11 Μαρτίου 2015

ΥΠΕΞ: Ο Ν. Κοτζιάς έθεσε το ζήτημα των αποζημιώσεων στον Γερμανό ομόλογό του


ΥΠΕΞ: Ο Ν. Κοτζιάς έθεσε το ζήτημα των αποζημιώσεων στον Γερμανό ομόλογό του


«Το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων ετέθη κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο Βερολίνο, στις 10 Φεβρουαρίου 2015, τόσο στην Κοινή Συνέντευξη Τύπου όσο και στην κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Κώνσταντίνος Κούτρας

Αποσύρουν μέρος του στόλου των μαχητικών F-4 οι Τούρκοι


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ REUTERS «H Κύπρος γυρίζει την πλάτη στην Ελλάδα»

«H Κύπρος γυρίζει την πλάτη στην Ελλάδα»
Τον δικό της δρόμο ακολουθεί η Κύπρος «αδειάζοντας» την Ελλάδα στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρεται στην πρόοδο της κυπριακής οικονομίας αλλά και στο γεγονός ότι η Λευκωσία αποστασιοποιείται και διακριτικά δεν στηρίζει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ταλιμπάν του χαβιαριού

Ταλιμπάν του χαβιαριού Κι ένα τελευταίο για την κακοποίηση εν Μέση Οδώ του Μετσόβιου. Λένε αυτοί που το έκαναν και οι ελάχιστοι (ευτυχώς αυτήν τη φορά) που τους υποστηρίζουν ότι η τέχνη τους, η τέχνη των γκράφιτι, εμπεριέχει μια «δυναμική χωρίς όρια»! Δυναμική χωρίς όρια να σκοτώνει τις άλλες τέχνες και τους έστω φτωχούς συμβολισμούς τους;

Αίμα

http://www.enikos.gr/images/resized/485_904ea03e03487a6602c5b18a535ef8c7.jpg

Κάθε γροθιά που πέφτει στον Τσίπρα, πέφτει ταυτόχρονα και στον απλό πολίτη. Κάθε Nein του Σόιμπλε εκλαμβάνεται από τον πολίτη ως σχέδιο συνωμοσίας για την προσωπική του εξόντωση!

«Απειλεί η Αθήνα», λέει ο γερμανικός Τύπος για τις κατοχικές αποζημιώσεις «Η Ελλάδα βαραίνει τις διμερείς σχέσεις» λίγο πριν τις διαπραγματεύσεις

«Απειλεί η Αθήνα», λέει ο γερμανικός Τύπος για τις κατοχικές αποζημιώσεις
Εκτενώς αναφέρονται τα γερμανικά ΜΜΕ στο διπλό ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, και τα «τεχνάσματα» του Βερολίνου για τα οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, και της κατάσχεσης γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα.
«Οι τόνοι οξύνονται» γράφουν, μιλώντας για «απειλές» της Αθήνας και συσχετίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα μηνύματα από την Αθήνα με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα. Με πανομοιότυπους τίτλους από το πρωί, οι ιστοσελίδες των γερμανικών εφημερίδων έγραφαν πως ο «Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τη Γερμανία για τεχνάσματα» στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.
Με τέτοιο τίτλο, η Sueddeutsche Zeitung γράφει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα των αποζημίωσεων, λέγοντας πως νέες εκτιμήσεις στην Αθήνα τοποθετούν υψηλότερα από ό,τι προηγουμένως το ύψος (μεταξύ 269 και 332 δισ. ευρώ, δείχνοντας στην έκθεση του ΓΛΚ που είχε βγάλει στη δημοσιότητα «Το Βήμα»).

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τις περικοπές των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη


Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τις περικοπές των αμυντικών δαπανών στην ΕυρώπηΑμερικανίδα διπλωμάτης προειδοποίησε ότι αναδύεται ένα «επικίνδυνο» χάσμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες. Η Σαμάνθα Πάουερ, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για την άμυνα.Μιλώντας στο Radio 4 του BBC, η Πάουερ είπε ότι οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες χωρών της Ευρώπης είναι «ανησυχητικές». Η αμερικανίδα διπλωμάτης είπε ότι ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να ενθαρρύνει τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ να τιμήσουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ.Η Σαμάνθα Πάουερ είπε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι αμυντικές δαπάνες μειώνονται, παρά την αύξηση των απειλών παγκοσμίως.

