10 Νοεμβρίου 2016

“Δεν θα βάλετε εγγυητή στην Κύπρο την Τουρκία που είναι αγκαλιά με το ISIS”! Άρθρο κόλαφος

Ο Σενάρ Λεβέντ γνωστός τουρκοκύπριος δημοσιογράφος γράφει ένα άρθρο με το οποίο απευθύνεται προς τον Ακιντζί,τον κατοχικό “ηγέτη” …Και όπως πάντα είναι ένα άρθρο που “τσακίζει” την Τουρκία.Μπορεί να απευθύνεται στον Ακιντζί,αλλά καλό είναι να το διαβάσουν πολύ προσεκτικά στη Λευκωσία,όσοι σπεύδουν να προσχωρήσουν στο δόγμα “λύση εδώ και τώρα”.
Κάποια από τα στοιχεία που επικαλείται περί ISIS και Τουρκίας ο Λεβέντ, έχουν δημοσιευθεί στο Militaire.gr σε άρθρα της Λιάνας Μυστακίδου.
Το άρθρο σε μετάφραση από τα tourkikanea.gr

Τουρκία: Ισόβια στη συγγραφέα Ασλί Ερντογάν και άλλους 8 συνεργάτες της εφημερίδας Ozgür Gündem, ζητούν οι εισαγγελείς!

Το καθεστώς Ερντογάν έχει μετατραπεί σε τυραννικό. Εγκληματεί πλέον ανοικτά κατά των πολιτών του, χωρίς αιδώ.  Ετσι, οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στη γνωστή συγγραφέα Ασλί Ερντογάν(συνωνυμία με τον Τούρκο σουλτάνο) και άλλους 8 συνεργάτες, δημοσιογράφους του κουρδικού εντύπου Ozgur Gundem.Ολοι τους κατηγορούνται κατηγορούνται για συμμετοχή σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» για «πλήγμα στην ενότητα του κράτους και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» και για «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία Anadolu και Dogan.

Bloomberg: Το Brexit και ο Τραμπ ήταν μόνο η αρχή - Το ντόμινο χτυπάει την Ευρώπη

Μετά την επιτυχία στη Βρετανία και τις ΗΠΑ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στρέφεται στα πέντε επόμενα σημεία που μπορεί να χτυπήσει το ντόμινο του λαϊκισμού, γράφει το Bloomberg.
Οι κάλπες ανοίγουν σε λιγότερο από ένα χρόνο σε Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Η οργή απέναντι στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο με σοβαρά παράπονα για τις ανισότητες μέχρι τη μετανάστευση θα καθορίσουν την ψήφο, με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί.