11 Ιανουαρίου 2014

Α. Σαμαράς: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2014/01/PM-ANT.SAMARAS-YP.EX-GERMANIAS-STANMAIER-1.jpgΟταν το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό- και με γνώμονα την ευχέρεια κινήσεων των ισχυρών χωρών- δεν είναι δυνατόν μια χώρα ως η Ελλάδα με το μέγεθος που διαθέτει με  την γεωπολιτική αξία και υπεραξία που φέρει να εγκλωβίζεται σε συμμαχίες. Η τυφλή συμπόρευση δεν επέφερε ποτέ στην Ελλάδα ωφέλη αντίθετα την κατέστησε ουραγό των εξελίξεων.Ως τυφλή συμπόρευση θεωρώ το οποίο σχήμα συνεργασίας δεν έχει καθορισμένους όρους, δεν εγγυάται την ισότιμη συνεργασία  και αγνοεί τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.Φρόνιμο λοιπόν θα είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός να απεγκλωβιστεί από διλήμματα και να αποτελέσει συνισταμένη έκφρασης της Ελλάδας και του Ελληνικού Έθνους Δεν υπάρχει κανείς λόγος να υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός το Σκληρό Ευρώ το οποίο αποτελεί το μέσο με το οποίο ο Γερμανικός Παράγοντας  οικοδομεί μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων με πλεονασματικό Βορρά και ελλειμματικό Νότο. Γνωρίζει καλύτερα απο κάθε άλλον  πως παρά την μείωση των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ, η απόκλιση του κόστους δανεισμού ανάμεσα στη Γερμανία και στους εταίρους της στον Νότο μεγαλώνει.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος ο Έλληνας Πρωθυπουργός να απαντά σε ερωτήσεις Ξένων Δημοσιογράφων σε ότι αφορά το πολιτικό σκηνικό εντός Ελλάδας, το κλίμα άλλωστε του ευρωσκεπτικισμού έχει απλωθεί σε όλη την Ευρώπη και την κύρια ευθύνη φέρει  Γερμανία και η πολιτική της. Οπως δεν υπάρχει κανένας λόγος σοβαρός ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει μια στείρα μικροκομματική αντιπαλότητα στον βωμό της αποκόμισης εκλογικού οφέλους την ώρα που διακυβεύεται η τύχη της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια η χρεοκοπημένη Ελλάδα έπαψε να είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη εισαγωγέας πανάκριβων οπλικών συστημάτων. Με αποτέλεσμα οι δανειστές μας να παριστάνουν τώρα τους δύστροπους ευεργέτες μας την ώρα που γνωρίζουν πώς άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα υπερδιογκωμένα  με μίζες και ύποπτες συναλλαγές ευθύνονται σε συνδυασμό με σκάνδαλα και ύποπτες συναλλαγές για την υπερδιόγκωση του Ελληνικού χρέους. Οταν οι ευεργέτες- δανειστές μας με το ένα χέρι μάς παρέχουν αφειδώς δάνεια, και με το άλλο  ως προνομιακοί προμηθευτές όπλων  μας τα έπαιρναν ήταν καλά.
 
Το πρωτογενές πλεόνασμα είτε πραγματικό είτε προιόν δημιουργικής  λογιστικής αποτελεί θετική εξέλιξη όμως δεν μπορεί να υποταχθεί στην λογική της ανακούφισης των φτωχοποιημένων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.Το Πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται αποκλειστικά στα πλεονάσματα των ελλειμματικών ασφαλιστικών ταμείων, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ. Το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό το ομολογούν άπαντες, την δε επιστροφή στον δανεισμό την θεωρεί η Γερμανική διπλωματία ως πισωγύρισμα  Το κούρεμα το χρέους πρέπει να αποτελέσει τον βασικό στρατηγικό άξονα της Ελληνικής διπλωματίας

Η Στουρνάρειος λογική δεν γίνεται αποδεκτή απο πολλές πλευρές  Οι θυσίες των Ελλήνων  δεν αποδίδουν τα ανάλογα ούτε σε νοικοκυριά ούτε σε επιχειρήσεις. .Τα επίσημα στοιχεία, που ανακοινώνει και η έγκυρη Eurostat, δείχνουν έκρηξη της ανεργίας έχοντας ξεπεράσει το 27%, δραματική αύξηση της φορολογίας εισοδήματος και ακινήτων, συρρίκνωση των εισοδημάτων κατά 35% και κυρίως αβεβαιότητα για το αύριο.


