19 Οκτωβρίου 2015

Η Τουρκία υλοποιεί τον στόχο της πλήρους προσάρτησης, τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan (2-R), Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci (3-R) and Turkish Minister of Forestry and Water Veysel Eroglu (R) inaugurate an undersea fresh water pipeline linking Turkey with the occupied Turkish north Cyprus, in Mirtou village, Cyprus, 17 October 2015. The pipelines sit at 250 metres under the sea. The huge network will pump 75 million cubic metres of water annually from Turkey to Cyprus. The Cypriot Foreign Ministry said that the pipeline violates international law, and serves to 'integrate' the north and to 'augment Turkey's influence and control over Cyprus'. Cyprus has been divided since 1974. EPA/STRINGER
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΝΕΑ δεδομένα επί του εδάφους διαμορφώνονται στην Κύπρο μετά την έναρξη υλοποίησης του έργου μεταφοράς του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Ένα έργο, το οποίο συνδέει την ηπειρωτική Τουρκία με το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ενώ είναι σαφές πως για να διοχετευτεί νερό σε ολόκληρο το νησί, πρέπει να κατασκευαστεί και δεύτερος αγωγός. Συνεπώς, όσα λέγονται από τουρκικής πλευράς είναι για λόγους προπαγάνδας και μόνο. Το έργο θα καλύψει τις ανάγκες του κατεχόμενου μέρους του νησιού για άρδευση ύδρευση για πενήντα χρόνια.

Πρός Εμμονικούς


https://pbs.twimg.com/media/CRm4rEfWUAAPjSd.jpg
Εχει καταδειχθεί πως οι πολιτικές ερμηνείες οι οποίες έχουν ως αφετηρία "ετικέτες-ταμπέλες" οδηγούν μαθηματικά σε λανθασμένα συμπεράσματα. Παράλληλα εγκλωβίζουν και την πολιτική σκέψη σε βαθμό παράλυσης της. Οι εμμονές πάντα υπήρξαν εχθροί της Λογικής και του ορθολογισμού ως και των δημοκρατικών αντανακλααστικών.Εχει παρατηρηθεί δε πώς οι αναλύσεις λαϊκιστικού χαρακτήρα εδράζονται στα δύο αυτά γνωρίσματα, σε Εμμονές και σε Προκατασκευασμένες ταμπέλες-ετικέτες.Η πολιτική αφετηρία τέτοιας μορφής αφηγημάτων κατά συνέπεια ορίζεται κατά το δοκούν (χρονικά άλματα), ή δε πολιτική κατάληξη τους είναι ο λοιδωρισμός και το ζοφερό μέλλον.Ειναι το αγαπημένο χόμπι των Ελλήνων η απαξίωση.Η απόσταση απο την εποικοδομητική κριτική η οποία επιβάλλει να καυτηριάζονται τα κακώς κείμενα, χωρίς να πραγματώνονται συνολικοί αφορισμοί επι αντιπάλων πολιτικών και μή,αβυσσαλέα.Είναι γιατί η απόσταση του ορθολογισμού απο τον Λαϊκισμό ορίζεται ως εφιαλτική.  

Στο μπαλκόνι του Ερντογάν

http://static.in.gr/webstatic/5F7425E74B3F387F51E2D74141DB458A.jpg
Στο προεκλογικό μπαλκόνι του Ερντογάν βρέθηκε χθες η Μέρκελ με την επίσκεψή της στην Τουρκία. Δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές της 1.11, ο πρόεδρος, στην κορύφωση μιας αντιδημοκρατικής κλιμάκωσης και ενός πολέμου κατά των Κούρδων στο εσωτερικό και μιας συνεχιζόμενης τυχοδιωκτικής ανάμειξης στη Συρία, εμφανίζεται ως αποδεκτός συνομιλητής της ισχυρότερης ευρωπαϊκής δύναμης. Από τη μεριά της η καγκελάριος, που αγωνιά να πείσει την κοινή γνώμη και την εσωκομματική ανταρσία ότι κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων, επιστρέφει στο Βερολίνο με πενιχρά αποτελέσματα: ο Ερντογάν δεν μπορεί να ελέγξει τη φλεγόμενη και από τις δύο μεριές μεθόριο με τη Συρία και δεν θα επωμισθεί έστω και προσχηματικά το κόστος να συγκρατήσει τους πρόσφυγες επί τουρκικού εδάφους χωρίς τουλάχιστον τις εντυπώσεις προόδου στις κλινικά νεκρές ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ.

