02 Νοεμβρίου 2013

Τεκμήριο ελληνικότητας

http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2013/11/36988-Ellada.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100
Αταίριαστες χρονολογίες στέκουνε ανάμεσά μας,
ανάγνωση μύθων η εμβολή και η παραμυθία.
Στ. Μαφρέδας, Πέτραι πλαγκταί
Οι πολιτικοί, οι καλλιτέχνες, οι ποιητές, οι δημοσιογράφοι προβάλλουν μία πατρίδα, την Ελλάδα.Οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι κεντρώοι, οι εξωκοινοβουλευτικοί, οι απογοητευμένοι κόπτονται για μία πατρίδα, την Ελλάδα.Αυτή, λοιπόν, τη μία πατρίδα πρέπει να την κρατάμε ενιαία, αδιαίρετη, ανεκχώρητη και ατραυμάτιστη.
Καμία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους Έλληνες δεν είναι νοητή. Οι ένθεν κακείθεν «εθνικοφροσύνες» μόνο κακό προκαλούν. Ουδείς είναι κυρίως φιλοευρωπαίος, κατά βάση αμερικανόφιλος ή επί το πλείστον διεθνιστής.
Όλοι οι Έλληνες έχουν μία και μοναδική πατρίδα, που τους έχει όλους ανάγκη. Ούτε οι πολιτικοί κατέχουν το αμάχητο τεκμήριο της αυθεντικής και αλάθητης στρατηγικής ούτε οι άλλοι διαθέτουν το επίσης αμάχητο τεκμήριο της θυσίας και της αθωότητας.Και οι μεν και οι δε οφείλουν καθημερινά να αποδεικνύουν ότι διέπονται από το σταθερό και μόνιμο τεκμήριο της ελληνικότητας. Κι αυτό πρέπει να είναι διάχυτο παντού. Στα σχολεία, στη Βουλή, στις πλατείες, στα τραγούδια, στο εργοστάσιο, στη θάλασσα, στο ακριτικό νησί, στις οθόνες.Χωρίς αίσθηση και ευθύνη ελληνικότητας, κανείς ξένος – φίλος ή εχθρός – δε θα ενδιαφερθεί για μας. Απλώς θα μας «αξιοποιούν» για τα δικά τους οφέλη.