09 Αυγούστου 2013

Τουρκία: Η Ουκρανία του Νότου;

Γιατί η Άγκυρα δεν θα είναι ο κύριος διαμετακομιστής του αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη
http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2013/08/DEF788412DD37A9CE53539B0B3F175E3.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100
Με αφορμή την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, στον τομέα της Ενέργειας και των Υδάτινων Πόρων, επανήλθαν οι προτροπές προς Τελ-Αβίβ και Λευκωσία να προκρίνουν την εξαγωγή του αερίου τους μέσω Τουρκίας. Αυτοί οι κύκλοι εντοπίζονται σε μέρος της ΕΕ και των ΗΠΑ, αλλά και σε εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η συριακή «άνοιξη» των ερειπίων

Οι εξελίξεις και τα τραγικά γεγονότα τα οποία καταγράφτηκαν στα δύο χρόνια που μετρά ήδη η εσωτερική σύγκρουση στη Συρία αρχίζουν πλέον να εμφανίζουν το υπόβαθρο μιας φοβερής ιστορίας αίματος και καταστροφών που έζησε ο συριακός λαός.Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο των εσωτερικών καταστροφικών αναμετρήσεων, διεθνοπολιτικά η κατάσταση φαίνεται να έχει κριθεί ήδη, καθώς οι αντίπαλοι του καθεστώτος Ασαντ έχουν χάσει σχεδόν κάθε υποστήριξη έξωθεν. Η κατάρρευση του μετώπου των αντικαθεστωτικών δυνάμεων επέρχεται οσημέραι, καθώς οι διάφορες ομάδες των ανταρτών επιδίδονται πλέον σε μάχες ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ τους.

Oταν σπέρνεις Ανέμους Θερίζεις Θυέλλες

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSAr0cK1jTOj6uCKFIA8UJ6Ty2AhtI8FW1do8eV303tfA-KOx16xw
Πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με αυτή την Ιστορία λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους και ας πικραθούν κάποιο ΠΙΚΡΑΜΕΝΟι Για δεκαετίες με κάθε μέσο με κάθε τρόπο το επίσημο Ελληνικό κράτος και ολάκερη η Ελληνική κοινωνία στήριξαν και τον αγώνα του Κουρδικού Λαού.Στηρίχθηκαν δε γενικότερα οι  κάθε λογής αντιπάλοι του τουρκικού καθεστώτος ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ με μόνο αντάλλαγμα όταν απαιτήθηκε το μάζεμα των Γκρίζων λύκων απο την πόρτα μας ,εξού και το μαζέψτε το σκύλο απο την αυλή μου.

Οι Αμερικανοί στρατηγοί δεν θέλουν να πολεμήσουν στη Συρία

http://m.ruvr.ru/2013/08/09/1149230538/25syria-usa-turkey1.jpgΒοηθώντας τους Σύρους αντάρτες, οι Ηνωμένες Πολιτείες οι ίδιες δημιουργούν στον εαυτό τους σοβαρά προβλήματα. Αν το καθεστώς Μπασάρ Άσαντ πέσει, η Συρία θα μετατραπεί σε προπύργιο των τρομοκρατών. Τα όπλα, τα οποία οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παραδώσουν στους Σύρους αντάρτες, αργά ή γρήγορα θα χρησιμοποιηθούν κατά των ιδίων των Αμερικανών. Ως αποτέλεσμα οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ήδη συνέβηκε στο παρελθόν, θα αναγκαστούν να πολεμήσουν κατά των δυνάμεων, τις οποίες πριν λίγο καιρό υποστήριζαν.

Απάντηση ΥΠΕΞ σε δηλώσεις αξιωματούχου της Τουρκίας Κόντρα για τις θρησκευτικές ελευθερίες

“Η Ελλάδα εφαρμόζει το Σύνταγμά της, το οποίο προστατεύει πλήρως τις θρησκευτικές ελευθερίες, καθώς και το κοινοτικό κεκτημένο ως κράτος- μέλος της ΕΕ”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δηλώσεις αξιωματούχου της Τουρκίας περί σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών στην Ελλάδα.
“Η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, αποτελεί πρότυπο μακρόχρονης αρμονικής συμβίωσης πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος, και, βεβαίως, δεν διαπραγματεύεται με κανέναν την τήρηση της νομιμότητας στην επικράτειά της”, δήλωσε.