Η ηθική του Βερολίνου

Στο μνημείο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή ο Τσίπρας
Μαλούχος Γεώργιος Π Μπορεί εμείς να ασχολούμαστε διαρκώς, όπως είναι λογικό, με τα δικά μας ζητήματα, όμως, αν υπάρχει κάτι που δείχνει την πορεία της δήθεν πλέον «κοινής» Ευρώπης υπό γερμανική ηγεμονία, είναι η δήλωση του πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του ότι η μεγάλη χώρα του, η καρδιά του ευρωπαικού εγχειρήματος, θα προσκρούσει, όπως λέει, στον τοίχο του γαλλικού Εθνικού Μετώπου.Το γιατί, είναι προφανές: όχι φυσικά επειδή οι Ελληνες δήθεν είναι… απατεώνες, όπως έλεγαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, αλλά επειδή η πολιτική που έχει επιβάλει το Βερολίνο οδηγεί στη διάλυση. Μια διάλυση που δεν πρόκειται να έρθει από την Αθήνα, από την περιφέρεια, αλλά από το κέντρο της Ευρώπης.

Σοκ στις ΗΠΑ: Στην Αλβανία σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων

Σοκ στις ΗΠΑ: Στην Αλβανία σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων
Τα άγρια «πολιτικά ήθη», μη συμβατά σε κάθε περίπτωση με τις δυτικές αξίες, οδήγησαν σε υπαναχώρηση την αμερικανική πλευρά και σε νέα αναβολή της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Αλβανίας-ΗΠΑ, με την αμερικανική πλευρά να παρουσιάζεται εμφανώς αμήχανη, καθώς τουλάχιστον εννιά εκ των συμμετεχόντων από αλβανικής πλευράς, φέρονται να έχουν πολύ «πλούσιο» εγκληματικό-μαφιόζικο παρελθόν…
Η αναβολή που ανακοινώθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Παντελή Μάικο, σε συνέντευξή του στο «ABC News», όπου επικαλέστηκε τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αποφασίστηκε μετά από της καταγγελίες του βουλευτή Τομ Ντόσι, ότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, είχε οργανώσει σχέδιο δολοφονίας εναντίον του με τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών.

Aραβικό... ΝΑΤΟ κατά του «Ισλαμικού κράτους;»

Συντάκτης: Νικόλας Ζηργάνος
Η τρομοκρατία του «Ισλαμικού κράτους» συσπειρώνει τις αραβικές χώρες που αναζητούν τρόπους ανάσχεσης των εξτρεμιστών ακόμη και με τη δημιουργία ένοπλης πολυεθνικής δύναμης. Χθες, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ Αραμπι, τόνισε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Συνδέσμου στο Κάιρο ότι «υπάρχει πιεστική ανάγκη για τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής αραβικής δύναμης, η οποία πρέπει να είναι πολυλειτουργική, ικανή να παρεμβαίνει ταχύτατα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της δράσης τρομοκρατικών ομάδων, καθώς επίσης να μπορεί να βοηθά στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις». Ο αλ Αραμπι προωθεί επίσης τη συνεργασία των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου στους τομείς της ασφάλειας και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Φρίκης... συνέχεια σε Λιβύη και Ιράκ

Τις επιθέσεις τους εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Λιβύης, αλλά και των εργαζομένων σε αυτές κλιμακώνουν οι ισλαμικές πολιτοφυλακές που ταυτίζονται με το «Ισλαμικό κράτος», το οποίο εκτός από την ίδρυση «χαλιφάτου» στο Λεβάντε (Συρία-Ιράκ) φιλοδοξεί να θέσει υπό τον έλεγχό του και την πλούσια σε μαύρο χρυσό βορειο-αφρικανική χώρα, με αποτέλεσμα η Τρίπολη να θέσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 11 πετρελαιοπαραγωγούς περιοχές.
Χθες τουλάχιστον εννέα ξένοι εργαζόμενοι στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Αλ Γκάνι, 700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης απήχθησαν από τους τζιχαντιστές, ενώ οκτώ φρουροί αποκεφαλίστηκαν. Οπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της (αυστριακών συμφερόντων) εταιρείας VAOS που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα, ανάμεσα στους ομήρους είναι και ένας Αυστριακός, ένας Τσέχος, και τέσσερις Φιλιππινέζοι.

