11 Ιανουαρίου 2014

Βούτσης σε Στάινμαγερ: Οι μεταρρυθμίσεις σας θυμίζουν αίμα Αντιπαράθεση του γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Ο κ. Βούτσης τόνισε την ανάγκη μιας άλλης αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη, που «δεν θα προκαλεί ελλείμματα στον Νότο για να έχει πλεονάσματα ο Βορράς» (Eurokinissi)
Βούτσης σε Στάινμαγερ: Οι μεταρρυθμίσεις σας θυμίζουν αίμαΝα μην ξαναγυρίσει στον δρόμο του δανεισμού, κάλεσε την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.Μιλώντας στη Βουλή στη συνεδρίαση της διμερούς Επιτροπής Φιλίας, ο ΥΠΕΞ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο σύντομα θα βγει η χώρα από τη κρίση. «Οι μεταρρυθμίσεις σας θυμίζουν αίμα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, καθώς προήλθε, όπως είπε, από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα, με μίζες και ύποπτες συναλλαγές.Ο κ. Βούτσης τόνισε την ανάγκη μιας άλλης αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη, που «δεν θα προκαλεί ελλείμματα στον Νότο για να έχει πλεονάσματα ο Βορράς».«Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι άσχημα. Είμαστε στα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής και είναι παράλογο να εξαγνίζετε μια λάθος συνταγή όταν οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις σας θυμίζουν αίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.


«Είμαι εναντίον του διαχωρισμού Βορρά Νότου. Πρέπει να επέλθει ισορροπία στην Ευρώπη», επισήμανε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.«Τα προγράμματα που ακολουθείτε δείχνουν δείγματα επιτυχίας. Αν δεν υπήρχε η βοήθεια της ΕΕ δεν θα μπορούσαμε τώρα να είμαστε εδώ να συζητάμε» προσέθεσε, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχίσει η χώρα τις μεταρρυθμίσεις .«Πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο της ελπίδας και της πολιτικής ανάπτυξης, και να μην ξαναγυρίστε στον δρόμο του δανεισμού. Γιατί αν διαλέξετε τον δρόμο αυτό, δεν θα σας ωφελήσει. Οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες» είπε.Ο κ. Στάινμαγερ ανέφερε, επίσης, ότι είναι λάθος να εστιάζεται η πολιτική των κομμάτων στη τρόικα και στην κριτική που της ασκείται, και κατέληξε: «Σέβομαι τον δρόμο που έχετε ακολουθήσει και είναι σίγουρο ότι σύντομα θα βγείτε από την κρίση».Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι είναι άλλο οι διαρθρωτικές αλλαγές και άλλο η τρόικα, και τόνισε «ότι δεν έχει άλλα να δώσει ο ελληνικός λαός».
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=555764 

Τ’ άκουσε τελικά ο Γιοχάνες Χαν

Τ’ άκουσε για τα καλά τα γαλλικά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν αλλά όχι από τον δήμαρχο Κηφισιάς αλλά από τον δήμαρχο Ιλίου, Νίκος Ζενέτος.

Όλα έγιναν σε συνάντηση δημάρχων με τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν, παρουσία και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. Εξ αρχής, ο δήμαρχος Ιλίου ζήτησε συγγνώμη γιατί «ίσως χρησιμοποιήσω και λέξεις τις οποίες δε συνηθίζω» αλλά το έκανε, όπως είπε, για να συμπτύξει το λόγο του. «Η Ελλάδα δίδαξε πολιτισμό, Δημοκρατία, αθλητισμό, τέχνη. Για τη λαϊκή ελληνική ρήση που λέει μάθαμε και μαστορεύουμε και γ@@@με και το μάστορά μας, αυτό κάνουν οι Ευρωπαίοι σήμερα», είπε. Αφού τόνισε πως οι Έλληνες πολιτικοί φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, κατηγόρησε το «χρηματοοικονομικό κατεστημένο της Ε.Ε. που χρηματοδοτούσε ασύστολα χωρίς να προγραμματίζει πως θα πάρει τα λεφτά πίσω, γνώριζε ότι επρόκειτο να εξαθλιώσει το λαό μας». Εξαπέλυσε μάλιστα προσωπική επίθεση στον Γιοχάνες Χαν. «Επειδή είστε στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, έχετε μεγάλο μερίδιο στην εξαθλίωση του λαού μας. Εξαθλιώσατε την πατρίδα μας. Ο λαός μας δε φταίει σε τίποτα. Η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει κι αν εκραγεί, η Ευρώπη θα βρεθεί προς εκπλήξεων».  http://www.newsit.gr