Ασκήσεις ισορροπίας…


ΤΟΥΡΚΙΑ Νέες πολιτικές αναταράξεις από την υπόθεση Εργκένεκον και τις βαριές «καμπάνες» στους πρωταγωνιστές του σχεδίου πολιτικής εκτροπής, που από την Εισαγγελία εξισώθηκε με «τρομοκρατία»
 Της Μαργαρίτας Βεργολιά
 Πατώντας ταυτόχρονα σε δύο βάρκες, η ισλαμική ηγεσία της Τουρκίας προσπαθεί τώρα να κρατήσει λεπτές ισορροπίες, εν μέσω των νέων πολιτικών αναταράξεων από την υπόθεση Εργκένεκον και τις βαριές «καμπάνες» στους 250 και πλέον πρωταγωνιστές του σχεδίου πολιτικής εκτροπής, που από την Εισαγγελία εξισώθηκε με «τρομοκρατία».

Σε πολλά ταμπλό παίζει το Ισραήλ

Υπέγραψε μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας με Ελλάδα-Κύπρο αλλά συζητά και για αγωγούς μεταφοράς αερίου μέσω Τουρκίας
 Του Τάσου Τσακίρογλου
 Την ώρα που στην Κύπρο υπογραφόταν το μνημόνιο ενεργειακής συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καλούσε την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο δέσμευσής της για την εξαγωγή του φυσικού αερίου της χώρας από τον τερματικό σταθμό υγροποίησης στην Κύπρο, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης γνωστοποιούσαν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες με την Αγκυρα για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη μέσω τουρκικού εδάφους.

Τι έδειξε η πώληση του «902»...

http://www.newsit.gr/files/Image/2013/08/08/resized/902_547_355.jpg
Μέσα στην πολλή σκόνη που σηκώθηκε από την εν κρυπτώ πώληση του «902» χάθηκαν ορισμένες σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης. Παρακολουθούμε την αντιπαράθεση για την πώληση του «902» χωρίς κανείς να θέτει το πολύ απλό ερώτημα: η συχνότητα του «902» χαρίστηκε; Προσφέρθηκε ως μπόνους στο ΚΚΕ από την Ελληνική Πολιτεία; Κι αν αυτό έγινε για το ΚΚΕ, γιατί η Πολιτεία δεν έδειξε την ίδια γενναιοδωρία για τα υπόλοιπα κόμματα; Για την Ενωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις, το ΚΟΔΗΣΟ, για τους Φιλελευθέρους, για το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, και πιθανόν αύριο για τη Χρυσή Αυγή;Προφανώς δεν μπορεί να ισχύει τίποτε από όλα αυτά. Πολύ απλά, στο ΚΚΕ είχε παραχωρηθεί η χρήση της συχνότητας 902 (για λόγους που έχουν να κάνουν προφανώς με τους συσχετισμούς και τα σκοτεινά παζάρια της εποχής) για να προβάλλει το ΚΚΕ τις θέσεις του.

Αξιοσέβαστε «εχθρέ» μου

http://www.dw.de/image/0,,15695839_303,00.jpg
Μια σχέση «μίσους» και θαυμασμού ενώνει Νεοέλληνες και Γερμανούς. Τόσο περίπλοκη, ώστε οι απόγονοι του Σοφοκλή να νιώθουν τον Γκαίτε πιο οικείο. Αυτό καταδεικνύει ο Πέτρος Μάρκαρης.Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ξοδεύτηκε πολύ μελάνι για να περιγράψει τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Ποτέ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ήταν  μεγαλύτερη η ένταση μεταξύ των δυο χωρών. Οι Έλληνες θεωρούν υπαίτιους τους Γερμανούς για τα δεινά τους και οι Γερμανοί με τη σειρά τους δεν κατανοούν την «αχαριστία» των καλοπερασάκηδων ευρωπαίων εταίρων.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Επίδειξη δύναμης για το Γιβραλτάρ

Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση ανάμεσα στη Βρετανία και την Ισπανία, με «πεδίο βολής» το Γιβραλτάρ, που ανήκει στη Βρετανία.Αυτή τη φορά, η Βρετανία ασκεί πιέσεις στην ισπανική κυβέρνηση καθώς όπως έγινε γνωστό, το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό (Royal Navy) στέλνει στο Γιβραλτάρ την ερχόμενη Δευτέρα και για τέσσερις μήνες έναν μικρό στόλο, ενώ προγραμματίζονται και άλλες αποστολές πλοίων.Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί δεν έχουν υποχωρήσει στην πρόθεσή τους να επιβάλουν «τσουχτερά διόδια» στα σύνορα με το Γιβραλτάρ, ενώ σημειώνονται και διάφορα περιστατικά με πλοία που παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα του βράχου που ανήκει από την περίοδο της αποικιοκρατίας στους Ισπανούς.

Το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας στρέφεται στις μετοχές

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο. Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, με τα έσοδα του πετρελαϊκού κλάδου, αυξάνει το στοίχημα στις μετοχές. Τοποθετεί το 63,4% του χαρτοφυλακίου και μειώνει θέσεις σε ομόλογα.
Στροφή στα χρηματιστήρια για το κρατικό επενδυτικό ταμείο της ΝορβηγίαςΤο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, δηλώνει ότι θα ενισχύσει τις τοποθετήσεις του σε χρηματιστηριακές αγορές μειώνοντας παράλληλα τις θέσεις του σε ομόλογα.Συγκεκριμένα, το ταμείο δήλωσε ότι αλλάζει τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου του με τοποθέτηση του 63,4% σε μετοχές (από 62,4% προ τριμήνου). «Οι χρηματιστηριακές αγορές ενισχύθηκαν από την ισχυρή αγορά στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ενώ οι αναδυόμενες αγορές υποχώρησαν στην αντίθετη κατεύθυνση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Yngve Slyngstad και συμπλήρωσε: «Οι τοποθετήσεις σταθερού εισοδήματος υπονομεύθηκαν από την αύξηση των αποδόσεων διεθνώς».http://www.euro2day.gr/

Πετρέλαιο Μέσω των Ιρανικών Τερματικών Φέρεται να Εξάγει το Ιρακινό Κουρδιστάν

http://i1.tribune.com.pk/wp-content/uploads/2013/08/587692-image-1375860329-176-640x480.jpg
Το ιρακινό Κουρδιστάν εξάγει πετρέλαιο στην Ασία μέσω του Ιράν, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό τόσο στην Βαγδάτη, όσο και στην Ουάσιγκτον που προσπαθεί μέσω του εμπάργκο να στραγγαλίσει την ιρανική οικονομία.Το αργό πετρέλαιο παράγεται στο Κουρδιστάν και στη συνέχεια μεταφέρεται με φορτηγά στα ιρανικά λιμάνια ώστε να εξαχθεί εν συνεχεία στις ασιατικές αγορές, παρακάμπτοντας έτσι το δυτικό εμπάργκο. Την ίδια στιγμή, άλλα 50.000 βαρέλια εξάγονται ημερησίως με τον ίδιο τρόπο μέσω της Τουρκίας.

Αντιτρομοκρατικό αδιέξοδο

http://www.viewpointonline.net/images/stories/vp91/John%20Reimen%20inside.jpeg
Κόκκινος συναγερμός και κλείσιμο είκοσι αμερικανικών πρεσβειών, με την Υεμένη να φωτίζεται ως στόχος επιχείρησης μεγάλης κλίμακας της αλ Κάιντα, και ταυτόχρονα επιθέσεις εναντίον πραγματικών ή υποθετικών στόχων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη: Η αμερικανική συνταγή άμυνας και επιθετικού πολέμου φθοράς κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο.Από την αμερικανική πολιτική λείπει η πολιτική αποφασιστικότητα και η ευκρίνεια, καθώς σήμερα η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος της άσκησης ουσιαστικής πίεσης και πολύ περισσότερο παρέμβασης στο Πακιστάν και στα κράτη της Αραβικής Χερσονήσου, που συνεχίζουν να παίζουν ένα παιχνίδι ανοχής συνενοχής με τους τρομοκράτες:

H UNOPS υλοποιεί το δόγμα Κίσινγκερ

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2013/8/turkey4752.jpg
Δεν είναι δυνατόν να αφήνονται οι ξένοι να διαβρώνουν τη νέα γενιά χωρίς αντίδραση και αντίσταση…
«Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι΄ αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκαστεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε τη δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας».

