02 Νοεμβρίου 2013

Ληστρικό Αναλογικό Εκλογικό Μπόνους

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/07/8.jpgΤο ελληνικό εκλογικό σύστημα ως ισχύει διά του Νόμου 3231/2004 (Νόμου Σκανδαλίδη) είναι ένα σύστημα το οποίο συνδυάζει στοιχεία απλής αναλογικής και πλειοψηφικούΟι 250 από τις 300 έδρες κατανέμονται βάσει της απλής αναλογικής.Οι δε υπόλοιπες 50 παραχωρούνται στον πρώτο σχηματισμό, ανεξάρτητα από το ποσοστό του ή την ποσοστιαία διαφορά του από τον δεύτερο σχηματισμό. Η διάταξη αυτή αποτελεί στοιχείο πλειοψηφικού συστήματος και βασίζεται στο δόγμα της δημιουργίας σταθερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.Με πολύ εύσχημο τρόπο δηλαδή μεταφράζεται η αλλοίωση της λαϊκής εντολής και η εκλογική λεηλασία του πρώτου σχηματισμού σε βάρος των άλλων Απο τις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου του 2012 έχει διαφανεί πως η Ελληνική κοινωνία αρνείται να αποδεχθεί το σχήμα μονοκομματικής κυβέρνησης ως το πλέον κατάλληλο για την επίλυση των δομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων της

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτη δοκιμασία για το HDP

Mιά σημαντική παράμετρο της ίδρυσης του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP) (Ο... Αλλάχ και η τακτική που ακολουθεί ο Ερντογάν!)    καταγράφεται σε δημοσίευμα του ιστότοπου  Almonitor.com .
http://i.radikal.com.tr/480x325/2013/08/09/fft64_mf1587347.JpegO Συνασπισμός  των σοσιαλιστικών και αριστερών σχημάτων  με το φιλοκουρδικό κόμμα  Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) διασφαλίζει μέσω του πλουραλισμού του μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στα κοινωνικά στρώματα και κατά συνέπεια εγγυάται με βάση τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών και μεγαλύτερο αριθμό εδρών στο Τουρκικό Κοινοβούλιο αλλά και καλύτερα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές .Υπάρχουν όμως και μια σειρά από μειονεκτήματα. Ως πρώτο αναφέρεται η επιρροή του Κούρδου Ηγέτη Οτζαλάν στο νέο σχήμα μέσω προσώπων που συνδέονται στενά μαζί του , αναφέρονται χαρακτηριστικά τα ονόματα (Σεμπαχάτ Τουντζέλ καιν Ερτουγρούλ Κιουρκτσιού).

«Καταστροφική μια κατάθεση Σνόουντεν»

Η πρόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν να έλθει στη Γερμανία και να καταθέσει για την υπόθεση των υποκλοπών της NSA προκαλεί ανησυχίες. Το ενδεχόμενο αυτό χαρακτηρίζουν «εφιαλτικό» κάποιοι ειδικοί.
«Θα συνιστούσε καταστροφή για τις αμερικανογερμανικές σχέσεις, εάν ο Σνόουντεν μετέβαινε στη Γερμανία για να καταθέσει δημοσίως ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου», εκτιμά ο Στέφεν Ζάμπο από το Ινστιτούτο German Marshall Fund.
Όπως εξηγεί ο αμερικανός επιστήμονας, οι αμερικανογερμανικές σχέσεις δεν βρίσκονται σε καλό σημείο. «Το σπιράλ έχει καθοδική πορεία και κάποιος θα πρέπει να το σταματήσει».

Το βαλκανικό ημερολόγιο ενός Ρώσου δημοσιογράφου: «Πως στη βάση «Ράιτ Πέτερσον» διαμοίρασαν την τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία»

