04 Οκτωβρίου 2013

Πως και Γιατί λοιπόν η Αριστερά παραχώρησε ζωτικό χώρο στην Χ.Α.;


http://rosetabooks.files.wordpress.com/2012/09/kat.jpgΣυχνά πυκνά ανασύρεται η πολιτιστική, πολιτισμική και πολιτική παράδοση του Ελληνισμού ως και η ιστορική μνήμη προκειμένου να αναλυθούν κοινωνικά φαινόμενα όπως αυτό του Φιλο-Ναζισμού. Είναι γεγονός πώς στην Ελλάδα διαχρονικά οι διαχωριστικές γραμμές ακροδεξιάς και Νεοφασιστικού Κινήματος ,σύγχρονος εκφραστής του οποίου είναι η Χ.Α. είναι αδιόρατες.Οπως αδιόρατες είναι και οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Ακροδεξιάς και Σκληροπυρηνικής Δεξιάς.Φορές πολλές στην Ιστορία της Ελλάδας δε και τα τρία αυτά μορφώματα συναντήθηκαν σε πολιτικές σκοπεύσεις και στοχεύσεις. Οπως είναι γεγονός πως και η Αριστερά επένδυσε πολιτικά στην ύπαρξη της Χ.Α. πρώτον ως άλλοθι για την δράση της Ακροαριστεράς, δεύτερον ως μέσο διάσπασης της Δεξιάς  και τρίτον ως μέσο συγκράτησης των φυγόκεντρων τάσεων στο εσωτερικό της.Είναι απορίας άξιον πως δεν αντιλήφθηκε η Αριστερά πως η Συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην Κυβέρνηση Παπαδήμου άνοιξε διάπλατα την πόρτα της νομιμοποίησης του Νεοφασισμού στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.Άργησε να αντιληφθεί πως  το ίδιο πολιτικό σύστημα  που επέτρεψε σε αυτό το ναζιστικό κόμμα να δρά ως παρακρατικός και παραστρατιωτικός μηχανισμός , ως εγκληματική οργάνωση, ήταν θέμα χρόνου μετά το πέρας της αποστολής του να το ενοχοποιήσει και να το καταστείλει.

«Θετικός» για την προεδρία ο Ταγίπ Ερντογάν

Θα είναι υποψήφιος, αν του ζητηθεί κάτι τέτοιο από το κόμμα του, ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο χρόνο, αν του ζητηθεί αυτό από το κόμμα του.Ο Ερντογάν, ο οποίος κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική σκηνή εδώ και μία δεκαετία, δεν μπορεί να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία στις βουλευτικές εκλογές το 2015, σύμφωνα με τον κανονισμό του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.Όπως σχολιάζει το Reuters, εδώ και καιρό αναμενόταν ο Ερντογάν να θέσει υποψηφιότητα για μία νέα, ενισχυμένη, εκτελεστική προεδρία, παρότι τα σχέδιά του να δημιουργήσει έναν τέτοιο ενισχυμένο ρόλο έχουν ''παγώσει''.

Ερευνα για τον εντοπισμό 4.000 όπλων

Αίτημα προς τις εισαγγελικές αρχές να διερευνηθούν οι καταγγελίες του σχετικά με διακίνηση πολλών πολεμικών όπλων από καταζητούμενο επιχειρηματία, με την έρευνα που διεξάγουν οι διωκτικές αρχές για την ύπαρξη κρυφού οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, υπέβαλε ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού Edward Stacey.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKuc9klYvqWXRZDGo_dgzcwLuQ7jPw9nNRoMFH5EZ3glzc_RjH Σε σχετική αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διά του συνηγόρου του Χρ. Παπαγρηγορίου, ο πρώην αξιωματικός ζητεί να συσχετισθεί με την έρευνα για τη ΧΑ η κατάθεση που είχε δώσει ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με αποθήκευση 4.000 όπλων στο Κορωπί.Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τα όπλα βρίσκονταν σε εγκαταστάσεις του πρώην συνεργάτη του επιχειρηματία Αν. Πάλλη, που καταζητείται από τις Αρχές για την εμπλοκή του στη γνωστή υπόθεση του προφυλακισμένου εφοπλιστή Β. Ρέστη.

