27 Οκτωβρίου 2015

Ταχύτερη διερεύνηση σκανδάλου Γκιουλέν επιδιώκει η Τουρκία


Η τουρκική κυβέρνηση προσέλαβε το διεθνή νομικό οίκο, με έδρα το Λονδίνο, Amsterdam & Partners LLP, για να διεξάγει έρευνα για τις δραστηριότητες παγκοσμίως του οργανισμού του οποίου ηγείται ο εγκατεστημένος στις ΗΠΑ Τούρκος κληρικός, Φετουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gulen).Την πρόσληψη ανακοίνωσε χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Ουάσιγκτον, ο ιδρυτής του νομικού οίκου Ρόμπερτ Άμστερνταν, λέγοντας ότι η εταιρεία του έχει προσληφθεί από την Τουρκία «για να αποκαλύψει τις κατ’ ισχυρισμό παράνομες δραστηριότητες του δικτύου Γκιουλέν παγκοσμίως».Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των τουρκικών μηχανισμών προπαγάνδας, η κάλυψη της συνέντευξης Τύπου από τα αμερικανικά ΜΜΕ ήταν ελάχιστη.

«Οσο χάνει ο Ερντογάν θα σκοτώνονται αθώοι»

Λεζάντα: Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν το μακελειό στην Αγκυρα: Εκατοντάδες πλακάτ που γράφουν «Γνωρίζουμε το δολοφόνο»


Διανύουμε μια φάση πολέμου στο εσωτερικό της Τουρκίας με απόλυτη ευθύνη του Ερντογάν και αυτό δεν το καταγγέλλουμε μόνο εμείς, αλλά το λένε και οι γονείς και οι συγγενείς των Τούρκων αστυνομικών και στρατιωτικών, θυμάτων της τελευταίας περιόδου.

Ο (νέος) εκβιασμός με τις τράπεζες: Μνημόνιο ή κούρεμα καταθέσεων

Νικόλ Λειβαδάρη-Εάν στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα ο μεγάλος εκβιασμός των δανειστών στήθηκε πάνω στην πιστωτική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες, στην δεύτερη φορά χτίζεται, εξίσου κυνικά, πάνω στους εγκλωβισμένους μικροκαταθέτες και την απειλή του bail in: 'Αμεση και πλήρης εφαρμογή του Μνημονίου ή κούρεμα καταθέσεων είναι το νέο τελεσίγραφο που στέλνουν, από κοινού, Βρυξέλλες και Βερολίνο – ένα τελεσίγραφο που δεν προσυπογράφουν μεν Παρίσι και Φραγκφούρτη, αλλά φέρει τη σφραγίδα του, πλειοψηφικού ακόμη στο Eurogroup, γερμανικού άξονα.

Η αντιστασιακή μαχήτρια Μαρία Μπέϊκου στην τελευταία της συνέντευξη

Η αντιστασική μαχήτρια Μαρία Μπέϊκου (1925-2011), μία από τις 9 καπετάνισες του ΕΛΑΣ, από τα 19 της χρόνια πολεμάει στα βουνά ενάντια στους κατακτητές, στον Εμφύλιο ξανά με τον Δημοκρατικό Στρατό και τέλος φυγαδεύεται κυνηγημένη στην Τασκένδη και κατόπιν στην Ε.Σ.Σ.Δ, όπου σπουδάζει στο Ινστιτούτο Κινηματογραφίας, γίνεται στενή φίλη και κουμπάρα του Αντρέι Ταρκόφσκι, αλλά και η "φωνή" στην ελληνική εκπομπή του Ράδιο-Μόσχα. Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια θα ξαναδεί τον άντρα της, Γεωργούλα Μπέϊκο...Δημοσιεύουμε, για πρώτη φορά σήμερα, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, την συνέντευξή της στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs.gr που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί, εκπληρώνοντας συγχρόνως τη μεγάλη της επιθυμία, να δημοσιευτεί η ιστορία της συνάντησής της με μαθητές από τη Θεσσαλονίκη.