Η πορεία προς το τζιχάντ περνά από τα τουρκικά σύνορα

Τούρκοι συνοριοφύλακες στην ερημική ζώνη κοντά στη Σουρούτς, στα σύνορα Τουρκίας με Συρία.
Τούρκοι συνοριοφύλακες στην ερημική ζώνη κοντά στη Σουρούτς, στα σύνορα Τουρκίας με Συρία.
Υποκύπτοντας στις πιέσεις των Δυτικών της συμμάχων, η Τουρκία ενίσχυσε τη φύλαξη των συνόρων της, σε μια προσπάθεια να δυσχεράνει τη διείσδυση επίδοξων μαχητών του τζιχάντ στις βάσεις του «Ισλαμικού Κράτους» στη βόρεια Συρία. Η Αγκυρα, όμως, δεν πέτυχε –ή δεν θέλησε– να διακόψει εντελώς τη ροή αυτή, καθώς το «Ισλαμικό Κράτος» συνεχίζει να στελεχώνεται με πρόθυμους μαχητές.
Λαθρέμποροι, οι οποίοι παραδοσιακά εξασφάλιζαν τα προς το ζην διακινώντας φιστίκια, ζάχαρη, τσιγάρα και καύσιμα στην άλλη πλευρά των συνόρων, λένε σήμερα ότι υποχρεώνονται από το «Ισλαμικό Κράτος» να μεταφέρουν τζιχαντιστές, δεχόμενοι απειλές για τη ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς δέχονται μεταμεσονύκτιες τηλεφωνικές κλήσεις από διοικητή των ισλαμιστών εντός της Συρίας, ο οποίος τους κατευθύνει σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης Γκαζίαντεπ, για να παραλάβουν μαχητές προοριζόμενους για τη Συρία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 'Η ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ; Τι κρύβει η κόντρα Ερντογάν με τον κεντρικό τραπεζίτη

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε πρόσφατη συνάντησή της με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Ερντέμ Μπασκί και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αλί Μπαμπατζάν. Αμφότεροι έχουν μπε
Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε πρόσφατη συνάντησή της με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Ερντέμ Μπασκί και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αλί Μπαμπατζάν. Αμφότεροι έχουν μπει στο στόχαστρο του Ταγίπ Ερντογάν...
Του Γιώργου Παυλόπουλου

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ «ΤΖΙΧΑΝΤΙ ΤΖΟΝ» Παιδιά της Δύσης οι δήμιοι του ISIS

Οι αδίστακτοι εκτελεστές του Ισλαμικού Κράτους, ντυμένοι συνήθως στα μαύρα, σκορπούν τον τρόμο σαν απόκοσμες φιγούρες, χωρίς συναισθήματα και ενδοιασμούς.

Ο Νικολά Ενάν είχε ζήσει την αγωνία του θανατοποινίτη όταν περίμενε τη σειρά του δίπλα στον Αμερικανό συνάδελφό του Τζέιμς Φόλεϊ, τον Στέφεν Σότλοφ (φωτογραφία), τον Πίτερ Κάσιγκ και τον Αλαν Χένινγκ
Ο Νικολά Ενάν είχε ζήσει την αγωνία του θανατοποινίτη όταν περίμενε τη σειρά του δίπλα στον Αμερικανό συνάδελφό του Τζέιμς Φόλεϊ, τον Στέφεν Σότλοφ (φωτογραφία), τον Πίτερ Κάσιγκ και τον Αλαν ΧένινγκΟ Γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Ενάν, που ήταν αιχμάλωτος του Μοχάμεντ Εμουαζί επί δέκα μήνες, έδωσε μια εικόνα για τους δεσμοφύλακές του και τους τζιχαντιστές.Ο Τζιχάντι Τζον και οι άλλοι δήμιοι του Ισλαμικού Κράτους είναι «παιδιά του δυτικού πολιτισμού», εξήγησε μιλώντας στο BBC ο δημοσιογράφος που απελευθερώθηκε με παρέμβαση -πιθανότατα καταβολή λύτρων- από το γαλλικό κράτος.«Παρατήρησα ότι αυτοί οι τζιχαντιστές δεν έχουν σχέση με την τοπική κουλτούρα, αραβική ή μουσουλμανική. Είναι παιδιά των δικών μας κοινωνιών», εξήγησε ο Ενάν, ο οποίος προσπαθούσε διαρκώς να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας με τους δεσμοφύλακές του για να εξασφαλίσει τρόφιμα και φάρμακα.«Μιλούν τη γλώσσα μας, έχουν τις ίδιες πολιτιστικές αναφορές που έχουμε και εμείς. Παρακολουθούν τις ίδιες ταινίες με εμάς, παίζουν τα ίδια ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά μας. Είναι προϊόντα της δικής μας κουλτούρας, του δικού μας κόσμου», τόνισε, προσθέτοντας ότι «παρακολουθούν τα πάντα, από τα Teletubbies μέχρι το Game of Thrones».

Η πτώση της Γαλλίας

fdeae152f5634a0a700f6a706700e610.jpg
Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου του 2015 η Ελλάδα, το Grexit, το Graccident και όλες οι φθηνές κινδυνολογίες που μας ταλαιπωρούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη και την αισθητική μας από τη Δευτέρα 26.1 μέχρι και σήμερα, θα έχουν ξεχασθεί καθώς το θέμα που θα κυριαρχεί θα είναι η εκτόξευση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Λεπέν στην πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των νομαρχιακών εκλογών της Κυριακής 22.3.2015. Σε αντίθεση με την πτώση της Γαλλίας τον Μάιο του 1940 που αιφνιδίασε, η σημερινή πτώση έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό και υλοποιείται λόγω της εγκληματικής αμέλειας των πολιτικών ελίτ στο Βερολίνο και στο Παρίσι.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Βάιντεμαν και ο πρώην επίτροπος Ολι Ρεν επικρίνουν τους Γιούνκερ, Ντομπρόσκις και Μοσκοβισί για τη χαλαρότητα που επέδειξαν απέναντι στους Ολάντ-Βαλς με την παραχώρηση διετούς περιόδου προσαρμογής αντί να επιβάλουν πρόστιμο ύψους 4 δισ.!

Πέφτει το ρούβλι: Μεγάλο πλήγμα σε κλάδους της ελληνικής οικονομίας


Δεκάδες χιλιάδες διανυκτερεύσεις τουριστών, πτώση τζίρου σε διάφορους κλάδους, κακή ψυχολογία και αναβολή προγραμματισμένων επιχειρηματικών ανοιγμάτων. Αυτά έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει στην Ελλάδα η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας, που από περίπου 28 ρούβλια ανά ευρώ το 2013 κυμαίνεται, σήμερα, στην καταστροφική -για την αγοραστική δύναμη των Ρώσων- ισοτιμία των 65-70 ρουβλιών/ευρώ.

Στο περιοδικό Fortune μίλησε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ: Η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος

Ντάνιελ Σπέκχαρντ: Η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος
«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κοιτάζουν τα δέντρα και χάνουν το δάσος» δήλωσε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, αναφέρει ο Κρις Μάθιους στο αμερικανικό περιοδικό Fortune, υπογραμμίζοντας την αναφορά του κ. Σπέκχαρντ ότι «η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος». Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «τα σχέδια διάσωσης που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα μπορεί να κράτησαν μακριά τους πιστωτές της χώρας, αποτέλεσαν ωστόσο έναν βραχυπρόθεσμο εφιάλτη για την οικονομία της, ενώ η ύφεση οδήγησε μια αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία, που υποσχέθηκε να θέσει τέλος στη λιτότητα. Έκτοτε, όμως, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης και ειδικότερα της Γερμανίας υιοθέτησαν σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδας, αρνούμενοι να χαλαρώσουν τους όρους των σχεδίων διάσωσης λόγω του φόβου ότι μια τέτοια κίνηση θα ενίσχυε τα αριστερά κόμματα άλλων χωρών, όπως στην Ισπανία και στην Πορτογαλία».

