09 Οκτωβρίου 2015

Σκότωσαν το ΓΙΑΤΡΟ ρε..

Από τα μικράτα σου σε διέκρινε ένα πρωτοφανές σπάνιο αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης. Ήδη από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, οι δάσκαλοι είχαν να λένε για το «ξεχωριστό, ταλαντούχο παιδί». Σαν κι εσένα δεν ξαναματαείδαν τα μάτια τους. Διάβασμα και ανιδιοτελής προσφορά σε συνόδευαν καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών σου χρόνων.

PKK: Είμαστε έτοιμοι για εκεχειρία, αν η Άγκυρα δεν επιμείνει στη λογική του πολέμου

Έτοιμος για εκεχειρία με την Τουρκία δήλωσε ο ηγέτης του PKK (Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν) Τζεμίλ Μπαγίκ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί η σύγκρουση εξαιτίας «της λογικής πολέμου» που ακολουθεί η Άγκυρα.

Ρωσία και Συρία προβληματίζουν το ΑΚΡ Το Ισλαμικό Κράτος χτυπά την πόρτα της Άγκυρας Του Νίκου Στέλγια

http://2.bp.blogspot.com/-XgOoRm1bT64/VLvUA2UKJjI/AAAAAAAAHHg/dSC9WG4NamY/s1600/10647054_291076811075602_8371886200249986543_n.jpgΗ Άγκυρα παρακολουθεί με έντονη καχυποψία και προβληματισμό την επέμβαση της Ρωσίας στην κρίση της Συρίας. Το τουρκικό προεδρικό και η μεταβατική κυβέρνηση στέλνουν αυστηρά μηνύματα στην Μόσχα. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν την προσοχή τους στο μέλλον των ρωσοτουρκικών σχέσεων. Την στιγμή που συμβαίνουν αυτές οι σημαντικές εξελίξεις, εντός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αρχίζουν να ακούγονται διαφορετικές φωνές και απόψεις. Συγκεκριμένα, τουρκικές πηγές της Κ, οι οποίες δεν κρύβουν την υποστήριξη τους στο συντηρητικό πρόσωπο του ΑΚΡ καθώς και τις σχέσεις τους με το τουρκικό κίνημα της Χεζμπολλάχ, προβληματίζονται για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της Δύσης στην κορύφωση της έντασης στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ ανέβασαν χθες από τις Βρυξέλλες τους τόνους ενάντια στη Μόσχα.

http://i.huffpost.com/gen/3517414/original.jpg
Μιλώντας μετά το πέρας της Συνόδου, ο γ.γ. της Συμμαχίας Γ. Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε την απόφαση για διπλασιασμό, από 20.000 σε 40.000, των ανδρών που απαρτίζουν την καλούμενη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. «Αυτό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους πολίτες του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ θα σας υπερασπιστεί. Το ΝΑΤΟ είναι στο έδαφος. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει το καθεστώς Ασαντ στη Συρία. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε ωστόσο η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Αστον Κάρτερ που προέβλεψε ότι η Ρωσία... θα αρχίσει να πληρώνει το τίμημα για την επιθετικότητά της δεχόμενη επιθέσεις υπό μορφή αντιποίνων στο εσωτερικό της και θρηνώντας θύματα.

6ΜΗΝΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗΣ Ο αγώνας Αλβανία-Σερβία τελείωσε, ο διπλωματικός «πόλεμος» συνεχίζεται

<p>  Ισχυρή αστυνομική δύναμη, ακόμη και ελικόπτερο, επιστράτευσαν οι Αλβανοι προκειμένου να διασφαλιστεί η ήρεμη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. </p>

Αμεση ήταν η αντίδραση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών μετά την απόφαση του Βελιγραδίου να διακόψει κάθε επαφή με τον Αλβανό πρέσβη στη σερβική πρωτεύουσα για τους επόμενους έξι μήνες.

Βέτο Σόιμπλε στον Ολάντ!


