12 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΤΖΙΡΟ 34,4 ΔΙΣ. ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ Σε ιδιώτες οι αμυντικοί εξοπλισμοί στη Βρετανία

Σε ιδιώτες οι αμυντικοί εξοπλισμοί στη Βρετανία Η κυβέρνηση της Βρετανίας σχεδιάζει να αρχίσει ίσως ακόμη και από σήμερα τις αμφιλεγόμενες διαπραγματεύσεις για να αποκρατικοποιήσει την διεύθυνση του υπουργείου Άμυνας η οποία είναι αρμόδια για τις αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς πασχίζει να μειώσει τις υπερβάσεις κόστους και τις καθυστερήσεις που καταγράφονται, ανέφεραν πηγές της βιομηχανίαςΠερίπου 20 εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της διεύθυνσης Αμυντικού Εξοπλισμού και Υποστήριξης, η οποία διαχειρίστηκε σχεδόν το μισό προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας πέρυσι, που ανήλθε συνολικά στα 34,4 δισεκ. λίρες (39,7 δισεκ. ευρώ).

ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΕΝΕΝΤΕΖ Ο Αμερικανός φίλος που «έπεισε» τον Λευκό Οίκο για την επίσκεψη Σαμαρά

Ο Αμερικανός φίλος που «έπεισε» τον Λευκό Οίκο για την επίσκεψη Σαμαρά Πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι ένας από τους παράγοντες που εξήγησαν με πειστικό τρόπο στον Λευκό Οίκο γιατί είναι αναγκαία η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον.Για πολλούς ομογενείς της Νέας Ιερσέης και της Νέας Υόρκης το Πάσχα γιορτάζεται στο σπίτι του ανώτερου στελέχους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Τάσου Ζαμπά. Γεννημένος στο Πραστειό της κατεχόμενης Μόρφου, ο γνωστός χρηματιστής είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα με ένα Κουβανο-Αμερικανό πολιτικό, τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος με τον καιρό αναδείχθηκε στον πλέον ισχυρό υποστηρικτή της Ελλάδας και της Κύπρου.

F-15 & Αpache & Abrams: Τι θα φέρει μαζί του ο Σαμαράς;

Μαχητικά αεροσκάφη F-15, απαραίτητα. (USAF)
Η κατάσταση της εθνικής οικονομίας δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή, όπως και τα επόμενα χρόνια, αγορές όπλων από την Ελλάδα. Αυτό είναι κατανοητό σε όλους. Η τουρκική εξοπλιστική πρόκληση, σε συνδυασμό με το περαιτέρω γιγάντωμα των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, πολιτισμικών και θρησκευτικών αναταραχών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σε συνδυασμό με τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην μεσογειακή λεκάνη, εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ο νέος ελληνικός εθνικισμός Η «κακιά» Ευρώπη, η «φίλη» Ρωσία και η ξεχασμένη Αμερική

http://foreignaffairs.gr/files/imagecache/homepage-standard/images/A1-Aris%20Messinis%20-RTRQ57V1.jpg
Αλεξάνδρα ΙωαννίδουΜερικές ημέρες πριν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 2012, σε μια διαφήμιση ελληνικής γαλακτοκομικής εταιρείας, μια ομάδα από μικρά παιδιά τρέχουν στα σοκάκια ενός ελληνικού νησιωτικού χωριού προς ένα καταπράσινο λιβάδι. Ένα από αυτά κρατά στα χέρια του ένα ξύλινο κουτί μέσα από το οποίο κάποια στιγμή βγάζει την ελληνική σημαία. Τα παιδάκια συνεχίζουν να τρέχουν ανεμίζοντας πάνω από τα κεφάλια τους την ελληνική σημαία. Στο τέλος, με φόντο τη Σαντορίνη και την καταγάλανη θάλασσα, αναρτούν την ελληνική σημαία. Μια γυναικεία φωνή, με συνοδεία των ήχων κρητικής λύρας, αναγγέλλει: «Αυτό που για κάποιους είναι ένα κομμάτι πανί, για μας είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας. Και θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε ψηλά όσα αντιπροσωπεύει. Το χρωστάμε στα παιδιά μας». Ακολουθεί το όνομα της εταιρίας και το καταληκτικό σλόγκαν της διαφήμισης - «Περήφανοι ως Έλληνες» (!). [1]

Κλειδώνει η πρωτιά του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Νέα δημοσκόπηση δίνει την πρωτιά με μεγάλη διαφορά

http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201307/140038/images/det_imagesCAC2H2OE.jpgΧθες το απόγευμα, η προεδρία του CTP έδωσε στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες, πρόωρες «βουλευτικές»» εκλογές, η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκοκυπριακής Αριστεράς βρίσκεται μια απόσταση αναπνοής από μια ιστορική νίκη.Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρίας «Red Border», τα τ/κ κόμματα ενδέχεται να συγκεντρώσουν στις «εκλογές» της 28ης Ιουλίου τα εξής ποσοστά:
Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP): 38-40 %,Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP): 25-27 %
Δημοκρατικό Κόμμα (DP): 15-17%,Τ/κ Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών: 3-5 %,Αναποφάσιστοι: 5 %
Άλλα κόμματα: 5 %,

