20 Δεκεμβρίου 2015

Η Άγκυρα συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις


Η Άγκυρα συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είναι σασφής! Ο ένοικος του Λευκού Οίκου μιλώντας με τον τούρκο πρόεδρο επέμεινε ότι είναι ανάγκη η Άγκυρα να "σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ". Λίγες ώρες αργότερα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι «συνεχίζει» να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε "λαμβάνοντας υπόψιν τις ευαισθησίες της ιρακινής πλευράς... η Τουρκία θα συνεχίσει τη διαδικασία που έχει άρχισει για την αποχώρηση των στρατευμάτης τα οποία σταθμεύουν στην επαρχία της Μοσούλης", στο βόρειο Ιράκ.Το Ιράκ είχε απαιτήσει την Τρίτη την «πλήρη αποχώρηση» των τουρκικών δυνάμεων από το έδαφος της χώρας.

Η Αυλή των θανάτων

Η Αυλή των θανάτων
Παρακμή, βαρβαρότητα, παθογένειες που θάλλουν. Κουρασμένη χώρα, βιασμένη. Πολλαπλώς, ποικιλοτρόπως, συνεχώς. Λέξεις κουρασμένες απ’ το παράλογο που τις καταδιώκει. Θρηνεί ο κ. Σπίρτζης για τις πράξεις του! Και για τον θρήνο του θρηνούν με μεγάλα χάχανα οι κουκουβάγιες στα βουνά κι οι ρέγγες στα ποτάμια.

Αφ’ υψηλού, οι ψιλοί...

Αφ’ υψηλού, οι ψιλοί...
Συνήθως ο κ. Λιάκος δεν απαντά σε όσους αμφισβητούν τις θέσεις του για την α-συνέχεια του ελληνικού έθνους. Θα μπορούσαμε να πούμε και του «ελληνισμού», αποσυνδέοντας την οντότητα από τον ορισμό της μέσα στο χρόνο, αλλά ο κ. Λιάκος και οι συν αυτώ αποφεύγουν αυτή την ορολογία. Με την «ασυνέχεια του ελληνισμού» θα εκτίθεντο περισσότερο απ΄όσον με τα περί ασυνέχειας του «ελληνικού έθνους» (διότι η σύγχυση αλλά και η σπέκουλα με την έννοια του έθνους είναι ευρέως διαδεδομένες στην κοινωνία, ή μάλλον στις κοινωνίες, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης). Οπως και να ’χει, ο κ. Λιάκος δεν απαντά,δεν ανοίγει διάλογο με «νοικοκυρές», «εργάτες», «ψυχάκηδες» και γενικώς λαϊκιστικές λαϊκάντζες. Αντ’ αυτού όμως «απαντούν» τα τσιράκια του (και χρησιμοποιώ τη λέξη ενσυνειδήτως, διότι στις εν λόγω απαντήσεις δεν περιέχονται επιχειρήματα, επιστημονικά ή πολιτικά, αλλά ρετσινιές, συκοφαντίες και κλισέ που αυτή η «σχολή» έχει καθιερώσει. Μάλιστα είναι και μεθοδολογικώς και επιστημονικώς αξιοθαύμαστο να επικαλείται κανείς ως επιχειρήματα τα δικά του στερεότυπα. Αξιώματα άνευ αποδείξεων, αλλά «καθιερωμένα» διά της επαναλήψεως.

Οι Ασπιλοι και οι Σεπτοί

Οι Ασπιλοι και οι Σεπτοί
Ολοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε ότι στο Ιερόν Παλάτιο επικρατεί κλίμα εύκρατον, αναψύξεως (και για ορισμένους αναψυχής), κλίμα απαλό κα ηδύ, όπως κάποτε στους Κήπους του Αυτοκράτορα, ένθα επικρατούσε αιώνια άνοιξη. Μπορεί στην επικράτεια να γίνεται της Μέρκελ, αλλά στα ενδότερα του Ιερού Παλατίου, στα εσώτερα και τα άβατα, οι ενδημούντες Ασπιλοι είναι βέβαιοι ότι οι παρεπιδημούντες Σεπτοί τα κάνουν όλα καλά και άγια. Το «περιβάλλον» εύθυμο και οι «κύκλοι» ατάραχοι. Στην πραγματικότητα, το μεν «περιβάλλον» στην κοσμάρα του, οι δε «κύκλοι» εργώδεις. Διότι ένα βραδάκι σαν όλα τα άλλα, έφθασε ραπόρτο στο Ιερόν Παλάτιο με συμπεράσματα από πρόσφατο μυστικό γκάλοπ.

Το πένθος του Χατζατζάρη

http://image.slidesharecdn.com/random-150422121304-conversion-gate02/95/-20-638.jpg?cb=1429789838Ω Τρέλα, παραγνωρισμένη εσύ θεά, σε σένα έπρεπαν βωμοί στις αγορές κι όχι στην Τύχη, τη Νίκη και τη Μπούρδα! Εσύ των ανθρώπων τα πράγματα κυβερνάς, εσένα έπρεπε να είχε κουτουπώσει ο Δίας, κι όχι να τρέχει την Ευρώπη Ιβηρική - Ουράλια αλαιρετούρ και πάνω κάτω άνω τούρλα με πενιχρά για το σύμπαν αποτελέσματα! Καταγγέλλουν οι Γάλοι σοσιαλιστές τους Γάλλους σοσιαλιστές ότι εφαρμόζουν πολιτική λιτότητας, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η Λεπέν! Δηλαδή, αν δεν ανέβαινε η Λεπέν, οι Γάλλοι σοσιαλιστές θα εφάρμοζαν την πολιτική της λιτότητας με την ησυχία τους και χωρίς προβλήματα με τους φουκαριάρηδες τους λιτοδίαιτους! Ω Τρέλα, ω Μούσα μου, με ακούς τι λέω; καταγγέλλω όσα λέω, και συνεχίζω: οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες καταγγέλλουν τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες ότι εφαρμόζουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες μαζί με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες πολιτική λιτότητας, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η Λεπέν! Ελα, αυγό, να σε κουρέψω, διότι αλλιώς δεν θα αντέξω!..

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Οι γυναίκες πήραν τα όπλα στη Συρία

Οι 50 Ασσύριες είναι μέλη ενός γυναικείου χριστιανικού τάγματος που εκπαιδεύεται στα όπλα και πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία και την πρώτη του επιχείρηση

Δεκάδες μητέρες, φοιτήτριες και νοικοκυρές στη βορειοανατολική Συρία αποφάσισαν να αφήσουν τις οικογένειές τους στο σπίτι και να πάρουν τα καλάσνικοφ εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις φρικαλεότητες στην περιοχή.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ Διασυνοριακή ένταση μετά τη νυκτερινή ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό

Διασυνοριακή ένταση μετά τη νυκτερινή ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό
Βλήματα όλμου που εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ προσγειώθηκαν εντός του λιβανικού εδάφους σε ακατοίκητες περιοχές κατά μήκος της λιβανο-ισραηλινής μεθορίου, σύμφωνα με πηγές των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στρατηγικό πρόβλημα η μετάλλαξη της Ν.Δ.

Εικόνα: Μανώλης ΚοττάκηςΜανώλης Κοττάκης - Σήμερα διεξάγονται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Ν.Δ., αλλά -τι περίεργο!- κεντρικό θέμα συζήτησης όλη την τελευταία εβδομάδα ήταν οι σχέσεις της Κεντροδεξιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν θα κάνω προβλέψεις για το αποτέλεσμα, δεν τρελάθηκα άλλωστε από τις θέσεις των υποψήφιων αρχηγών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου -πλην ενός-, ωστόσο δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω τα εξής:

«Το πρόβλημα είναι η βαθιά, αμοιβαία δυσπιστία»

Οσο οι Ισραηλινοί δεν πείθονται ότι το Ιράν έχει διαγράψει την πυρηνική φιλοδοξία του, πιστεύω ότι το Ιράν συνιστά την υπ’ αριθμόν ένα στρατηγική απειλή για το Ισραήλ
O ερευνητής στο Κέντρ Ιρανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Ραζ ΖιμτΝικόλας Ζηργάνος-«Στρατηγική απειλή» για το Ισραήλ θεωρεί το Ιράν ο ερευνητής στο Κέντρο Ιρανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Ραζ Ζιμτ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα καλεσμένος του ΕΛΙΑΜΕΠ.Ο Ζιμτ εκτιμά ως «ανερχόμενη απειλή» το «Ισλαμικό κράτος», επισημαίνοντας ότι δεν έχει επιτεθεί μέχρι σήμερα κατά ισραηλινών στόχων, ενώ δεν βλέπει καμία λύση στο Παλαιστινιακό αν δεν αλλάξουν οι ηγεσίες των Παλαιστινίων και του Ισραήλ.

Το τουρκικό «καθεστώς εξαίρεσης» και οι Κούρδοι

http://img.a24.com.tr/hbrResim/Cizrede-son-durum-5-polis-sehit-mi-oldu-CIzrede-neler-oluyor-8118.jpegΗ Μεριέμ Σουνέ, 53 χρονών και μητέρα επτά παιδιών, ήταν μία από τους οκτώ ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς των ειδικών αστυνομικών στην κουρδική επαρχία Τζίζρε της Τουρκίας. Σκοτώθηκε στη διάρκεια ισχύος του νόμου «απαγόρευσης κυκλοφορίας» στις αρχές του προηγούμενου Σεπτέμβρη. Το μόνο που ζήτησε η οικογένεια της Μεριέμ ήταν να διοργανώσει μια κανονική τελετή ταφής… Λόγω του νόμου, οι αρχές του τουρκικού κράτους δεν έδωσαν άδεια. Οι συγγενείς αναγκάστηκαν να «φυλάξουν» το πτώμα της πολυαγαπημένης τους στον αποθηκευτικό χώρο-καταψύκτη με τα κοτόπουλα του διπλανού μπακάλικου, μέχρι να λήξει ο περιορισμός στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Κάπως έτσι τελειώνουν οι τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που βιώνουν αυτή την περίοδο ένα πραγματικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Ένα συγκεκριμένο καθεστώς το οποίο επιβάλλεται από το τουρκικό κράτος ως μέθοδος καταστολής του κουρδικού κινήματος και που απλώνεται καθημερινά στον γεωγραφικό χώρο της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Το πρακτικό πρόσωπο του καθεστώτος εξαίρεσης ονομάζεται «νόμος απαγόρευσης κυκλοφορίας».

ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Τούρκος διακινητής: Αν η κυβέρνηση δεν ήθελε, ούτε μύγα δεν θα πέρναγε στην Ελλάδα

Τούρκος διακινητής: Αν η κυβέρνηση δεν ήθελε, ούτε μύγα δεν θα πέρναγε στην Ελλάδα
Τον λένε Οσμάν. Ή τουλάχιστον έτσι μας συστήθηκε. Είναι ένας από τους κορυφαίους της τουρκικής μαφίας που διαχειρίζεται μετανάστες και πρόσφυγες στη γειτονική χώρα. Δεν κρύβεται… «Αν η τουρκική κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα ούτε μύγα» λέει αφοπλιστικά.Διατηρεί ένα μαγαζί στη Σμύρνη που πουλάει τρόφιμα. Ένα μεγάλο μπακάλικο στο Μπασμανέ, τη συνοικία των Ρωμιών και των Εβραίων πριν το 1922 που σώθηκε από τη φωτιά. Οι Τούρκοι τη συνοικία την αποκαλούν «Δαμασκό». Όπως λένε «εδώ έχει πιο πολλούς Σύρους απ’ ότι στη Συρία». Δεν είναι όμως η εικόνα της περιοχής όπως ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Στους δρόμους δεν έχει κανέναν Σύρο. Η δημοτική αρχή ξαναφύτεψε το γκαζόν στα πάρκα και στις νησίδες, Σύρος δεν υπάρχει πια ούτε για δείγμα.

ΣΑΕ Τουρκίας: Προστασία των “δικαιωμάτων” και “συμφερόντων” του ψευδοκράτους


Ο Ταγίπ Ερντογάν προήδρευσε της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Δεξιά ο Αχμέτ Νταβούρογλου. Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ
Τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, θέματα ασφάλειας της περιοχής καθώς και τα `δικαιώματα` και `συμφέροντα` του ψευδοκράτους συζήτησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία, υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.Σε γραπτή δήλωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνάντηση, η οποία κράτησε 5.45 λεπτά, αναφέρεται ότι εκφράζεται ικανοποίηση για τις θετικές εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας -ΕΕ καθώς και για την αναζωογόνηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας.Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η σύνοδος ενημερώθηκε για όλα τα ανθρωπιστικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του προσφυγικού που προέκυψαν από τις δραστηριότητες της Ρωσίας στη Συρία μαζί με το καθεστώς της Συρίας.
ΚΥΠΕ – Αννα Ανδρέου – Τουρκία