Η είδηση της ημέρας, της Τετάρτης 7/10, δεν ήρθε, όπως γνωρίζουμε, από τις ομιλίες Μέρκελ και Ολάντ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.Ηρθε από τον Σόιμπλε, στη συζήτηση που ακολούθησε ομιλία του στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού. Ο Σόιμπλε υιοθέτησε σκληρή, απορριπτική γλώσσα χωρίς προσχήματα: απέρριψε συνολικά τις προτάσεις Ολάντ και Μακρόν για πολιτική ενοποίηση της Ευρωζώνης και όχι μόνον. Ο Σόιμπλε είπε ευθέως ότι δεν θεωρεί αξιόπιστη την πρόταση Ολάντ για διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, καθώς προϋποθέτει εγκατάλειψη μεγάλου μέρους της εθνικής κυριαρχίας που έχει μείνει στις χώρες-μέλη της ΟΝΕ.Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θύμισε την απόρριψη της Συνταγματικής Συνθήκης στη Γαλλία στο δημοψήφισμα της άνοιξης του 2005 και δεν σταμάτησε εκεί: θύμισε την απόρριψη το 1954 από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση της πρότασης για ευρωπαϊκή αμυντική κοινότητα, κοινό ευρωπαϊκό στρατό. Μία πρόταση της Γαλλίας που είχε στόχο να εμποδίσει τον επανεξοπλισμό της Δυτικής Γερμανίας που προωθούσαν οι ΗΠΑ. Μία πρόταση υπερεθνικής ολοκλήρωσης που προτάθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση και αφού έγινε δεκτή στην Ιταλία, στις χώρες της Μπενελούξ και τη Δυτική Γερμανία, απορρίφθηκε στη γαλλική βουλή!

Τσε Γκεβάρα

Σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από την αιχμαλωσία και την δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, στις 8 προς 9 Οκτώβρη 1967, στη Βολιβία.    Εκείνος στον οποίο ανατέθηκε να τον εκτελέσει ήταν ο υπαξιωματικός Μάριο Τεράν.
    Ο Μάριο Τεράν, ο δολοφόνος του Τσε, το 2006 υποβλήθηκε σε εγχείρηση από Κουβανούς γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της «Επιχείρησης Θαύμα» και προσφέρουν – δωρεάν - τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ο Τεράν έπασχε από καταρράκτη. Οι επεμβάσεις καταρράκτη δεν είναι και τόσο απλό πράγμα για τους φτωχούς ανθρώπους στη Λατινική Αμερική.    Ο γιος του Τεράν, το 2007, στην συμπλήρωση 40 χρόνων από την δολοφονία του Τσε, έστειλε  σε εφημερίδα της Βολιβίας ευχαριστήριο μήνυμα προς τους Κουβανούς γιατρούς που αποκατέστησαν την όραση του πατέρα του. Του δολοφόνου, δηλαδή, του (και) γιατρού Τσε Γκεβάρα...«Θυμηθείτε αυτό το όνομα - Μάριο Τεράν - ένας άνδρας που εκπαιδεύτηκε για να σκοτώσει μπορεί και πάλι να βλέπει χάρη στους γιατρούς που ακολουθούν τις ιδέες του θύματός του»,    ήταν το ρεπορτάζ με το οποίο κατέγραψε την είδηση η εφημερίδα «Γκράνμα» της Κούβας.    Λίγο πριν τη δολοφονία του, ο Τσε είχε στείλει στα παιδιά του ένα γράμμα:

Πλησιάζουν στο Χαλέπι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Πλησιάζουν στο Χαλέπι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού ΚράτουςΊσως τελικά οι ρωσικοί βομβαρδισμοί να μην είναι και τόσο αποτελεσματικοί, καθώς το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο δεν δείχνει εξαρθρωμένο, αλλά εξαπέλυσε και αντεπίθεση και πλησίασε στο Χαλέπι, εκδιώκοντας από εκεί αντάρτες άλλων οργανώσεων, εναντίον των οποίων, κυρίως, επικεντρώνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως στις συγκρούσεις σκοτώθηκε και ένας Ιρανός στρατηγός.«Το ΙΚ ουδέποτε είχε πλησίασε τόσο κοντά στην πόλη του Χαλεπίου, αυτή είναι η μεγαλύτερη προέλασή του προς την πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, η οποία διαθέτει μεγάλο δίκτυο πληροφοριών στην εμπόλεμη χώρα.