Το βαλκανικό ημερολόγιο ενός Ρώσου δημοσιογράφου: «Πως στη βάση «Ράιτ Πέτερσον» διαμοίρασαν την τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία»Την 1η Νοεμβρίου 1995 στην αμερικανική πολιτεία του Οχάιο, στην αεροπορική βάση «Ράιτ Πέτερσον» ξεκίνησε η συνάντηση των τριών ηγετών της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκείνες τις ημέρες εργαζόμουν στο Σαράγιεβο και στο Μόσταρ και παρακολουθούσα στενά τα τεκταινόμενα.Τέσσερα χρόνια πολέμου στην Κροατία και στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη πλησίασαν προς το ειρηνικό του τέλος. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλιντον κατάφερε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι τότε ηγέτες Φράνκο Τούτσμαν, Αλία Ιζετμπέκοβιτς και Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Η Δολοφονική επίθεση κατά Απλών Μελών της Χρυσής Αυγής

http://news247.gr/newspapers/Afternoon/ta_nea/article2435216.ece/BINARY/w620/18282850.jpg
Δεν νοείται Έλληνας ο οποίος θέλει να λέγεται Πατριώτης -Δημοκράτης, και να μην καταδικάζει κάθε μορφής βίας από όπου καιν προέρχεται, στο όνομα της όποιας λογικής κι αν εφαρμόζεται.Κατά συνέπεια η δολοφονία δύο νέων παλικαριών , ο τραυματισμός ενός ακόμη, αποτελούν πράξεις ειδεχθείς, καταδικαστέες. Ομως επειδή τα πράγματα έχουν πάντα και μία  δεύτερη ανάγνωση .Με μια προσεκτική ματιά θα διαπιστώσει και ο πλέον αδαής πως  οι αντιδράσεις των προβεβλημένων προσώπων-βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος  της Χ.Α.  είναι πολύ χλιαρές , πολύ προσεκτικές , δείχνουν σοβαρό φοβικό σύνδρομο.  Οι λόγοι  της άνανδρης επίθεσης εναντίον  απλών μελών της Χ.Α. μπορεί εύκολα να υποκρύπτονται πίσω από πολιτικά κίνητρα.Όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην υπάρχει καμιά σχέση με το πολιτικό γίγνεσθαι. Ίσως οι σχέσεις της  Χ.Α. με την Αλβανία , ο συγκεκριμένος τρόπος άντλησης  χρηματικών πόρων από τον κόσμο της Νύχτας να την έφερε αντιμέτωπη με άλλο "χώρο" που θέλει να ελέγχει τα έσοδα αυτά και που ίσως να της οφείλει κάποια απάντηση, ειδικά τώρα που ανακλήθηκε, αφοπλίστηκε  και παροπλίστηκε .Σοβαρή λοιπόν πιθανότητα σε μια "ομερτά" άπαντες να παράγουν, να αναπαράγουν και εμπλουτίζουν σενάρια τα οποία  το μόνο που έχουν ως στόχο είναι την  τέρψη των αδηφάγων ενστικτών των Ελλήνων. Η εποχή και η χρονική συγκυρία άλλωστε  το απαιτεί , οι εξελίξεις ως καταγράφονται  είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες  για τον τόπο μας κα ιως είθισται φρόνιμο είναι να παραμείνουν σε λανθάνουσα μορφή.

Μπροστά σε δίλημμα οι Σέρβοι του Κοσόβου

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2008/02/25/kosmain.jpgΚρίσιμες για την ευρωπαϊκή προοπτική Βελιγραδίου και Πρίστινας είναι οι δημοτικές εκλογές που διεξάγονται αύριο στο Κόσοβο, για πρώτη φορά σε όλους τους δήμους. Βασικό διακύβευμα είναι όχι μόνο η ομαλή διεγαγωγή τους αλλά και η μεγάλη συμμετοχή των Σέρβων του βορείου Κοσόβου που ανέκαθεν απέρριπταν την εξουσία της Πρίστινας.Η Ευρωπαϊκή Ενωση βλέπει τις εκλογές ως τεστ για τη βούληση των δύο πλευρών να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους και κατά συνέπεια για τη μελλοντική ευρωπαϊκή τους πορεία. Η διαδικασία της εξομάλυνσης, όπως ορίστηκε από τη διμερή συμφωνία των Βρυξελλών υπό την αιγίδα της Ε.Ε., προσκρούει στις αντιδράσεις των εθνικιστών και στα δύο στρατόπεδα.

