12 Απριλίου 2016

Επίθεση Σόιμπλε στον Ντράγκι


http://www.cartoonmovement.com/depot/cartoons/2015/11/12/wolfgang_schuble_and_the_refugee_avalanche__marian_kamensky.jpeg
Στη διάρκεια της δεκαετίας του '90, ο Σόιμπλε ήταν ένας από εκείνους που συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε ο επικεφαλής της μέλλουσας τότε να δημιουργηθεί ΕΚΤ να είναι παντοδύναμος και ανεξάρτητος, ώστε να μην μπορεί να επηρεασθεί ή να καμφθεί από πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις. Μια αναγωγή δηλαδή των αρμοδιοτήτων του επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Σήμερα, όπως επισημαίνει σε σχετικό της δημοσίευμα η Wall Street Journal, ο Σόιμπλε κατηγορεί ευθέως τον Ντράγκι ότι με την ποσοτική χαλάρωση και τα αρνητικά επιτόκια ευθύνεται τουλάχιστον για το 50% των ψήφων που απέσπασε στις πρόσφατες τοπικές εκλογές σε τρία ομόσπονδα κρατίδια η ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Και βέβαια, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν πρόκειται να περιορισθεί σε μια κατ' ιδίαν επισήμανση καθώς, σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα Eurointe-lligence, είναι αποφασισμένος να αναζητήσει συμμαχίες σε παγκόσμιο επίπεδο -στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών των G20- που θα πιέζουν την ΕΚΤ και τον Ντράγκι αλλά και συνολικά τις κεντρικές τράπεζες για αύξηση των επιτοκίων.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ Η Τουρκία ζήτησε δίωξη κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν

Σε νέα πρόκληση εναντίον της ελεύθερης έκφρασης, αυτή τη φορά εκτός συνόρων, προέβη η Τουρκία, ζητώντας από τη Γερμανία τη δίωξη του κωμικού που σατίρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο εμφάνιζε να κλωτσά πρόσφυγες και να χαστουκίζει χριστιανούς.Πριν λίγες εβδομάδες, ο Γερμανός σατιρικός κωμικός, Γιαν Μπόχμερμαν, είχε προκαλέσει αναστάτωση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, όταν είχε παρουσιάσει το σατιρικό σκετσάκι του με πρωταγωνιστή τον Τούρκο πρόεδρο. Εν μέσω των συζητήσεων για το προσφυγικό, η Τουρκία είχε αντιδράσει δια στόματος του πρωθυπουργού της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε αναφερθεί σε μία «επιθετική κίνηση».

Der Spiegel: Οι αδυναμίες της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό


Πρόσφυγες στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια
Τις νομικές αλλά και πρακτικές αδυναμίες της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Τουρκία για το προσφυγικό, υπογραμμίζει σε εκτενές ρεπορτάζ του, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.«Ο Σαμ Μοχάμεντ είχε μόλις περάσει το τέταρτο συνεχόμενο βράδυ του, ανάμεσα από δύο ελαιόδεντρα, επάνω σε πέτρες και γρασίδι κοντά στο hot spot της Μόριας στο νησί της Λέσβου, σε μία προσπάθεια να αψηφίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φοράει ένα πουλόβερ από φλις και ένα κίτρινο ανακλαστικό γιλέκο κάποιου εθελοντή. Τη νύχτα, τυλίγει τα πόδια του με ένα μαντήλι. Αν έχει πολύ κρύο, κάνει αναπηδήσεις για να κυκλοφορήσει ξανά το αίμα του» γράφει στο ρεπορτάζ του στο Der Spiegel.

Οι εξελίξεις κρίνουν το πολιτικό μέλλον των Νταβούτογλου και Οζερσάϊ Του Νίκου Στέλγια

http://www.anamurekspres.com/resimler/2015-10/17/1709085173753.jpg
Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, στην Τουρκία και στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου κρίνουν το πολιτικό μέλλον δυο φιλόδοξων πολιτικών ανδρών. Οι πληροφορίες αυτής της στήλης αναφέρουν ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα παρακολουθήσουμε την εντατικοποίηση κάποιων σημαντικών πολιτικών διεργασιών στην Τουρκία και στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής. Η τ/κ κοινότητα θα μπει στην τροχιά της ριζικής πολιτικής ανασυγκρότησης. Την ίδια στιγμή, στην Τουρκία θα ανοίξει ο δρόμος για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού καθεστώτος.

Άγκυρα: Αποχωρούν Τούρκοι καταδρομείς Τούρκοι στρατιώτες σε επιφυλακή για μία ακόμα σύγκρουση στο Ντιγιαρμπακίρ Του Νίκου Στέλγια

Οι σφοδρές συγκρούσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας με το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα συνεχίζονται σε διάφορα κουρδικά αστικά κέντρα με αμείωτους ρυθμούς. Από το Χακάρι , το Ντιγιαρμπακίρ , το Μάρντιν και το Σιρνάκ φτάνουν ειδήσεις και πληροφορίες που κάνουν λόγο για σφοδρές συγκρούσεις, θανάτους και τραυματισμούς. Την ίδια ώρα, η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κατεδαφίσει τα κατεστραμμένα αστικά κέντρα των κουρδικών επαρχιών και να οικοδομήσει νέες πόλεις με σχέδια που δίνουν προτεραιότητα στα μέτρα ασφαλείας. Σε αυτές τις νέες πόλεις θα μεταφερθούν τουρκικοί και αραβικοί πληθυσμοί.