Σε Διεθνή Διαιτησία Κατά της Ρωσίας Προσέφυγε η Άγκυρα για το Θέμα της Τιμής του Φυσικού Αερίου


http://d.aktifhaber.com/yuzyilin-projesini-hirsizlar-deldi-20042h.jpg
Όπως δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Ali Riza Alaboyun, η διαμάχη ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα για την τιμή του φυσικού αερίου οδηγήθηκε χθες, Δευτέρα, σε διαιτητικό δικαστήριο.«Απαιτήσαμε έκπτωση από τη Ρωσία και το διαιτητικό δικαστήριο θα αποφασίσει επ’ αυτού», δήλωσε ο Alaboyun, μιλώντας στα εγκαίνια πλωτού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Κωνσταντινούπολη.Η Ρωσία έχει ανακοινώσει εκπτώσεις 6% στην τιμή πώλησης φυσικού αερίου προς την Τουρκία, από τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο η Τουρκία, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα ρωσικού φυσικού αερίου μετά τη Γερμανία, απαίτησε περαιτέρω μείωση τιμών.Στη συνέχεια, η ρωσική πλευρά προχώρησε σε νέα έκπτωση, κατά 10,25%, ωστόσο αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ στις τιμολογήσεις ανάμεσα στην κρατική τουρκική BOTAS και τη ρωσική κρατική Gazprom.

Ένας Οργισμένος και Επικίνδυνος Ερντογάν


http://www.infiniteunknown.net/wp-content/uploads/2014/03/Erdogan-dictator.jpgΟ, πριν λίγα χρόνια, ηγέτης-αντικείμενο θαυμασμού και σεβασμού σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, έχασε την λάμψη του. Το επικίνδυνο είναι ότι έχασε και την ψυχραιμία του. Ακόμη και στο απόγειο της δύναμης της εξουσίας του είχε επιδείξει υπεροψία που έφτανε σε παραισθήσεις μεγαλείου οι οποίες είχαν πρακτική έκφραση στην κατασκευή του τεράστιου κυβερνητικού κτηρίου που μπροστά του ωχριούν τα παλάτια των Σουλτάνων. Φυσικά αναφερόμαστε στον Ερντογάν.Ο κύκλος ευημερίας που οι Κυβερνήσεις του Ερντογάν επέτυχαν να δώσουν στον Τουρκικό Λαό έκλεισε, ο Ερντογάν όμως θεωρεί ότι η εξουσία του παραμένει.Ο Ερντογάν παγιδεύτηκε άσχημα στην Συρία όπου έχασε τους Σύρους, τους Ιρακινούς, τους Ιρανούς ,τους Λιβανέζους, τους Ευρωπαίους, τους Ρώσους, τους Κινέζους και κυρίως τους Αμερικανούς.Οι σχέσεις με τις άλλες χώρες δεν έχουν άμεσες τραγικές συνέπειες ,η πείρα όμως διδάσκει ότι αντιπαράθεση με τους Αμερικανούς στην Μέση Ανατολή είναι από επικίνδυνη έως καταστρεπτική.

Το Κόσοβο υπέγραψε σύμφωνο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΕΕ

Η υπογραφή του συμφώνου στο Στρασβούργο ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ένταξη της χώρας ως μόνιμου εμπορικού εταίρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το Κόσοβο υπέγραψε σύμφωνο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΕΕ
Στην υπογραφή συμφώνου Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκής Ένωση προχώρησε την Τρίτη (27/10) η κυβέρνηση του Κοσόβου. Πρόκειται για μία ιστορικής σημασίας κίνηση, η οποία θα βοηθήσει τα μέγιστα στη βελτίωση της οικονομίας μίας εκ των πλέον φτωχών περιοχών της «Γηραιάς Ηπείρου».

Η υπογραφή του συμφώνου στο Στρασβούργο ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ένταξη της χώρας ως μόνιμου εμπορικού εταίρου της ΕΕ. Ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Μπεκίμ Κολάκου δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί ένα νέο ορόσημο, διότι δημιουργεί συμβατικές σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόσκας: Νίκη της πολιτικής της κυβέρνησης ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

Τόσκας: Νίκη της πολιτικής της κυβέρνησης οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

Νίκη της διπλωματίας και της πολιτικής της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για το προσφυγικό θέμα.