Κάνε μας τη χάρη, βρε Φαήλο

Του Βαγγέλη Καραγεώργου
http://static-enet.toolip.gr/resources/2013-10/12-13-1--9-thumb-large.jpg Προχθές με τον Παπαδημούλη, χθες με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις, σήμερα με τον Μωραΐτη για το αν στο ΠΑΣΟΚ είναι όλοι λαμόγια, ο Φαήλος ο Κρανιδιώτης και πολύς είναι και πολύ πατριώτης είναι και πολύ συγκρουσιακός είναι. Εγώ πάλι όταν άκουγα κάποιους που ήταν πολύ από κάτι, κράταγα μικρό καλάθι. Ξέρετε τώρα, πολύ αριστερούς, πολύ πατριώτες κ.ο.κ. Το «πολύ» πειράζει. Ακόμα και στ΄ αβγά, πάνω από δυο-τρία την ημέρα θα σου ανεβάσουν τη χοληστερίνη στον θεό.Αυτοί που πάντα μου δημιουργούσαν πανικό όμως ήταν οι πολύ πατριώτες. Και ο πανικός, μου φέρνει πάντα στο μυαλό τον φίλο και σύμβουλο του πρωθυπουργού Φαήλο Κρανιδιώτη, καθότι και πολύ πατριώτης είναι και φαίνεται. Ασε που έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις -κάτι που υπογραμμίζει συνέχεια εν είδει αδιόρατης απειλής.

Οι αλήθειες που δεν λένε δημοσίως

Τα πράγματα σκουραίνουν, αλλά η πολιτική ηγεσία εξακολουθεί να μη μιλά τη γλώσσα της αλήθειας για τα όσα προμηνύονται στην Ευρώπη. Κινδυνεύει, ως εκ τούτου, να κατηγορηθεί πως θέτει υπεράνω τού καθήκοντος για το οποίο επελέγη την πολιτική της επιβίωση.Ο Ευ. Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, είπε πρόσφατα σε κομματικά του στελέχη πως «άλλο πράγμα είναι το Μνημόνιο που σε προσβάλλει και σε υποτιμά, που αμφισβητεί τη θεσμική ισοτιμία και τη δημοσιονομική κυριαρχία και άλλο οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή μιας χώρας στην Ε.Ε. και τη ζώνη του ευρώ».

Πακιστάν: «Δεν θα αφήσουμε τις διαπραγματεύσεις να ξεψυχήσουν»

Διαβεβαιώσεις ότι ο θάνατος του αρχηγού των πακιστανών Ταλιμπάν Χαμιμουλάχ Μεχσούντ από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους δεν πρόκειται να θέσει εν αμφιβόλω τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ισλαμιστών και της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ έδωσε ο πακιστανός υπουργός Πληροφόρησης (Τύπου) Περβέζ Ρασίντ..«Μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως αυτή τη φορά, η επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στόχευε τις διαπραγματεύσεις, όμως εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τις διαπραγματεύσεις να ξεψυχήσουν», δήλωσε ο κ. Ρασίντ στους δημοσιογράφους.

Τουρκία-ΗΠΑ: Διαβουλεύσεις μετά την τουρκική αναγγελία για αγορά κινεζικών πυραύλων


Συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας άρχισαν μετά από τις «σοβαρές ανησυχίες» που εξέφρασε η Ουάσιγκτον αναφορικά με την πρόθεση της Άγκυρας να προμηθευθεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από την Κίνα.Ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μίλερ είχε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με ρούρκους αξιωματούχους στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ουάσιγκτον στην Τουρκία.
«Ο υφυπουργός Αμύνης Τζιμ Μίλερ έφθασε στην Τουρκία για διμερείς διαβουλεύσεις πάνω σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας, κυρίως για τη Συρία, τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις σε θέματα αμύνης και της συνεργασίας μας στους κόλπους του ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας Τ. Τζ. Γκρούμπισα.

Β. Ρέντινγκ στο naftemporiki.gr: Προτείνω Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πληροφοριών έως το 2020


Την ίδρυση Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών έως το 2020, ως αντίβαρου απέναντι στην αμερικανική NSA, προτείνει με αποκλειστική συνέντευξη στο naftemporiki.gr η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντινγκ.Η κ. Ρέντινγκ σχολιάζει σε αυστηρό τόνο τις αποκαλύψεις περί υποκλοπών τηλεφωνικών επικοινωνιών -ακόμη και πολιτικών ηγετών- στην Ευρώπη και τονίζει ότι η ΕΕ επανεξετάζει το πλαίσιο ανταλλαγής δεδομένων με τις ΗΠΑ, διαμηνύοντας: «Από τη στιγμή που ένα ενιαίο και συνεκτικό σύνολο κανόνων προστασίας των δεδομένων υφίσταται στην Ευρώπη, θα περιμένουμε το ίδιο και από τις ΗΠΑ».