Κίνδυνος de facto αναγνώρισης

Ακόμη κι αν διασφαλιστεί η νομιμότητα, οι πολιτικές προεκτάσεις θα είναι τεράστιες
Σε non paper ημ. 4 Ιουνίου 2013 προς το Εθνικό Συμβούλιο ο Τ. Τσελεπής επεσήμαινε τις σοβαρές παρενέργειες που θα είχε η διασύνδεση της επιστροφής της Αμμοχώστου με το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου

Σε non paper (ανώνυμο εμπιστευτικό έγγραφο), που κατατέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο, ημ. 4 Ιουνίου 2013, ο επικεφαλής του γραφείου του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, Τουμάζος Τσελεπής, εκφράζει έντονες επιφυλάξεις όσον αφορά τη συμπερίληψη στην πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου θέματος για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, επισημαίνοντας ότι αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους αναγνώρισης του παράνομου αεροδρομίου, αλλά και του ψευδοκράτους.

Λίβανος: Θύματα απαγωγής δύο πιλότοι των Τουρκικών Αερογραμμών

Λίβανος: Θύματα απαγωγής δύο πιλότοι των Τουρκικών Αερογραμμών
  Δύο πιλότοι των Τουρκικών Αερογραμμών έπεσαν θύματα απαγωγής από ομάδα ενόπλων την ώρα που βρίσκονταν, μαζί με άλλα επτά άτομα, σε λεωφορείο που είχε μισθώσει η εταιρεία τους.Σύμφωνα με τις Αρχές του Λιβάνου, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα ενώ το λεωφορείο ήταν καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας ζήτησε ο Μπάρακ Ομπάμα, που είπε όχι στη λιτότητα


?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Την ευκαιρία για βαρυσήμαντη  παρέμβαση που αφορά την παγκόσμια οικονομία και την σχέση των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ενωση, προσεφερε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαρακ Ομπαμα η συνάντηση που είχε χθες στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.Μια παρέμβαση που έστελλε διπλό μήνυμα: ισχυρότατης στήριξης στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που προσπαθεί υπό αντίξοες συνθήκες να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση και συγχρόνως μήνυμα αποδοκιμασίας της μονοδιάστατης πολιτικής λιτότητας την οποία επιβάλλει στην Ευρωζώνη το Βερολίνο.

Guardian: Και γιατί να μην αναβιώσουμε την παιδική εργασία;

Guardian: Και γιατί να μην αναβιώσουμε την παιδική εργασία;
1911. Ανθρακωρυχείο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Μία ομάδα από «breaker boys» ποζάρει στο φακό. Η δουλειά αυτών των ανήλικων αγοριών ήταν να διαχωρίζουν με τα χεράκια τους το κάρβουνο από τ' άλλα υλικά που έφταναν στην επιφάνεια. Εργάζονταν από 14 έως 16 ώρες κάθε μέρα.
Σε ένα καταφανώς ειρωνικό της άρθρο, η βρετανική εφημερίδα Guardian στηλιτεύει την εργασιακή πολιτική των συμβάσεων μηδενικών ωρών (zero-hours contracts) - ένα καθεστώς που έχει επικριθεί επειδή δεν προσφέρει ούτε κανονική εργασία, αλλά ούτε και σταθερό εισόδημα, ενώ είναι σαφώς προς όφελος κι εργοδότη κι όχι του εργαζομένου. Με τον τίτλο «Γιατί να σταματήσουμε τις συμβάσεις μηδενικών ωρών; Ας αναβιώσουμε και την παιδική εργασία», ο τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας Λάρι Έλιοτ σημειώνει πως «είναι κρίμα που ο Καρλ Μαρξ δεν ζει για να σχολιάσει το γεγονός πως το 90% των εργαζομένων της επιχείρησης Sports Direct δουλεύουν υπό καθεστώς εργασιακής σύμβασης μηδενικών ωρών».