Και ο Ερντογάν στον... χορό για τους μουφτήδες

Δήλωσε ότι ο μουφτής της δυτικής Θράκης, θα πρέπει να εκλέγεται από την μουσουλμανική μειονότητα
Και ο Ερντογάν στον... χορό για τους μουφτήδεςΑθανασόπουλος Αλ. ΆγγελοςΜετά τους Αχμέτ Νταβούτογλου και Εγκεμέν Μπαγίς, ήρθε και η σειρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επαναφέρει το θέμα της αμοιβαιότητας σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ζητώντας την εκλογή μουφτήδων στη Δυτική Θράκη.Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman, ο τούρκος Πρωθυπουργός επανέλαβε την απουσία οποιουδήποτε νομικού κωλύματος για την επαναλειτουργία της Σχολής, η οποία αποτελεί πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινότητας της Τουρκίας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Άγκυρα αναμένει μια αμοιβαία χειρονομία από την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα την εκλογή του μουφτή στη δυτική Θράκη από την «τουρκική» κοινότητα.

Στρατευμένη Δημοσιογραφία

http://static.madata.gr/files/mixaloliakossilici_877605219.jpgΚορυφαία (!) γκάφα με τη «Χρυσή Αυγή»

Κατανοητή η πολιτική γραμμή της Εφημερίδας Δημοκρατίας.Δεύτερο συνεχόμενο δημοσίευμα της, -το πρώτο μάλιστα έτυχε διθυράμβων απο την Χ.Α. - το οποίο αν συνδυαστεί και με την στάση που τήρησε στις πρόσφατες εκλογές στην Αλβανία προκαλεί εύλογα ερωτήματα 

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Διπλή κοινή άσκηση με μαχητικά Ελλάδας και Ισραήλ

http://www.defencegreece.com/wp-content/uploads/2012/11/2012_10_29_ellinoisrail_sunekp_01.jpg
Μαχητικά F-16 και F-15, αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού αλλά και δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουν Ελλάδα και Ισραήλ τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ Νέες έρευνες για πετρέλαιο και αέριο σε Θερμαϊκό και Στρυμονικό

Νέες έρευνες για πετρέλαιο και αέριο σε Θερμαϊκό και Στρυμονικό Την ενεργοποίηση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με απόφασή του αποδέχεται την κοινή αίτηση των εταιρειών "ENERGEAN OIL & GAS S.A." και "RATIO OIL EXPLORATION LTD" (υπεβλήθη στις αρχές Σεπτεμβρίου), με την οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ερευνών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Μάριος Ευρυβιάδης: Ιράν και Ειρήνη στη Μέση Ανατολή

του Μάριου Ευρυβιάδη*
“Khodahafez” σημαίνει  «ο Θεός μαζί σου» στα πέρσικα. Με αυτήν την ευχή κατευόδωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα τον Ιρανό ομόλογό του Πρόεδρο Ρουχανί λίγο πρίν ο τελευταίος αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα (26/9) όπου παρευρέθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Κεντρικής σημασίας η Κύπρος στην ενεργειακή προοπτική της ΕΕ

http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/615x340/news_7093_1_bg.jpg
SigmaLive/ΚΥΠΕ Η σημασία της Κύπρου για την Ευρώπη στον τομέα της ενέργειας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα ως προς την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων επισημάνθηκαν σε πρόσφατο συνέδριο στο Λονδίνο για τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.


Έτοιμη η Κομισιόν να βοηθήσει τη Βουλγαρία στην αντιμέτωπιση των προσφύγων από τη Συρία

http://www.al-monitor.com/files/live/sites/almonitor/files/contributed/jnt_news_turkey-syria-recruitment-youth-jihad/fightersyria.jpg?t=thumbnail_578
Αν η Βουλγαρία έχει ειδικές ανάγκες όσον αφορά την εισροή προσφύγων από τη Συρία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι περισσότερο από ευτυχής να τις ακούσει και να βοηθήσει, όπως έχει κάνει αμέτρητες φορές, δήλωσε ο Μισέλ Τσερκόνε, εκπρόσωπος τύπου της Επιτρόπου της ΕΕ για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει όλες τις ανάγκες και τα προβλήματα, οπότε η Βουλγαρία θα πρέπει να καθορίσει τις βασικές προτεραιότητες, τις ανάγκες και τα προβλήματα και να ζητήσει στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξήγησε ο κ. Τσερκόνε, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου.
  

