11 Ιανουαρίου 2014

Στη Βρετανία και τη Γαλλία ρίχνει το φταίξιμο ο Νταβούτογλου -

Από: SigmaLive/ΚΥΠΕ  Μερικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία έχουν ενοχληθεί από τη συσσώρευση δύναμης της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστηρίζοντας ότι οι εξωτερικές δυνάμεις ευθύνονται για τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία. "Τα προπαρασκευαστικά φροντιστήρια είναι αφορμή", είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Αξιολογώντας τις εξελίξεις έπειτα από την επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε: "Δεν θα επιτρέψουμε να θέσουν υπό έλεγχό τους το κράτος. Δεν ξέρουμε πλέον ποιον να εμπιστευτούμε. Αρχίσαμε να κοιτάμε δεξιά και αριστερά με καχυποψία".

Σε πρόγευμα εργασίας με την Ομάδα Φίλων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης των Ευρωπαϊκών Χωρών, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι στήριξαν τα τουρκικά σχολεία που βρίσκονται στο εξωτερικό. "Στις αρχές οι πρέσβεις έλεγαν τα σχολεία της θρησκευτικής κοινότητας, στη συνέχεια έλεγαν τα σχολεία του Φετουλάχ Γκιουλέν. Τώρα λένε τα σχολεία μας. Εμείς στηρίξαμε αυτά τα σχολεία", είπε ο Τούρκος Υπουργός.Ανέφερε ότι το ΑΚΡ κατά καιρούς είχε προβλήματα.

"Για πρώτη φορά το είδαμε αυτό με το υπόμνημα της 1ης Μαρτίου. Αυτά που ζήσαμε ούτε για πρώτη φορά είναι ούτε για τελευταία. Θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα. Είμαστε υπομονετικοί. Θα ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα".Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι στην Τουρκία υπάρχει μια παράδοση κράτους. "Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ίσχυε αυτό. Για το κράτος θυσιάζονταν ακόμη και τα παιδιά. Και σήμερα είναι αδύνατον να δεχθούμε μια δομή, η οποία να βλάπτει το κράτος. Δεν θα επιτρέψουμε να πάρουν υπό τον έλεγχό τους το κράτος".