14 Μαρτίου 2014

Ο Ερντογάν τα έβαλε με τον 14χρονο νεκρό Ήταν μέσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις ο Έλβαν, λέει ο Τούρκος Πρωθυπουγός


Σε σκληρές δηλώσεις εναντίον του 14χρονου Μπερκίν Έλβαν προέβη ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι ήταν εντός των τρομοκρατικών οργανώσεων και δεν ευσταθεί ότι πήγε να αγοράσει ψωμί."Δυστυχώς ένα παιδί, που ήταν μέσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και στο πρόσωπό του είχε σακούλα, με σφενδόνη στο χέρι και στην τσέπη του σιδερένιες μπίλιες, βρέθηκε μέσα στα δακρυγόνα. Πώς να ξέρει η αστυνομία πόσων χρονών είναι ένα άτομο που έχει σακούλα στο πρόσωπό του, στο χέρι του σφενδόνη και ρίχνει σιδερένιες μπίλιες; Αλλά ο Κιλιτσντάρογλου, όπως πάντα, λέει ψέματα ότι είναι ένα παιδί που πήγε να πάρει ψωμί. Μίλα ειλικρινά. Τι πήγε να αγοράσει, ψωμί; Τι σχέση έχει;", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Ο Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε και με τη μητέρα του Μπερκίν Ελβάν. "Είναι πολύ ενδιαφέρον. Η μητέρα του λέει `ο δολοφόνος του παιδιού μου είναι ο Πρωθυπουργός`. Εγώ ξέρω να αγαπώ τα παιδιά, να μιλάω μαζί τους αλλά εσείς δεν κατάλαβα γιατί στον τάφο του παιδιού σας ρίχνετε γαρύφαλλα και σιδερένιες μπίλιες. Γιατί ρίξατε αυτές τις σιδερένιες μπίλιες στον τάφο; Τι μήνυμα δίνεις;", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο συριακός στρατός βρίσκεται στην είσοδο της Γιάμπρουντ

Ο συριακός στρατός και το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ βρέθηκαν την Παρασκευή στην είσοδο της Γιάμπρουντ, ένα από τα κύρια προπύργια των σύρων εξεγερμένων στην επαρχία της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οι μονάδες του συριακού στρατού προχώρησαν μέχρι τα περίχωρα της Γιάμπρουντ και ελέγχουν την ανατολική είσοδό της, καθώς και την περιφέρεια βορειοανατολικά» της πόλης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.«Πρόκειται για το κοντινότερο σημείο στην περιοχή της Γιάμπρουντ στο οποίο έχει φτάσει μέχρι τώρα η Χεζμπολάχ και ο στρατός», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.«Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στα βόρεια περίχωρα μεταξύ της πόλης Σάχελ και της Γιάμπρουντ», πρόσθεσε.
Το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία που πολεμά στη Γιάμπρουντ, παραδέχθηκε «ότι μια από τις θέσεις στην Άκαμπα έπεσε (. . .) ωθώντας τους αδελφούς μαχητές να αναδιπλωθούν».

Θα εμπλακεί στην κρίση της Κριμαίας η Τουρκία;

http://cdncms.todayszaman.com/todayszaman/2014/03/07/truxtun.jpg
Του Dimitar Bechev Αν και θα ευχόταν να είναι αλλιώς, η Τουρκία δεν μπορεί να αποφύγει την εμπλοκή της στην κρίση της Κριμαίας. Ο ισχυρός πληθυσμός των 260.000 Τατάρων της χερσονήσου, σχεδόν το 15% του συνολικού πληθυσμού, δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό. Εθνικά, γλωσσικά και με βάση τη θρησκεία (σουνίτες ισλαμιστές), οι Τατάροι είναι πολύ κοντά στους Τούρκους. Αρκετά εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν ρίζες Τατάρων λόγω των διαδοχικών κυμάτων μετανάστευσης, καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέλαβε την Khanate της Κριμαίας, τo 1783.