Ο γάιδαρος και το σάμα...

Δηλώσεις, φλυαρίες, συζητήσεις, θεωρίες με τη σέσουλα, τώρα και τιμωρητικά μέτρα, και εν τω μεταξύ οι αιτήσεις, λόγω και της τραγικής οικονομικής κατάστασης, αυξάνονται και πληθύνονται...
http://7imeres.gr/wp-content/uploads/2013/07/katexomena.jpgΣτις 20 Σεπτεμβρίου 2013, απευθυνόμενος στην ομογένεια στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε σχετικά με τις προσφυγές στην ψευδοεπιτροπή. «...Αποξενωνόμαστε από μεγάλες εκτάσεις ελληνοκυπριακών περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, μεταβιβάζονται εις την Τουρκία... η επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου έχει κάνει μια σειρά μελετών που θα κατατεθούν αμέσως μετά την επιστροφή μας, αλλά δεν νομίζω ότι λύεται το πρόβλημα με εισηγήσεις, θεωρίες, ή με τρόπους αντιμετώπισης που κατά τη γνώμη μου δεν θα είναι αποτελεσματικοί αφού η οικονομική στήριξη που πρέπει να δώσουμε δεν είναι μέσα από τις δυνατότητες του κράτους. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι, επιτέλους, αυτή είναι δική μας πρόθεση, ένας καλά προετοιμασμένος με νέα δυναμική νέος διάλογος».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ: «ΝΑΙ» ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ Μπόνους, το αναλογικόν

Κατ' αρχάς θετικά εμφανίστηκε να αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για καθιέρωση απλής αναλογικής, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις. Η πρόταση νόμου για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών έγινε χθες διά στόματος του Φ. Κουβέλη, ο οποίος διαπίστωσε πως οι σημερινές πολιτικές συνθήκες έχουν αφαιρέσει κάθε επιχείρημα για τη διατήρηση του υπάρχοντος εκλογικού νόμου.Η πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, επικεντρώνεται μεν στην κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών, αποφεύγει όμως τις «τεχνικές λεπτομέρειες» της κατάργησής του. Σε αυτό «επιφυλάσσεται» και ο ΣΥΡΙΖΑ (φωτ. ΑΠΕ) Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η σημερινή «πολιτική πραγματικότητα» βρίσκεται μακριά από τη λογική του «παραδοσιακού δικομματισμού», χαρακτηρίζεται από έντονη κινητικότητα του εκλογικού σώματος και «συνεχή αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων».

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ



Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Όταν ο Σιράκ ήταν πρόεδρος της Γαλλίας μαθεύτηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει κοριούς στο γραφείο του. Ο πρόεδρος (Μπους) γνωρίζει ποια γνώμη έχετε γι’ αυτόν, είπε στον Σιράκ ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Παρίσι-γνώμη διόλου κολακευτική. Δεν πέφτουν απ’ τα σύννεφα οι Ευρωπαίοι, ας μην παριστάνουν τις παρθένες, ήξεραν όλοι ανέκαθεν για το φόνο. Ένα ερώτημα είναι: η γαλλική αντικατασκοπεία ήταν τόσο ανίκανη ή τόσο καθυστερημένη τεχνολογικά ώστε να μη μπορούσε να συλλάβει τον αμερικανικό «κοριό»; Η απάντηση και στα δυο πρέπει να  είναι όχι, σύμφωνα με τη λογική. Άλλη εξήγηση είναι ότι μπορεί να ήταν διαβρωμένη αλλά όχι ανίκανη. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν ο Σιράκ σκοπίμως άφησε τον κοριό ώστε να μαθαίνει ο Μπους από πρώτο χέρι ορισμένες σκέψεις του, αυτές που ο Γάλλος ήθελε να ξέρει ο Αμερικάνος.