Το Ελληνικό ζήτημα  δεν είναι απλό ζήτημα  όσο και άν τα Γερμανικά ΜΜΕ πασχίζουν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως  αμελητέα ποσότητα.Η Ισορροπία τρόμου επιβάλλει αυτή την στάση και τούτο γιατί ο κίνδυνος  αναταράξεων στον Ευρωπαϊκό Νότο μέσω της μετάδοσης της κρίσης, οι συσχετισμοί που δύναται να υπάρξουν στην Ευρωζώνη μετά τις ευρωεκλογές, η πίεση του Αμερικανικού Παράγοντα  δύναται να ανοίξουν ένα ευρύ κύκλο αμφισβήτησης της Γερμανικής Πολιτικής..Είναι η Ωρα λοιπόν ο Ελληνας Πρωθυπουργός να απαιτήσει το αντίτιμο για τις σκληρές θυσίες του Ελληνικού λαού για τις σκληρές προσπάθειες νοικοκυρέματος του τόπου μας και για τα όσα αυτή παρήγαγε αυτή η πολιτική για  την σταθεροποίηση της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης .Οχι αύριο, Σήμερα Τώρα και με απτό τρόπο όχι μέσω γενικόλογων υποσχέσεων. 

Είναι ώρα να ακουστεί απο τα πρωθυπουργικά χείλη το τί πρέπει να κάνει η Γερμανία για την Ευρώπη σε αντιστάθμισμα με τα όσα έπραξε η Ευρώπη διαχρονικά στην διάσωση της απο το πέρας του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Να υπενθυμίσει στον κάθε λογής Γερμανό αξιωματούχο τις υποχρεώσεις της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα , υποχρεώσεις νομικά βάσιμες.

Αν θέλουν οι Ξένοι Προστάτες Ιφιγένεια να την αναζητήσουν αλλού  ,αν τολμούν ας μας υποτιμήσουν.Δεν ασπάζομαι τις λογικές ούτε των φιλογερμανικών Ελίτ ούτε των  αντιγερμανικών Ελίτ Η Προσέγγιση μου δεν υποτιμά καμιά όψη της κρίσης ούτε την Εθνική ούτε την Ευρωπαϊκή  ούτε απεμπολεί την διεθνή της διάσταση. Η Δυναμική και η Εξελικτικότητα δεν αποτελούν διαστάσεις που δύνανται να παραγνωριστούν.Όμως τα όποια διλήμματα  με αφήνουν παγερά αδιάφορο μπροστά στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα.Δεν δύναται στην κορυφαία μάχη ο Ελληνικός πολτιικός κόσμος και η Ελλάδα να μπαίνει διχασμένη , κάποτε πρέπει να διδαχθούμε απο την Ιστορία μας. Η Ελλάδα έκανε τα όσα έπρεπε να κάνει και συνεχίζει διέσχισε το 50% του δρόμου που της αναλογούσε καιρός και η Ευρώπη να πράξει τα ανάλογα

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός δεν έχει ανάγκη την γερμανική αναγνώριση ούτε τα Βραβεία ξενών.Το μεγαλύτερα βραβείο το αποδίδει το Εθνος και αυτό πρέπει να το εντυπώσουν καλά στο μυαλό τους άπαντες. Το μεγαλύτερο βραβείο δε  θα προέλθει όταν επιτύχει την μέγιστη κοινωνική συναίνεση την μέγιστη κοινωνική συνοχή και για αυτό τον σκοπό θα πρέπει να αξιοποιήσει κάθε Ελληνικό στοιχείο. Στοιχεία απο την θεωρεία των παιγνίων  μπορούν να τον βοηθήσουν άριστα στην στρατηγική του.   Αλλωστε η Γερμανική διπλωματία ανέκαθεν σεβόταν κα ιυπολόγιζε τον ηγέτη που υπερασπίζεται το λαό του τον Ηγέτη που εκφράζει το Εθνος του και το Εθνος που βασίζεται στην ισχύ που παράγει η Ικανότητα του
http://www.antinews.gr/