Ακυρώνουν τουρκικά σίριαλ στην Αίγυπτο

http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/615x340/astunomiatourkoi.jpg
Γκρινιάζουν και ξαναγκρινιάζουν οι Ελληνες παραγωγοί και ηθοποιοί για τις τουρκικές σαπουνόπερες. Πως μας παίρνουν οι γείτονες τις δουλειές, πως είναι οι σειρές τους προσβλητικές για την ελληνική ιστορία, πως στερούνται καλλιτεχνικού περιεχομένου τα προϊόντα τους κ.λπ. κ.λπ.Τέλος δεν έχουν οι διαμαρτυρίες, αλλά εξόν μπλα μπλα δεν έχουμε δει κάτι πιο δυναμικό όλα αυτά τα έτη που οι Τούρκοι κυριαρχούν στα ελληνικά ερτζιανά. Μήπως θα έπρεπε να πάρουμε παράδειγμα από τους Αιγυπτίους, που τα πήραν στο κρανίο και ακύρωσαν τις προβολές των τουρκικών σίριαλ;

Σβήνει η λάμψη του δικτύου Αλ Τζαζίρα

Ηταν η κύρια φωνή στις «αραβικές επαναστάσεις» στις αρχές του 2011. Υπήρξε ο πρωταγωνιστής και προνομιούχος μάρτυρας της πτώσης των «σοσιαλιστών» δικτατόρων στην Τυνησία και την Αίγυπτο.Σύμφωνα με τη μαροκινή ιστοσελίδα «infomediary», ο αριθμός των τηλεθεατών του Αλ Τζαζίρα έχει μειωθεί από τα 43.000.000 στα 6.000.000 σε όλο τον αραβικό κόσμο

Του Μιχάλη Ψύλου

«Εξω, έξω». Αντιμέτωποι με την οργή των συναδέλφων τους, οι δημοσιογράφοι του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα υποχρεώνονταν μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες να εγκαταλείψουν την αίθουσα συνεντεύξεων στο γενικό επιτελείο στρατού στο Κάιρο, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι του αιγυπτιακού στρατού αναφέρονταν στην ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι. «Απορρίπτουμε την παρουσία των εκπροσώπων του Αλ Τζαζίρα στη συνέντευξη Τύπου» κραύγασε ένας Αιγύπτιος δημοσιογράφος.

Στην άβυσσο τα τουρκικά ΜΜΕ

Η κυβέρνηση Ερντογάν «φιμώνει» και τιμωρεί κάθε ανεξάρτητη και επικριτική φωνή, σε εφημερίδες και τηλεόραση

Της Ελλης Πάνου
 Τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία αιμορραγούν αργά και σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία αντεπίθεση, όμως, του Ταγίπ Ερντογάν, τα οδηγεί ταχύτατα στην άβυσσο, με τη φίμωση και τη συστηματική τιμωρία κάθε ελεύθερης, ανεξάρτητης και επικριτικής εναντίον του φωνής.

Η σκοτεινή πλευρά του ελληνικού φεγγαριού του Ν.Γ. Δρόσου

Η σήψη μπορεί να ευδοκιμήσει μόνον σε κλειστά περιβάλλοντα. Εκεί όπου το σκοτάδι της νοσηρότητας της επιτρέπει να αναπτυχθεί. Μια αχτίδα φωτός σε ένα τέτοιο περιβάλλον , όπως αυτή που έριξε χθες η έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, αποκαλύπτει πολλά.
http://www.star.gr/publishingimages/2013/04/250413164026_6960.JPGΗ σήψη απαντάται στα κλειστά περιβάλλοντα.
Εκεί όπου σπανίζει ο αέρας της ανανέωσης και βρίσκουν έδαφος ανάπτυξης τα κάθε είδους νοσηρά φαινόμενα.
Ανάπτυξης και επέκτασης, η οποία όμως είναι αδύνατον να κρυφτεί, ακόμη και στο πλέον ανεπαίσθητο άνοιγμα της πόρτας.
Η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αναφορικά με τον ΕΟΤ και το ΕΤΕΑ, πρώην ΤΕΑΥΕΚ, άνοιξε ακριβώς μια τέτοια πόρτα και έριξε φως σε ένα κομμάτι του μικρόκοσμου που ακούει στο όνομα «ελληνικό δημόσιο».