Ιλκέρ Μπασμπούγ::Το Κουρδιστάν ως ανεξάρτητο Κράτος θα αποτελέσει πραγματικότητα στο μέλλον

http://www.basnews.com/wp-content/uploads/2015/10/ilker-basbug-650x320.jpgΟ στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπούγ εξέφρασε την βεβαιότητα του (πρακτορείο Anadolu) πως ένα ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος θα γίνει πραγματικότητα στο μέλλον.Αναφέρει επίσης τον σαφή προσανατολισμό του PKK για την δημιουργία ανεξάρτητου μορφώματος στην Βόρεια Συρία και επισημαίνει το γεγονός πως το Νότιο Κουρδιστάν βρίσκεται κοντά στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του.

Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολάχ στην Συρία – Κοινοί στόχοι, διαφορετικές προσεγγίσεις

Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολάχ στην Συρία – Κοινοί στόχοι, διαφορετικές προσεγγίσειςΕπί δεκαετίες η Συρία ήταν ο βασικός σύμμαχος της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας, κατόπιν, καθώς αποτελεί τη μόνη της βάση στις θερμές θάλασσες.«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, η απόφαση της ρωσικής στρατιωτικής εμπλοκής στην Συρία. Οι Ρώσοι ήταν σίγουροι πως αν δεν κινούντο όπως κινήθηκαν, τώρα, ο επόμενος πόλεμος θα ξεσπούσε εντός του εδάφους τους. Η ρωσική επέμβαση αφορά πρωτίστως τη ρωσική εθνική ασφάλεια», ανέφερε Ιρανός αξιωματούχος.Όταν το 2011 ξεκίνησαν οι ταραχές κατά του Άσαντ οι Ρώσοι άρχισαν να νιώθουν την επερχόμενη θύελλα. Στη Μόσχα ήταν προφανές πως η πτώση του καθεστώτος Άσαντ θα άλλαζε, επί τα χείρω, τη θέση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Για αυτό δεν ετίθετο καν θέμα να αφεθεί το καθεστώς Άσαντ να καταρρεύσει, είτε αξιοποιώντας το ρωσικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είτε αποστέλλοντας όπλα και πυρομαχικά, ακόμα και, τελικά, επεμβαίνοντας στρατιωτικά με στόχο τη διατήρηση του status quo.

Πυλώνας της Τουρκικής διπλωματίας στον Παλαιστινιακό,η αρχή "να μην ενοχληθεί επουδενί το Ισραήλ"

http://www.al-monitor.com/pulse/files/live/sites/almonitor/files/images/almpics/2015/10/RTS2H7E.jpg?t=thumbnail_570
Tίποτα ουσιαστικό δεν μπορεί να περιμένει η Παλαιστινιακή αρχή απο την Τουρκική διπλωματία αναφορικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα. Η Τουρκία παραμένει πιστή στην βασική αρχή της εξωτερικής πολιτικής της ειδικά μετά  2010 (επίθεση Ισραηλινών κομάντος στο Μαβί Μαρμαρά) να μην ενοχλεί το Ισραήλ ουσιαστικά .Εφευρίσκοντας συνεχώς προσκόμματα (αμοιβαιότητα θεώρησης αδειών εισόδου λ.χ.) κρατά τους Παλαιστινίους σε διακριτική απόσταση ενώ παράλληλα αρκείται σε ασκήσεις φθηνού εντυπωσιασμού μέσω εκρήξεων αντι-ισραηλινού χαρακτήρα .Φυσικά δεν γίνεται κάν λόγος για κυρώσεις σε βάρος του Ισραήλ για την πολιτική που ακολουθεί σε βάρος των Παλαιστίνιων (Την ίδια ώρα η Βενεζουέλα κρατά την ίδια σταθερή στάση υπέρ των Παλαιστινίων και κατά του Ισραήλ).