Νταβούτογλου: Χτυπήσαμε τους Κούρδους της Συρίας δύο φορές

Δύο φορές έπληξε ο τουρκικός στρατός θέσεις των Κούρδων της Συρίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
"Προειδοποιήσαμε ότι το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης, Κούρδοι της Συρίας) δεν θα πρέπει να περάσει (ένα όριο) πέραν του δυτικού Ευφράτη και χτυπήσαμε δύο φορές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη του

Συγκλονιστική μαρτυρία απ' τον βομβαρδισμό της Πάτρας

Ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος ήταν μαθητής της τετάρτης δημοτικού όταν βομβαρδίστηκε η Πάτρα, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Το σχολείο του βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο όπου έπεσαν βόμβες από τα ιταλικά αεροπλάνα και παρά το μικρό της ηλικίας του, οι πρώτες ώρες του βομβαρδισμού έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη του σαν κινηματογραφική ταινία.Αυτές τις στιγμές περιγραφεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως και τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από 75 χρόνια στη βομβαρδισμένη πόλη.
Είχε το θάρρος, όχι μόνο να βρεθεί στο σημείο που έπεσε μία από τις βόμβες, αλλά και να περπατήσει μόνος του μέσα στην πόλη, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι του. Άλλωστε, η σύλληψη του πατέρα του από την αστυνομία, λόγω των δημοκρατικών πεποιθήσεών του, μία εβδομάδα πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, αλλά και η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στη σχολική τσάντα του, άρχισαν να χαράσσουν βαθιά στη μνήμη του όσα ξεκινούσαν να διαδραματίζονται.

Η μυστική διαδρομή των τζιχαντιστών

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΥΛΛΑΔΟΥ- Βρετανοί τζιχαντιστές μεταφέρονται στη Συρία μέσω κατεχομένων, ισχυρίζεται η «Daily Mirror».Λόγω ανεπαρκούς ελέγχου στα σύνορα, ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρουν λαθραία με βάρκες Τούρκων ψαράδων τζιχαντιστές, έναντι αμοιβής 1.200 ευρώ

«OI Βρετανοί τζιχαντιστές που παρασύρονται προς την ένωσή τους με τους εξτρεμιστές του ISIS στη Συρία, μεταφέρονται εκεί λαθραία διαμέσου του ηλιόλουστου νησιού της Κύπρου», αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror». Ξεκινώντας το ταξίδι τους με φτηνές πτήσεις προς τον τουριστικό προορισμό (Κύπρο), στη συνέχεια ταξιδεύουν στην ελεγχόμενη από τους Τούρκους «Βόρεια Κύπρο», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως εκεί δίνουν μέχρι και 1.000 αγγλικές λίρες στους ψαράδες που είναι πρόθυμοι να τους μεταφέρουν σε όλη τη Μεσόγειο και να τους αποβιβάσουν τις νυκτερινές ώρες στη συριακή ακτή.

Η αφέλεια της αποστρατιωτικοποίησης

Του Μάριου Πουλλάδου-ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ «ΓΑΛΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ»
Τους κινδύνους της αποστρατιωτικοποίησης και τη σημασία διατήρησης και ενίσχυσης των Ένοπλων Δυνάμεων της ΚΔ, ανέλυσαν οι Άντης Λοΐζου, Νικόλας Στυλιανού και Σιλουανός Νικολάου
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις καθιστούν το κυπριακό κράτος ισότιμο παίκτη στο διεθνές σύστημα, κράτος το οποίο εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, είναι κυρίαρχο και παροχέας ασφάλειας από ιδίους πόρους», δήλωσε ο υπ. διδάκτωρ Νικόλας Στυλιανού «Η πρότασή μου είναι η δημιουργία εκ του μηδενός μεικτών ένοπλων δυνάμεων, οι οποίες θα συνεκπαιδεύονται και θα συνεργάζονται σε ένα ενιαίο κράτος», υπογράμμισε ο συνταγματάρχης ε/α Άντης Λοΐζου