Κουρδικό Ανοιγμα της Ρωσίας:PKK-PYD Δεν Συνιστούν Τρομοκρατικές Οργανώσεις

Η Ρωσική διπλωματία- ως διαφάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν- στις σταθερές του Συριακού Ζητήματος έχει ορίσει τον περιορισμό της Τουρκικής διπλωματίας(και όχι μόνο),  στα εντός της Τουρκικής επικράτειας. Διαφαίνεται όμως νά προχωρεί ένα βήμα παραπέρα στο "Κουρδικό της Ανοιγμα". 
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία Andrey KarlovΟ Ρώσος πρεσβευτής στην Αγκυρα Andrey Karlov σε παρέμβαση του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ανέφερε πως η Ρωσία δεν θεωρεί την οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) ως τρομοκρατική οργάνωση, ούτε και το Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) της Συρίας (όπως άλλωστε και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών)-παρακλάδι του PKK(Αλλωστε να μην ξεχνάμε πως η μήτρα του PKK είναι η Ροζάβα -Δυτικό Κουρδιστάν) προστέθοντας ότι κατανοεί ην ανησυχία της Άγκυρας αναφορικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις οποίες υφίσταται η Τουρκία. .

Και νέο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη θα χρηματοδοτήσει η Γερμανία!


Image
Το θερμό ενδιαφέρον της Μέρκελ για τον Ερντογάν δεν είναι βέβαια χωρίς κέρδος.Για τις εξοπλιστικές και τουριστικές μπίζνες της Γερμανίας στην Τουρκία έχουν γραφτεί πολλά. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Οι γερμανικές τράπεζες είναι έτοιμες να δώσουν χρήμα στην Τουρκία για την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη. Οι νομάρχες που πρόσκεινται στο ΑΚΡ, ζήτησαν από Γερμανικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη. Να σημειωθεί ότι το έργο για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου είχε δοθεί στο κοινοπραξία Limak-Kolin-Gengiz-Kalyon που πρόσκεινται στο ΑΚΡ. Όμως το εν λόγω έργο είναι έτοιμο να σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης έπειτα από την απόφαση των κρατικών τραπεζών να σταματήσουν τη χορήγηση δανείων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την άρνηση των αμερικανικών και αραβικών τραπεζών να το χρηματοδοτήσουν, ανάγκασε τους Νομάρχες να στραφούν προς τις γερμανικές τράπεζες.

ΠΗΓΗ:TARAF

Νέα ατζέντα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

ΕΝΑΕ: Το πρόστιμο των 500 εκατ. ετοιμάζεται να ζητήσει το ελληνικό Δημόσιο - Κίνδυνος για την εταιρεία να εκκαθαριστεί εν λειτουργία
Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την ιδιοκτησία των ναυπηγείων, δηλαδή της εκδίκασης στη διεθνή διαιτησία των απαιτήσεων της πλευράς του μεγαλομετόχου Ισκαντάρ Σάφα  άνω του 1 δισ. ευρώ έναντι του ελληνικού Δημοσίου, η κυβέρνηση ζήτησε νέα αναβολή για τα μέσα του 2016.

"Τζιχαντιστής" ο διοικητής της MIT λέει ότι οι Ρώσοι "πνίγουν επανάσταση ισλαμιστών στη Συρία"!

Image
O Hakan Fidan, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, που είναι γνωστή με το ακρωνύμιο MIT, o oποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, σε δηλώσεις του καταδίκασε τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι προσπαθεί να «πνίξει» την επανάσταση των Ισλαμιστών της Συρίας καθώς επίσης και ότι παραβιάζει τους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών.