11 Ιανουαρίου 2014

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Μπάζει από παντού η κυβέρνηση

Ο Νταβούτογλου, υπό το βλέμμα του Ατατούρκ, επκρίνει τους Σύρους ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς
 Εάν οι δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου θεωρηθούν κρίσιμο σημείο καμπής στην Τουρκία, τότε το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί θα είναι γεμάτο εξελίξεις, που θα καθιστούν άνευ σημασίας τις όποιες μετρήσεις. Σαν αποτυχημένη πρόγνωση καιρού, ένα πράγμα. Στην καλύτερη περίπτωση οι μετρήσεις και οι προγνώσεις θα είναι ημερήσιες φωτογραφίες, οι οποίες δεν θα έχουν ισχύ την επόμενη μέρα.

Α. Σαμαράς: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2014/01/PM-ANT.SAMARAS-YP.EX-GERMANIAS-STANMAIER-1.jpgΟταν το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό- και με γνώμονα την ευχέρεια κινήσεων των ισχυρών χωρών- δεν είναι δυνατόν μια χώρα ως η Ελλάδα με το μέγεθος που διαθέτει με  την γεωπολιτική αξία και υπεραξία που φέρει να εγκλωβίζεται σε συμμαχίες. Η τυφλή συμπόρευση δεν επέφερε ποτέ στην Ελλάδα ωφέλη αντίθετα την κατέστησε ουραγό των εξελίξεων.Ως τυφλή συμπόρευση θεωρώ το οποίο σχήμα συνεργασίας δεν έχει καθορισμένους όρους, δεν εγγυάται την ισότιμη συνεργασία  και αγνοεί τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.Φρόνιμο λοιπόν θα είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός να απεγκλωβιστεί από διλήμματα και να αποτελέσει συνισταμένη έκφρασης της Ελλάδας και του Ελληνικού Έθνους Δεν υπάρχει κανείς λόγος να υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός το Σκληρό Ευρώ το οποίο αποτελεί το μέσο με το οποίο ο Γερμανικός Παράγοντας  οικοδομεί μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων με πλεονασματικό Βορρά και ελλειμματικό Νότο. Γνωρίζει καλύτερα απο κάθε άλλον  πως παρά την μείωση των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ, η απόκλιση του κόστους δανεισμού ανάμεσα στη Γερμανία και στους εταίρους της στον Νότο μεγαλώνει.

Η Κύπρος επέτρεψε στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τη στρατιωτική βάση της Πάφου

Η Κύπρος επέτρεψε στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τη στρατιωτική βάση της ΠάφουΟι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας άναψαν το πράσινο φως για την περιορισμένη χρήση από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τηςστρατιωτικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» της Πάφου.Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η συμφωνία για τη συνεργασία αυτή των δύο χωρών δεν έχει ακόμη συναφθεί. Το Υπουργικό Συμβούλιο, ικανοποιώντας εν μέρει το αίτημα της Μόσχας, αποφάσισε να επιτρέψει τις προσγειώσεις στην αεροπορική βάση αεροσκαφών διαφόρων τύπων, όμως μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ας σημειωθεί ότι δεν θα επιτρέπεται στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία να χρησιμοποιεί χώρους αποθήκευσης της βάσης

Βούτσης σε Στάινμαγερ: Οι μεταρρυθμίσεις σας θυμίζουν αίμα Αντιπαράθεση του γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Ο κ. Βούτσης τόνισε την ανάγκη μιας άλλης αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη, που «δεν θα προκαλεί ελλείμματα στον Νότο για να έχει πλεονάσματα ο Βορράς» (Eurokinissi)
Βούτσης σε Στάινμαγερ: Οι μεταρρυθμίσεις σας θυμίζουν αίμαΝα μην ξαναγυρίσει στον δρόμο του δανεισμού, κάλεσε την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.Μιλώντας στη Βουλή στη συνεδρίαση της διμερούς Επιτροπής Φιλίας, ο ΥΠΕΞ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο σύντομα θα βγει η χώρα από τη κρίση. «Οι μεταρρυθμίσεις σας θυμίζουν αίμα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, καθώς προήλθε, όπως είπε, από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα, με μίζες και ύποπτες συναλλαγές.Ο κ. Βούτσης τόνισε την ανάγκη μιας άλλης αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη, που «δεν θα προκαλεί ελλείμματα στον Νότο για να έχει πλεονάσματα ο Βορράς».«Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι άσχημα. Είμαστε στα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής και είναι παράλογο να εξαγνίζετε μια λάθος συνταγή όταν οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις σας θυμίζουν αίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Ξανά στη Σομαλία οι ΗΠΑ μετά το 93΄

Όμάδα στρατιωτικών συμβούλων, την πρώτη από το 1993, έχει αποστείλει στη Σομαλία από το φθινόπωρο ο αμερικανικός στρατος, αναφέρει σε άρθρο της η Washington Post.Το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί στο Μογκαντίσου. Στόχος τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι να παρέχουν συμβουλές στα αφρικανικά στρατεύματα που πολεμούν κατά της Αλ-Σαμπαάμπ, της ισλαμιστικής πολιτοφυλακής οι ηγέτες της οποίας έχουν δηλώσει πίστη στην Αλ-Κάιντα.

Στη Βρετανία και τη Γαλλία ρίχνει το φταίξιμο ο Νταβούτογλου -

Από: SigmaLive/ΚΥΠΕ  Μερικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία έχουν ενοχληθεί από τη συσσώρευση δύναμης της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστηρίζοντας ότι οι εξωτερικές δυνάμεις ευθύνονται για τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία. "Τα προπαρασκευαστικά φροντιστήρια είναι αφορμή", είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Αξιολογώντας τις εξελίξεις έπειτα από την επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε: "Δεν θα επιτρέψουμε να θέσουν υπό έλεγχό τους το κράτος. Δεν ξέρουμε πλέον ποιον να εμπιστευτούμε. Αρχίσαμε να κοιτάμε δεξιά και αριστερά με καχυποψία".

Βοσνία - Ερζεγοβίνη - Δεκέμβριος 1995: «Χωρίς δουλειά και ψευδαισθήσεις»

Βοσνία - Ερζεγοβίνη - Δεκέμβριος  1995: «Χωρίς δουλειά και ψευδαισθήσεις»Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον, που υπογράφηκε στο Παρίσι στις 14 Δεκεμβρίου του 1995, ήταν η επιστροφή των προσφύγων και η αποκατάσταση των βιοτεχνιών και των εργοστασίων.
Το 1991, η Βοσνία αριθμούσε 945.921 εργαζομένους και, προς το τέλος του 1995, μόνο 338.181. Ο μέσος μηνιαίος μισθός ήταν μόνο 238 γερμανικά μάρκα, ενώ το ελάχιστο κόστος διαβίωσης ισοδυναμούσε με 519 μάρκα. Με άλλα λόγια, δύο εργαζόμενοι με μεγάλη δυσκολία μπορούσαν να θρέψουν τους εαυτούς τους και την οικογένειά τους. Τι να πει κανείς και για εκείνους που έχασαν τις δουλειές τους και δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν επί πολλά χρόνια... Η ανεργία στη Βοσνία είχε γίνει ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.

Οι Γερμανοί απαγόρευσαν το “κούρεμα” του χρέους που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες και η ΕΚΤ

Lagarde-Smile01-20JUNE2013
Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στην εφημερίδα Financial Times, για το θέμα του κουρέματος του χρέους που κατέχει ο δημόσιος τομέας και έλυσε πολλές απορίες που είχαν όσοι γνώριζαν ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ πίεζε γι’ αυτό.Γνωρίζουμε ότι από τον Αύγουστο του 2012 η κ. Λαγκάρντ και ο επικεφαλής της Αποστολής του Ταμείου Πολ Τόμσεν κατέθεσαν την πρόταση για το κούρεμα και επέμεναν μάλιστα διότι εντόπισαν σοβαρό θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα αρχίσουν από το κεφάλαιο που αφορά τις σχέσεις της Σερβίας με το Κόσοβο, εκτιμά η επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας, Τ. Μίτσεβιτς

 Με το ενταξιακό κεφάλαιο 35, στο οποίο έχουν ομαδοποιηθεί τα ζητήματα εξομάλυνσης των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας, θα αρχίσουν στις 21 Ιανουαρίου οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε η επικεφαλής της σερβικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, Τάνια Μίστσεβιτς.
         "Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην ΕΕ, αλλά και πίεση από τις χώρες - μέλη, να ανοίξουν πρώτα τα κεφάλαια 23 και 24 για το δικαστικό σύστημα και τα θεμελιώδη δικαιώματα και για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ασφάλεια" τόνισε η κ. Μίστσεβιτς σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Πολίτικα" του Βελιγραδίου προσθέτοντας όμως ότι η Σερβία είναι "ειδική περίπτωση" και ότι αναμένει οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν από το κεφάλαιο 35.

Το Βελιγράδι θεωρεί σημαντική την παραμονή της EULEX στο Κόσοβο, τονίζει ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλ. Βούτσιτς

Το Βελιγράδι θεωρεί σημαντική την παραμονή της ευρωπαϊκής αποστολής, EULEX, στο Κόσοβο, δήλωσε από την Γκρατσάνιτσα ο α' αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς.   Ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι η EULEX αποτελεί τον "σύνδεσμο" με το Ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.    Σχολιάζοντας τη δήλωση της προέδρου του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαχγιάγκα, που είπε ότι η EULEX θα πρέπει να αποσυρθεί από το Κόσοβο, ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι βλέπει αυτού του είδους τις δηλώσεις ως μια προσπάθεια να κερδίσει κάποιος πολιτικούς "πόντους".    Σημείωσε δε, πως τον ανησυχούν πολύ περισσότερο οι δηλώσεις περί αποχώρησης από τις συνομιλίες, τη συνέχιση των οποίων, όπως υπογράμμισε, στηρίζει η Σερβία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «Χ» ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ Άφησε πίσω τον εφιάλτη της ανεργίας και έγινε ιεροδιδάσκαλος

Ο Ισχάκ Καλίν Σαλή είναι ο 26χρονος Κομοτηναίος που θα διδάξει από τη Δευτέρα το Κοράνι στους μουσουλμάνους μαθητές του εσπερινού γυμνασίουΗ εκμάθηση του Ισλάμ στα δημόσια σχολεία, ήταν μεγάλη έλλειψη για τη μειονότητα», θα πει ο νεαρός που ανταποκρίθηκε στην προκήρυξη του υπουργείου Παιδείας Τη διδασκαλία του Κορανίου στο εσπερινό γυμνάσιο της Κομοτηνής θα αναλάβει ο Ισχάκ Καλίν Σαλή

«Από βδομάδα ξεκινάμε τη διδασκαλία του Κορανίου στα σχολεία» είπε γεμάτος ανυπομονησία και ενθουσιασμό ο Ισχάκ Καλίν Σαλή. Ο 26χρονος Κομοτηναίος είναι ανάμεσα στους ιεροδιδασκάλους που προσελήφθη πριν από μερικούς μήνες και αναλαμβάνει καθήκοντα στο εσπερινό γυμνάσιο Κομοτηνής. Από τους 5.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, περίπου 1.980 είναι οι  μουσουλμάνοι μαθητές που φοιτούν στα δημόσια σχολεία. Μαθητές οι οποίοι απείχαν από το μάθημα των θρησκευτικών κάνοντας συνήθως βόλτες στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Όλοι αυτοί οι μαθητές θα απασχολούνται με την πρόσληψη των ιεροδιδασκάλων και πάνω από όλα, θα διδάσκονται το ιερό τους βιβλίο.

Η «προηγούμενη» και η «επόμενη» μέρα

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLP_JwUNJmM_jEEJqGPG65Yx_W5SsyFxgjtdUOs5p4RZbxfPr7
Υπάρχουν δύο διαφορετικά αλλά και αλληλένδετα θέματα μεταξύ τους. Το ένα είναι τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για τον εαυτό της και το άλλο τι πρέπει να κάνει η Γερμανία για την Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η κρίση, χωρίς να εμφανιστούν διαλυτικά φαινόμενα. Είναι, σε τελευταία ανάλυση, «οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Γερμανία, αλλά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ουδείς θα παραμείνει ανεπηρέαστος. Προσεγγίσεις που υποτιμούν τη μία από τις δύο όψεις -εθνική και ευρωπαϊκή- απλά προσεγγίζουν «στατικά» μια δυναμική και σε εξέλιξη αναζήτησης «νέων ισορροπιών» Ευρώπη.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟ 10ΕΤΙΑΣ Εισαγγελική παρέμβαση για προμήθεια στρατιωτικού μηχανήματος ζητά ο Γ.Σούρλας

Προ δεκαετίας, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας, είχε επισημάνει τη δράση κυκλωμάτων στις προμήθειες των Ενόπλων δυνάμεων, σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του.
Εισαγγελική παρέμβαση για προμήθεια στρατιωτικού μηχανήματος ζητά ο Γ.ΣούρλαςΣυγκεκριμένα, ο κ. Σούρλας είχε επισημάνει την ασύμφορή προμήθεια ρευστομηχανικής κλίνης, στο 304 ΠΕΒ.Να σημειωθεί ότι η ρευστομηχανική κλίνη είναι ένα μηχάνημα που προμηθεύτηκε, το 2002, το 304 ΠΕΒ για την αφαίρεση των ελαστικών από μεταλλικά μέρη των ερπυστριών - τροχών, των αρμάτων μάχης με τη μέθοδο της πυρόλυσης.Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, η αρχική αξία του επίμαχο μηχανήματος ήταν 2.846.661 ευρώ και το τελικό κόστος ανήλθε στο ποσό των 6.078.829 ευρώ.

Σουλεϊμανία

http://www.elliniko-fenomeno.gr/wp-content/uploads/2010/05/agia-sofia2.bmp
Εχουμε κατακλυσθεί από τούρκικες τηλεοπτικές σειρές. Παλιότερα, παίζοντας με τις λέξεις, είχα προτείνει τον όρο Σηριαλισμός, ακριβώς το αντίθετο του συρρεαλισμού. Και για όσους θέλουν να σκέφτονται και να μην αποχαυνώνονται κοιτώντας μετά το φαΐ μεταξύ ρεψίματος και γλαρώματος, εντοπίζω τη διαφορά ανάμεσα στους ώριμους καλλιτέχνες και τους λαϊκιστές. Τυχαία έπεσα σε επανάληψη στη Δ.Τ. μιας έξοχης σειράς με τον τίτλο: «Επειγόντως τη μαμμή». Κεντρικό μοτίβο οι αφοσιωμένες καλόγριες και οι εθελόντριες ενός λαϊκού ιδρύματος σε φτωχογειτονιές του Λονδίνου με έκθετα παιδιά, ναρκομανείς εγκύους, εκβιαστές νταβατζήδες.Ολο το λούμπεν στοιχείο στο περιθώριο μιας ξεπουπουλιασμένης πλέον γηραιάς ιμπεριαλιστικής λέαινας

Τουρκία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης Ερντογάν


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Άγκυρα κατά της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία συγκλονίζεται από ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο διαφθοράς.


Περίπου 20.000 άνθρωποι, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν κατόπιν αιτήματος συνδικάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πλατεία της Άγκυρας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Επανάσταση θα καθαρίσει τη βρομιά αυτή» ή «είναι κλέφτες», τα οποία απευθύνονταν στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).Οι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ψεύτικα δολάρια, τα οποία έφεραν το πρόσωπο του Ερντογάν.

Υπερεξοπλισμοί: η μέγιστη απάτη

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTCbDzQF2aAu0Et89oNuyr4wU_jCXvGLj7zwcTHbrc-MvK2YbqKsA
  Για τα εξοπλιστικά, το μέγιστο των σκανδάλων, το ερώτημά μου προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλο, λίγο πριν μπουν πρώτοι στην ατζέντα της επικαιρότητας οι χρυσοκάνθαροι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (έτσι κι αλλιώς, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, σε πνίγει η μπόχα της διαφθοράς.Αν υπάρχει κάτι νέο, είναι ότι, επιτέλους, οι χειροπέδες εισβάλλουν και στα σαλόνια).  Λοιπόν: «Είναι ακριβές, κ. υπουργέ, ότι έχει ανασταλεί η εκτέλεση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Αν ναι, από πότε και με ποια προοπτική;»«Ακριβέστατο. Ανεστάλη αφ' ότου ανέλαβα το υπουργείο. Κοντεύουν δυο χρόνια σχεδόν. Ανεστάλη και διότι δεν υπήρχε δεκάρα τσακιστή, αλλά και από προσωπική μου επιλογή, έως ότου ολοκληρωθεί η δέσμη προτάσεων, όπως έχω ήδη εξαγγείλει, για ριζικές αλλαγές στο σύστημα προμηθειών, ώστε να διασφαλισθεί, μια για πάντα, η διαφάνεια...»