Κοτζιάς: “Χώρα κλειδί η Τουρκία για το μεταναστευτικό”

Κοτζιάς: “Χώρα κλειδί η Τουρκία για το μεταναστευτικό”Στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τις μεταναστευτικές ροές από την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια μετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την πολιτική αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Όσον αφορά τις χώρες πρώτης υποδοχής προσφύγων από τη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η στήριξη της Ιορδανίας και του Λιβάνου.Παράλληλα, υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της σταθερότητας της Αιγύπτου. Σχετικά με την Τουρκία, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι είναι η χώρα-«κλειδί» για το θέμα της μετανάστευσης και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιδιωχθεί η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.Ανέφερε, τέλος, ότι πρέπει να ενισχυθούν άμεσα οι μηχανισμοί μετεγκατάστασης, επανεγκαταστασης και επανεισδοχής.

Πρός Κατακεκλιμένους

Image..Εξάλλου, διπλωματικές πηγές από το Λουξεμβούργο ανέφεραν ότι η επιδιωκόμενη συνεργασία με την Τουρκία είναι προφανές ότι δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες στο Αιγαίο.(Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung είχε αναφέρει σε δημοσίευμα πως Ελλάδα και Τουρκία θα περιπολούν “από κοινού” στο ανατολικό Αιγαίο,προσπαθώντας να σταματήσουν το μεταναστευτικό κύμα από τη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Τουρκία και ΕΕ.Την είδηση αυτή την υιοθέτησαν αυτούσια οι "κοινωνοί" της Ελληνικής κοινής γνώμης χωρίς μάλιστα να αναφέρουν την πηγή της λειτουργώντας για μια ακόμη φορά  με βάση τα γνωστά πρότυπα δεκαετιών ως "χρήσιμοι ηλίθιοι".)

Ανάλυση: Μέση Ανατολή και κυπριακό Οι αμφίβολης έκβασης εξελίξεις στην περιοχή και οι επιδράσεις στη λύση του κυπριακού Της Μέλανης Αντωνίου


http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201510/221012/images/det_akinciAnastasiadisEide2.jpgΗ ενεργός στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία έχει δημιουργήσει μια αλληλουχία γεγονότων που καθιστούν απρόβλεπτες πλέον τις εξελίξεις. Αφενός, η ρωσική στρατιωτική επίθεση διευκόλυνε τις υπόλοιπες συμμαχικές προς το καθεστώς Άσαντ δυνάμεις και συγκεκριμένα το Ιράν, τη Λιβανική Χιζμπολάχ και το Ιράκ, να συνασπιστούν και να αναλάβουν δράση επί του εδάφους. Ήδη, σύμφωνα με την ειδησεογραφία από διεθνή πρακτορεία, οι συριακές δυνάμεις οι υπαγόμενες στο καθεστώς Άσαντ, ενισχυμένες από συμμαχικά στρατεύματα καθώς και τις αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές της Ρωσίας εξαπολύουν επίθεση για ανακατάληψη εδαφών σε δυτικές περιοχές της Συρίας, οι οποίες από τον περασμένο χρόνο είχαν περάσει στον έλεγχο ομάδων της αντιπολίτευσης. 

Χ. Βερναρδάκης: Ανακαλύψαμε πέντε χιλιάδες "γενικούς γραμματείς υπουργείων"


Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Χ. Βερναρδάκης το ανακάλυψε όταν οι συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων άρχισαν να αντιδρούν στο προωθούμενο νομοσχέδιο για μείωση των μισθών του πολιτικού προσωπικού που αφορά υπουργούς, αναπληρωτές, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς φορέων του Δημοσίου.Όπως ανέφερε ο υπουργός, πρόκειται για περίπου 5.000 υπαλλήλους, κυρίως επιστημονικών ειδικοτήτων, οι οποίοι είχαν συνδέσει το μισθό τους με αυτόν του γενικού γραμματέα που ανέρχεται σε 2.800 ευρώ καθαρά.