13 Απριλίου 2015

Βουβές εκκλησίες και αυτή την Ανάσταση..

Συγκλονίζουν τη διεθνή κοινή  γνώμη οι εικόνες  από τις καταστροφές που προκαλούν   οι τζιχαντιστές σε μνημεία που βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχουν. Αρχαία μνημεία της παγκόσμιας  πολιτιστικής κληρονομιάς  καταστρέφονται  μεθοδικά – και επιδεικτικά αποκαλύπτοντας τη μανία του θρησκευτικού φανατισμού ( φονταμενταλισμού)!! Η πολιτισμένη ανθρωπότητα  ξαφνικά δείχνει  αγανακτισμένη και  διαμαρτύρεται  για τα εγκλήματα ζητώντας να σταματήσει  η βαρβαρότητα. Το παρατηρούμενο όργιο της θρησκευτικής  παραφροσύνης που ενέσκηψε τους τελευταίους μήνες και μας εξόργισε  είναι και αποτέλεσμα  της ανοχής που υπήρξε διαχρονικά. Η διεθνής κοινότητα  υποτίθεται  ότι δεν ανέχεται τα πολιτισμικά εγκλήματα, όμως μήπως αυτό αποτελεί υποκρισία; Ναι, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος και σαν υποκρισία, αν αναλογιστεί το τι  συνέβη και τι συμβαίνει καθημερινά  στο μικρό μας νησί την Κύπρο χώρα μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τουρκία.

Η Τουρκία από το 1974 δεν κρύβει την προσπάθεια της να καταστρέψει την πολιτιστική και θρησκευτική παράδοση αυτού του τόπου  καταστρέφοντας μεθοδικά ότι χριστιανικό.Σύληση εκκλησιών κλοπή εικόνων , ψηφιδωτών και ξεπούλημα τους σε μεγάλους διεθνείς  σοβαρούς  κατά τα άλλα  οίκους στην Ευρώπη και Αμερική.

Αγανακτεί η πολιτισμένη ανθρωπότητα  για Συρία, Ιράκ,Μεσοποταμία,  Αφγανιστάν. Για την Κύπρο  βουβαμάρα...Στη Γερμανία ( Υπόθεση κλεμμένων θησαυρών από τα κατεχόμενα) επιστρέφουν  κυπριακούς θησαυρούς  ψηφιδωτά, εικόνες και τοιχογραφίες  στο Τούρκο αρχαιοκάπηλο Ντικμέν…

Τον περασμένο μήνα στο Παρίσι η ΟΥΝΕΣΚΟ ακύρωσε φωτογραφική έκθεση με θέμα «Ο πόλεμος με τη ματιά των θυμάτων» ύστερα από αντίδραση της τουρκικής πρεσβείας γιατι  στις φωτογραφίες του  φωτογράφου Jean Mohr,  υπήρχαν   και φωτογραφίες  από  προσφυγικούς καταυλισμούς στην Κυπρο  μετά την τουρκική εισβολή το 1974.

Στην Κύπρο εκκλησίες  γινονται τζαμια, ή βεβηλωμένες μετατράπηκαν σε τεμενη, στάυλους και όχι μόνο.Τα Ηνωμένα Έθνη παρουσιάζουν σαν μεγάλο γεγονός όταν  κάπου κάπου  μετά από χίλιες δυο προσπάθειες γίνεται   μια  λειτουργία  στα κατεχόμενα!!

Στην Καρπασία  δεν επιτρέπεται ακόμα το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ η λειτουργία  της Ανάστασης.

Αυτό επιτρέπεται το Μεγάλο Σάββατο τοαπόγευμα η την Κυριακή του Πάσχα το πρωί…!!
Θρησκευτικές ελευθερίες…

Όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν  και δεν αναφέρουν ποτέ  στις διεθνής  εκθέσεις τους το θέμα της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς του  νησιού.

Φταίμε και εμείς;Σίγουρα. Υποκρισία λοιπόν, και όταν ένα έγκλημα μένει ατιμώρητο, επαναλαμβάνεται.

Όπως η Γενοκτονία των Αρμενίων,ένα  ατιμώρητο έγκλημα και έφερε το ναζιστικό ολοκαύτωμα  κατά των Εβραίων..

Υ Γ: Στο Ηνωμένο Βασίλειο το ευαίσθητο  Βρετανικό μουσείο αρνείται πεισματικά ακόμη την επιστροφή των μάρμαρων του Παρθενώνα…

Α Μ


Η Παναγία της Σισκλίπου








Άγιος Σάββας-Δίκωμο








Απόστολος Ανδρέας-Κάτω εκκλησάκι














Κανακαριά

















Άγιος Αμβρόσιος




Εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ - Κερύνεια













http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/204704/vouves-ekklisies-kai-auti-tin-anastasi/