09 Αυγούστου 2013

Τι έδειξε η πώληση του «902»...

http://www.newsit.gr/files/Image/2013/08/08/resized/902_547_355.jpg
Μέσα στην πολλή σκόνη που σηκώθηκε από την εν κρυπτώ πώληση του «902» χάθηκαν ορισμένες σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης. Παρακολουθούμε την αντιπαράθεση για την πώληση του «902» χωρίς κανείς να θέτει το πολύ απλό ερώτημα: η συχνότητα του «902» χαρίστηκε; Προσφέρθηκε ως μπόνους στο ΚΚΕ από την Ελληνική Πολιτεία; Κι αν αυτό έγινε για το ΚΚΕ, γιατί η Πολιτεία δεν έδειξε την ίδια γενναιοδωρία για τα υπόλοιπα κόμματα; Για την Ενωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις, το ΚΟΔΗΣΟ, για τους Φιλελευθέρους, για το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, και πιθανόν αύριο για τη Χρυσή Αυγή;Προφανώς δεν μπορεί να ισχύει τίποτε από όλα αυτά. Πολύ απλά, στο ΚΚΕ είχε παραχωρηθεί η χρήση της συχνότητας 902 (για λόγους που έχουν να κάνουν προφανώς με τους συσχετισμούς και τα σκοτεινά παζάρια της εποχής) για να προβάλλει το ΚΚΕ τις θέσεις του.

Σήμερα το ΚΚΕ με την ένοχη σιωπή όλων πωλεί το τμήμα αυτό της δημόσιας περιουσίας σαν να ήταν η προίκα που πήρε από το «σάπιο αστικό κράτος», που θέλει μάλιστα να ανατρέψει.
Το δεύτερο που προκύπτει από την υπόθεση του «902» είναι ότι το ΚΚΕ χάνει την έξωθεν καλή μαρτυρία και τη νομιμοποίηση να εμφανίζεται ως ο «μπροστάρης» της εργατικής τάξης εναντίον των κακών, πάσης φύσεως αφεντικών.Πώς θα περικυκλώσει ξανά το ΠΑΜΕ τη μικρή επιχείρηση που προσπαθεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες κρίσης να μείνει ζωντανή, έστω και με μειώσεις μισθών, έστω και με ορισμένες απολύσεις
;
Το ίδιο το ΚΚΕ ως επιχειρηματίας έδειξε έναν άλλο, πολύ πιο άγριο δρόμο: πέταγμα στον δρόμο όλων των εργαζομένων και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κάτω από το τραπέζι, χωρίς να είναι γνωστό ούτε το τίμημα ούτε καν ο αγοραστής. Εξάλλου είναι το κόμμα που όταν τέθηκε θέμα έλεγχου των οικονομικών των κομμάτων κατήγγειλε τον... αντικομμουνισμό.Δυστυχώς για το ΚΚΕ, λίγο πριν συμπληρώσει τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του δεν έδειξε μόνο ότι είναι γερασμένο, αλλά ότι είναι εδώ και καιρό αναπόσπαστο μέρος του φαύλου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης.
Κι αυτό είναι το πιο λυπηρό...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=28415&subid=2&pubid=63870147