Εφαλτήριο το ασθενές ευρώ Ιστορικό ρεκόρ για τις γερμανικές εξαγωγές

Ιστορικό ρεκόρ για τις γερμανικές εξαγωγές
Όχι, το γερμανικό εξαγωγικό εμπόριο δεν περνάει κρίση. Και αυτό διαφαίνεται σαφώς μέσα από τους αριθμούς. Εμπορεύματα αξίας 1,134 τρις ευρώ πουλήθηκαν τον περασμένο χρόνο στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει μια αύξηση της τάξεως του 3,7% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Και φέτος εκτιμάται ότι η πορεία θα είναι ανοδική και θα σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 4,5%, με την αξία των εξαγωγών να φθάνουν τα 1,185 τρις ευρώ. Οι γερμανικές επιχειρήσεις αγοράζουν και αυτές με τη σειρά τους περισσότερο στο εξωτερικό. Το εξαγωγικό πλεόνασμα ωστόσο υπερτερεί, αγγίζοντας τα 231 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό το χρόνο σε σχέση με τα 217 δισεκατομμύρια ευρώ πέρσι. Αυτό συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ και προκαλεί επικρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κ.Ησυχος:Εχουμε στα χέρια μας τα αρχεία της Βέρμαχτ για την Ελλάδα

Θα τεθούν υπ’ όψιν της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών
http://4.bp.blogspot.com/_lyzqv8-p7hY/TUdVP_f3AFI/AAAAAAAAACU/OuJ3CTlV73U/s1600/Dscf0047.jpg
Ένα εξαιρετικά σημαντικό αρχειακό υλικό έχει στα χέρια του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως αποκάλυψε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Ήσυχος. Πρόκειται για 400.000 έγγραφα που προέρχονται από αμερικανικά αρχεία και αφορούν το ημερολόγιο της γερμανικής Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής της περιόδου 1941-44 στην Ελλάδα.
Όπως είπε ο κ. Ήσυχος στην Βουλή, τα αρχεία βρίσκονται σε φάση ψηφιοποίησης ενώ απαντώντας σε ερώτηση του «ΒΗΜΑ.gr» δήλωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ταχύτατα (εντός ενός μηνός) και ακολούθως θα υπάρξει δημοσιοποίηση του υλικού αυτού ώστε να είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο ιστορικό ερευνητή, φοιτητή, μαθητή και πολίτη. Επίσης, τα έγγραφα αυτά θα τεθούν υπ’ όψιν της Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια της συγκέντρωσης και τεκμηρίωσης των ιστορικών στοιχείων που είναι απαραίτητα. Σταυρόπουλος Λάμπρος

Είναι αξιοσημείωτο ότι στα έγγραφα καταγράφονται παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εξορύξεις, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πολύτιμων ορυκτών μετάλλων στην ελληνική επικράτεια, όπως και καταστροφές ιστορικών μνημείων και βεβηλώσεις, καταστροφές αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφυριών και σπιτιών.

Εκτελεστή η απόφαση του 2000 για το Δίστομο

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=549354&v=0&q=80&w=300&h=225
Την θέση ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο παραμένει εκτελεστή εξέφρασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε χειροκροτούμενος από την εθνική αντιπροσωπεία ότι είναι έτοιμος να δώσει την άδεια για την εκτέλεσή της.«Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου θέση ως υπουργού της Δικαιοσύνης. Συγχωρέστε μου τον πρωτοπρόσωπο λόγο. Οφείλεται στο ότι η πολιτική δικονομία αναθέτει μια απόφαση στον υπουργό της Δικαιοσύνης. Έχω τη γνώμη ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι υπάρχει ετεροδικία και επομένως ασυλία του εναγόμενου γερμανικού κράτους δεν αναιρεί την εκτελεστότητα της Αρεοπαγιτικής απόφασης του έτους 2000 διότι δεν αφορά την ίδια υπόθεση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης χειροκροτούμενος από βουλευτές.