Ο Κουβέλης έκανε άνοιγμα στον Τσίπρα ενόψει ευρωεκλογών

Fotis-Kouvelis-Alexis-Tsipras
Πολιτικό άνοιγμα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Φώτης Κουβέλης με τη σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ “απάντησε” ουσιαστικά στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έθεσε ως πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών του Μαϊου την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και με τη σειρά του ύψωσε τους τόνους για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Στις Βρυξέλες για το κυπριακό Ερτογάν-Νταβούτογλου

 Επαφές και συναντήσεις στις Βρυξέλες, με επίκεντρο το κυπριακό, θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες ο Τούρκος Πρωθυπουργός και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με της ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-JcmhqG0uXEM4ItlR2WCKLnGrTrY2vjR4SMW916NdhGkwb1X-Ew
Ο κ. Κυπριανού δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα ότι θα μεταβεί σύντομα στην Τουρκία με πρόσκληση ενός Τουρκικού πανεπιστημίου για να παραδώσει διάλεξη και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου. Ωστόσο η συνάντηση δεν θα καταστεί εφικτή καθώς ο Α. Νταβούτογλου θα βρίσκεται στις Βρυξέλες.Σύμφωνα με πληροφορίες του Άντρου Κυπριανού, ο Νταβούτογλου θα συζητήσει στις Βρυξέλες, εκτός από την κρίση στην Τουρκία, και το κυπριακό. Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία ότι οι επαφές Νταβούτογλου στις Βρυξέλες «δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για μας».

Μετά την αστυνομία οι δικαστικοί στο στόχαστρο του Ερντογάν Σε ρινγκ μετατράπηκε η τουρκική Βουλή


Σε ρινγκ μετατράπηκε η τουρκική Βουλή
Κωνσταντινούπολη: «Τυφώνας της 10ης Ιανουαρίου» είναι ο χαρακτηρισμός που δίνουν τα μέσα ενημέρωσης τη Τουρκίας στη χθεσινή ημέρα, εξαιτίας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς που κλυδωνίζει συθέμελα την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Η αρχική σύγκρουση της κυβέρνησης με τμήμα της Αστυνομίας που ενήργησε με άκρα μυστικότητα και οδήγησε στις 17 Δεκεμβρίου στην αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς, με τις άκρες του να αγγίζουν υπουργούς, διευρύνθηκε με το άνοιγμα ενός ακόμη μετώπου, αυτή τη φορά προς την πλευρά της Δικαιοσύνης. Το ξήλωμα εκατοντάδων αστυνομικών διευθυντών ακολούθησαν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη σύνθεση των ανώτατων δικαστικών οργάνων και την υπαγωγή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης με στόχο να αυξήσει τον κυβερνητικό έλεγχο σε αυτά.

Πώς θέλουν τις γυναίκες... Θεμελιώδη δικαιώματα φυλακισμένα κάτω από τη μαντήλα στις ισλαμικές χώρες


Θεμελιώδη δικαιώματα φυλακισμένα κάτω από τη μαντήλα στις ισλαμικές χώρες
Μίσιγκαν: Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα έρευνας που έγινε σε μουσουλμανικές χώρες για το πώς θα πρέπει να ντύνονται δημοσίως οι γυναίκες.Η έρευνα έγινε από την αμερικανική εταιρεία ερευνών PEW σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν σε επτά χώρες όπου η πλειοψηφία ασπαζεται το Ισλάμ (Τυνησία, Αίγυπτος, Τουρκία, Ιράκ, Λίβανος, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία).Από την έρευνα προκύπτει ότι οι περισσότεροι προτιμούν τη γυναίκα να έχει εντελώς καλυμμένο το κεφάλι και τα αυτιά της, αλλά όχι απαραιτήτως και το πρόσωπό της. Την επιλογή αυτή έκανε κατά 85% η Τυνησία, κατά 96% η Αίγυπτος, κατά 68% η Τουρκία και κατά 97% το Ιράκ και η Σαουδική Αραβία.