Συρία: Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους τρομοκράτες

http://www.al-monitor.com/files/live/sites/almonitor/files/contributed/jnt_news_turkish-syrian-jihadis-chemical-court/Chemicaljihad.jpg?t=thumbnail_578
Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους "τρομοκράτες" που μάχονται για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος, δήλωσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ ΄Ασαντ σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, η οποία μεταδόθηκε σήμερα. "Στο εγγύς μέλλον, οι τρομοκράτες αυτοί θα προκαλέσουν προβλήματα στην Τουρκία. Και η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά", τόνισε ο ΄Ασαντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk-TV που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, όταν ρωτήθηκε για την παρουσία στα τουρκικά σύνορα τζιχαντιστών της Αλ-Κάιντα.

Η Γκάνα εγκατέλειψε τη βρετανική Κοινοπολιτεία

Η Γκάμπια, πρώην βρετανική αποικία, ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, ότι αποσύρεται από την Κοινοπολιτεία, τον 54μελή οργανισμό που περιλαμβάνει τη Βρετανία και τις περισσότερες από τις πρώην αποικίες της. "Η κοινή γνώμη ενημερώνεται πως η κυβέρνηση της Γκάμπιας εγκατέλειψε τα Έθνη της Κοινοπολιτείας", αναφέρει το Μπανζούλ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. "Η κυβέρνηση αποσύρεται από την Κοινοπολιτεία και αποφασίζει πως η Γκάμπια δεν θα γίνει ποτέ ξανά μέλος οποιουδήποτε νεοαποικιακού θεσμού και δεν θα αποτελέσει ποτέ μέρος οποιουδήποτε θεσμού ο οποίος αντιπροσωπεύει μια επέκταση της αποικιοκρατίας", προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Διαβόητος πολέμαρχος υποψήφιος για την προεδρεία του Αφγανιστάν


http://2.bp.blogspot.com/-K10sZ3zJKyM/TwCNR-28WaI/AAAAAAAADOU/Bej2r9bI1mo/s400/Afghanistan-Pashtun.jpg
Ο Άμπντουλ Ραμπ Ρασούλ Σαγιάφ, ο οποίος άλλοτε εκπαίδευε ισλαμιστές στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν για να πολεμήσουν εναντίον των σοβιετικών στρατευμάτων την δεκαετία του 1980, συντηρητικός ισλαμιστής λόγιος, διαβόητος πολέμαρχος και θεωρούμενος ως ο άνθρωπος που έφερε την αλ Κάιντα να εγκατασταθεί στο Αφγανιστάν, υπέβαλε επίσημα χθες την υποψηφιότητά του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου του 2014.Ο Σαγιάφ είναι ο ένας από τους τέσσερις άνδρες που έχουν υποβάλει επίσημα υποψηφιότητα για την προεδρία ως σήμερα. Ένας από τους αντιπάλους του θα είναι ο Αμπντουλά Αμπντουλά, ο ηττημένος υποψήφιος των προηγούμενων προεδρικών εκλογών, το 2009. Υποψηφιότητα έχουν επίσης υποβάλει δύο ηγέτες μικρών κομμάτων.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δεν μπορεί, βάσει του συντάγματος του Αφγανιστάν, να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία.

Η αποκαλυπτική δικογραφία για το Πέραμα «δένει» την Χρυσή Αυγή

Προσχεδιασμένη η επίθεση, στην οποία συμμετείχαν πενήντα μέλη της Χρυσής Αυγής. Εμπλοκή και του Γ. Λαγού, που επιτέθηκε σε αστυνομικούς. Πρωταγωνιστικός ο ρόλος άνδρα 34 ετών, που συνελήφθη χθες. Κατηγορείται, επίσης, για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό των Αιγύπτιων ψαράδων στο Νέο Ικόνιο.

Του Γιάννη Σουλιώτη
Τη χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή δίνει η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας για την επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στις 12 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα. Από τη δικογραφία, που στρέφεται κατά τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής τα οποία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, προκύπτει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτήν συμμετείχαν πενήντα άτομα, μέλη της οργάνωσης από το Πέραμα και τη Νίκαια.

Καίει την Τουρκία η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας

Βαριές κατηγορίες εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλαμβάνονται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με τις διαδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας το περασμένο καλοκαίρι, και την αστυνομική βία και καταστολή.Στην έκθεση με τίτλο «Πάρκο Γκεζί - Το δικαίωμα συνάθροισης εμποδίζεται στην Τουρκία διά της βίας», αναφέρεται ότι κατά τις διαδηλώσεις οι αστυνομικοί έριχναν πλαστικές σφαίρες στα κεφάλια και στο πάνω μέρος του σώματος των διαδηλωτών, ενώ έριχναν δακρυγόνα μέσα σε σπίτια και ιατρικά κέντρα.