Η ισραηλινή Noble Energy θα παραμείνει στην Κύπρο Διαψεύδει τις φήμες ότι είχε συνομιλίες με τουρκικές εταιρείες


Η ισραηλινή Noble Energy θα παραμείνει στην ΚύπροΣτη διευκρίνιση ότι δεν είχε συνομιλίες με καμία τουρκική εταιρεία σχετικά με μεταφορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Τουρκία προχώρησε χθες η ισραηλινή εταιρεία Noble Energy.Η ανακοίνωση της εταιρείας ήλθε ως απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μάθιου Μπράιζα σύμφωνα με τον οποίο η εταιρεία Noble Energy συζητά τόσο με την τουρκική κρατική εταιρεία Turcas Oil όσο και με τον μεγάλο όμιλο Zorlu την κατασκευή αγωγού για την εξαγωγή του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ προς την Ευρώπη.Ο Μπράιζα, πρώην Αμερικανός βοηθός ΥΦΥΠΕΞ είναι νυν μέλος του ΔΣ της Turcas.

Kάλπες χωρίς αντίκρισμα

Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣΣτη Δημοκρατία δυτικού τύπου ακόμη και η μεγαλύτερη κοινωνική πολιτική αναταραχή ή ακόμη και ανάφλεξη εκτονώνεται στις κάλπες. Xαρακτηριστικό το παράδειγμα της εξέγερσης του Mάη του 1968 στη Γαλλία, όταν ο πρόεδρος της χώρας στρατηγός Nτε Γκολ διέλυσε τη Bουλή και προκήρυξε πρόωρες εκλογές, στις οποίες θριάμβευσε με αυξημένα ποσοστά η δεξιά κυβερνητική παράταξη.
Iδιο σκηνικό στην Πορτογαλία, όπου ο ριζοσπαστικός επαναστατικός αναβρασμός εντός και εκτός των Eνόπλων Δυνάμεων έσβησε στην πρώτη μεταδικτατορική εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη του 1976, που ανέδειξε κυρίαρχη δύναμη το Σοσιαλιστικό Kόμμα του Σοάρες.

Η «βιομηχανική σκουριά» οικονομική αφαίμαξη για τον Πούτιν

«Οικονομικά ασύμφορες οι επαρχίες που ίσως προσαρτηθούν στη Ρωσία»
Η «βιομηχανική σκουριά» οικονομική αφαίμαξη για τον Πούτιν
Αν ο Πούτιν προσπαθήσει να προσαρτήσει, μετά την Κριμαία, και άλλες, ρωσόφωνες νοτιοανατολικές, περιοχές της Ουκρανίας, θα ανακαλύψει γρήγορα ότι θα έχει στην κατοχή του οικονομικά ασύμφορες επαρχίες της λεγόμενης «ζώνης της βιομηχανικής σκουριάς».Αυτές δεν θα μπορούν να επιβιώσουν χωρίς δισεκατομμύρια ρούβλια από το κρατικό ταμείο της Ρωσίας, λέει στο ΒΗΜΑ ο Αλεξάντερ Μότιλ, Ουκρανοαμερικανός καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Rutgers στις ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, είναι πιθανό ότι η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν θα ελέγχει πλήρως την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας. Και αν επιδιώξει περισσότερα;

Χουριέτ: η Τουρκία υπό τον Ερντογάν διολισθαίνει στο χάος Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη χώρα αναφέρει ο αναλυτής Σεμίχ Ιντίζ



Χουριέτ: η Τουρκία υπό τον Ερντογάν διολισθαίνει στο χάος
Την άποψη πως η Τουρκία υπό την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διολισθαίνει στο χάος εκφράζει με εκτενές του άρθρο στην εφημερίδα Χουριέτ ο αναλυτής Σεμίχ Ιντίζ. «Η κατάσταση στη χώρα έχει αρχίσει να βγαίνει εκτός ελέγχου, την ίδια στιγμή που το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) εξακολουθεί να διχάζει τον τούρκικο λαό, γεγονός που προαναγγέλλει πολιτική αστάθεια για το εγγύς μέλλον. Ο κόσμος βγήκε πάλι στους δρόμους, εξαγριωμένος μετά τον θανάσιμο τραυματισμό, την δολοφονία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί πέρσι. Και το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τον δολοφόνο του παιδιού, έχει οξύνει ακόμη περισσότερο τα ήδη οξυμένα πνεύματα» γράφει ο αρθρογράφος.

