25 Δεκεμβρίου 2013

Οι «Αδελφοί μουσουλμάνοι» έγιναν τρομοκρατική οργάνωση

Οι «Αδελφοί μουσουλμάνοι» έγιναν τρομοκρατική οργάνωσηΤο υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου επίσημα ανακήρυξε τους «Αδελφούς μουσουλμάνους» ως τρομοκρατική οργάνωση, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χαζέμ αλ Μπεμπλαβί κατηγόρησε τους «Αδελφούς μουσουλμάνους» για συμμετοχή σε τρομοκρατική επίθεση κοντά στο διοικητήριο της αστυνομίας στην πόλη Μανσούρα, που βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από το Κάιρο. Οι ίδιοι οι ισλαμιστές δηλώνουν την αθωότητά τους.
Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, στην τρομοκρατική επίθεση εξερράγη ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, κατευθυνόμενο από έναν βομβιστή αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την τρομοκρατική επίθεση σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν.http://greek.ruvr.ru

Παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Υπουργός που παραιτήθηκε προκαλεί με τις δηλώσεις του τον Ερντογάν: «Ολα έγιναν με οδηγίες του πρωθυπουργού»

Απανωτές είναι οι παραιτήσεις υπουργών της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαιτίας της εμπλοκής των γιών τους στο σκάνδαλο διαφθοράς που προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση και συνταράσσει τη χώρα. Μετά τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εσωτερικών, την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, καλώντας μάλιστα τον Ερντογάν να κάνει το ίδιο.
Παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί Στις 8:45 ανακοίνωσε πρώτος την παραίτησή του ο Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν αναφέροντας: «είναι ξεκάθαρο πως η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου είναι ένα βρώμικο σχέδιο εναντίον της κυβέρνησης, του κόμματος και της χώρας μας. Παραιτούμαι από το αξίωμα του υπουργού Οικονομίας για να...συμβάλω να έλθει στο φως η αλήθεια και να αποτραπεί αυτή η αποκρουστική συνωμοσία που πλήττει το παιδί μου και τους στενούς μου συναδέλφων μεταξύ άλλων».

Ο Ερντογάν εξέπληξε ξανά τους πάντες

Ο Ερντογάν εξέπληξε ξανά τους πάντεςΟ Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τμήματα της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, καθώς και της Δυτικής Θράκης «στην πραγματικότητα αποτελούν τουρκικά εδάφη». Γιατί η Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ένταξη στην οποία απαιτείται η υποστήριξη όλων των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, αποφάσισε να θυμηθεί τις εδαφικές διεκδικήσεις της;

«Πραξικόπημα» ετοιμάζει ο Ερντογάν Να ελέγξει τις δομές της γραφειοκρατίας θέλει ο Τούρκος πρωθυπουργός

Νίκου Στέλγια  ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη
Με το δικό του «πραξικόπημα» ετοιμάζεται να απαντήσει ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στην επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση του.
Ο κ. Ερντογάν πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικών βημάτων, τα οποία έχουν ως απώτερο στόχο τον έλεγχο όλων των δομών της γραφειοκρατίας.Τις τελευταίες ώρες, η τουρκική κυβέρνηση έχει φέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία. Σύμφωνα με την νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης, από τώρα και στο εξής, οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν την κυβέρνηση και τους υψηλόβαθμους γραφειοκράτες πριν προχωρήσουν στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων και σκανδάλων.

«Ο Στρατός της Ευρώπης» - όνειρα και πραγματικότητα

«Ο Στρατός της Ευρώπης» - όνειρα και πραγματικότηταΚατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Ντέιβιντ Κάμερον τορπίλισε τα σχέδια συγκρότησης ενιαίου Στρατού της Ευρώπης. Πολλά ΜΜΕ αναδημοσίευσαν τότε τα λόγια του Βρετανού Πρωθυπουργού ότι η ΕΕ δεν χρειάζεται δικά της στρατεύματα εδάφους και Πολεμική Αεροπορία, όπως και όλα τα άλλα στοιχεία των άρτιων ενόπλων δυνάμεων.
Γιατί η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Γερμανία έχουν αναλάβει και πάλι την πρωτοβουλία, που είχε ήδη τορπιλιστεί πέρυσι από τη Μεγάλη Βρετανία; Η Telegraph εξέφρασε τη βρετανική άποψη για αυτή την πρόταση ως εξής: «Είναι μια άλλη αδιανόητη σπαζοκεφαλιά στο ματαιόδοξο ευρωπαϊκό σχέδιο, χαρακτηριστικά γνωρίσματα του οποίου είναι η οικονομική κρίση και η συνεχώς εντεινόμενη πρακτική καταπίεσης της εθνικής κυριαρχίας».