ΣΥΡΙΑ «Πυρετός συγκρούσεων» στα πεδία μάχης

Από τις μάχες στη Λατάκεια (στιγμιότυπο από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι)
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--Διπλό σφυροκόπημα υπέστησαν και το περασμένο 24ωρο ισλαμιστές μισθοφόροι της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε» (ISIL) που δρουν στη βορειοανατολική Συρία τόσο από δυνάμεις του συριακού στρατού, όσο και από Σύρους αντικαθεστωτικούς του «ελεύθερου συριακού στρατού» κυρίως στις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, SANA, μόνον χτες στα περίχωρα και την ευρύτερη περιφέρεια της Λατάκειας, σε συγκρούσεις του στρατού με αντικαθεστωτικές δυνάμεις ισλαμιστών, σκοτώθηκαν πολλές δεκάδες ένοπλοι, ανάμεσά τους μισθοφόροι από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, το Κατάρ.

Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ρυθμίσει "όλες τις διαφορές τους" με το Ιράν


http://tvkosmos.gr/articleImages/1311477.jpg
Πηγή: Express.gr   Το Ιράν και η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι έχουν επιλύσει τις περισσότερες διαφορές τους όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας για τα πυρηνικά στην οποία είχαν καταλήξει κατά τις συνομιλίες που είχαν τον Νοέμβριο στη Γενεύη, ωστόσο οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι απομένουν ακόμη να συζητηθούν διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες. Ο επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών Αμπάς Αραγτσί, μετά τη συνάντηση που είχε με μία αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εκπροσωπούσε τις χώρες της Ομάδας 5+1 (Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) δήλωσε απόψε ότι η Τεχεράνη και οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ρυθμίσει "όλες τις διαφορές τους". Μιλώντας στην ιρανική ραδιοτηλεόραση Irib ο Αραγτσί είπε ότι πλέον, η εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης "εξαρτάται από την επικύρωσή της" από τις χώρες της Ομάδας 5+1.

Παρέμβαση ΗΠΑ για το πετρέλαιο

Χωρίς την έγκριση της Βαγδάτης η συμφωνία μεταξύ της κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης του Ιράκ και της Τουρκίας για την εξαγωγή αργού.



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την παρέμβαση της Ουάσιγκτον προκάλεσε η διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ της κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης του Ιράκ και της Τουρκίας για την εξαγωγή αργού πετρελαίου στη γειτονική χώρα και η παράκαμψη της Βαγδάτης κατά τη σύναψή της. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε χθες τον ηγέτη της αυτοδιοικούμενης κουρδικής περιοχής του Βορείου Ιράκ να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις της Βαγδάτης και της Αγκυρας προκειμένου να επιλυθεί η διένεξη που έχει ξεσπάσει σχετικά με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του ιρακινού πετρελαίου. Ο Μπάιντεν μίλησε με τον πρόεδρο Μασούντ Μπαρζανί, την ίδια ημέρα που η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι άρχισε να εξάγει μονομερώς αργό πετρέλαιο στην Τουρκία.

Η δημαρχία της Πόλης, κλειδί για όλη την Τουρκία


Οι κοσμικοί και φιλελεύθεροι αντίπαλοι του Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζουν αυτήν την εκλογική μάχη ως το πρώτο βήμα προς την κατάληψη της εξουσίας.

Του TIM ARANGO THE NEW YORK TIMES
Ο Ενγκίν Μπαϊράκ διατηρεί ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών στις όχθες του Κεράτιου Κόλπου, στη δίοδο που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά της αχανούς πόλης της Κωνσταντινούπολης. Την τελευταία δεκαετία, καθώς ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το ισλαμικό του Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αναδιαμόρφωσαν την πόλη, ο καταστηματάρχης έχει παρατηρήσει την τεράστια βελτίωση στις παροχές. «Καθαρό νερό, αξιόπιστη ηλεκτροδότηση -πράγματα που θεωρούμε δεδομένα πλέον- κάποτε δεν υπήρχαν», σχολιάζει ο ίδιος.

Κατασχέθηκαν λεωφορεία γεμάτα οπλισμό Στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Κατασχέθηκαν λεωφορεία γεμάτα οπλισμό

Real.gr Η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε χθες δύο λεωφορεία γεμάτα με όπλα και πυρομαχικά στην επαρχία των Αδάνων, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα λεωφορεία κατευθύνονταν στη μεθοριακή πόλη Χατάι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, το οποίο ανέφερε ότι τα όπλα ήταν κρυμμένα στο χώρο των αποσκευών. Ωστόσο, η εισαγγελία και η αστυνομία των Αδάνων ανέφεραν ότι δεν έχουν πληροφορίες για την υπόθεση αυτή.