Το αίνιγμα «Φετουλάχ Γκιουλέν»

Η αινιγματική προσωπικότητα του τούρκου πολυεκατομμυριούχου της Πενσυλβανίας που λένε πωςκυβερνά την Τουρκία από το παρασκήνιο
 Το αίνιγμα «Φετουλάχ Γκιουλέν» M. Fethullah Gulen
Αγάπη και ανεκτικότητα:
Προς έναν παγκόσμιο πολιτισμό

Πρόλογος Μάριος Π. Μπέγζος,
μετάφραση Πέρσα Κουμούτση.
Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2013,
σελ. 357, τιμή 17 ευρώ



Αθανασόπουλος Αλ. ΆγγελοςΟ Φετουλάχ Γκιουλέν είναι μια προσωπικότητα δύσκολη, ίσως υπερβολικά αινιγματική για να την κατηγοριοποιήσει κανείς. Ποιος είναι τελικά ο αυτοεξόριστος της Πενσυλβανίας; Διανοούμενος του Ισλάμ και άνθρωπος που προωθεί τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο; Επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μιας κολοσσιαίας αυτοκρατορίας; Κυβερνά την Τουρκία από το παρασκήνιο, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται; Εχει σχέσεις και, αν ναι, πόσο βαθιές με τη CIA, όπως έχει κατά καιρούς γραφτεί; Γιατί έχουν εκφραστεί θετικά γι' αυτόν άνθρωποι όπως ο Μπιλ Κλίντον;Ο πρώην ιμάμης από το Ερζερούμ της Τουρκίας προωθεί, πριν από όλα, την εικόνα του μετριοπαθούς Ισλάμ. «Το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ολοκλήρωσης, της ασφάλειας, της ειρήνης» γράφει ο Γκιουλέν στο βιβλίο του Αγάπη και ανεκτικότητα: Προς έναν παγκόσμιο πολιτισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γκιουλέν δεν διακηρύττει, δημοσίως τουλάχιστον, τον ανοιχτό προσηλυτισμό αλλά ζητεί από τους μουσουλμάνους να χρησιμοποιούν το δικό τους καθημερινό παράδειγμα και τον τρόπο ζωής τους ώστε να προσελκύσουν τρίτους στη θρησκεία τους.

Ετοιμο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, προωθείται στη Βουλή

Κατατέθηκε στο Γενικό Λογιστήριο και θα ακολουθήσει η ΓΓ της Κυβέρνησης
Ετοιμο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, προωθείται στη Βουλή
Τον δρόμο προς τη Βουλή έχει πάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο είχε φέρει στη δημοσιότητα πρόσφατα «Το Βήμα» («Λουκέτο στα κόμματα για ρατσιστικές επιθέσεις οπαδών τους»). Με αυτό τροποποιείται ο Ν. 927/1979 περί «κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών εις φυλετικάς διακρίσεις». Είναι προϊόν συγκερασμού - κατά το μεγαλύτερο μέρος - σχετικών προτάσεων που είχαν κατατεθεί στη Βουλή.

Τι συμβαίνει με την Τουρκία του Ερντογάν και τις σχέσεις της με το βόρειο Ιράκ και τους Κούρδους

KOURDOI04-01november2013
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Κακήν-κακώς η Άγκυρα των Ερντογάν και Νταβούτογλου, αναδιπλώνεται σε όλα τα μέτωπα, ευθυγραμμίζοντας απόλυτα την πολιτική της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενταφιάζοντας οριστικά τους πειραματισμούς του Νταβούτογλου υπό το πρόσχημα της «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων».Η πολιτική αυτή, όμως προκάλεσε χάος στην περιοχή και τεράστιες επιπλοκές στην τουρκική εξωτερική πολιτική, με τη χώρα να μένει, κυριολεκτικά, από συμμάχους.