Βενιζέλος: να επισπευσθεί το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις «Ανοικτό παραμένει το θέμα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών


Βενιζέλος:  να επισπευσθεί το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Εντολή για την, κατά το δυνατόν, επίσπευση έκδοσης πορίσματος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την Ομάδα Εργασίας που έχει συγκροτηθεί για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, έχει δώσει ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ζήτημα αυτό, που χαρακτηρίζεται εθνικό από ελληνικής πλευράς, τέθηκε από τον κ. Βενιζέλο και κατά τη συνάντηση του με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε. Μολονότι δε ο κ. Βεστερβέλε επανέλαβε τη γερμανική θέση, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το θέμα αυτό παραμένει ανοιχτό.

Η τιμή της Ευρώπης

http://s.enet.gr/resources/2010-06/junker-2-thumb-large.jpg
Η Ιστορία, όχι τόσο του Μεγάλου Δουκάτου όσο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σίγουρα επιφυλάσσει περίοπτη θέση για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λουξεμβούργο και πρώην πρόεδρο του Eurogroup Γιούνκερ. Από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης τον Σεπτέμβριο του 2008 και κυρίως μετά την έκρηξη της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη την άνοιξη του 2010, ο Γιούνκερ υπήρξε ο μόνος Ευρωπαίος αξιωματούχος που τίμησε τον θεσμικό του ρόλο και τις ευθύνες του, ο μόνος που κατ' εξακολούθηση είχε το θάρρος να λέει «όχι» στους Μέρκελ - Σόιμπλε.

Ενοποίηση ναι. Περιεχόμενο όμως;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάργηση των «συνιστωσών» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οργανωτικό θέμα, αλλά κυρίως πολιτικό. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα που τον πλαισιώνει διαμορφώνουν ένα νέο εσωκομματικό περιβάλλον υπέρβασης των επιμέρους πολιτικών δεσμεύσεων των «συνιστωσών», μέσω της ενοποίησης. Κυρίως επιχειρείται διά του τρόπου αυτού η ενσωμάτωση των νέων κεντροαριστερών δυνάμεων και ακροατηρίων που δημιούργησαν την τελευταία εκλογική μεγέθυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεφάρμοστες αερολογίες

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/fotopoulos-syn.jpg
Τελικά πολλά μπορεί να λένε, αλλά μάλλον δεν είναι αποφασισμένοι να μετασχηματιστούν σε κόμμα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όταν λέμε κόμμα, δεν εννοούμε να διαλυθούν οι συνιστώσες, όπως θέλουν ο Τσίπρας και οι υποστηρικτές του και αντιδρούν κάποιοι λίγοι. Αυτό είναι εσωτερικό τους πρόβλημα, το οποίο ουδόλως απασχολεί τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να γίνει κόμμα, ένας και μόνο τρόπος υπάρχει: να εξηγήσει τι σχεδιάζει να κάνει, ν΄ αναλύσει τους τρόπους που καθιστούν εφικτή την επιδίωξή του και ν΄ αποδείξει ότι είναι ρεαλιστικές οι στοχεύσεις του.

Με βάρκα την Ελλάδα

http://www.kurdpress.com/En/Images/News/Larg_Pic/19-4-1392/IMAGE635090561789553596.jpg
http://infognomonpolitics.Δέν είναι λίγες οι φορές που οι προκαταλήψεις που επικρατούν στην Ελλάδα προέρχονται απο Κουρδικές πηγές πέραν της μίας.Φυσικά σε αυτές δεν περιλαμβάνεται το πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ του οποίου η αντικειμενικότητα μέρα με την μέρα καταπέφτει. Η Ψύχραιμη ανάλυση των γεγονότων κατά συνέπεια βασίζεται σε πλήθος πληροφοριών απο διαμετρικά αντίθετες πηγές με στόχo μέσω της λογικής της σύνθεσης να ανακαλύψουμε την μέγιστη δυνατή αλήθεια με διεισδυτική ματιά.Κατά συνέπεια το Κουρδικό ζήτημα συγκεντρώνει την προσοχή μας ως γεγονός που επηρεάζει το γίγνεσθαι σε ολάκερη την περιοχή και μόνο έτσι.Εκ τού χάρτη που δημοσιεύεται και ο πλέον αδαής αναγνώστης αντιλαμβάνεται το ανωτέρω.