Αδιέξοδος κόσμος…

Του Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη-Πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα της η βαρβαρότητα που γεννά η τρομοκρατική δράση των ISIS και των παρακλαδιών τους στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.Η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη, η τραγωδία είναι ασύλληπτη, που δεν επιτρέπει κανένα δισταγμό, τόσο στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Συρίας, όσο και στον διεθνή παράγοντα, να μην προχωρήσουν σε λύσεις επί του προβλήματος.Η απεικόνιση ενός σύγχρονου δραματικά και διαρκώς ανατρεπόμενου κόσμου, που συνθέτει την εικόνα του πολέμου, της δυστυχίας, της εξαθλίωσης, της προσφυγοποίησης, της καταστροφής του πολιτισμού ως ζωής και ως ανθρώπινης δημιουργίας, εκδηλώνεται ως καθημερινότητα, που βιώνει ο κάθε άνθρωπος τούτου του πλανήτη, ανεξάρτητα αν τον αγγίζει, άμεσα ή έμμεσα - η εικόνα της καταστροφής είναι παντού, ορατή και ανάγλυφη.

Κόλαση στο Αιγαίο από τους Τούρκους ταραξίες με τους οποίους μας ζητούν να "συνεργαστούμε"!


Image
Πραγματική κόλαση στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι με τους οποίους οι Ευρωπαίοι …σύμμαχοι κι εταίροι μας καλούν να …συντονιστούμε στο θέμα των μεταναστών, οργίασαν με 20 αεροσκάφη τους να κάνουν 31 παραβιάσεις! Σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν πολύ σκληρές και επικίνδυνες εμπλοκές. Όχι ο αξιότιμος ΓΓ του NATO δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Θυμίζουμε ότι ο κ.Στολτενμπεργκ είχε σπεύσει να συγκαλέσει εκτάκτως σύνοδο επειδή …ένα ρωσικό μαχητικό είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο!

Κοτζιάς: Όταν μιλούσα για εγγυήσεις με κοιτούσαν περίεργα.



Η συνεργασία Κύπρου –Ελλάδας και το κυπριακό στη διεθνή του πτυχή, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.
 «Συζητήσαμε τη συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου, τη συνεργασία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το κυπριακό, όσο άφορα στη διεθνή του πτυχή, καθώς τα εσωτερικά της Κύπρου δεν αφορούν την Ελλάδα», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Πρόσθεσε ότι «το διήμερο αυτό έχουμε κάνει πιο ουσιαστική και πιο λεπτομερή και πιο ειδικευμένη τη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι ένα μεγάλο πρακτικό βήμα στη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη».

ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/620x320/article/2015/44/188363-unnamed.jpgΤου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-Η κυβέρνηση στηρίζεται σε ένα πολύ απλό επιχείρημα: Ξέρω, λέει, ότι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά και άδικα. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε. Ωστόσο, επειδή είμαστε κυβέρνηση της Αριστεράς, θα διορθώσουμε τις αδικίες μόλις ελαφρύνουμε το χρέος και εισπράξουμε από δω κι από κει διάφορα ποσά. Θα περισσέψουν λεφτά και θα τα μοιράσουμε στους αδικημένους.Η σκέψη φαίνεται πολύ ωραία και προπαντός «αριστερή». Έστω, όμως, ότι οι δανειστές ειλικρινά πιστεύουν ότι μόνο με σκληρή λιτότητα θα φτάσουμε στην ανάπτυξη. Γιατί θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να τους χαλάσει το ωραίο σχέδιο δίνοντας πλαγίως αυξήσεις; Αν ήθελαν λιγότερη λιτότητα μπορούσαν εξ αρχής να επιβάλλουν λιγότερο σκληρά μέτρα. Αφήνω στην άκρη την άποψη ότι οι δανειστές θέλουν την Ελλάδα και τον κόσμο στα γόνατα για να πάρουν τον πλούτο της χώρας για μια πεντάρα. Και στις δυο περιπτώσεις τα περί αποκατάστασης των αδικιών είναι αέρας κοπανιστός.