«Αναβάθμιση» με προκλήσεις

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Έντονη αντιπαράθεση για συναντήσεις Ναμί και «Μπαρμπαρός»Δριμεία πυρά της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και για την πολυμέτωπη διπλωματική εκστρατεία των Τούρκων
Οι επαφές του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών των κατεχομένων Οζντίλ Ναμί στις ΗΠΑ και οι κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και σε κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν λόγο για επιχειρούμενη ή προφανή αναβάθμιση του ψευδοκράτους και εδραίωση της τουρκικής στρατηγικής στην περιοχή. Απαντώντας στις συγκεκριμένες εκτιμήσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, επισήμανε ότι η σταδιακή αναβάθμιση της τ/κ κοινότητας διεθνώς παρατηρείται σταθερά μετά το 2004· υπέδειξε, ωστόσο, ότι, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, τα πράγματα είναι καλύτερα σήμερα.

Η Κίνα υπέκλεψε μυστικά του F-35 A.P.

Την κλοπή των απόρρητων σχεδίων του F-35 επιβεβαίωσε η πρόσφατη δημοσίευση φωτογραφιών του κινεζικού πρωτοτύπου Στελθ J-20, που είχε πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Εκτεταμένη επιχείρηση «κυβερνοκατασκοπείας» από κινεζικές υπηρεσίες, πριν από επτά χρόνια, εξασφάλισε άκρως απόρρητη τεχνολογία από τις ΗΠΑ, η οποία ενσωματώθηκε επιτυχώς στο νέο, αόρατο από τα ραντάρ κινεζικό μαχητικό J-20.Η κινεζική διείσδυση σημειώθηκε το 2007 και είχε στόχο της τα σχέδια κατασκευής του αεροσκάφους F-35 Lightning της Lockheed-Martin. Την κινεζική επιχείρηση, που αφορούσε την υποκλοπή τεχνολογικών μυστικών από κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ βάφτισαν οι αμερικανικές υπηρεσίες «Επιχείρηση Βυζαντινός Αδης».

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι τα προϊόντα των υποκλοπών διοχετεύονταν σε μονάδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, με τον μυστηριώδη τίτλο «Αναγνωριστικό Τεχνικό Γραφείο» στην επαρχία Τσενγκντού.

Forbes: Νέος ενεργειακός ρόλος για την Ελλάδα

http://www.edison.it/media/infrastrutture-gas-itgi.jpg
Άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει νέο ενεργειακό ρόλο», στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «Όσο καιρό η Ευρώπη ασχολείτο με το τι πρόκειται να συμβεί αν η Ρωσία αποφάσιζε να κλείσει την βαλβίδα παροχής φυσικού αερίου, η Αθήνα φαίνεται ότι αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσει ένα νέο ενεργειακό ρόλο», «φιλοξενεί» στη διαδικτυακή του έκδοση το αμερικανικό περιοδικό «Forbes».Στο κείμενο, που υπογράφεται από τον Christopher Coates, αναφέρεται ότι το «ελληνικό υπουργείο Ενέργειας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει στις ευρωπαϊκές αγορές περίπου 8 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου από θαλάσσιες περιοχές, που ελέγχονται από την Κύπρο και το Ισραήλ».Ο αρθρογράφος επικαλείται στοιχεία του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με τα οποία, ο αγωγός IGI-Poseidon θα συνδέει το ισραηλινό οικόπεδο Leviathan με την Ευρώπη μέσω Ελλάδας και διαχειριστές θα είναι η ιταλική Edison και η ελληνική ΔΕΠΑ.