Η μαντίλα παρέμεινε υπό απαγόρευση

иран женщина хиджаб
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αναγνώρισε ως νόμιμη την απαγόρευση της χρήσης της μαντίλας στα σχολεία. Η Δικαστική Επιτροπή απέρριψε την καταγγελία τριών κατοίκων της Σταυρούπολης, που προσπάθησαν να επιτύχουν ακύρωση της απόφασης της περιφερειακής κυβέρνησης, βάσει της οποίας στην τάξη απαγορεύεται στις μαθήτριες να φορούν μουσουλμανική μαντίλα. 

Δολοφονήθηκε στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRGmwfCtLQtyPW2uFBvzBucWEJkL28P65VIPEuGp2lWEK_vx0soΈνοπλοι που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία, σκότωσαν ανώτερο στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, μεγαλώνοντας το χάσμα μεταξύ των ισλαμιστών και των πιο μετριοπαθών στοιχείων στην ένοπλη συριακή αντιπολίτευση. Ο Καμάλ Χαμαμί, μέλος του ανωτάτου Ελεύθερου Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου, γνωστός με το επαναστατικό του προσωνύμιο, Αμπού Μπασέλ, σκοτώθηκε από μέλη του «Ισλαμικού Κράτους», στην πόλη-λιμάνι της Λατάκειας, δήλωσε στο Ρόιτερς, ο Κασέμ Σααντεντίν εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.«Το Ισλαμικό Κράτος μου τηλεφώνησε λέγοντας μου ότι σκότωσαν τον Αμπού Μπασέλ και ότι θα σκοτώσουν όλα τα στελέχη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου», δήλωσε από τη Συρία ο Σααντεντίν. 

Ο μύθος της «Αραβικής Άνοιξης» - του Χρήστου Ιακώβου

Χρήστος Ιακώβου-Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
Ο όρος «Αραβική Άνοιξη» χρησιμοποιήθηκε δημοσιογραφικά από το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, τον Ιανουάριο του 2011, για να προσδιορίσει τις λαϊκές εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες είχαν σκοπό την ανατροπή δικτατορικών καθεστώτων και την αντικατάστασή τους με δημοκρατικά εκλελεγμένες κυβερνήσεις.

Ν. Μαντέλα: Ηγέτης της ισότητας και της ομόνοιας!

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOTheMWljGsaoEh7BbocL0xgg3ogBazK9zAm_-apoNCpoXKww03w
Ο Νέλσον Mαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1918 στο χωρίο Μβέζο, στις όχθες του ποταμού Μπάσε.Είναι μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της εποχής μας στον αγώνα για την ελευθερία και την καταπολέμηση του ρατσισμού. Πολέμησε το κοινωνικό - δαρβινικό καθεστώς Απαρτχάιντ των Αφρικάνερς της Νότιας Αφρικής. Φυλακίστηκε για τη δράση του μέσα από τις τάξεις του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου για 27 ολόκληρα χρόνια!

Η Αίγυπτος και οι Άραβες

Του Μάριου Ευρυβιάδη*
Τα κλισέ, έλεγε ένας καθηγητής μου, λειτουργούν ως υποκατάστατα του προβληματισμού και της κριτικής σκέψης. Το τι συμβαίνει στον αραβικό κόσμο  δεν μπορεί να κατανοηθεί με φράσεις όπως «Αραβική Άνοιξη» ή «Αραβικός Χειμώνας». Είναι μήπως άσχετα τα γεγονότα στην Αίγυπτο με αυτά στη Βραζιλία ή στην Τουρκία; Είναι πάρα πολλοί , κυρίως κοινωνιολόγοι, που τα συσχετίζουν ως αναπόσπαστα κομμάτια ενός φαινομένου αστικών εξεγέρσεων από τα κάτω προς τα πάνω τα οποία, ωστόσο, σηματοδοτούν κάτι το καινούριο.

Βουλγαρία: Ακλόνητη η θέση της Σόφιας για Σύμφωνο Καλής Γειτονίας με τα Σκόπια

http://www.novinite.com/media/images/2012-08/photo_verybig_142538.jpgΤην πάγια θέση για την ανάγκη υπογραφής διμερούς Συμφωνίας Καλής Γειτονίας ως βασική προϋπόθεση της υποστήριξης από τη Σόφια της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση(ΕΕ) επιβεβαίωσε σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Κρίστιαν Βιγκένιν σε συνάντησή του με τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος Ένωση για τη Δημοκρατική Ενσωμάτωση - DUI Αλί Αχμέτι. Ο αρχηγός του DUI είναι ο δεύτερος πολιτικός της ΠΓΔΜ που επισκέπτεται τη Βουλγαρία για να βολιδοσκοπήσει τις (προ)θέσεις της νέας κυβέρνησης ύστερα από την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Φατμίρ Μπεσίμ στο τέλος Ιουνίου.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας υπέγραψε συμφωνία για το «Νότιο Ρεύμα» με την ΠΓΔΜ