Αυτά τα παιδιά δεν είναι για να τα βγάζεις έξω… Ο Βαγγέλης, ο Απόστολος και ο Φούλης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Αθηναϊκό Πρακτορείο
Οπαδός του περιβόητου Κοκού, των κοκόπουλων και της εν γένει κοκοπαρέας δεν μπορώ να χαρακτηριστώ με τίποτε… Ούτε και οπαδός του πολυχρονεμένου σουλτάνου της Αρκάκας Φούλλη (Αβέρωφ Νεοφύτου) μπορεί κανείς να με πει…Ωστόσο, και παρά το ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει όχι μόνο οικογενειακούς αλλά και προσωπικούς δεσμούς με το κοκόσογο, δεν μπορώ να παραβλέψω δήλωσή του πως με τους χειρισμούς της υπόθεσης της ελληνικής συμμετοχής στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο ανανεωτής Βαγγέλας έθαψε και τις φιλοδοξίες του Αβέρωφ Νεοφύτου να διακδικήσει μια από τις Αντιπροεδρίες του ΕΛΚ.

Νεοοθωμανός «σουλτάνος» σε παζάρι...

http://assets.philenews.com/data/2015/10/26/skitso-26102015.jpg
Κύπρος και Ελλάδα έχουν τα τελευταία χρόνια εξαντλήσει σχεδόν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η Τουρκία να παραμείνει σε τροχιά ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Έχοντας επιδείξει ιώβεια υπομονή και προσπερνώντας με αξιοσημείωτη στωικότητα και ορθολογισμό τις κατά καιρούς γνωστές τουρκικές κουτοπονηριές και προκλήσεις, τα πολιτικά τερτίπια, αλλά και τα ανατολίτικα παζάρια της Άγκυρας, Αθήνα και Λευκωσία έχουν δώσει στη γείτονα χώρα (σε συνεργασία πάντοτε και με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ) πάμπολλες ευκαιρίες συμμόρφωσης στις αρχές, στις αξίες και στο κεκτημένο της ΕΕ.
Κύπρος και Ελλάδα εξακολουθούν να κρατούν τη θύρα της εισόδου στην ΕΕ ανοικτή για την Τουρκία, παρά την αλλοπρόσαλλη ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα και παρά τη μη ύπαρξη εμφανούς προόδου στις διμερείς τους σχέσεις μ' αυτή.Εναπόκειται πλέον στην ίδια τη γείτονα χώρα να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν «κουτοπόνηρος Ανατολίτης σε παζάρι» ή αν επιτέλους θα ξεκινήσει να συμπεριφέρεται σαν κανονικό ευρωπαϊκό κράτος και σαν πραγματικός Ευρωπαίος εταίρος.

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΒΙΑΣ «Αδειάζουν» Χαλέπι, Χάμα και Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 120.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις αρχές Οκτωβρίου στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Χάμα και της Ιντλίμπ, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αριθμός υπερδιπλάσιος από μια πρότερη εκτίμηση του οργανισμού που προέβλεπε εκτοπισμό 50.000 ανθρώπων.Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνθρωποι που τρέπονται σε φυγή εξαιτίας των μαχών που ξέσπασαν στις περιοχές που κατοικούσαν, κοντά στις πόλεις και τα χωριά τους, ή σε προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.«Αυτά που κυρίως χρειάζονται οι άνθρωποι είναι σκηνές, βασικά είδη οικιακής χρήσης, τροφή, νερό και υπηρεσίες υγιεινής», τόνισε.

