλε ενισχύσεις στην Αγκρί μετά τον τραυματισμό τεσσάρων στρατιωτών σε επίθεση Κούρδων ανταρτών
Η Τουρκία έστειλε σήμερα επιπλέον στρατεύματα, αναγνωριστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα στην επαρχία Αγκρί στα ανατολικά, αφού τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους αντάρτες, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ανησυχία στη Μόσχα για τις κινήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε την Κυριακή (12/04) «ιδιαίτερη ανησυχία» για τις κινήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας προς την ενίσχυση της συνεργασίας τους με την Ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ).Τα σχόλια της Μόσχας αναφέρονται σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Aftenposten και όπου σε κοινή τους διακήρυξη οι υπουργοί Άμυνας της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και της Ισλανδίας δηλώνουν ότι η βόρεια Ευρώπη πρέπει να προετοιμασθεί για πιθανές κρίσεις ή επεισόδια εξαιτίας της Ρωσίας.

Τουρκική πρόκληση-Μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία

agia_sofia Σε μια κίνηση απίστευτης προκλητικότητας απέναντι στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, τελέστηκε στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη μουσουλμανική προσευχή.85 χρόνια μετά την απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ και του κοσμικού κράτους που εγκαθίδρυσε, να μετατραπεί η Μεγάλη Εκκλησία σε μουσείο, η επίσημη Τουρκία προχωρά στην ουσιαστική αλλοίωση του χαρακτήρα του μνημείου, επικροτώντας την τέλεση μουσουλμανικής προσευχής, μέσα στην Αγία Σοφία.Ο Μεγάλος Μουφτής της Κωνσταντινούπολης, ανέγνωσε μουσουλμανικές ευχές για να τιμήσει τη μνήμη του προφήτη Μωάμεθ, καθώς φέτος συμπληρώνονται 1444 χρόνια από τη γέννησή του, επέτειος που χρονικά τοποθετείται στις 23 Απριλίου.Η Κυβέρνηση Ερντογάν φλερτάρει έντονα με την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και μάλιστα σε βαθμό ιδεοληψίας. Με κινήσεις στοχευμένες, αποδομεί την κοσμική κληρονομιά της Τουρκίας.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ Παγκόσμιο πολιτικό «σεισμό» φέρνει το οικονομικό «λαχάνιασμα»

Παγκόσμιο πολιτικό «σεισμό» φέρνει το οικονομικό «λαχάνιασμα»
Του Γιώργου Παυλόπουλου
Η λειτουργία της παγκόσμιας οικονομικής μηχανής μοιάζει να είναι περίπλοκη και ακαταλαβίστικη για τους μη μυημένους, όμως ο καμβάς της είναι ουσιαστικά απλός: Στις ζώνες του ανεπτυγμένου καπιταλισμού, τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων, τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά funds, καθώς και το χρήμα που τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες, αναζητούν διεξόδους και επενδυτικές ευκαιρίες.

Ενα φορτίο S-300 για την Τεχεράνη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε σήμερα την άρση του εμπάργκο στην παράδοση εξελιγμένου συστήματος αεράμυνας S-300, που είχε παραγγελθεί από το Ιράν το 2007, αλλά είχε έκτοτε ανασταλεί η αποστολή του λόγω των έντονων αντιρρήσεων από ΗΠΑ και Ισραήλ.

Το τρίγωνο ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/04/08/575435/main/tsipras-poutin.jpg
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, αναγκαία και επιβεβλημένη κίνηση πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη του προκατόχου του, επιβεβαιώνει τη γεωπολιτική αξία της χώρας μας και ταυτόχρονα τη θέτει στις πραγματικές της διαστάσεις. Κύρια και βαρύνουσα συνιστώσα της γεωπολιτικής αξίας της Ελλάδας είναι η ένταξή της στην ΕΕ και η συμμετοχή της στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Με τα παραπάνω δεδομένα, Κίνα και Ρωσία βλέπουν τις διμερείς τους σχέσεις, ενεργειακές, εμπορικές και επενδυτικές, με τη χώρα μας ως μια από τις πιο κατάλληλες επιλογές για την προώθηση της συνολικής συνεργασίας τους με την ΕΕ-Ευρωζώνη.

Στην πραγματική διάσταση

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου χθες στη Μόσχα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσαν το ακριβές στίγμα της συνάντησης και φώτισαν την προοπτική των διμερών σχέσεων. Έτσι διέψευσαν έμπρακτα και υπεύθυνα φαιδρά σενάρια περί ανατροπής ή αλλαγής συμμαχιών από την Αθήνα, αλλά και για σχέδια της Μόσχας να παρεμβληθεί στη διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη.Οι δύο πλευρές κατέγραψαν χθες την πρόθεσή τους να εμβαθύνουν στο μέγιστο δυνατόν τις διμερείς σχέσεις, χωρίς η ελληνική πλευρά να διασπά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και χωρίς η ρωσική να προχωρεί σε επιλεκτική άρση των αντιποίνων που επέβαλε στην Ε.Ε. ως απάντηση για τις σε βάρος της κυρώσεις.

Έπαινοι στην Τουρκία για την υποδοχή σύρων προσφύγων


Έπαινοι στην Τουρκία για την υποδοχή σύρων προσφύγων
Ολοκληρώνοντας την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη της στην Τουρκία, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Αννι Μπράσερ, επαίνεσε τις τουρκικές αρχές, για την υποδοχή που επιφύλαξαν στα δύο εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, τον ρόλο της Τουρκίας στην Ευρώπη «περισσότερο από ποτέ κεντρικό και απαραίτητο». «Η Τουρκία επένδυσε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποδοχή και την παροχή ασύλου σ' αυτούς τους πρόσφυγες, σε αντίθεση με την διεθνή κοινότητα που προσέφερε μόνον 250 εκατομμύρια δολάρια», τόνισε η κ. Μπράσερ. «Τώρα, η ευρωπαϊκή και διεθνής κοινότητα, πρέπει να βοηθήσουν την Τουρκία στο έργο προστασίας των Σύρων προσφύγων», κατέληξε.

Πολιτικά εκρηκτική η δήλωση του Πάπα περί γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην χθεσινή λειτουργία, που έγινε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, για την επέτειο της σφαγής των Αρμενίων.

Βουβές εκκλησίες και αυτή την Ανάσταση..

Συγκλονίζουν τη διεθνή κοινή  γνώμη οι εικόνες  από τις καταστροφές που προκαλούν   οι τζιχαντιστές σε μνημεία που βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχουν. Αρχαία μνημεία της παγκόσμιας  πολιτιστικής κληρονομιάς  καταστρέφονται  μεθοδικά – και επιδεικτικά αποκαλύπτοντας τη μανία του θρησκευτικού φανατισμού ( φονταμενταλισμού)!! Η πολιτισμένη ανθρωπότητα  ξαφνικά δείχνει  αγανακτισμένη και  διαμαρτύρεται  για τα εγκλήματα ζητώντας να σταματήσει  η βαρβαρότητα. Το παρατηρούμενο όργιο της θρησκευτικής  παραφροσύνης που ενέσκηψε τους τελευταίους μήνες και μας εξόργισε  είναι και αποτέλεσμα  της ανοχής που υπήρξε διαχρονικά. Η διεθνής κοινότητα  υποτίθεται  ότι δεν ανέχεται τα πολιτισμικά εγκλήματα, όμως μήπως αυτό αποτελεί υποκρισία; Ναι, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος και σαν υποκρισία, αν αναλογιστεί το τι  συνέβη και τι συμβαίνει καθημερινά  στο μικρό μας νησί την Κύπρο χώρα μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τουρκία.