17 Ιανουαρίου 2013

Τουρκικός ιμπεριαλισμός 2.0

http://da4ottomanempire.weebly.com/uploads/1/3/5/4/13546577/882094291.gif?529
«Η Τουρκία δεν πρέπει να πέσει, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, στο λάθος να εξοστρακιστεί από τη γειτονική λεκάνη προτιμώντας την ελκυστικότητα της Δυτικής Ευρώπης και της διαπεριφερειακής συμμαχίας. Η Τουρκία, η οποία δεν είναι σε θέση να επηρεάσει την κατάσταση στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή, δεν θα μπορέσει ούτε να διατηρήσει τη δική ακεραιότητα σε ένα τόσο λεπτό γεωπολιτικό χώρο, ούτε να ανοίξει τον εαυτό της για τον κόσμο».

Να είστε έτοιμοι για πιθανό Περιφερειακό Πόλεμο

Mε τις αλλαγές σε περιφερειακό επίπεδο καταπιάνεται σε άρθρο του στην Χουριέττ ο Τούρκος δημοσιογράφος-αναλυτής Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.
Απέναντι στις κρίσιμες και  καταιγιστικές αυτές εξελίξεις -οι οποίες θα λάβουν χώρα τα επόμενα 10-15 έτη- στη Μέση Ανατολή το τουρκικό καθεστώς φαίνεται απροετοίμαστο,καθώς για χρόνια ήταν εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια του (εσωτερικές πολιτικές διαμάχες) .Η Εμπλοκή της Τουρκίας θεωρείται ως δεδομένη καθώς βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την ανάγκη να προετοιμαστούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (επιτακτική η ανάγκη του εκσυγχρονισμού τους),  η  τουρκική οικονομία , η τουρκική κοινωνία αλλά και ο πολιτικός κόσμος της Τουρκίας.

Αρωμα προβοκάτσιας στην τριπλή δολοφονία

ΚΟΥΡΔΙΚΟ Η γεωστρατηγική διαπλοκή Ιράν, Ιράκ, Τουρκίας και Συρίας με τον αγώνα των Κούρδων για την απόκτηση πατρίδας και ποιοι θέλουν να δυναμιτίσουν την ειρηνική επίλυση του προβλήματος
 Του Τζεμίλ Τουράν-http://www.efsyn.gr
 Το σχέδιο πρέπει να ακολουθηθεί πιστά, μέχρι… δολοφονίας. Το μουσουλμανικό τόξο από Ιρακινούς, Ιρανούς και Σύριους σουνίτες πρέπει να εδραιωθεί. Τα βήματα του σχεδίου μελετημένα και ενίοτε στα… άκρα.