Η Ρωσία και η Συρία υπέγραψαν συμφωνία για την εξερεύνηση πετρελαίου στη συριακή υφαλοκρηπίδα

Η Ρωσία και η Συρία υπέγραψαν συμφωνία για την εξερεύνηση πετρελαίου στη συριακή υφαλοκρηπίδαΗ Συρία και η Διακρατική Εταιρεία Πετρελαίου Soyuzneftegaz υπέγραψαν συμφωνία για την εξερεύνηση πετρελαίου στην υφαλοκρηπίδα αυτής της αραβικής χώρας.Στο παρελθόν η εταιρία συμμετείχε σε σχέδια στη Συρία. Συγκεκριμένα, το 2004 η Soyuzneftegaz είχε λάβει άδεια για έρευνες στα οικόπεδα 12 και 14. Τελικά η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο οικόπεδο 12. Συγκεκριμένα, είχε υπογραφεί συμφωνία για την αναζήτηση, εξερεύνηση και εξόρυξη υδρογονανθράκων και έγιναν δυο ανιχνευτικές διατρήσεις, όμως εμπορικά αποθέματα υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 12 προς το παρόν δεν ανακαλύφθηκαν.greek.ruvr.ru

Αμοιβαία καχυποψία μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας

Obama-ErdoganNEA07
Στην αμοιβαία καχυποψία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, που γίνεται πλέον δημόσια, με αφορμή την τουρκική κρίση και τις κατηγορίες του Πρωθυπουργού, Ερντογάν, κατά ξένου «δακτύλου» αναφέρεται ανταπόκριση του Tim Arango από την Κωνσταντινούπολη.
Η ανταπόκριση δημοσιεύεται στην εφημερίδα NEW YORK TIMES με τίτλο «Growing Mistrust Between U.S. and Turkey Is Played Out in Public». Υπογραμμίζεται επίσης το γεγονός της ματαίωσης της συνάντησης μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών διπλωματών.
Σύμφωνα με Αμερικανούς και Τούρκους αξιωματούχους, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αμέσως μετά το ξέσπασμα της κρίσης με την έρευνα κατά της διαφθοράς στην Τουρκία, ζήτησε μέσω ενός μεσολαβητή συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη, Francis J. Ricciardone.

Τι μπορεί να αναμένει η Ελλάδα από τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας

http://www.google.com/hostednews/getty/media/ALeqM5inUDzQjwHfjqaqjQeyR-NRxq4PCA
Κώστας Μελάς-Καθηγητής Οικονομικών, ΣυγγραφέαςΟ μεγάλος συνασπισμός που συμφωνήθηκε στη Γερμανία  δεν θα φέρει την καταστροφή ούτε θα αναστρέψει προς το καλύτερο  την υπάρχουσα κατάσταση στην Γερμανία και στην Ευρώπη σε αντίθεση με πολλές προβλέψεις που έκαναν οι σχολιαστές το προηγούμενο διάστημα. Με ελάχιστες παρεκκλίσεις  θα κινηθεί στις ίδιες ράγες που μέχρι τώρα κινούνταν. Οι Γερμανοί έχουν άκαμπτη αντίληψη για την οικονομία.Στο εσωτερικό της Γερμανίας θα υπάρξει μικρή αύξηση των δημοσίων δαπανών κυρίως υπέρ του κοινωνικού κράτους.  Μετά τις μεταρρυθμίσεις στον κοινωνικό τομέα από την κυβέρνηση Σρέντερ, μετά τη σύνταξη στα 67, που αποφάσισε ο προηγούμενος μεγάλος συνασπισμός, μετά τη στροφή προς τις επιχειρήσεις που έκανε η τελευταία κυβέρνηση Μέρκελ, τώρα ξεκινάει πάλι μια πιο κοινωνική πολιτική: το 2015 έρχεται -έστω και με εξαιρέσεις και μεταβατικές ρυθμίσεις- το κατώτατο ωρομίσθιο, βελτιώνονται οι παροχές στο συνταξιοδοτικό και στον τομέα της φροντίδας, μπαίνει φρένο στις αυξήσεις των ενοικίων.

Εφ’ όπλου μίζα


Ποταμός οι αποκαλύψεις Κάντα για τις αμαρτωλές συμβάσεις των εξοπλισμών που υπογράφηκαν επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Δεκάδες οι εμπλεκόμενοι που έδιναν και έπαιρναν μαύρο χρήμα μέσω λογαριασμών στην Ελβετία αλλά και σε σακούλες
antonis-kantas Της Κατερίνας Κατή
 Ασύλληπτες για τον νου, ακόμα και του πιο υποψιασμένου πολίτη, είναι οι αποκαλύψεις για το «χρηματιστήριο της διαφθοράς», που επί χρόνια «δούλευε ρολόι» στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ζημιώνοντας το Δημόσιο με αμέτρητα εκατομμύρια.Και μόνο η φράση του Αντώνη Κάντα, ο οποίος δεν ήταν καν το «πρώτο βιολί» στη «μεγάλη ορχήστρα των λαμόγιων», ότι «πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες», καταδεικνύει το μέγεθος του σκανδάλου που εξελισσόταν σε βάθος ετών στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.Ο άνθρωπος που αναγκάστηκε να μιλήσει φωτίζοντας… τον ζόφο με τις δυσώδεις αποκαλύψεις του, άφησε άφωνους ακόμα και τους ανακριτές του όταν, μεταξύ άλλων, τους περιέγραψε σοκαριστικό περιστατικό… προληπτικής δωροδοκίας!

Ζaman: τι σημαίνει ο Ερντογάν για μας; Αρθρο του Μπουλέντ Κενές, γραμμένο με ασυνήθιστο τρόπο

Πριν λίγες ώρες, με απόφαση του Ερντογάν απαγορεύτηκε η διανομή της εφημερίδας «Zaman» στους επιβάτες του κρατικού αερομεταφορέα Turkish Airlines  
Ζaman: τι σημαίνει ο Ερντογάν για μας;Σε άρθρο του γραμμένο με ασυνήθιστο τρόπο, ο Μπουλέντ Κενές, συνεργάτης της εφημερίδας Zaman - φίλα προσκείμενης στον πρώην ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν, ορκισμένο εχθρό, πλέον, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- αναρωτιέται «τι ακριβώς σημαίνει ο πρωθυπουργός για μας;» Ο συντάκτης αναφέρει μια σειρά από χαρακτηρισμούς που εχουν ειπωθεί για τον Ερντογάν και κατόπιν δίνει την εκδοχή της εφημερίδας.

Ο λογοκριτής Ερντογάν από τους δημοσιογράφους χωρίς σύνορα Οι εχθροί της ελευθερίας του Τύπου στο επίκεντρο της εκστρατείας των RSF

Ο λογοκριτής Ερντογάν από τους δημοσιογράφους χωρίς σύνοραΟι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) έχουν ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία με βίντεο για την προώθηση της ελευθερίας του Τύπου. Σε αυτά εμφανίζονται ηγέτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Τούρκου πρωθυπουργού, οι οποίοι δέχονται τις περισσότερες επικρίσεις για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου.Το βίντεο, με τίτλο «Μεγάλοι Ανθρωποι», είναι ένα κολάζ από φωτογραφίες ηγετών από όλον τον κόσμο, «εχθρών της ελευθερίας του Τύπου», στις οποίες οι πολιτικοί φαίνονται πολύ ευγενικοί και ανθρώπινοι: στο τέλος του βίντεο, υπάρχει ένα μήνυμα που λέει «Χωρίς ανεξάρτητους δημοσιογράφους αυτές θα ήταν οι ειδήσεις».

Οι δεσμοί Γερμανίας - Ρωσίας πίσω από την αποφυλάκιση του Χοντορκόφσκι

Oi άνθρωποι που συνετέλεσαν στην απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου
Οι δεσμοί Γερμανίας - Ρωσίας πίσω από την αποφυλάκιση του Χοντορκόφσκι
Η Ρωσία και η Γερμανία, φίλοι ή εχθροί για πολλούς αιώνες, αλλά πάντα στην ίδια ευρωπαϊκή γειτονιά [μεσολαβεί ανάμεσα τους η Πολωνία] έχουν βαθείς δεσμούς μεταξύ τους. Αυτή ακριβώς η ξεχωριστή σχέση καθώς και οι άνθρωποι που εχουν πρόσβαση σε αυτήν, είναι που συνετέλεσαν στην απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου και πρώην μεγιστάνα του πετρελαίου, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, στον οποίο απονεμήθηκε χάρη από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο.

Τουρκία: παιχνίδια πολέμου στη σκιά της κρίσης


http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-lightbox/public/Media/20130820/warplanes.jpg?itok=vuTAJcOd
Ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν σείεται από τα οικονομικά σκάνδαλα, οι στρατηγοί της Αγκυρας συνεχίζουν να προκαλούν με «παιχνίδια πολέμου» στο Αιγαίο αφού από τη μια τα μαχητικά τους προέβησαν χθες το μεσημέρι σε πτήση πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ από την άλλη το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» κινούνταν δυτικά της Κύπρου και στα όρια της θεωρητικά ελληνικής ΑΟΖ, καθώς έπλεε με κατεύθυνση την περιοχή νότια προς το Καστελόριζο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται βορειο-βορειοδυτικά της Κύπρου.Η υπέρπτηση από σχηματισμό έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, που αποτελούνταν από τέσσερα F4 και δύο F16, σημειώθηκε στον χώρο μεταξύ Σάμου και Χίου.

Τουρκία: Ετοιμάζει μικρότερο και πιο καλά εκπαιδευμένο στρατό Θα μεταβεί στο στάδιο της ημι-επαγγελματικής δομής

Στόχος είναι να μειωθούν στις 620.000 (από 720.000) οι υπηρετούντες στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να αυξηθεί το ποσοστό των επαγγελματιών στρατιωτικών.
Τουρκία: Ετοιμάζει μικρότερο και πιο καλά εκπαιδευμένο στρατόΗ κυβέρνηση της Αγκυρας σκοπεύει να μειώσει τη δύναμη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά 100.000 μέλη προκειμένου να τον καταστήσει πιο μικρό κι ευέλικτο. Το μέτρο αυτό, το οποίο θα τεθεί σταδιακά σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014, δεν αποτελεί μικρή μείωση, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η Τουρκία, με 720.000 στρατιώτες, διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ [οι ΗΠΑ ειναι πρώτες με δύναμη 1.5 εκατομμυρίου στρατιωτών].

ΥΠΕΞ: Χωρίς νόημα η συζήτηση για Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αν δεν παραδεχθεί την ταυτότητα της Κύπρου

Το μήνυμα της Αθήνας ήλθε ως απάντηση στην απόφαση της Άγκυρας να διαμηνύσει πως η υπογραφή της συνθήκης επανεισδοχής μεταναστών με την Ευρωπαϊκή Ένωση δε συνιστά αναγνώριση της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί στην περίπτωση της Κύπρου.
Αυστηρή απάντηση στο μήνυμα τη Τουρκίας πως η υπογραφή της συνθήκης επανεισδοχής μεταναστών με την Ευρωπαϊκή Ένωση δε συνιστά αναγνώριση της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε την Τετάρτη η Αθήνα.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, η οποιαδήποτε συζήτηση για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας «δεν έχει πρακτικό νόημα» εφόσον η Άγκυρα δεν αντιληφθεί και παραδεχθεί πως η Κυπριακή Δημοκρατία συγκαταλέγεται στα 28 ισότιμα κράτη μέλη την Ευρωπαϊκής Ένωσης.