южный поток инфографика карта газопровод South Stream Η ρωσική κυβέρνηση έχει υπογράψει συμφωνία με το Υπουργικό Συμβούλιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για τη συνεργασία στο έργο της κατασκευής διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου «Νότιο Ρεύμα» (South Stream) για την προμήθεια φυσικού αερίου στη χώρα, αναφέρεται σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, σε περίπτωση επιβεβαίωσης της σκοπιμότητας της κατασκευής του έργου στη βάση σχετικής ανάλυσης, η Γκαζπρόμ και η εταιρία της ΠΓΔΜ «Μακεδονικοί ενεργειακοί πόροι» ιδρύουν μεικτή εταιρία για την υλοποίηση του σχεδίου της διακλάδωσης του αγωγού με ίση κατανομή των μετοχών (από 50%).Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/news/2013_07_05/225788187/

Τρία «δεκανίκια» για την ελληνική οικονομία

Τρία «δεκανίκια» για την ελληνική οικονομία–Οι προσδοκίες για το β' εξάμηνοτου Στέφανου Κοτζαμάνη
Ποιοι τομείς λειτουργούν κόντρα στις ανησυχίες για βαθιά ύφεση. Το "ποντάρισμα" της ανάκαμψης και οι διαμαρτυρίες για τα οριζόντια μέτρα. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας Μπορεί να υπάρχουν κύκλοι που προβλέπουν ύφεση μεγαλύτερη από εκείνη που αναμένει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (-4,2%), ωστόσο οι αισιόδοξοι ποντάρουν σε τρεις παράγοντες που θα μπορούσαν να μετριάσουν τις απώλειες μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.Τα αδύνατα σημεία της ελληνικής οικονομίας εντοπίζονται κυρίως στο σαφώς χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, στη συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στις συνεχείς σπασμωδικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, στα πλαίσια των προσπαθειών της για την επίτευξη (όπως-όπως) πρωτογενούς πλεονάσματος.

Νηστεία εσείς, φαγοπότι εμείς

Με ένα τεράστιο τραπέζι, μήκους 500 μέτρων, οι διαδηλωτές υπέρ του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους στην Τουρκία προκάλεσαν την κυβέρνηση Ερντογάν, εν μέσω της νηστείας του ραμαζανιού, λίγες ώρες μετά την απόφαση της Βουλής, με την οποία αφαιρέθηκε από το Επιμελητήριο Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων το δικαίωμα έγκρισης κατασκευαστικών αδειών, το οποίο ανέθεσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικού Σχεδιασμού.

Ελυσαν τους ζυγούς των ταγμάτων εφόδου

ΓΑΛΛΙΑ Τη διάλυση τριών ακροδεξιών ομάδων, την οποία είχε αποφασίσει η κυβέρνηση μετά τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Κλεμάν Μερίκ, επικύρωσε το υπουργικό συμβούλιο
 Παρίσι Tης Ηρας Φελουκατζή
 Η διάλυση ακροδεξιών ομάδων που είχε αποφασίσει η γαλλική κυβέρνηση μετά τον θάνατο του νεαρού ακτιβιστή Κλεμάν Μερίκ κατά τη διάρκεια φιλονικίας με οπαδούς της Ακροδεξιάς, επικυρώθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Διαλύθηκαν οι ομάδες «Τρίτος Δρόμος», «Επαναστατική Εθνικιστική Νεολαία (JNR)» και η οργάνωση «Θέλουμε να ονειρευόμαστε». Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ναζάντ Βαλό-Μπελκασέμ, δήλωσε ότι οι ομάδες αυτές «είχαν τα χαρακτηριστικά ιδιωτικών πολιτοφυλακών» και η δράση τους συνιστούσε υποκίνηση σε «διακρίσεις και στο μίσος».

Πυραύλους στραμμένους σε Ισραήλ, Ιράν έχει αναπτύξει η Σ. Αραβία

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQPnDzbnIrAkNMvdZTATH5kRH31VU90xnq7BuBBOBhVTBUmM1p
Η Σαουδική Αραβία διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους στραμμένους προς το Ιράν και το Ισραήλ, ανεπτυγμένους σε μια μυστική βάση στην έρημο, υποστήριξε σήμερα ο όμιλος αμυντικών και στρατιωτικών πληροφοριών IHS Jane Intelligence.
Σε δορυφορικές φωτογραφίες εικονίζονται ράμπες εκτόξευσης πυραύλων που φαίνονται να είναι στραμμένοι προς ιρανικούς στόχους ενώ άλλοι στοχεύουν προς την πλευρά του Ισραήλ, σύμφωνα με τη μελέτη των ειδικών συμβούλων του ομίλου.