Τεκμήριο ελληνικότητας

http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2013/11/36988-Ellada.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100
Αταίριαστες χρονολογίες στέκουνε ανάμεσά μας,
ανάγνωση μύθων η εμβολή και η παραμυθία.
Στ. Μαφρέδας, Πέτραι πλαγκταί
Οι πολιτικοί, οι καλλιτέχνες, οι ποιητές, οι δημοσιογράφοι προβάλλουν μία πατρίδα, την Ελλάδα.Οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι κεντρώοι, οι εξωκοινοβουλευτικοί, οι απογοητευμένοι κόπτονται για μία πατρίδα, την Ελλάδα.Αυτή, λοιπόν, τη μία πατρίδα πρέπει να την κρατάμε ενιαία, αδιαίρετη, ανεκχώρητη και ατραυμάτιστη.
Καμία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους Έλληνες δεν είναι νοητή. Οι ένθεν κακείθεν «εθνικοφροσύνες» μόνο κακό προκαλούν. Ουδείς είναι κυρίως φιλοευρωπαίος, κατά βάση αμερικανόφιλος ή επί το πλείστον διεθνιστής.

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ ότι η Ελλάδα πρότεινε την ονομασία Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία για την ΠΓΔΜ

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ ότι η Ελλάδα πρότεινε την ονομασία Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία για την ΠΓΔΜ Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία που δημοσίευσε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ» ότι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας Αδαμάντιος Βασιλάκης πρότεινε το όνομα «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» ως νέα ονομασία της ΠΓΔΜ.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Ειδική αποστολή στην Αλβανία για ΑΟΖ

http://www.reporter.gr/media/k2/items/cache/a9cf90ef0fa023acb3d35c8736421c16_M.jpg?timestamp=943912800 Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζουν πολιτικοί παρατηρητές που γνωρίζουν καλά τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις την επίσκεψη που πραγματοποιεί από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 5 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στην Αλβανία.Η συνάντηση γίνεται σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των μάλλον σε θολό τοπίο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Τουρκία-Συρία: Το τείχος της οργής

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/11/1/1383317853313/Syrian-refugees-crossing--009.jpg
Βίαια τροπή έλαβε η διαδήλωση Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή τείχους σε ένα τμήμα της μεθορίου με τη Συρία.
Με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να διασπάσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι το έργο αποσκοπεί στην προστασία της χώρας, από την επέκταση της συριακής σύγκρουσης.Στα σύνορα των δύο χωρών διαμένουν κυρίως Κούρδοι. Για εκείνους το τείχος έχει στόχο τον διαχωρισμό της κουρδικής κοινότητας στην περιοχή.
Για αυτό τον λόγο η δήμαρχος της πόλης Νουσαϊμπίν βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Ειρήσθω Η λάθος ανάγνωση της τουρκικής στρατηγικής

Με τον Λάζαρο ΜαύροΥ Π Η Ρ Ξ Α Ν ΠΟΛΛΟΙ με σημαντική επιρροή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όπως και πολλοί διαμορφωτές της Κοινής Γνώμης, οι οποίοι, σε ύψιστης εθνικής σημασίας θέμα, αποδείχθηκε ότι έσφαλαν. Ότι δεν ανέγνωσαν ορθά, δεν εκτίμησαν επαρκώς, έτρεφαν ψευδαισθήσεις, καλλιεργούσαν αυταπάτες κι εναπέθεσαν φρούδες ελπίδες, στην άνοδο των ισλαμιστών του Ερντογάν στην εξουσία πριν από μια 11ετία. Ψευδαισθήσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική της Τουρκίας και στο Κυπριακό και στις άλλες επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας σε Αιγαίο και Θράκη.

Ο Ερντoγάν υπονομεύει το δόγμα Νταβούτογλου

Ολα δείχνουν ότι μίλησε στο εγχώριο ακροατήριο, για ταπεινά ψηφοθηρικούς λόγους.
Μητροπούλου ΕιρήνηΑυτο-γκολ στην βαλκανική πολιτική της Τουρκίας έβαλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την περασμένη εβδομάδα, με την εμπρηστική δήλωση «το Κόσοβο είναι Τουρκία, και η Τουρκία Κόσοβο». Ηταν μάλλον αυτοσχέδια σχόλια που σκότωσαν την προοπτική της προσέγγισης με την Σερβία - για την οποία είχε δουλέψει σκληρά ο «πολύς» υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο άνθρωπος που διατύπωσε το εντελώς ξεπασμένο από την πραγματικότητα δόγμα Νταβούτογλου για «μηδενικά προβλήματα με τις όμορες χώρες». Ολα δείχνουν ότι ο Ερντογάν μίλησε στο εγχώριο ακροατήριο, για ταπεινά ψηφοθηρικούς λόγους.