Ο μέγας λογοκριτής Ερντογάν

Ο μέγας λογοκριτής Ερντογάν
Ο επικεφαλής σύμβουλός του φαίνεται σε βίντεο να προτρέπει έναν υπουργό να κατεβάσει τρία κανάλια που έχουν διασυνδέσεις με τον ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν

Μπούμερανγκ για τη Μέρκελ

Η μίνι Σύνοδος Κορυφής για το Προσφυγικό προχθές Κυριακή επιβεβαίωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι η προσπάθεια της Μέρκελ να καταστήσει τη διαχείριση της πρόκλησης επίδειξη ηγετικής υπευθυνότητας της Γερμανίας στην ΕΕ γύρισε μπούμερανγκ. Σήμερα η δυσαρέσκεια απέναντι στην καγκελάριο αυξάνεται σε τρία μέτωπα:
• Στο εσωτερικό της χώρας με τον ηγέτη των Βαυαρών Χριστιανοσοσιαλιστών Ζεεχόφερ να είναι πιο κοντά στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Ορμπαν παρά στη Μέρκελ.
• Στην Ελλάδα και στην Ιταλία που εκ των πραγμάτων λόγω της ουσιαστικής αδυναμίας του Βερολίνου να επιβάλει τις ποσοστώσεις εγκατάστασης προσφύγων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αλλά και να διασφαλίσει τη συνεργασία της Τουρκίας και των Δυτικών Βαλκανίων εκ των πραγμάτων μεταφέρει την πίεση στις χώρες που τα σύνορά τους είναι εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
• Στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που σε αντίθεση με τον Νότο στη δεκαετία του '80 θεωρούν ότι ήδη πλήρωσαν πανάκριβο κόστος προσαρμογής για να ενταχθούν στην ΕΕ, χωρίς ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη.

«ΣΑΡΩΣΕ» ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Περιπλέκονται οι σχέσεις Βαρσοβίας-ΕΕ μετά τη δεξιά στροφή στην Πολωνία

Περιπλέκονται οι σχέσεις Βαρσοβίας-ΕΕ μετά τη δεξιά στροφή στην Πολωνία

Πιο περίπλοκες εκτιμά η Deutsche Welle ότι θα γίνουν οι σχέσεις της Βαρσοβίας με την ΕΕ καθώς τo εθνικιστικό συντηρητικό κόμμα PiS κατακτά με ποσοστό 37,7% (κατ' εκτίμηση) με διαφορά την πρώτη θέση στις πολωνικές εκλογές.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ Ο Πούτιν βάζει τους πάντες στο τραπέζι για τη Συρία

Ο Πούτιν βάζει τους πάντες στο τραπέζι για τη Συρία

Διπλωματικός οργασμός καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη Μόσχα, καθώς μετά την συνάντησή του Πούτιν με τον πρόεδρο της Συρίας η Ρωσία είχε επαφές τόσο με την συριακή αντιπολίτευση, όσο και με τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία που την υποστηρίζουν.

ΠΕΔΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ Η ΣΥΡΙΑ Ο πόλεμος των αγωγών

Οι δύο προτεινόμενοι ανταγωνιστικοί αγωγοί φυσικού αερίου ξεκινούν από το κοίτασμα South Pars - North Dome του Περσικού Κόλπου, «το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο», με στόχο να διασχίσο

Πόλεμος για την εξουσία (Aσαντ), για την τρομοκρατία (τζιχαντιστές), αλλά και για τις γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή (Aγκυρα εναντίον Κούρδων, Ιράν εναντίον Σαουδικής Αραβίας), ο «εμφύλιος» της Συρίας έχει πλέον ξεκάθαρα μετατραπεί σε... πεδίο διεθνών ανταγωνισμών.

6 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Τουρκία: Επίθεση εναντίον γραφείων CHP


Επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, έξι μόνο μέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία, εναντίον των κεντρικών γραφείων του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) από ένα μαύρο αυτοκίνητο, από το οποίο ρίχτηκαν 4-5 πυροβολισμοί χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθεί ζημιά.

Η αστυνομία έσπευσε αμέσως μετά το επεισόδιο στην περιοχή και διαπιστώθηκε από τις κάμερες ασφαλείας ότι οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν από ένα μαύρο αυτοκίνητο. Οι προσπάθειες είναι να εξακριβωθεί σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο και έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις από την αστυνομία στο CHP ότι η υπόθεση θα λυθεί εντός 24 ωρών.Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον αρχηγό του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του υποσχέθηκε ότι θα γίνουν τα πάντα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι.