15 Ιουλίου 2015

Βαλαβάνη: Δεν έβγαλα εγώ 200.000 ευρώ από τράπεζα πριν τα capital controls

Βαλαβάνη: Δεν έβγαλα εγώ 200.000 ευρώ από τράπεζα πριν τα capital controlsΑπαντήσεις για τις φήμες ότι αυτή είναι η υπουργός που έβγαλε από τραπεζικό λογαριασμό 200 χιλ. ευρώ πριν την τραπεζική αργία, δίνει η Νάντια Βαλαβάνη. Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τελεί υπό παραίτηση, αναφέρει ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό στην Κρήτη και δεν μίλησε με διευθυντή υποκαταστήματος και αναφέρει ότι δεν μπορεί να είναι τυχαία η διαρροή μιας τέτοιας πληροφορίας αυτή τη χρονική στιγμή
Αναλυτικά η απάντηση της κ. Βαλαβάνη:

Ας μας ξεχρεώσουν και θα φύγουμε!

http://info-war.gr/wp-content/uploads/2014/12/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.jpgΟι Γερμανοί θέλουν να καταβάλουμε μέχρι σεντ το ποσό που έχει εγγραφεί στα κιτάπια τους ως ελληνική οφειλή. Εύκολο είναι αυτό και μπορεί η διαδικασία να έρθει εις πέρας εντός ολίγων ωρών. Επίσης, οι Γερμανοί και όσοι παίρνουν «γραμμή» από εκείνους θα χαίρονταν πολύ αν η πατρίδα μας διέκοπτε δεσμούς με την «ένωση» των κρατών της γηραιάς ηπείρου, που ελέγχει σχεδόν ολοκληρωτικά το Βερολίνο. Κι αυτό είναι παιχνιδάκι. Μπορεί η χώρα μας να το κάνει με την ελάχιστη δυνατή καταβολή κόπου και φαιάς ουσίας.Αρκεί να προηγηθεί κάτι εξίσου απλό: να αποπληρώσει η Γερμανία τις αποδεδειγμένες οφειλές της προς την Ελλάδα για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο. Το ποσό δεν είναι μη διαχειρίσιμο για την «ατμομηχανή» της Ευρώπης. Ανέρχεται, συνολικά, περίπου στο 1 τρισεκατομμύριο ευρώ.

Όχι

http://www.avgi.gr/documents/10179/0/%CE%A3%CE%9A%CE%99%CE%A4%CE%A3%CE%9F%20%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%97%20%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%A3%20%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9F%CE%A5%2014.7.2015.jpg/e37c2c8f-205d-42e1-999c-ce8eb3784383?t=1436857920139&imageThumbnail=3
Λοιπόν, όχι ότι μου το ζήτησε κανείς, αλλά εγώ δεν υπογράφω. Γιατί, δυστυχώς, τα χέρια μου είναι πιασμένα, καθώς σφίγγω στις χούφτες μου μέλη ονείρων, θραύσματα υποσχέσεων, τρίμματα εμπιστοσύνης. Και τα μάτια μου δεν βλέπουν τα συν και τα πλην, κολλημένα στο σκοτεινιασμένο πρόσωπο του Τσίπρα και στο μοχθηρό του Σόιμπλε. Κι όποιος περιμένει την παραμυθία τού γραφιά θα απογοητευτεί σήμερα. Γιατί κι ο γραφιάς ψάχνει σε άλλους παραμυθία. Διαβάστε:
Όταν ο κ. Κόινερ, ο στοχαστής, έτυχε να μιλήσει κάποτε σε μιαν αίθουσα μπροστά σε πολύ κόσμο ενάντια στη βία, είδε τους ανθρώπους γύρω του να οπισθοχωρούν και να φεύγουν. Γύρισε τότε και αντίκρισε τη βία. Τί έλεγες; τον ρώτησε η βία. Εγώ; αποκρίθηκε ο κ. Κ., υποστήριζα τη βία.
Σαν έφυγε η βία, οι μαθητές του κ. Κ. τον ρώτησαν γιατί έσκυψε το κεφάλι. Γιατί δεν έχω κεφάλι για σπάσιμο, αποκρίθηκε ο κ. Κ. Εξάλλου εγώ πρέπει να ζήσω περισσότερο από τη βία.

ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ 1919- ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 2015



Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  
"Εγίναμεν η χλεύη των ηττημένων", είχε πει ο Γ. Παπανδρέου το 1965, τη χρονιά του ανακτορικού πραξικοπήματος, της αποστασίας και των Ιουλιανών. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνονται, τούτες τις πικρές ώρες, όχι μόνο τα μέλη και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα του "ΟΧΙ", που άντεξε στο καμίνι μιας άνευ προηγουμένου τρομοκρατίας, πέτυχε μια μεγάλη νίκη στις 5 Ιουλίου, για να εισπράξει την πιο εξευτελιστική συνθηκολόγηση από εκείνους που καλούνταν να διαχειριστούν την εντολή της.Το είπαν στις 20 Φεβρουαρίου, το επαναλαμβάνουν, χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, την αποφράδα 13η Ιουλίου: Υποχωρήσαμε, αλλά έτσι ματαιώσαμε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Έχουν δίκιο κατά το ήμισυ. Ματαίωσαν το "αριστερή", ματώνοντας την καρδιά όλων των αριστερών αγωνιστών. Όσο για την "παρένθεση", απλώς την τράβηξαν λίγο πιο δεξιά, μέχρι να μπει το "τελεία, παράγραφος".

Καθημερινή: Αυτό ήταν το «Plan B» της Αριστερής Πλατφόρμας. Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο Χολαργού

http://www.enikos.gr/images/resized/485_53f81e1c35cb828eb0c53d265c947d5c.jpg
Το φερόμενο ως «Plan B» της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ περιελάμβανε επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα «παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα», αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», που επικαλείται αναφορά του υπουργού ΠΑΠΕΝ σε εκδήλωση της Πλατφόρμας σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, «ο κ. Λαφαζάνης είχε παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας σε κυβερνητική σύσκεψη. Το σχέδιο προέβλεπε την εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος, ουσιαστικά το απόθεμα από το οποίο εφοδιάζονται οι ελληνικές τράπεζες, έπειτα από άδεια που δίδεται από την ΕΚΤ. Τα χρήματα που θα υφαρπάζονταν με τον τρόπο αυτό, θα χρησιμοποιούνταν, συμφωνα με το σχέδιο, αλλά και με βάση τη χθεσινοβραδινή αναφορά του κ. Λαφαζάνη, για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μετά την επιβολή των capital controls».

Επιχείρηση αναβίωσης άξονα Γαλλίας-Γερμανίας

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201507/213165/images/det_sa--2-thumb-large.jpg
Προσπάθεια αναβίωσης του γαλλογερμανικού άξονα επιχειρούν Παρίσι και Βερολίνο, μετά τις σκληρές διαπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση χρέους, όπου είδαν τις διμερείς σχέσεις τους να δοκιμάζονται σοβαρά. Σε χθεσινό του διάγγελμα, επ’ ευκαιρία της εθνικής εορτής στη Γαλλία, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξήρε τη συνεργασία του με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Μετά τις κοινές ολονύχτιες διαπραγματεύσεις για την ουκρανική κρίση δημιουργήθηκε «ένας δεσμός», ο οποίος εδράζεται στα κοινά συμφέροντα της Ευρώπης. «Οταν δεν συμφωνούν Γαλλία και Γερμανία, δεν μπορεί να προχωρήσει η Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ολάντ, και πρότεινε μια οικονομική διακυβέρνηση, ένα κοινοβούλιο για τις 19 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, δημοκρατικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων και κοινό προϋπολογισμό.

Επαφές Λιου στην Ευρώπη για το πρόγραμμα - γέφυρα της Ελλάδας

Νέα, επί τόπου, παρέμβαση αυτή τη φορά θα επιχειρήσει η αμερικανική κυβέρνηση για να αλλάξει τη γνώμη των Γερμανών σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της Ελλάδας.
Επαφές Λιου στην Ευρώπη για το πρόγραμμα - γέφυρα της Ελλάδας
Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, που βρίσκεται στην Αιθιοπία, θα σταματήσει στο ταξίδι της επιστροφής προς την Ουάσιγκτον, στη Φραγκφούρτη, στο Βερολίνο και στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του, και τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Ο κ. Λιού θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη στη Φραγκφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον κ. Ντράγκι. Την επομένη θα πάει στο Βερολίνο, όπου θα συζητήσει το «ελληνικό πρόβλημα» με τον Γερμανό ομόλογό του, Σόιμπλε και στη συνέχεια στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Σαπίν.

Σημείο καμπής

Εισιτήριο για... άλλη χώρα
Το μήνυμα το έλαβαν πρώτα απ' όλους στο Βερολίνο: ο Ολάντ δεν στήριξε απλά και μόνον την Αθήνα στη δραματική κορύφωση της κρίσης αλλά οριοθέτησε με σαφήνεια τα αδιαπραγμάτευτα ευρωπαϊκά ζωτικά συμφέροντα της Γαλλίας. Είναι σαφές ότι οι Ολάντ-Βαλς κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι είναι από τη διετή περίοδο προσαρμογής που τους παραχώρησε η Κομισιόν ως προς την περαιτέρω συρρίκνωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, μια επιλογή που στο Βερολίνο θεωρήθηκε χαλαρή καθώς το Δημοσιονομικό Σύμφωνο προέβλεπε επιβολή προστίμου! Η Γαλλία κατοχύρωσε ηγετικό προβάδισμα το οποίο εκ των πραγμάτων θα αναγνωρίσουν και ο Ρέντσι και ο Ραχόι καθώς το παιχνίδι της απευθείας διαβούλευσης με το Βερολίνο δεν αποδίδει κάτι καλύτερο. Στην παραπάνω αναδιάταξη η Γαλλία ως επικεφαλής ενός μπλοκ που θα απαρτίζεται από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα αλλά και το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία θα έχει βαρύνοντα λόγο απέναντι στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία και τη μειωμένου ειδικού βάρους ομάδα των πρώην δορυφόρων της Μόσχας.

Σιδηρόφρακτο Μνημόνιο

Σιδηρόφρακτο Μνημόνιο

Nίκη Oμπάμα και Pουχανί

http://www.gannett-cdn.com/-mm-/c657a60f59e30e9ad4ffa4eb98c77d364d4beb77/c=426-0-5081-3500&r=x404&c=534x401/local/-/media/2015/07/11/USATODAY/USATODAY/635721961252456314-AP-Iran-Nuclear-Talks.jpg
Mετά από δέκα και πλέον χρόνια σκληρής αντιπαράθεσης στην αρχή, όξυνσης στα όρια θερμής σύγκρουσης στη συνέχεια, και σκληρών και μακράς διάρκειας διαπραγματεύσεων στην τελική φάση, κλείνει η αντιπαράθεση της διεθνούς κοινότητας (κυρίως της Oυάσιγκτον) με την Tεχεράνη για τον έλεγχο του Πυρηνικού της Προγράμματος.Στο σχήμα 5 συν 1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Aσφαλείας του OHE -HΠA, Pωσία, Bρετανία, Γαλλία και Kίνα- συν τη Γερμανία), που διεξήγαγε τη διαπραγμάτευση, καθοριστικός και εποικοδομητικός-επιβοηθητικός για την Oυάσιγκτον υπήρξε ο ρόλος της Mόσχας, παρά τη σύγκρουση των δύο πλευρών στην Oυκρανία.

Τσίπρας προς ΣΥΡΙΖΑ: Ιδού το δίλημμα, αποφασίστε

Τι περιμένει στην ψηφοφορία και ποιοι είναι οι σχεδιασμοί για τον ανασχηματισμό. Ακύρωση συμφωνίας και εθνικό νόμισμα η γραμμή Λαφαζάνη, αλλά χωρίς απάντηση στην «άτακτη χρεοκοπία». Διακριτικές αποστάσεις Τσίπρα από Βαρουφάκη, «γέφυρα» προς Ζωή. Η γραμμή των ΑΝΕΛ.
Τσίπρας προς ΣΥΡΙΖΑ: Ιδού το δίλημμα, αποφασίστε Με μία κίνηση που εξέπληξε ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε δημοσίως χθες το βράδυ, μέσω της ΕΡΤ, για τη συμφωνία και τις συνθήκες μέσα στις οποίες φτάσαμε σ' αυτήν, ενώ έδειξε να εξαντλεί κάθε περιθώριο διατήρησης της κυβέρνησης έστω και χωρίς πλειοψηφία στη Βουλή.Σε κάθε περίπτωση ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και, προς επιβεβαίωση των πληροφοριών, θα γίνει αμέσως μετά την υπερψήφιση του προαπαιτούμενου νομοσχεδίου στη Βουλή, σήμερα.Ήδη βρίσκονται ουσιαστικά εκτός κυβέρνησης οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Χουντής (σ.σ. μεταπήδησε στο Ευρωκοινοβούλιο), Θοδωρής Δρίτσας και η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία δεν συνυπέγραψε το φορολογικό νομοσχέδιο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν προβλέπεται να καλυφθούν απλώς οι κενές θέσεις τους στο υπουργικό συμβούλιο αλλά να υπάρξει ουσιαστικός ανασχηματισμός με υπουργοποίηση (ή παραμονή στην κυβέρνηση) στελεχών που είναι διατεθειμένα «να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλους».

Ξανά στη δίνη μεταξύ ΔΝΤ-Ευρωζώνης η Ελλάδα

Ξανά στη δίνη μεταξύ ΔΝΤ-Ευρωζώνης η Ελλάδα Σοβαρό ενδεχόμενο εμπλοκής στο 3ο μνημόνιο για την Ελλάδα προκαλεί η νέα έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ. Έκτακτο ταξίδι του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών σε Βερολίνο, Παρίσι και ΕΚΤ. Αίνιγμα η στάση της Γερμανίας με τον Σόιμπλε να επιμένει για Grexit.
Με αγκάθια είναι στρωμένος ο δρόμος προς τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Εκτός από τα μέτωπα στο εσωτερικό με πρώτο την ομαλή ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων σήμερα αλλά και στις 22 Ιουλίου, θολό παραμένει το τοπίο και από την πλευρά των δανειστών.Το βασικό πρόβλημα συνίσταται για άλλη μια φορά στο ρόλο του ΔΝΤ που οι Ευρωπαίοι απαίτησαν να συμμετέχει όχι μόνο σε επίπεδο τεχνικής βοήθειας και μετά τον Μάρτιο του 2016 αλλά και με κεφάλαια. Όπως έγινε γνωστό ο σχεδιασμός των Ευρωπαίων είναι από τα 86 δισ. ο ESM να βάλει μόνο 40 – 50 δισ. και για τα υπόλοιπα να υπάρξει συνεισφορά του Ταμείου (εκκρεμούν 16 δισ. από το υφιστάμενο πρόγραμμα που λήγει το Μάρτιο και προσδοκάται να υπάρξει ένα ακόμα).